Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Please log in to reply
364 replies to this topic

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jest karalny... W pewnym sensie. Jeśli zabijasz koty, to tak, ale jak sobie żyjesz i nikomu nie przeszkadzasz to nie :P

#227 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Dla mnie zaś to taki satanizm jak i łażenie nocą po cmentarzu, przewracanie krzyży i składanie ofiar z kotów. Zwyczajne płytkie wygłupy czerpane nie garścią, ale całym wiadrem spośród zachodnich wzorców. Nie dziwię się więc wcale, że potem babcie w autobusie odsuwają się na bezpieczną odległość kiedy wsiada metalowiec, a na każdego, kto ma długie włosy i ubiera się na czarno mówi się "szatanista".

Z tym się zgodzę w całej rozciągłości. Każdy kto chodzi w skórach lub ogólnie na czarno jest postrzegany jako satanista-psychopata przez takie ..... osoby.

Słyszałem nawet, że satanizm jest bardzo tolerancyjny bo satanistę g**** obchodzi co robi sobie inny ale nie wiem czy to prawda. W sumie to ciężko w to uwierzyć patrząc trzechszóstkowców.

Marchewa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

taa wszyscy ubrani na czarno to odrazu szataniści, ogoleni w kapturach to huligani a małe dzieci to aniołki :P ... szczególnie tej "tradycji" trzymają sie babcie...

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może dla tego jakaś baba się na mnie darła jak wracałem od psychiatry... Chociaż włosów bardzo długich nie mam, a jedyne co miałem czarne na sobie to kurtka - nie skórzana. Nie wiem co się darła, bo miałem słuchawki na uszach jak prawie zawsze gdy gdzieś wychodzę :3

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektóre soby starsze drą się często bez przyczyny jak już sobie coś uroją. Taka już konstrukcja człowieka, że jego mózg po latach może zawodzić.

Użytkownik scpt edytował ten post 10.02.2008 - 12:33

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zawodzi bo przez n lat był dokladnie manipulowany.

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zawodzi bo przez n lat był dokladnie manipulowany.

Nasze wnuki będą mówić to samo :D

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale on nie krzyczał na ulicy tylko na zamkniętej imprezie wśród ludzi podzielających jego poglądy (w końcu spalili te kartki). Ty, shar0nie, wśród innych homofobów też byś sie nie ograniczała.

1. karaniem go zajmie się prawo, nie ja.
2. nie odbieram mu prawo do wolności słowa. "odbieram mu" prawo do obrażania uczuć innych. a prawa do obrażania nie miał, więc nie mam mu co odbierać.
3. może Cię to zdziwi, ale mam znajomych homoseksualnych i w wielu sprawach mamy takie samo zdanie. Jestem w stanie się z nimi zaprzyjaźnić, i to robię, ponieważ są to normalni ludzie. A sprawa seksualności to zupełnie coś innego. Ja mam swoje przekonanie - oni inne. I co? I nic. Chodzimy razem do kina, na imprezy, na obozy itd. Potrafimy przegadać całą noc i nigdy nie przeszkadzało mi to, że kolega jest gejem.
Wytłumacz mi, "wśród innych homofobów też byś się nie ograniczała" - co miałeś na myśli? ;)

W bardzo złym tonie byłoby krzyczeć przed kościołem, że Chrystus to, a księża tamto, ale każdy ma do tego prawo - to jest wolność słowa.

3. w moim przekonaniu wolność słowa wygląda trochę inaczej ; owszem mam pełne prawo do własnego zdania, ale nie mam prawa do narzucania go innych, niszczenia i bluzgania. Savoir vivre przede wszystkim.

judas666.
Reputacja

Napisano

Wytłumacz mi, "wśród innych homofobów też byś się nie ograniczała" - co miałeś na myśli? ;)

"to, że nie podoba mi się miłość gejowska czy lesbijska nie znaczy, że wychodzę na ulicę i krzyczę, że to wielkie g.wno ." To Twoje słowa i po nich wniosłem, że homoseksualiści Ci przeszkadzają.

Każdy może mówić co mu sie podoba, ale jeśli specjalnie obraża innych, to tylko źle o nim świadczy.

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy może mówić co mu sie podoba, ale jeśli specjalnie obraża innych, to tylko źle o nim świadczy.

No prosze, czyzbys wlasnie doszedl do sedna tego tematu? :lol :

judas666.
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie mówiłem, że Nergal dobrze zrobił tylko, że to co zrobił mi zwisa. Za to inni się czepiają, że nie mógł tego zrobić. Mógł i zrobił jak na wolnego człowieka przystało :P

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aha, o to Ci chodzi :P Nie powiem, neutralne zachowanie, ale przynajmniej takie jak przystało na ateistę :P

The X.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten temat ściąga nieszczęście na to forum, tylko się nawzajem obrażacie i wyzywacie. Po co to?! Może byłoby najlepiej aby jakiś moderator zamknął ten temat, bo pisząc tu nawet niechcący można zranić uczucia lub/i poglądy innych.

#239 Gość_eru75

Gość_eru75.

Napisano

scpt - wybacz, że tak późno odpowiadam, ale po prostu nie miałem kiedy :)

W Nowym Testamencie?W starym to każdy wie że chodzi o plemiennego Boga Jahwe krwawego okrutnego,ale ten z Nowego Testamentu jest zdecydowanie inny smile2.gif Ja nie jestem katolikiem, a jednak uważam to ją za bardzo ważny symbol wiary.Poza tym podobał mi się Nowy Testament.Stary Testament w ogóle mi się nie podoba ale nie znaczy żebym go podarł.

Wiara katolicka to nie wybieranie sobie tych dogmatów na jakie masz ochotę. Albo akceptujesz wszystko, albo nic. ST i NT jest wg KK jednością uzupełniającą się wzajemnie.
No dobrze, a czy podarłbyś swastykę? W Europie jest to ogólnie znany symbol, ale już w innej kulturze oznacza miłość, dobroć. Tak jak pisałem wcześniej, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

Pomyłka smile2.gif Logicznie myśląc oznaczało by to że nie jest Jezusem który jest według Biblii i wiary idealny.Według niej każdy jest grzesznikiem,ale przecież można kochać Boga będąc grzesznikiem.Co to w ogóle za dziwny przykład porównanie do Chrystusa eek6.gif ..widzisz ja jestem ateistą a pisze Bóg dużą litera-przez szacunek dla wierzących...

Tak, wg niej każdy jest grzesznikiem. Ale zgodnie z naukami Jezusa powinien w imię miłości do Jahwe dążyć do doskonałości. Nie dać się omamić przyziemnymi sprawami, nie dać się opanować przez złe emocje, itd, etc. Widzisz, ja jestem panteistą i piszę bóg, albo Bóg zależnie od kontekstu zdania :) "I gdzie tu miłość do swojego boga?" - zapewne o to zdanie Ci chodziło. Zauważ, ze bogów jest tyle ile gwiazd na niebie - pewnie tyle by wyszło podsumowując wszystkie wierzenia :P A napisałem "swojego boga", czyli takiego w jakiego wierzy. Myślę, że więcej wyjaśnień nie trzeba.

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten temat ściąga nieszczęście na to forum, tylko się nawzajem obrażacie i wyzywacie. Po co to?! Może byłoby najlepiej aby jakiś moderator zamknął ten temat, bo pisząc tu nawet niechcący można zranić uczucia lub/i poglądy innych.

W istocie natury ludzkie, lezy to ze sprawia nam ogromna przyjemnosc skakanie sobie do gardeł. Tak wiec, kazdy chce miec racje, a jesli przy okazji zrowna z ziemia przeciwnika do sa to dodakowe korzysci i fun [;.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych