Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Please log in to reply
364 replies to this topic

Ozzy667.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chrześcijaństwo już od dziesiątek lat jest religią pacyfistów. Jeżeli ktoś nie wierzy to niech przynajmniej nie zwalcza bo nie ma ku temu podstaw.

No no, tylko że przez setki lat był zbrodniczą incytucją! Jeśli ktoś o tym nie wie to niech przynajmniej sobie doczyta, dokształci się.

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dajesz za przykład gościa dla którego świętością jest rzecz materialna ?

w przypadku spalonej ksiazki tak nie jest? sry, dla kogos niewierzacego bedzie to tylko ksiazka, tak samo jak dla nie wierzacego w e46, bedzie to tylko samochod :P

Wiesz, ja jestem niewierząca i może Biblia to dla mnie tylko książka, ale nie dla innych. Czy z tego powodu, że nie uznaję Biblii (lub innej księgi religijnej) za świętą to powinnam wziąć i palić nią w piecu, albo używać jako papieru toaletowego bo wg. mniemania wielu mam do tego prawo? Niech każdy wierzy w co chce, ale czy od razu inni muszą udowadniać tej osobie jakim zapewne idiotą wg. niektórych niewierzących jest bo wierzy? Czy muszę to udowadniać poprzez niszczenie czegoś co dla tej osoby jest święte?
Może i to taka subkultura, ale dziwi mnie, że wszyscy mówią jacy to pedofile są źli (sama tak uważam), jacy niektórzy są naiwni, że wierzą bądź nie wierzą w UFO, ale jak ktoś napisze, że to co zrobił Behemot obraziło to jego/jej uczucia religijne to robicie nagonkę i próbujecie na siłę udowodnić katolikom, ze ich kościół to zło wcielone, że są głupi wierząc w coś takiego.

Marchewa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No no, tylko że przez setki lat był zbrodniczą incytucją!

przykład prosze Ozzy667

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chrześcijaństwo już od dziesiątek lat jest religią pacyfistów. Jeżeli ktoś nie wierzy to niech przynajmniej nie zwalcza bo nie ma ku temu podstaw.

No no, tylko że przez setki lat był zbrodniczą incytucją! Jeśli ktoś o tym nie wie to niech przynajmniej sobie doczyta, dokształci się.

A co ma tak na prawdę Chrześcijaństwo do Inkwizycji,Watykanu,zdegenerowanych Papieży itp.?? Religia jest religią,a jej założenia są zawsze takie same,nawet gdy jej kapłani wykorzystują ją do innych celów.Porównaj sobie pierwszych Chrześcijan i Inkwyzycję to będziesz wiedział o co chodzi.W Biblii jest Nowy Testament=Życie Jezusa=Chrześcijaństwo.Największym błędem było właśnie danie takiej władzy klerowi.Jeśli już ktoś wierzył to świątynia powinna się znajdować w jego własnym ciele,a do kościoła powinien przychodzić jedynie na wspólne pogadanki pod nadzorem nauczyciela-księdza.

Albo celibat u księży bez medytacji i rozwoju..śmiechu warte ;p

Użytkownik scpt edytował ten post 05.02.2008 - 17:27

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ojej... Święta policja inkwizycyjna... prześladowania Arian.... Krucjaty.... dalej mam mówić ?

Mar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chrześcijaństwo już od dziesiątek lat jest religią pacyfistów. ...

Ale to nie Chrześcijaństwo jest winne... Mylisz pojęcia. To Kościół podpalał stosy inkwizycji i walczył z innowierstwem. Kościół ma swoje za uszami (jak każda instytucja ludzka, którą toczy walka o wpływy, władze i pieniądze mówiąc w uproszczeniu).

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale Watykan jest głównym przedstawicielem tej religii. Tak jak Behemoth jest głównym w zasadzie przedstawicielem sceny blackmetalowej.

#83 Gość_prabab

Gość_prabab.

Napisano

Po pierwsze, Behemoth nie jest ani trochę satanistyczny.

Jak się nie mylę, Nergal miał nawet ślub kościelny.

Poza tym, na koncercie Nergal wydzierał kartki z Biblii i rozrzucał je publiczności mówiąc coś w stylu "macie, oto słowo Boże!", a nie "palcie, palcie, szatan, zuo, ch, szatan!" :D .

A co zrobiła publiczność, to już inna sprawa ^^.

Jak dla mnie, trochę głupkowate działanie anyway, ale... żeby to była obraza uczuć religijnych? No bez przesady...

Użytkownik prabab edytował ten post 05.02.2008 - 17:32

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale Watykan jest głównym przedstawicielem tej religii. Tak jak Behemoth jest głównym w zasadzie przedstawicielem sceny blackmetalowej.

Ależ idziesz w zaparte... ;p Jaki Watykan? Watykan stworzyli ludzie,a jedynym przedstawicielem Chrześcijaństwa jest Bóg i Chrystus jego syn.Mylisz pojęcia Kościół to nie wiara...

prabab ja jako jedynie dopuszczający panteizm i absolutny sceptyk uważam że Chrześcijanin może być bardzo obrażony :)

Jesli nawet media przesadziły to i tak wiedział co robi i że jest na scenie ,a nie u siebie w domu ;p Może nie jest to satanistyczny zespól,ale tak sie zachował co najciekawsze publika jeszcze gorzej.O czymś to świadczy szczególnie o słuchaczach tego rodzaju muzyki.

Użytkownik scpt edytował ten post 05.02.2008 - 17:41

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To już trochę za daleko zachodzimy. I tak nikt nikogo przekona do swoich racji.Ja osobiście nie uważam tego za czyn godny pogardzenia. To jest scena, to jest udawane. Sam Araya powiedział, że "God hates us all" fajnie brzmi i dlatego stał się tytułem płyty. A sam Araya jest katolikiem. Chyba znacie Tomka Araya ?

A swoją drogą czy Mickiewicz kreując Konrada też was obraża ?

Użytkownik Ozzy667 edytował ten post 05.02.2008 - 17:49

scpt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Masz rację ja już powiedziałem co miałem powiedzieć :) Araya nie znam nie wyznaję żadnej wiary.Ja sam uważam że dla Boga nie ma znaczenia kim jesteśmy,co robimy,i co się z nami dzieje.Chociaż interesują go jednostki to nie w takim sensie jaki możemy sobie wyobrazić.Jesteśmy jego częścią po prostu.Ale to już offtop ;p

#87 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

No no, tylko że przez setki lat był zbrodniczą incytucją!

:D zbrodnicza instytucja to ta, która cię jeszcze nie ubezwłasnowolniła :D chrześcijaństwo to nie instytucja :o :))

A swoją drogą czy Mickiewicz kreując Konrada też was obraża ?

A to chyba Mickiewicz powiedział:

"Tylko pod krzyżem, tylko pod tym zankiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem" :P

Użytkownik Aton edytował ten post 05.02.2008 - 18:09

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mój boże jak co poniektórzy nic nie rozumieją, macie główki zdolne do myślenia tylko w jednym wymiarze.
Mam nadzieję że konsekwencję będą srogie.

#89 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Qurczę w ogniu tej dyskusji przegapiłem swój półtysięczny post :D Jak to szybko mija czas w dobrym towarzystwie. Pozdrowienia dla każdego IQ na forum ;)

P.S. Temat wyczerpał się po kilku godzinach dyskusji. Osobiście jestem już za zamknięciem bo użytkownicy(bardzo śmieszne :) ) zamknęli się w okopach i nikt już nie wygra :)

Użytkownik Aton edytował ten post 05.02.2008 - 18:40

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

urzytkownicy

omg!

jestem już za zamknięciem

ja rowniez, mysle, ze jakis mod moglby to zrobic ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych