Napisano
01.07.2008 - 19:17
Ponoć wiele też zależy od grupy krwi. Np. wg diety lekarza Petera D'Adamo dla grupy krwi zero, określanej jako myśliwych (np. mojej) wskazane jest spożywanie mięsa (baranina, cielęcina, jagnię, mięso bawołu, mięso jelenia, serce, wątroba, wołowina, wołowina mielona), ryb (aloza, biały okoń, dorsz, halibut, jesiotr, łosoś, makrela, morszczuk, okoń prążkowany, pstrąg tęczowy, ryba miecz, sardynka, sieja, snapper, sola, szczupak, śledź, tuńczyk błękitnopłetwy, żółty okoń), warzyw ( boćwina, brokuły, burak szwajcarski, cebula czerwona, cebula hiszpańska, cebula żółta, chrzan, cykoria, czerwona papryka, czosnek, dynia, eskarola, jarmuż, kalarepa, kapusta bezgłowa, karczoch amerykański, karczoch jerozolimski, mniszek lekarski, okra, pasternak, pietruszka, por, rzepa, sałata rzymska, słodkie ziemniaki, szpinak, wodorosty). Należy unikać: jaja i nabiał, zboża, pieczywa, ziarna i makarony.