Skocz do zawartości

Rockman-satanista podarł Biblię, publiczność ją spaliła

• Please log in to reply
364 replies to this topic

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest to muzyka skupiona na wyłącznie negatywnych wibracjach i na wszystkim co w naszym świecie najgorsze.

Skupiona jest na tym czego najwięcej we współczesnym świecie. Nie widze w tym przynajmniej hipokryzji i obłudy.

Chce doczekać lat kiedy Adam Darski zdeklarowany ateista/satanista podkreślający w każdym wywiadzie i przy każdej okazji, że religie są do manipulowania ludźmi w wieku 90 lat na łożu śmierci prosi o pomoc Boga...

Co do inteligencji, religijności Nergala -

scpt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skupiona jest na tym czego najwięcej we współczesnym świecie. Nie widze w tym przynajmniej hipokryzji i obłudy.

Ale po co te dziwne charakteryzacje,symbole,jakieś zwierzęce zachowanie? Moim zdaniem pod publiczke :D Całkiem by to się jeszcze dało posłuchać tylko po co oni tak mruczą psychiatrycznie? Nie mają głosów czy to tez trzeba tak umieć? Nie mogę ocenić ryków,ale ktoś komu się to podoba może napisać jak to z tym jest :) Ogólnie gitarki fajnie grają.

Chce doczekać lat kiedy Adam Darski zdeklarowany ateista/satanista podkreślający w każdym wywiadzie i przy każdej okazji, że religie są do manipulowania ludźmi w wieku 90 lat na łożu śmierci prosi o pomoc Boga...

Nawet jeśli się nie przyzna to w duchu pomodli się do wyższego bytu :) Takie już są nasze umysły.Chyba że ma uszkodzony lub niesprawny hipokamp to wtedy nie będzie nawet w stanie w nic uwierzyć.

Co do inteligencji, religijności Nergala - <a href="http://www.youtube.com/watch?v=-ig7saXdtQs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=-ig7saXdtQs</a>

Na prawdę ogromny kontrast jeśli chodzi o muzykę i tego człowieka.On inteligentny,na luzie i naprawdę widać że kulturalny i spokojny ;p Ta muzyka to zupełne przeciwieństwo...

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To jest ateistą czy satanistą? Powinien się zdecydować ;)

Nie twierdzę, że zespoły heavy metalowe mają tylko i wyłącznie głupie teksty bo rzeczywiście niektóre poruszają dużo ważnych problemów. Problem z nimi taki, że dopóki człowiek nie trzyma słów przed oczami to brzmi to jak jęki i ryki zranionego bawoła (bez obrazy dla fanów ciężkiej muzyki) aczkolwiek zdarzają się zespoły jak np. Arch Enemy, gdzie słowa są bardzo dobrze zrozumiałe.
Nie chodzi tu o to czy zespoły metalowe są złe czy nie bo są i takie i takie jak w każdym gatunku muzyki, ale o to, że czasami niektórzy artyści zachowują się jak przygłupy myśląc, że jest to fajne... a nie jest. Tzn. niektórym się to podoba "Bunt jest cool, fajny i w ogóle, ale wy i tak tego nie zrozumiecie" Bla bla bla.

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale po co te dziwne charakteryzacje,symbole,jakieś zwierzęce zachowanie? Moim zdaniem pod publiczke

To się nazywa image sceniczny. Wyobrażasz sobie zespół śpiewający o zagładzie w różowych ubrankach na scenie ? Bo ja nie ;) Ewentualnie Michaela Jacksona w długi włosach robiącego headbang przy Thriller ?

Całkiem by to się jeszcze dało posłuchać tylko po co oni tak mruczą psychiatrycznie? Nie mają głosów czy to tez trzeba tak umieć?

Taka forma ekspresji, wykształcona w latach .80 nazywana growlem. Odsyłam do artykułu na wikipedii, wszystko ładnie wytłumaczone.

To jest ateistą czy satanistą? Powinien się zdecydować

Dałem slasha, bo nie jestem pewien

Problem z nimi taki, że dopóki człowiek nie trzyma słów przed oczami to brzmi to jak jęki i ryki zranionego bawoła

Posłuchaj wokalisty Gorguts, prawdziwe ryki bawoła.

scpt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To się nazywa image sceniczny. Wyobrażasz sobie zespół śpiewający o zagładzie w różowych ubrankach na scenie ? Bo ja nie ;) Ewentualnie Michaela Jacksona w długi włosach robiącego headbang przy Thriller ?

W sumie image sceniczny może się bardzo różnić od prywatnego.Na scenie muszą mieć swój styl i co by nie mówić te metalowe zespoły rzeczywiście się różnią.

Taka forma ekspresji, wykształcona w latach .80 nazywana growlem. Odsyłam do artykułu na wikipedii, wszystko ładnie wytłumaczone.

Poczytałem posłuchałem i jednak wole ładne głosy.Ostatnio słuchałem Nightwish i Within Temptation ;p Ten growl jednak jest dla mnie niezrozumiały.

Ja już się uciszam w tym temacie i tylko przypomnę że zniszczenie Biblii nawet dla zabawy na scenie może bardzo urazić Chrześcijan.Jest to odbierane jak atak i nienawiść w stosunku do ich religii i tyle.Niech przeciwnicy nie podają tu za przykłady kościoła,Watykanu,księzy zboczeńców itp bo to nie ma nic wspólnego z wiarą,Biblią,Jezusem i Chrześcijaństwem :)

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To jest ateistą czy satanistą? Powinien się zdecydować

2. satanizm racjonalny - ateistyczny, Szatana traktujący wyłącznie jako symbol, ze spłyconą warstwą filozoficzną, nastawiony hedonistycznie. LaVey i Kościół Szatana reprezentują tą odmianę. [ www.satan.pl ]

Przedstawiono tu newsa. Zachowanie Nergala jednym się podoba, innym nie, a jeszcze inni mają to co zrobił głęboko w odwłoku. Niepotrzebnie rozwinęła się tu kłótnia na temat, na który nikt niema racji.

#112 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

niewiele musicie wiedzieć bo w pisenkach death metalu niewiele problemów jest podejmowanych

No naprawdę byś się zdziwił...ya, rly

Żebym się zdziwił to musiałbym nie znać tekstów, a tych jest w necie sporo.

„Pieśń do Eschatona (2000)”

Leć, leć wysoko mój czarny orle
Niech złoty sznur złączy nasze oczy
Niech nasze umysły i serca krwią się zjednoczą
Na Twych skrzydłach powieź mnie ponad głębinami
Nad Powodami i poprzez płonące morza
Potem, swym pazurem rozedrzyj ziemię
I wprowadź mnie w sekrety jej jelit
W dół do światła początków, i końca który błyszczy
Koło! Wkoło i wkoło mój czarny orle
Niech nasze zmysły zostaną dotknięte ostateczną przyjemnością
Niech pasja polowania stanie się wszystkim – niszczącym
Pchnij! Pchnij swoim dziobem
Usuń wszystkich Bogów z mojej drogi, i myśli, i żałości
Niechaj przekrocze bariery strachu
Krzycz! Niech cały świat się zatrzęsie
Niech echo stanie się moją najsłodszą mantrą
Duchu Wolności! Wieczny Wędrowcze! Szczęśliwy Samotniku!
Wyżej i wyżej ponad gwiazdami Świadomości
Niech świat imaginacji i faktu staną się jednością
Jestem tobą a ty mną

http://www.behemoth....topic.php?t=498

Mało ambitne jak popowe piosenki o miłości. Behemoth - Wiśniewski metalu

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego samego Topicu...

5. „Kazanie do Hipokrytów”

O wy których przyszłość jest w naszych rękach
Konsumenci głupoty! Wślizgnięci jesteście w wasze ekstrementy?
Pasożyty! Mające świat złym
Wyobraźcie sobie że jesteście potrzebni Niebu
Ja, który doceniam swe ciało
Wolałbym przebywać z wilkami
Niż wejść do waszych odrażających domostw

Czucie... Żywienie... Żucie... Rozmnażanie
To wasz ślepy cykl robaków
Nie znasz niczego więcej oprócz tego co doświadczyłeś?
Niebo jest inne od waszego zbawienia i katastrofy

Miecz – pchnięcie – nie zbawienie – przynoszę!

Cudowne było Sodom!
Wasza teologia jest śliska – dół bzdur staje się etyką
W waszym świecie, gdzie ignorancja i złe zachowanie są częścią szczęścia
Wszystko kończy się nieszczęśliwie –
- podważone... krwią (???)

6. „Sen alchemika”

Witajcie w Teatrze Absurdu
Gdzie słowo i powód są widownią
Aktorzy iluzją i doświadczeniem tylko

Tu migocze świetlista mandala
W holu kreacji i anihilacji
I Lingam łączy się z Yoni, wiedzę kamienną tworzą

Nie ma przestrzeni ni czasu
Książki są czytane od tyłu lub ze wszystkich stron
Wszystka Wola tonie i drze się fantom żałoby

Obraz wszechświata w prostej formuli –
„Miłość jest prawem”
Przyslowie wyryte w bramach (???)
Że życie jest cudowne
Że śmierć jest również życiem

Aton to co robisz to się nazywa selektywny dobór faktów :|

"Wasza teologia jest śliska – dół bzdur staje się etyką"

Użytkownik Ozzy667 edytował ten post 06.02.2008 - 12:02

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zapewne przesłuchałeś dostatecznie dużo utworów metalowych i przeczytałeś dosyć tekstów aby mówić o poziomie artystycznym Krzystofa Azarewicza, który pisze większość tekstów dla Behemoth ? Ciekawe czy spróbowałeś zinterpretować choć jeden z nich. Marna próba pseudokrytyki na niskim poziomie.
Pisz jeszcze więcej takich postów, dostarczasz mi rozrywki :)

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zdajesz sobie sprawę, Aton, że obrażasz fanów? Chciałbym tylko zauważyć, że ten tekst to tłumaczenie, które mogło całkiem zmienić sens piosenki.

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może Aton zrozumie, to czego nie rozumiał :P że zrobił to samo o co okarża Nergala!

#117 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Zapewne przesłuchałeś dostatecznie dużo utworów metalowych i przeczytałeś dosyć tekstów aby mówić o poziomie artystycznym Krzystofa Azarewicza, który pisze większość tekstów dla Behemoth ? Ciekawe czy spróbowałeś zinterpretować choć jeden z nich. Marna próba pseudokrytyki na niskim poziomie.

Co za dramat! Dałeś mi negatywa za Wiśniewskiego czyli za wyrażenie opinii :) Właśnie dałeś pokaz obskurantyzmu dużej części użytkowników. Poddaję w wątpliwość twoją bezstronność jaką powinien cechować się moderator.

Piszesz o rozrywce, a ja dobrze widzę jak szlag cię trafia kiedy krytykuję tę Mandarynę metalową.

Zdajesz sobie sprawę, Aton, że obrażasz fanów? Chciałbym tylko zauważyć, że ten tekst to tłumaczenie, które mogło całkiem zmienić sens piosenki.

:D O mój Boże toż to tragedia. Rozumiem, że muszę srać na chrześcijaństwo i Biblię ale skrytykować Mandaryny metalu nie mogę. Powiedziałbym obłuda ale to słowo nie oddaje w pełni waszego postępowania :D

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ty nie rozumiesz, że nikogo nie obchodzi co ty sobie myslisz o behemocie ?! Ty po prostu robisz to co sam nam zarzucasz :| myśl trochę!

I ciekawi mnie czego ty słuchasz...

#119 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

I ciekawi mnie czego ty słuchasz...

Tego http://youtube.com/w...p...ted&search=

Odnośnie nagatywa

Za nieumiejętność poszanowania uczuć innych, jednocześnie żądając poszanowania własnych! doprawdy śmiechu warte.

I kto to mówi :D

Użytkownik Aton edytował ten post 06.02.2008 - 14:08

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale ja nie żądam od ciebie, żebyś szanował moje :| Ty naprawdę sam nie wiesz czego chcesz...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych