Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
364 odpowiedzi w tym temacie

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wierzcie mi,że podarcie Biblii na koncercie death-metalowym to jeszcze nic.Ja słyszałem o przypadku,kiedy wokalista zakopywał swe ciuchy w ziemi,by śmierdziały stęchlizną a na koncertach piłą łańcuchową ciął na plasterki martwe świnie i rzucał nimi w publiczność!

Ozzy667.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.

W dekalogu żaden punkt nie mówi o nadstawianiu drugiego policzka. Z tego co wiem to 3 przykazania są ważne wobec boga, a pozostałe 7 są jak mają postępować w życiu codziennym. O tym by dać się łoić nie ma ani słowa, aczkolwiek jest to gdzieś powiedziane w Biblii tylko nie wiem gdzie bo się nie znam ;)

"Jeśli cię ktoś uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi (Mt 5,39)" - nic dodać nic ująć. Tylko nie wiesz gdzie bo się nie znasz... czyli Nergal mógłby sobie bezkarnie wyrwać ten fragment bo tobie on jest nie potrzebny...

no super. Ciekawe skąd to wiesz ? Ja akurat wiem, że masz to interpretować dosłownie bo sam mi to powiedział.

Kto Ci powiedział? :D Chyba nie chcesz dosłownie interpretować księgi z przed tylu lat i która tak ocieka wręcz symboliką? :D Aż się uśmiałem, traktować Biblie wręcz dosłownie ;p

Powiedział mi to sam bóg, widziałem się z nim. Jako drugi człowiek widziałem boga....

Aton, mam cytować biblię, czy sam zrozumiesz, że powinieneś nadstawić drugi policzek ? Albo żyjesz w 100% zgodnie z przykazaniami albo jesteś słaby i nie nazywaj się chrześcijaninem.

Sluchaj chlopaku. Kim ty jestes zeby mowic komus czy jest chrzescijaninem czy nie, jak ma zyc, czy cos robi zgodnie z przykazaniami czy nie i czy ma nadtsawiac policzek?
Nie masz zadnego moralnego prawa zeby oceniac katolika pod katem jego religijnosci.

Jesli ty masz taki mozg, ze jak wyczytasz w jakiejs ksiazce jakies teorie i zgadzasz sie z nimi w 100% to twoj problem. Inni czasem mysla i potrafia wyciagac wlasne wnioski oraz reagowac. I pogodz sie z tym.

Golibrodo ogol się. Chłopcze naucz się czytać i wyciągać wnioski. Skoro ktoś deklaruje się jako chrześcijanin i nie żyje według tego co przekazał Jezus, to mam prawo zarzucić mu sprzeczność niby ideałów z rzeczywistością. I na dodatek nie wie gdzie jest napisane o ów policzku, to przepraszam. Koleś chyba nawet nie tknął w życiu tej księgi i śmie twierdzić, że jest dla niego ważna(komentarz onetowy: buahaha). Mam prawo oceniać katolika pod względem jego religijności. Tak bo jak czytam Teorię Mnogości to nie ma słowa, do którego możnaby się przyczepić, czysta prawda.

I mógłbyś choć czasem użyć kombinacji klawiszy alt + alpha.

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Golibrodo ogol się. Chłopcze naucz się czytać i wyciągać wnioski. Skoro ktoś deklaruje się jako chrześcijanin i nie żyje według tego co przekazał Jezus, to mam prawo zarzucić mu sprzeczność niby ideałów z rzeczywistością. I na dodatek nie wie gdzie jest napisane o ów policzku, to przepraszam. Koleś chyba nawet nie tknął w życiu tej księgi i śmie twierdzić, że jest dla niego ważna(komentarz onetowy: buahaha). Mam prawo oceniać katolika pod względem jego religijności. Tak bo jak czytam Teorię Mnogości to nie ma słowa, do którego możnaby się przyczepić, czysta prawda.

I mógłbyś choć czasem użyć kombinacji klawiszy alt + alpha.

Nie masz takiego prawa bo nie jestes katolikiem i koniec tematu.
Wygodna sytuacja, ktos w cos wierzy ja nie wierze w nic. Jego moge oceniac na jakiejs podstawie, mnie oceniac nie wolno bo nie ma ku temu podstaw bo w nic nie wierze i zadnego odpowiednika Biblii nie mam. Sam nie wyznajesz zasady o nadstawianiu policzka ale innym nakazujesz. Co za bezczel :lol
Bedac katolikiem tez nie mialbys prawa na kogos najezdzac, co najwyzej moglbys zwrocic uwage ze nie postepuje zgodnie z Biblia (choc czy tak jest rzeczywiscie to juz osobny temat).

To tak jakby sedzia wydawal wyrok na pedofila jednoczesnie samemu bedac pedofilem i twierdzac, ze jego kodeks karny ani konstytucja nie obowiazuja ale ma prawo wydawac wyroki na innych :lol

Nikt ale to nikt nie ma prawa oceniac drugiego czlowieka za to co w ten wierzy (dopoki jego wiara i wizja swiata nie godzi w innych ludzi), zwlaszcza jesli sam nie wierzy. Jedyna osoba, ktora moze oceniac zachowania chrzescijanina jest ksiadz podczas spowiedzi i Bog na sadzie ostatecznym.
A juz na pewno nie ma prawa tego robic jakis troll czy szczurek internetowy.

scpt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiedział mi to sam bóg, widziałem się z nim. Jako drugi człowiek widziałem boga....

To nie jest żaden argument, mówimy teraz o Biblii, a nie Twoich doświadczeniach empirycznych.Jesteś pewien że drugim? :D

Golibrodo ogol się.

Nie no... :D

Chłopcze naucz się czytać i wyciągać wnioski. Skoro ktoś deklaruje się jako chrześcijanin i nie żyje według tego co przekazał Jezus, to mam prawo zarzucić mu sprzeczność niby ideałów z rzeczywistością.

Kolejny bezsens...niby czemu twierdzisz że Chrześcijanin ma być ideałem? :D Z założenia ta religia kładzie na rozwój duchowy głównie dlatego, że nikt z nas nie jest ideałem właśnie poza Jezusem.Zresztą według tej religii nie jest on zwyczajnym człowiekiem.

I na dodatek nie wie gdzie jest napisane o ów policzku, to przepraszam. Koleś chyba nawet nie tknął w życiu tej księgi i śmie twierdzić, że jest dla niego ważna(komentarz onetowy: buahaha). Mam prawo oceniać katolika pod względem jego religijności. Tak bo jak czytam Teorię Mnogości to nie ma słowa, do którego możnaby się przyczepić, czysta prawda.

Teoria mnogości to nie religia i do tego to dokładne tłumaczenie.Pamiętaj też że Nowy Testament pisano po śmierci Jezusa,więc nie wszystko musi się zgadzać.

Użytkownik scpt edytował ten post 08.02.2008 - 12:19

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nadstawianie drugiego policzka to głupota. Jeśli dam komuś powód do złości zrozumiem, że mnie uderzył. jeśli ktoś uderzy mnie bez powodu połamię mu rękę, jeśli ktoś zagrozi osobom na, którym mi zależy będę go tłukł aż nie będzie w stanie nikomu nic zrobić, albo umrze.

Co do satanistów - satanista nie okradnie nikogo, bo nie jest głupi wie, że może to pociągnąć za sobą nieprzyjemne konsekwencje. Prawdziwy satanista rzecz jasna.

Bóg chrześcijański zwie się Bóg, to jakby jego imię więc pisane jest z dużej litery, natomiast bóg jako jakaś tam istota, jak człowiek, mucha, lis, pisze się z małej litery.

Użytkownik judas666 edytował ten post 08.02.2008 - 13:12

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Satanizm symboliczny jako filozofia ma wiele pozytywnych myśli,ale również zbyt wiele negatywnych ;p Poza tym chodzi w tym temacie o przejawy pseudo-satanizmu :) Poza tym nazwa "satanizm" pochodzi od szatana,a kojarzy się on raczej ze destrukcją.Cały ten okultyzm zawarty w satanizmie również jest jakiś taki "diabelski"

Kolejny nurt satanizmu można nazwać anarchistycznym antyklerykalizmem. Jest on reprezentowany przez włoską grupę Dzieci Szatana Marco Dimitriego. Członkowie tej grupy muszą oficjalnie wyrzec się chrztu i ten akt potwierdzić pieczęcią arcybiskupstwa; w swoich domach mają posiadać statuetki diabła. Praktykują "czarne msze" i "czerwone msze", podczas których - według relacji Dimitriego - "wszyscy odbywają stosunki płciowe ze wszystkimi, w tym również homoseksualne" i sadomasochistyczne w celu uwolnienia własnych popędów.

Do niczego dobrego to nie prowadzi...

Na wiki były też przykazania i niektóre wydały mi się beznadziejne ;p

1. Szatan reprezentuje zaspokojenie żądz zamiast wstrzemięźliwości.

Nadmierne zaspokajanie jest proponowane w satanizmie.żadna skrajność nie jest zdrowa.Nie trzeba eksperymentów aby zauważyć co się dzieje z ludźmi którzy żyją samymi "przyjemnościami".

4. Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości niewdzięczników.

No z tym akurat się można zgodzić,ale to w każdej religii tak się traktuję drugiego człowieka.

5. Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!

Zemsta to zazwyczaj błędne koło..

8. Szatan reprezentuje wszystkie tak zwane grzechy, ponieważ prowadzą one do psychicznego, umysłowego i emocjonalnego zadowolenia!

No jak grzechy z Biblii prowadzą do zaspokojenia to już nie ma o czym pisać :)

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie masz takiego prawa bo nie jestes katolikiem i koniec tematu.

No ciekawe, czyli nie możesz być sądzony przez własnego boga, bo on nie jest katolikiem :|

zadnego odpowiednika Biblii nie mam

T. H. Cormen, Ch. E. Leiserson, R. L. Rivest, Wprowadzenie do algorytmiki :]

A juz na pewno nie ma prawa tego robic jakis troll czy szczurek internetowy.

Takimi tekstami to sobie możesz sypać matce podczas wigilii.

To nie jest żaden argument, mówimy teraz o Biblii, a nie Twoich doświadczeniach empirycznych.Jesteś pewien że drugim?

Tak, drugim. A wiesz kto był pierwszy ?

Kolejny bezsens...niby czemu twierdzisz że Chrześcijanin ma być ideałem?

No i kojelny raz masz problemy z przeczytaniem prostego tekstu. Wierzyć w idealy nie znaczy być idealnym :|

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież nie wierzysz w Boga z Biblii ,a w niej to Mojżesz z tego co pamiętam widział Boga, co jest też pewnym paradoksem, ponieważ Jahwe sam mówił że żaden człowiek widzieć go nie może, ponieważ na miejscu zginie :)

judas666.
Reputacja

Napisano

Kolejny nurt satanizmu można nazwać anarchistycznym antyklerykalizmem. Jest on reprezentowany przez włoską grupę Dzieci Szatana Marco Dimitriego. Członkowie tej grupy muszą oficjalnie wyrzec się chrztu i ten akt potwierdzić pieczęcią arcybiskupstwa; w swoich domach mają posiadać statuetki diabła. Praktykują "czarne msze" i "czerwone msze", podczas których - według relacji Dimitriego - "wszyscy odbywają stosunki płciowe ze wszystkimi, w tym również homoseksualne" i sadomasochistyczne w celu uwolnienia własnych popędów.

Niech zgadnę - Wikipedia?

1. Szatan reprezentuje zaspokojenie żądz zamiast wstrzemięźliwości.

Nadmierne zaspokajanie jest proponowane w satanizmie.żadna skrajność nie jest zdrowa.Nie trzeba eksperymentów aby zauważyć co się dzieje z ludźmi którzy żyją samymi "przyjemnościami".
Kto tu coś mówi o nadmiernym zaspokajaniu? Równie dobrze może to być nadmierna wstrzemięźliwość, a jak sam napisałeś "żadna skrajność nie jest zdrowa".

4. Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości niewdzięczników.

No z tym akurat się można zgodzić,ale to w każdej religii tak się traktuję drugiego człowieka.
Z wyjątkiem chrześcijaństwa, tam kocha się wszystkich.

5. Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!

Zemsta to zazwyczaj błędne koło..
Chyba, że zemścisz się tak, że koleś już nie wstanie >:3

8. Szatan reprezentuje wszystkie tak zwane grzechy, ponieważ prowadzą one do psychicznego, umysłowego i emocjonalnego zadowolenia!

No jak grzechy z Biblii prowadzą do zaspokojenia to już nie ma o czym pisać :)
Jakie np.?

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba, że zemścisz się tak, że koleś już nie wstanie >:3

Znajdą się tacy co i jego pomszczą zazwyczaj :)

Jakie np.?

Biblia-satanizm
nie zabijaj-zabijaj
nie cudzołóż-cudzołóż
nie pożądaj rzeczy bliźniego-pożądaj...
itp.

Zauważyłem że satanizm stwarza z pozoru bardzo przyjemną filozofię,ale jak się tak głębiej zastanowić, to doprowadza do osłabienia człowieka.Liczy się przyjemność nie wstrzemięźliwość.Hedonizm ok,ale to osłabia i szuka się coraz to nowszych rozrywek.Kręgosłup moralny przy tych zasadach satanizmu również się garbi. Jest to takie powolne dążenie do dziwactw,zboczeń,morderstw i samobójstw :)

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież nie wierzysz w Boga z Biblii ,a w niej to Mojżesz z tego co pamiętam widział Boga, co jest też pewnym paradoksem, ponieważ Jahwe sam mówił że żaden człowiek widzieć go nie może, ponieważ na miejscu zginie :)

No ja myślałem, że to Ezechiel widzial boga, a nie jakieś krzaki polane benzyną :D ...i nie zginął, ja też widziałem. Tak, widziałem Jehowę.

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Biblia-satanizm
nie zabijaj-zabijaj
nie cudzołóż-cudzołóż
itp.

Siedem Grzechów głównych – zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego to:
Pycha (Superbia)
Chciwość (Avaritia)
Nieczystość (Luxuria)
Zazdrość (Invidia)
Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu (Gula)
Gniew (Ira)
Lenistwo (Acedia)

wikipedia.pl

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ja myślałem, że to Ezechiel widzial boga, a nie jakieś krzaki polane benzyną biggrin3.gif ...i nie zginął, ja też widziałem. Tak, widziałem Jehowę.

Ktoś ściemniał z tą śmiercią :D

Siedem Grzechów głównych – zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego to:
Pycha (Superbia)
Chciwość (Avaritia)
Nieczystość (Luxuria)
Zazdrość (Invidia)
Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu (Gula)
Gniew (Ira)
Lenistwo (Acedia)

No tak, ale to grzechy instytucji zwanej kościołem nie mają nic wspólnego z Biblią ;p Ale jak już jesteśmy przy nich, to satanista powinien być: pyszny, chciwy, brudny ;p , zazdrosny, gruby i lubiący wypić ;p ,gniewny , leniwy.

Użytkownik scpt edytował ten post 08.02.2008 - 18:04

judas666.
Reputacja

Napisano

Ale jak już jesteśmy przy nich, to satanista powinien być: pyszny (tak), chciwy (również), brudny ;p (ke? no nie wydaje mi się), zazdrosny (o swoje, np. dziewczynę, tak), gruby i lubiący wypić ;p (też bym nie powiedział) , gniewny (mściwy, a to co innego), leniwy (nie).

Dlaczego się z tymi stwierdzeniami nie zgadzam? Bo satanista nie może być głupi i musi dbać o siebie żeby czuć się dobrze.

Biblia-satanizm
nie zabijaj-zabijaj
nie cudzołóż-cudzołóż

Satanizm to światopogląd lub religia.
Zabijanie do niczego dobrego nie prowadzi, co nie zmienia faktu, że sam bym często chętnie kogoś zabił :3
Cudzołóstwo i pożądanie się ze sobą łączą i to pierwsze prowadzi do przyjemności. Inna sprawa, że ta przyjemność może prowadzić do chorób :P

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pyszny i chciwy już nie może być mądry. To przede wszystkim poważne wady charakteru :) Można mieć dużą wiedzę, być inteligentnym, a mimo to być głupcem.Z nich tez nie ma nic dobrego.Tacy ludzie skazani są na samotność i prędzej czy później depresję.

Inna sprawa, że ta przyjemność może prowadzić do chorób tongue1.gif

Właśnie ;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych