Napisano 08.02.2008 - 11:02
Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.
W dekalogu żaden punkt nie mówi o nadstawianiu drugiego policzka. Z tego co wiem to 3 przykazania są ważne wobec boga, a pozostałe 7 są jak mają postępować w życiu codziennym. O tym by dać się łoić nie ma ani słowa, aczkolwiek jest to gdzieś powiedziane w Biblii tylko nie wiem gdzie bo się nie znam
Powiedział mi to sam bóg, widziałem się z nim. Jako drugi człowiek widziałem boga....no super. Ciekawe skąd to wiesz ? Ja akurat wiem, że masz to interpretować dosłownie bo sam mi to powiedział.
Kto Ci powiedział? Chyba nie chcesz dosłownie interpretować księgi z przed tylu lat i która tak ocieka wręcz symboliką? Aż się uśmiałem, traktować Biblie wręcz dosłownie
Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.
Sluchaj chlopaku. Kim ty jestes zeby mowic komus czy jest chrzescijaninem czy nie, jak ma zyc, czy cos robi zgodnie z przykazaniami czy nie i czy ma nadtsawiac policzek?
Nie masz zadnego moralnego prawa zeby oceniac katolika pod katem jego religijnosci.
Jesli ty masz taki mozg, ze jak wyczytasz w jakiejs ksiazce jakies teorie i zgadzasz sie z nimi w 100% to twoj problem. Inni czasem mysla i potrafia wyciagac wlasne wnioski oraz reagowac. I pogodz sie z tym.
Napisano 08.02.2008 - 11:32
Golibrodo ogol się. Chłopcze naucz się czytać i wyciągać wnioski. Skoro ktoś deklaruje się jako chrześcijanin i nie żyje według tego co przekazał Jezus, to mam prawo zarzucić mu sprzeczność niby ideałów z rzeczywistością. I na dodatek nie wie gdzie jest napisane o ów policzku, to przepraszam. Koleś chyba nawet nie tknął w życiu tej księgi i śmie twierdzić, że jest dla niego ważna(komentarz onetowy: buahaha). Mam prawo oceniać katolika pod względem jego religijności. Tak bo jak czytam Teorię Mnogości to nie ma słowa, do którego możnaby się przyczepić, czysta prawda.
I mógłbyś choć czasem użyć kombinacji klawiszy alt + alpha.
Napisano 08.02.2008 - 12:19
Powiedział mi to sam bóg, widziałem się z nim. Jako drugi człowiek widziałem boga....
Golibrodo ogol się.
Chłopcze naucz się czytać i wyciągać wnioski. Skoro ktoś deklaruje się jako chrześcijanin i nie żyje według tego co przekazał Jezus, to mam prawo zarzucić mu sprzeczność niby ideałów z rzeczywistością.
I na dodatek nie wie gdzie jest napisane o ów policzku, to przepraszam. Koleś chyba nawet nie tknął w życiu tej księgi i śmie twierdzić, że jest dla niego ważna(komentarz onetowy: buahaha). Mam prawo oceniać katolika pod względem jego religijności. Tak bo jak czytam Teorię Mnogości to nie ma słowa, do którego możnaby się przyczepić, czysta prawda.
Użytkownik scpt edytował ten post 08.02.2008 - 12:19
Napisano 08.02.2008 - 13:11
Użytkownik judas666 edytował ten post 08.02.2008 - 13:12
Napisano 08.02.2008 - 13:38
Napisano 08.02.2008 - 15:51
No ciekawe, czyli nie możesz być sądzony przez własnego boga, bo on nie jest katolikiemNie masz takiego prawa bo nie jestes katolikiem i koniec tematu.
T. H. Cormen, Ch. E. Leiserson, R. L. Rivest, Wprowadzenie do algorytmikizadnego odpowiednika Biblii nie mam
Takimi tekstami to sobie możesz sypać matce podczas wigilii.A juz na pewno nie ma prawa tego robic jakis troll czy szczurek internetowy.
To nie jest żaden argument, mówimy teraz o Biblii, a nie Twoich doświadczeniach empirycznych.Jesteś pewien że drugim?
Kolejny bezsens...niby czemu twierdzisz że Chrześcijanin ma być ideałem?
Napisano 08.02.2008 - 15:55
Tak, drugim. A wiesz kto był pierwszy ?
Napisano 08.02.2008 - 16:12
Niech zgadnę - Wikipedia?Kolejny nurt satanizmu można nazwać anarchistycznym antyklerykalizmem. Jest on reprezentowany przez włoską grupę Dzieci Szatana Marco Dimitriego. Członkowie tej grupy muszą oficjalnie wyrzec się chrztu i ten akt potwierdzić pieczęcią arcybiskupstwa; w swoich domach mają posiadać statuetki diabła. Praktykują "czarne msze" i "czerwone msze", podczas których - według relacji Dimitriego - "wszyscy odbywają stosunki płciowe ze wszystkimi, w tym również homoseksualne" i sadomasochistyczne w celu uwolnienia własnych popędów.
1. Szatan reprezentuje zaspokojenie żądz zamiast wstrzemięźliwości.
Nadmierne zaspokajanie jest proponowane w satanizmie.żadna skrajność nie jest zdrowa.Nie trzeba eksperymentów aby zauważyć co się dzieje z ludźmi którzy żyją samymi "przyjemnościami".
Kto tu coś mówi o nadmiernym zaspokajaniu? Równie dobrze może to być nadmierna wstrzemięźliwość, a jak sam napisałeś "żadna skrajność nie jest zdrowa".
4. Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości niewdzięczników.
No z tym akurat się można zgodzić,ale to w każdej religii tak się traktuję drugiego człowieka.
Z wyjątkiem chrześcijaństwa, tam kocha się wszystkich.
5. Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!
Zemsta to zazwyczaj błędne koło..
Chyba, że zemścisz się tak, że koleś już nie wstanie >:3
8. Szatan reprezentuje wszystkie tak zwane grzechy, ponieważ prowadzą one do psychicznego, umysłowego i emocjonalnego zadowolenia!
No jak grzechy z Biblii prowadzą do zaspokojenia to już nie ma o czym pisać
Jakie np.?
Napisano 08.02.2008 - 17:40
Chyba, że zemścisz się tak, że koleś już nie wstanie >:3
Jakie np.?
Napisano 08.02.2008 - 17:43
Tak, drugim. A wiesz kto był pierwszy ?
Przecież nie wierzysz w Boga z Biblii ,a w niej to Mojżesz z tego co pamiętam widział Boga, co jest też pewnym paradoksem, ponieważ Jahwe sam mówił że żaden człowiek widzieć go nie może, ponieważ na miejscu zginie
Napisano 08.02.2008 - 17:43
Biblia-satanizm
nie zabijaj-zabijaj
nie cudzołóż-cudzołóż
nie pożądaj rzeczy bliźniego-pożądaj...
itp.
Napisano 08.02.2008 - 18:01
No ja myślałem, że to Ezechiel widzial boga, a nie jakieś krzaki polane benzyną biggrin3.gif ...i nie zginął, ja też widziałem. Tak, widziałem Jehowę.
Siedem Grzechów głównych – zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego to:
Pycha (Superbia)
Chciwość (Avaritia)
Nieczystość (Luxuria)
Zazdrość (Invidia)
Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu (Gula)
Gniew (Ira)
Lenistwo (Acedia)
Użytkownik scpt edytował ten post 08.02.2008 - 18:04
Napisano 08.02.2008 - 19:16
Dlaczego się z tymi stwierdzeniami nie zgadzam? Bo satanista nie może być głupi i musi dbać o siebie żeby czuć się dobrze.Ale jak już jesteśmy przy nich, to satanista powinien być: pyszny (tak), chciwy (również), brudny (ke? no nie wydaje mi się), zazdrosny (o swoje, np. dziewczynę, tak), gruby i lubiący wypić (też bym nie powiedział) , gniewny (mściwy, a to co innego), leniwy (nie).
Satanizm to światopogląd lub religia.Biblia-satanizm
nie zabijaj-zabijaj
nie cudzołóż-cudzołóż
nie pożądaj rzeczy bliźniego-pożądaj...
Napisano 08.02.2008 - 19:27
Inna sprawa, że ta przyjemność może prowadzić do chorób tongue1.gif
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych