Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
364 odpowiedzi w tym temacie

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wow, co za bohater ! Niech się cieszy, że nie podarł Koranu, już widzę co by się działo... Rozumiem, że chciał pokazać jaki to nie jest yntelygentny, że dla niego to stek bzdur. Tylko, czy trzeba to robić obrażając tylu ludzi ? Jedyne co pokazał to własną głupotę i brak poszanowania dla innych od siebie. Mieć tyle lat i manifestować swój bunt w ten sposób ? Brawo ! A może chęć rozgłosu i promocji ? Tak czy siak potępiam faceta mimo że nie jestem wzorowym katolikiem.

dokładnie, zgadzam się w 100% , Koranu ruszyć by się nie ośmielił, a co dopiero powiedzieć że to trzeba się rozliczyć z "mitem który pokutuje już od 2 tys pieprzonych lat z mitem którego głównym bohaterem jest człowiek powieszony między dwoma zbrodniarzami , mitem którego przedstawicielem jest największa, najbardziej zbrodnicza sekta, jaka istniała na ziemi (...) ja mówię - to jest księga kłamstw . piepr.yć to g.wno, piepr.yć tą hipokryzję"

brak słów. naprawdę, nie widzę powodu dla którego musi robić taką szopkę. Nie wierzy - OK ! Wszystko ok, do niczego nie zmuszam, ale np. to, że nie podoba mi się miłość gejowska czy lesbijska nie znaczy, że wychodzę na ulicę i krzyczę, że to wielkie g.wno .

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale on nie krzyczał na ulicy tylko na zamkniętej imprezie wśród ludzi podzielających jego poglądy (w końcu spalili te kartki). Ty, shar0nie, wśród innych homofobów też byś sie nie ograniczała. Do tego odbierasz mu prawo do wolności słowa. W bardzo złym tonie byłoby krzyczeć przed kościołem, że Chrystus to, a księża tamto, ale każdy ma do tego prawo - to jest wolność słowa. Inna sprawa, że nasza konstytucja zaprzecza sama sobie.

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wolność słowa nie oznacza możności obrażania innych :)

Mar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale on nie krzyczał na ulicy tylko na zamkniętej imprezie wśród ludzi podzielających jego poglądy

Trudno koncert / gre dla jakiejś publiczności nazwać występem zamkniętym. Występ był za słabo zamknięty skoro w necie trwa taka zażarta dyskusja :P A gdyby na takiej "zamkniętej" imprezie przemawiający wykrzykiwał hasła nazistowskie i modlił się do "Mein Kampf"u - ma do tego prawo, bo jest wolność słowa ?

W gruncie rzeczy, tu chodzi o poszanowanie cudzych wartości i robienie właściwego użytku z wolności. To, że ja nie wierzę i dla mnie to same kartki nie oznacza, że muszę w ten sposób to manifestować. Wypadałoby uszanować uczucia wierzących. Skoro chcemy, by szanowano nasze poglądy, szanujmy też poglądy innych, w końcu mają do tego prawo. Czy wszyscy w tym kraju muszą postępować jak większośc polityków tzn. bez zasad, honoru, moralności i zrozumienia ?

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rzeczywistość , w której metale nie są paleni na stosach w krajach arabskich, a żołnierze USA nie są święci w Iraku.

No i taka jest prawda... nie wiem kto tu sobie ubzdurał że metali pali się na stosach w krajach arabskich.

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawi mnie dlaczego w USA nikt się do niego nie przyczepił, gdy grali w tym kraju koncerty ?

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A gdyby na takiej "zamkniętej" imprezie przemawiający wykrzykiwał hasła nazistowskie i modlił się do "Mein Kampf"u - ma do tego prawo, bo jest wolność słowa ?

Tak.

...poszanowanie cudzych wartości...

Jak na razie kilka osób nie może uszanować zdania i wyznania Nergala. Jakby zaczęli palić dziewice czy składać inne ofiary szatanowi, po prostu robić komuś/czemuś krzywdę, to bym był przeciwny, a tak to mi to zwisa jak już nie raz pisałem.

Mar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak na razie kilka osób nie może uszanować zdania i wyznania Nergala

Szanuje jego prawo do własnych poglądów ale nie podoba mi się egoistyczny sposób w jaki je okazuje.

mojo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Szanuje jego prawo do własnych poglądów ale nie podoba mi się egoistyczny sposób w jaki je okazuje.

Może i jest to egoistyczne, ale właśnie tego potrzebują fani takiej muzyki. Właśnie w ten sposób zdobywa się popularność.

Fanatyk.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda tylko, że przy tym obrażają uczucia innych. Słaby chwyt marketingowy :fist:

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawi mnie dlaczego w USA nikt się do niego nie przyczepił, gdy grali w tym kraju koncerty ?

A gdzies sie ktos przyczepil? Bo chyba cos mnie ominelo.
Jesli masz na mysli niniejszy temat to chyba pomyliles "czepiactwo" ze zwykla rozmowa na jakis temat.
A jesli upierasz sie, ze tutaj jest "czepianie sie" to w takim razie caly internet jest jednym wielkim miejscem, w ktorym wszyscy czepiaja sie wszystkiego :lol

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chodziło mi o takich delikwentów jak Ryszard Nowak, widać w USA nikomu to nie przeszkadza

mojo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rysiu Nowak zająłby się naprawą polskiego państwa a nie truł dupę muzycznym fanom. Np zespół KAT który znalazł się na jego "czarnej" liście. Przecież oni mają mnóstwo fanów w całej Polsce a on im chce zabronić koncertować ? Paranoja, ludzie!!. Nie wiem jak wy to odbieracie ale dla mnie to jest śmieszne. Zajęliby się bezrobociem, budżetem państwa, czymkolwiek, tyle jest innych problemów... nie rozumiem funkcjonowania pewnej struktury politycznej w naszym kraju. :/

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie zaś to taki satanizm jak i łażenie nocą po cmentarzu, przewracanie krzyży i składanie ofiar z kotów. Zwyczajne płytkie wygłupy czerpane nie garścią, ale całym wiadrem spośród zachodnich wzorców. Nie dziwię się więc wcale, że potem babcie w autobusie odsuwają się na bezpieczną odległość kiedy wsiada metalowiec, a na każdego, kto ma długie włosy i ubiera się na czarno mówi się "szatanista".

mojo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dokładnie Arkadiusz. A powiedzcie mi czy satanizm jest wogóle karalny w naszym kraju??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych