Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Please log in to reply
364 replies to this topic

nawiedzony_endriu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doda pokaże cyce, wymalowany jak japońska gejsza Nergol (?) potarga biblie i wsadzi ją sobie w dupe.. Show must go on!
Żenada Nargalu :)

Jak szło to powiedzenie... odnośnie palenia książek ?

"Palić książki każdy może, jeden lepiej drugi gorzej" ;)

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spalić Biblię, to jak zamknąć do więzienia zdjęcie mordercy
lub pobić zdiecie znienawidzonego szefa

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nergal przeposił ostatnio za to co zrobił. Powiedział, że nie wiedział, że spotka sie to z tak ostrą falą krytyki i przeprasza za podarcie Biblii. Czy szczerze czy nieszczerze to zrobił jego sprawa, ale przeprosił. Plus dla niego.
Niestety Nowak jak prowadził nagonkę tak dalej prowadzi pewnie w myśl zasady szołbiznesu "nieważne jak, ważne by mówili".
Behemot przeprosił i moim zdaniem powinno sie to rozejść po kościach, ale niestety skończy sie w sądzie.

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to jednak jest gość, skoro potrafił przeprosić. Szacun.

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aylinn, nie rozpędzaj się tak :)

Informacja o przeprosinach jest z onetu, póki nie przeczytam jakiegoś wywiadu z Nergalem, w którym to potwierdzi pozostaje sceptyczny do tego.

Również Adam Darski został już przesłuchany przez prokuratorów. Miał on wyjaśnić, że podarcie Biblii było częścią jego działań artystycznych. Lider Behemotha stwierdził także, że nie było jego celem obrażanie czyichś uczuć religijnych. Przeprosił, jeśli tak się zdarzyło - stwierdziła Majstrowicz.

Nowak złożył prywatne oskarżenie, gdyż jak to powiedział nie jest zadowolony z pracy prokuratury. Wszystko wygląda na to, że sprawa rozejdzie się po kościach. Ucierpi tylko na tym najnowszy teledysk, który będzie wypuszczony najprawdopodobniej po całej sprawie z Rysiem

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'Aton'
Jeśli nie znalazłeś czego oczekiwałeś na tej stronie, oświeć swoją mądrością tą ciemna, zacofaną masę zamiast ją obsrywać i pluć w oczy, chyba że tylko tyle potrafisz ? :o ;) :D

Jeden_z_Wielu.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie podarcie Biblii to tak samo jak podarcie Pana Tadeusza, to tylko książka ;] . Wiem, że Biblia niby jest święta, ale Pan Tadeusz dla niektórych polonistów też jest rzeczą najważniejsza : ) :P

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'Domal'

Dla mnie podarcie Biblii to tak samo jak podarcie Pana Tadeusza, to tylko książka ;] . Wiem, że Biblia niby jest święta, ale Pan Tadeusz dla niektórych polonistów też jest rzeczą najważniejsza : ) :P

Za podarcie czy spalenie Biblii, podeptanie krzyża mozna było być spalonym na stosie.
Za spalenie publiczne narodowej flagi można było posiedzieć we więzieniu.
Bardzo to przypomina wbijanie szpilek w lalkę, jako magicze obrzędy tortur wyobrażonej osoby.
Robiono także większe kukły jakichś dygnitarzy i spalano publicznie.

Wszystko to obrzędy magiczne jakich wiele także na każdej mszy kościelnej, czego prawie nikt nie zauważa, gdyż nie widać żadnego skutku.
Wbrew pozorom, każdy z takich obrzędów magicznych w kościele czy w innych miejscach publicznych ma wpływ na psychikę gawiedzi.
To nie magia a manipulacja nastrojmi i uczuciami ludzi w oparciu o symbole państwa, religii czy innego cxłowieka jak ta laleczka ze szpilkami.

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doda pokaże cyce, wymalowany jak japońska gejsza Nergol (?) potarga biblie i wsadzi ją sobie w dupe.. Show must go on!
Żenada Nargalu smile2.gif

rozbawił mnie ten post;) haha plusik,nalać mu!

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nergal*
Nergalu*

:F

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

shar0nie

Doda pokaże cyce, wymalowany jak japońska gejsza Nergol (?) potarga biblie i wsadzi ją sobie w dupe..
haha plusik,nalać mu!

Tak, tak i w ryło go i szpilkę w oka jego awatara, niech sobie Ciebie popamięta. Aby było jak z tą Biblią! :D

Cumulonimbus.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niczym się nie przejęli

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Jeszcze niedawno było wyjątkowo głośno na temat afery jaką wywołał wokalista zespołu Behemoth, Nergal, niszcząc Biblię na oczach przybyłych na koncert fanów. Sprawa została zgłoszona wtedy do prokuratury, a muzykowi postawiono zarzut znieważenia uczuć religijnych. O wydanie opinii w tej sprawie poproszono nawet religioznawca z Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jednak pomimo całego zamieszania i wielkiego oburzenia ze strony osób religijnych, grupa Behemoth raczej się tym całym zgiełkiem nie przejmuje. Dowód? Otóż grupa nakręciła właśnie kolejny teledysk - jak zwykle, demoniczny i kontrowersyjny.
Klip powstał do nagrania "At the Left Hand Ov God", a jego twórcami są Dariusz Szermanowicz i Marzena Dutkiewicz z Grupy 13, specjalizującej się w produkcjach telewizyjnych i filmowych. "Mają ogromne doświadczenie, ale odtąd nie pracowali z metalową kapelą", mówi wokalista", Nergal.
"Mam nadzieję, że razem udało nam się stworzyć nie tylko najlepsze wideo Behemotha, ale także najbardziej zapamiętywalny teledysk w kategorii metalu". W teledysku nie zabrakło scen, które między innymi nawiązują do wspomnianego wcześniej zamieszania... W finale teledysku Nergal po raz kolejny wydziera z Biblii kartkę po kartce, rozrzucając je dokoła na ziemi. A żeby tego było mało, w klipie pojawia się też motyw płonącego kościoła. Utwór "At the Left Hand Ov God" pochodzi z albumu "The Apostasy" z lipca 2007 roku. Behemoth obecnie przebywa w trasie po USA z Dimmu Borgir.

czego to "artysci" nie zrobia dla $$$

Cezar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi to nie przeszkadza ze on niszczy te biblię. Moim zdaniem jeśli komuś to nie odpowiada to nie musi tego oglądać. Nergal pokazuje swój stosunek do chrześcijaństwa, a przy okazji robi sobie dobra reklamę, bo na pewno wie ze media zaraz będą o tym gadały. A ten teledysk jest jednym z najlepszych jakie widziałem, ten ogrom przestrzeni jak stoi na tej skale normalnie powala ;)

Galkas.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdybym mógł osobiście bym mu pogratulował.Nergal!!

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chociaż praktycznie katolikiem się nie czuję (nie chciałem żeby mnie chrzcili...), to jednak biblię szanuję, więc tak bym nie zrobił. Ale jeśli ktoś pali biblię to mi to nie przeszkadza, jego sprawa. Takie same mam poglądy w kwestii aborcji etc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych