Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
364 odpowiedzi w tym temacie

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Koledzy ładnie szaleją linkami :D Chciecie komuś coś przez to udowodnić?

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Twoje wybryki zolnierzy z Iraku bledna przy wybrykach arabow w Europie. Zarowno porownujac sakle zjawiska jak i rodzaj wystepkow. Wiec wyluzuj moze z tymi linkami.

Rodzaj występków ? O czym ty mówisz ? O paleniu samochodów ? U mnie na osiedlu spalili samochód dilera narkotyków , dwa pobliskie się zajęły i też poszły z dymem.
Zbrodnie w obronie honoru ? Już obaliłem ten mit. To zjawisko nie ma nic wspólnego z islamem. To część kultury plemiennej i męskiej dominacji nad kobietą.

Jak Amerykanie sądzą swoich żołnierzy?

Prawie 100 żołnierzy amerykańskich oskarżono w ostatnich latach o popełnienie zbrodni na cywilach w Afganistanie i Iraku

Wielu zabójstw cywilów w Iraku nie da się jednak usprawiedliwić w żaden sposób.

cały artykuł tu:
http://www.gazetawyb...15,4719115.html

"NYT": 121 morderstw z udziałem weteranów z Iraku i Afganistanu

Co najmniej 121 amerykańskich weteranów wojny w Iraku i Afganistanu popełniło po powrocie do domu morderstwo lub było o nie oskarżonych - informuje w niedzielę na swojej stronie internetowej dziennik "New York Times", powołując się na własne obliczenia.

Jak obliczył dziennik, od rozpoczęcia inwazji w Afganistanie w 2001 r. liczba morderstw, w które zamieszani byli wszyscy amerykańscy żołnierze pełniący służbę i nowi weterani, wzrosła o 89 proc. w porównaniu z okresem 6 lat poprzedzających inwazję - ze 184 do 349.

cały artykuł tu:
http://wiadomosci.ga...08,4832375.html

Koledzy ładnie szaleją linkami biggrin3.gif Chciecie komuś coś przez to udowodnić?

Rzeczywistość , w której metale nie są paleni na stosach w krajach arabskich, a żołnierze USA nie są święci w Iraku.

#183 Gość_eru75

Gość_eru75.
  • Tematów: 0

Napisano

Nikt by się nie obraził,jakbym publicznie spalił egzemplarz Władcy Pierścieni.

Chyba żartujesz. Ja byłbym obrażony - i to poważnie.

Ja nie rozumiem katolików. Czy Biblia to wasz Bóg? Czy paląc ją niszczą Boga? Raczej nie. Dalej - czy myślicie, że wasz Bóg jest urażony czymś takim? Jest? Więc cóż to za bóg, który jest z jednej strony kochającym ojcem, a z drugiej zawistnym mścicielem? Ech, nie będę filozofował, za późna pora na to :)

Jeszcze wracając do Biblii - to tylko symbol. A jeśli chodzi o symbole to każdy może sobie je zmieniać wedle uznania. Przykład - dla jednych Koran to święta księga, dla innych poradnik fanatyka-sadysty. Wniosek z tego taki, że ważne jest to co czujemy i jak rozumiemy treść tego co czytamy. Czy prawdziwy chrześcijanin przejmowałby się tak bardzo takimi rzeczami jak spalenie Biblii? Spytałem kiedyś kolegę (zagorzałego katolika), czemu w zgodzie ze swoją religią nie potrafi nadstawić drugiego policzka. Odpowiedział z pełną powagą, że nie jest Jezusem... I gdzie tu miłość do swojego boga?

scpt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie rozumiem katolików. Czy Biblia to wasz Bóg? Czy paląc ją niszczą Boga? Raczej nie. Dalej - czy myślicie, że wasz Bóg jest urażony czymś takim? Jest? Więc cóż to za bóg, który jest z jednej strony kochającym ojcem, a z drugiej zawistnym mścicielem? Ech, nie będę filozofował, za późna pora na to :)

W Nowym Testamencie?W starym to każdy wie że chodzi o plemiennego Boga Jahwe krwawego okrutnego,ale ten z Nowego Testamentu jest zdecydowanie inny :) Ja nie jestem katolikiem, a jednak uważam to ją za bardzo ważny symbol wiary.Poza tym podobał mi się Nowy Testament.Stary Testament w ogóle mi się nie podoba ale nie znaczy żebym go podarł.

Jeszcze wracając do Biblii - to tylko symbol. A jeśli chodzi o symbole to każdy może sobie je zmieniać wedle uznania. Przykład - dla jednych Koran to święta księga, dla innych poradnik fanatyka-sadysty. Wniosek z tego taki, że ważne jest to co czujemy i jak rozumiemy treść tego co czytamy. Czy prawdziwy chrześcijanin przejmowałby się tak bardzo takimi rzeczami jak spalenie Biblii? Spytałem kiedyś kolegę (zagorzałego katolika), czemu w zgodzie ze swoją religią nie potrafi nadstawić drugiego policzka. Odpowiedział z pełną powagą, że nie jest Jezusem... I gdzie tu miłość do swojego boga?

Pomyłka :) Logicznie myśląc oznaczało by to że nie jest Jezusem który jest według Biblii i wiary idealny.Według niej każdy jest grzesznikiem,ale przecież można kochać Boga będąc grzesznikiem.Co to w ogóle za dziwny przykład porównanie do Chrystusa :o ..widzisz ja jestem ateistą a pisze Bóg dużą litera-przez szacunek dla wierzących...

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zbrodnie w obronie honoru ? Już obaliłem ten mit. To zjawisko nie ma nic wspólnego z islamem. To część kultury plemiennej i męskiej dominacji nad kobietą.

No tak. Ty znowu w ten sam desen.
"To nie islam, to ich kultura. Inna ale rowna naszej! Musimy ich zrozumiec!"
:lol :lol :lol :lol :lol

#186 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

czemu w zgodzie ze swoją religią nie potrafi nadstawić drugiego policzka. Odpowiedział z pełną powagą, że nie jest Jezusem... I gdzie tu miłość do swojego boga?

Czy Ursus miał zostawić Ligię na grzbiecie byka(nadstawić policzek) dlatego, że jacyś idioci chcieli ich poniżyć jako chrześcijan? Czy my mamy pozwolić wam się upokarzać dlatego, że jesteśmy chrześcijanami i oczekujecie nadstawienia policzka? Upominanie kogoś odnośnie religii po to by można było robić z nim co się chce jest dla mnie hmmm ...... takim ekstremalnym gównem moralnym mówiąc szczerze i nie owijając w bawełnę. Krytykujecie chrześcijan dlatego, że starają się wymagać od siebie czegoś więcej niż wy sami?

jak to w rastafariańskiej piosence:

bo każdy małolat kombinuje jak tu na topie być,wozić dupę volvo, hondą ogólnie ponad stan żyć,każdy małolat kombinuje szybko zarobić kesz,jesli nie wiesz o czym gadam to zapodam taki tekst:
jedni drugim na ulicy przystawiają do glowy broń,potem bez mrugnięcia okiem wyciągają po kasę dłoń,mogliby zrobić legalny biznes,prowadzić jakiś sklep, oni wolą chodzić po mieście,celować ludziom w łeb

Jest na to jedno wytłumaczenie, które dotyczy wielu osób wyżej wypowiadających się "jestem satanistą i mogę robić co mi się podoba"

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No tak. Ty znowu w ten sam desen.
"To nie islam, to ich kultura. Inna ale rowna naszej! Musimy ich zrozumiec!"
laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif

Uważaj, bo zejdziesz z tego ziemskiego padołu na skutek ataku śmiechu :D

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie można tego brać dosłownie, bo jak czytasz to dosłownie to normalne, że by pasowało-"morderca zabił ci syna, daj mu zabić drugiego." Jezusowi chodziło o sposób na zbawienie świata, a nie o bycie sarną między wilkami.

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no super. Ciekawe skąd to wiesz ? Ja akurat wiem, że masz to interpretować dosłownie bo sam mi to powiedział.

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

bo każdy małolat kombinuje jak tu na topie być,wozić dupę volvo, hondą ogólnie ponad stan żyć,każdy małolat kombinuje szybko zarobić kesz,jesli nie wiesz o czym gadam to zapodam taki tekst:
jedni drugim na ulicy przystawiają do glowy broń,potem bez mrugnięcia okiem wyciągają po kasę dłoń,mogliby zrobić legalny biznes,prowadzić jakiś sklep, oni wolą chodzić po mieście,celować ludziom w łeb

Vavamuffin! :D

Dajcie już sobie spokój bo niektóre Wasze argumenty to jak z piaskownicy wyjęte.

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.

W dekalogu żaden punkt nie mówi o nadstawianiu drugiego policzka. Z tego co wiem to 3 przykazania są ważne wobec boga, a pozostałe 7 są jak mają postępować w życiu codziennym. O tym by dać się łoić nie ma ani słowa, aczkolwiek jest to gdzieś powiedziane w Biblii tylko nie wiem gdzie bo się nie znam ;)

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no super. Ciekawe skąd to wiesz ? Ja akurat wiem, że masz to interpretować dosłownie bo sam mi to powiedział.

Kto Ci powiedział? :D Chyba nie chcesz dosłownie interpretować księgi z przed tylu lat i która tak ocieka wręcz symboliką? :D Aż się uśmiałem, traktować Biblie wręcz dosłownie ;p

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sluchaj chlopaku. Kim ty jestes zeby mowic komus czy jest chrzescijaninem czy nie, jak ma zyc, czy cos robi zgodnie z przykazaniami czy nie i czy ma nadtsawiac policzek?
Nie masz zadnego moralnego prawa zeby oceniac katolika pod katem jego religijnosci.

Jesli ty masz taki mozg, ze jak wyczytasz w jakiejs ksiazce jakies teorie i zgadzasz sie z nimi w 100% to twoj problem. Inni czasem mysla i potrafia wyciagac wlasne wnioski oraz reagowac. I pogodz sie z tym.

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Raczej o sprawach aktualnych takich jak wojna w Iraku, niesprawiedliwa okupacja przez USA i Izrael, itp.
Prędzej znajdziesz teksty z życia o tym, jak muzułmanie cierpią w swoich krajach na skutek wojen i prześladowań.

No cóż Mortyr, udowodniłeś właśnie, że znacznie różnią się od metalu w Europie, który w dużej części porusza sprawy okultyzmu i walki z chrześcijaństwem.
Po raz kolejny mówię, niech śpiewają tam u siebie o tym jak to islam jest zły, niech palą Koran, to zobaczymy jak długo będą śpiewać nim zawisną na szafocie.

Tak wiem > Bush to dureń i to pod każdą szerokością geograficzną biggrin3.gif

Głupi jednak nie jesteś, więc wiesz o co chodziło mi z tym kawałem. Ale kota odwracać ogonem lubisz niepomiernie. No cóż, łatwiejsze to niż merytoryczne ustosunkowanie się do sprawy.

post Wczoraj, 16:24
Post #176
CYTAT
bo ktoś podarł książkę, którą ma najwięcej Polaków a czyta i zna ją najmniej.

Jak najbardziej. Zacytuj komuś przypadkowemu teksty ze Starego Testamentu (te o karaniu śmiercią za zoofilię, zdradę itp.). Nikt nie pozna, że to Biblia, wielu będzie myślało, że to teksty z Koranu.

Znajomość Biblii ma tylko znikomy procent naszego społeczeństwa.
Oni tylko wiedzą, że jest Boże narodzenie i święta wielkanocne, że trzeba się podzielić jajkiem, opłatkiem, ubrać choinkę, kolędować, dać prezenty > tak wygląda "praktyka religijna" przeciętnego Polaka.

CYTAT
Mortyr-> Twoje przykłady są mało przydatne. Zespoły metalowe w krajach arabskich.. Super, a czy śpiewają tam oni o paleniu Koranu, kpią z Mahometa?

Raczej o sprawach aktualnych takich jak wojna w Iraku, niesprawiedliwa okupacja przez USA i Izrael, itp.
Prędzej znajdziesz teksty z życia o tym, jak muzułmanie cierpią w swoich krajach na skutek wojen i prześladowań.

CYTAT
"Mówi Amerykanin do Rosjanina: - My w Ameryce to mamy prawdziwą wolność słowa, możemy wyjść przed Biały Dom, głośno krzyknąć że Bush to dureń! Na to Rosjanin: -My w Związku Sowieckim również mamy wolność słowa - możemy krzyczeć nawet na Placu Czerwonym, że Bush to dureń!"

Rozumiesz co mam na myśli...

Tak wiem > Bush to dureń i to pod każdą szerokością geograficzną biggrin3.gif
CYTAT
Mortyr jak zwykle wypasione przyklady i argumenty przeciw samemu sobie. Jestesmy niepotrzebni w rozmowie z nim bo sam sie dyskredytuje jak nikt inny laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif

O nie, oddaję pod tym względem tobie palmę pierwszeństwa w tej konkurencji biggrin3.gif
Nie musisz dziękować.
CYTAT
ze wychowani w religii muzulmanskiej nie tepia wlasnej tylko oczywiscie chrzescijanska, czyli ta ktorej wg mortyra nie znaja laugh1.gif

Znają ją z okupacji Iraku, z Abu Ghraib, z zakazów noszenia chust, z obrażania proroka Mahometa, z symboli nazistowskich na pojazdach wojskowych w Iraku, z mordów dokonanych na cywilach przez chrześcijańskich żołnierzy z USA, z prześladowań więźniów w Guantanamo, gdzie koran spuszcza się w toalecie, z prześladowań w Afganistanie, gdzie żołnierze Bundeswery fotografują się z ludzkimi czaszkami. Jakiż to pozytywny obraz powstaje w ich oczach. Aż przestaje dziwić, że tyle ludzi ma tam takie samo podejście do chrześcijan.

Po pierwsze, używanie słowa "okupacja" jest nie na miejscu (dodam, że dziwny pomysł zwany okupacją pokojową tworzy oksymoron). Po drugie, ludzie co przyjechali do Iraku czy Afganistanu nie krzyczą strzelając "W imię Chrystusa zgładzimy was!!!". Owszem, może oni myślą, że cały Zachód to chrześcijanie, ale wątpię by byli aż niedoinformowani, szczególnie w Iraku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych