Napisano 07.02.2008 - 22:03
Napisano 07.02.2008 - 22:18
Twoje wybryki zolnierzy z Iraku bledna przy wybrykach arabow w Europie. Zarowno porownujac sakle zjawiska jak i rodzaj wystepkow. Wiec wyluzuj moze z tymi linkami.
Koledzy ładnie szaleją linkami biggrin3.gif Chciecie komuś coś przez to udowodnić?
Napisano 07.02.2008 - 22:41
Chyba żartujesz. Ja byłbym obrażony - i to poważnie.Nikt by się nie obraził,jakbym publicznie spalił egzemplarz Władcy Pierścieni.
Napisano 07.02.2008 - 22:57
Ja nie rozumiem katolików. Czy Biblia to wasz Bóg? Czy paląc ją niszczą Boga? Raczej nie. Dalej - czy myślicie, że wasz Bóg jest urażony czymś takim? Jest? Więc cóż to za bóg, który jest z jednej strony kochającym ojcem, a z drugiej zawistnym mścicielem? Ech, nie będę filozofował, za późna pora na to
Pomyłka Logicznie myśląc oznaczało by to że nie jest Jezusem który jest według Biblii i wiary idealny.Według niej każdy jest grzesznikiem,ale przecież można kochać Boga będąc grzesznikiem.Co to w ogóle za dziwny przykład porównanie do Chrystusa ..widzisz ja jestem ateistą a pisze Bóg dużą litera-przez szacunek dla wierzących...Jeszcze wracając do Biblii - to tylko symbol. A jeśli chodzi o symbole to każdy może sobie je zmieniać wedle uznania. Przykład - dla jednych Koran to święta księga, dla innych poradnik fanatyka-sadysty. Wniosek z tego taki, że ważne jest to co czujemy i jak rozumiemy treść tego co czytamy. Czy prawdziwy chrześcijanin przejmowałby się tak bardzo takimi rzeczami jak spalenie Biblii? Spytałem kiedyś kolegę (zagorzałego katolika), czemu w zgodzie ze swoją religią nie potrafi nadstawić drugiego policzka. Odpowiedział z pełną powagą, że nie jest Jezusem... I gdzie tu miłość do swojego boga?
Napisano 07.02.2008 - 23:07
Zbrodnie w obronie honoru ? Już obaliłem ten mit. To zjawisko nie ma nic wspólnego z islamem. To część kultury plemiennej i męskiej dominacji nad kobietą.
Napisano 07.02.2008 - 23:33
czemu w zgodzie ze swoją religią nie potrafi nadstawić drugiego policzka. Odpowiedział z pełną powagą, że nie jest Jezusem... I gdzie tu miłość do swojego boga?
Napisano 08.02.2008 - 00:07
No tak. Ty znowu w ten sam desen.
"To nie islam, to ich kultura. Inna ale rowna naszej! Musimy ich zrozumiec!"
laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif
Napisano 08.02.2008 - 00:58
Napisano 08.02.2008 - 01:17
Napisano 08.02.2008 - 02:11
Napisano 08.02.2008 - 08:21
bo każdy małolat kombinuje jak tu na topie być,wozić dupę volvo, hondą ogólnie ponad stan żyć,każdy małolat kombinuje szybko zarobić kesz,jesli nie wiesz o czym gadam to zapodam taki tekst:
jedni drugim na ulicy przystawiają do glowy broń,potem bez mrugnięcia okiem wyciągają po kasę dłoń,mogliby zrobić legalny biznes,prowadzić jakiś sklep, oni wolą chodzić po mieście,celować ludziom w łeb
Napisano 08.02.2008 - 08:30
Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.
Napisano 08.02.2008 - 08:35
no super. Ciekawe skąd to wiesz ? Ja akurat wiem, że masz to interpretować dosłownie bo sam mi to powiedział.
Napisano 08.02.2008 - 09:31
Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.
Napisano 08.02.2008 - 10:39
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych