-________-"
zgadzam sie, dobre podsumowanie.Jako komentarz do tematu przytoczę tekst z Huntera:
Napisano 16.03.2008 - 09:56
zgadzam sie, dobre podsumowanie.Jako komentarz do tematu przytoczę tekst z Huntera:
Napisano 16.03.2008 - 10:00
Napisano 16.03.2008 - 12:19
Użytkownik Berith edytował ten post 16.03.2008 - 14:38
Napisano 16.03.2008 - 14:45
Napisano 16.03.2008 - 14:48
Napisano 16.03.2008 - 16:16
Napisano 16.03.2008 - 17:05
Rodzina ma znaczenie, ale nie przesadzajmy - śmierć jest naturalna. Może nam się wydawać przedwczesna, czy też niesprawiedliwa, ale wcześniej, czy później dopadnie każdego z nas. Jaki ma więc sens poświęcanie życia na szukanie śmierci?
Użytkownik Szpetnysz edytował ten post 16.03.2008 - 17:10
Napisano 16.03.2008 - 17:59
Agresja rodzi agresję... Myślę, że wystarczyłaby deportacja i umieszczenie w więzieniu w kraju pochodzenia, taka ekstra ekstradycja Tylko czy to jest prawnie możliwe, to ja nie wiem...Naturalna jest śmierć ... no własnie, wiec lepszym jest odstrzelić takiego skuRCZYsyna który ważył się tknąć twoich bliskich, i pokazać jego kolegom po fachu ( czy tam po wyznaniach ) że u mnie w kraju nie ma miejsca na jakieś islamskie mordowanie kobiet.
Napisano 16.03.2008 - 18:56
dlaczego mamy zabijać ludzi, żeby uświadomić ludziom, że zabijanie ludzi jest złe?!Dożywocie za morderstwo? Nie rozumiem dlaczego morderca ma żyć za moje pieniądze.
Napisano 16.03.2008 - 20:09
Użytkownik Szpetnysz edytował ten post 16.03.2008 - 20:10
Napisano 16.03.2008 - 22:23
To już lepszym sposobem, chociaż mniej moralnym, jest ich zabicie. Wypuszczając ich zezwalacie na to, co tak bardzo wam się nie podoba - nie rozumiem was, ludzie.albo ich właśnie wywalić za granice bez możliwości powrotu ...
Dziękuję, w końcu znalazł się ktoś, kto chociaż po części się ze mną zgadza.dlaczego mamy zabijać ludzi, żeby uświadomić ludziom, że zabijanie ludzi jest złe?!
Artykuł zawiera informacje, dotyczące tego, jak tam są traktowani tacy ludzie. Czyli pomysł poroniony.wystarczyłaby deportacja i umieszczenie w więzieniu w kraju pochodzenia
Ale miejsce na mordowanie obcokrajowców już jest... Fajny jest ten nasz kraj.Naturalna jest śmierć ... no własnie, wiec lepszym jest odstrzelić takiego skuRCZYsyna który ważył się tknąć twoich bliskich, i pokazać jego kolegom po fachu ( czy tam po wyznaniach ) że u mnie w kraju nie ma miejsca na jakieś islamskie mordowanie kobiet.
Może więc powinniśmy wymordować wszystkich muzułmanów i zostawić przy życiu tylko ich kobiety? A może po prostu dajmy im broń i niech się w końcu wyżyją - łatwe rozwiązanie, ale czy słuszne?Szkoda, że nie popatrzysz na to, ile kobiet traci swe życie
A kto powiedział, że życie ma jakiś sens? Może nim być zwykłe, poniekąd żałosne przedłużenie gatunku.Jaki ma sens życie skoro śmierć jest nieunikniona?
Tak, jeśli morderca wyjdzie za kilkanaście lat i już nigdy nikogo nie zabije, to będzie "OK". Podobnie wygląda kwestia podatków - mogę poświęcić pieniądze, jeśli dzięki temu świat będzie lepszy.Tu chodzi o sprawiedliwość. To, że morderca wyjdzie za kilka(naście) lat albo będzie sobie żył między innymi z Twoje pieniądze dla Ciebie jest ok?
Napisano 16.03.2008 - 23:27
Zabicie takiego gościa zrobi z niego męczennika w oczach innych muzułmanów.To już lepszym sposobem, chociaż mniej moralnym, jest ich zabicie. Wypuszczając ich zezwalacie na to, co tak bardzo wam się nie podoba - nie rozumiem was, ludzie.albo ich właśnie wywalić za granice bez możliwości powrotu ...
Nie wiem czy to możliwe, żebyśmy zmienili zwyczaje innego narodu. Już nam to próbowali zrobić rosjanie i niemcy i nie wyszło za dobrze. W sumie każdy naród powinien mieć wolność wyznania, tradycji itd. Z drugiej strony trudno się odwrócić od takiego problemu. Trudno siedzieć z założonymi rękoma wiedząc, że w tych krajach tak się traktuje bliźniego. Ale czasem mam wrażenie, że różnice światopoglądu między nami, a ludźmi z krajów muzułmańskich są tak rażące, że nie uda się ich "obejść"...Ale miejsce na mordowanie obcokrajowców już jest... Fajny jest ten nasz kraj.Naturalna jest śmierć ... no własnie, wiec lepszym jest odstrzelić takiego skuRCZYsyna który ważył się tknąć twoich bliskich, i pokazać jego kolegom po fachu ( czy tam po wyznaniach ) że u mnie w kraju nie ma miejsca na jakieś islamskie mordowanie kobiet.
Może zamiast tego, byśmy tak użyli mózgu (wiem, to trudniejsze od strzelania) i pomyśleli, co należy zrobić, aby zmienić ich "zwyczaje"?
Napisano 17.03.2008 - 00:04
Zasada "oko za oko, ząb za ząb" jest najsprawiedliwsza powinieneś o tym wiedzieć, poza tym wnioskując po Twoich postach, to Ty jesteś pełen nienawiści. Kogoś kto zabił, powinno się zabić - skoro on miał prawo kogoś zabić, go też się powinno wyeliminować, ewentualnie dożywocie, ale nie w taki sposób, żeby był darmozjadem (dosłownie rzecz ujmując), tylko codzienną pracę roboczą, z czego będzie utrzymywany, a resztę dla państwa. Oczywiście dopóki będzie młody i miał siły pracować, potem go zabić. Jednak jeśli będzie chciał od razu być zabitym - to dać mu takie prawo. Inne prawo jest bezsensowne. Oczywiście jeśli ktoś nie był w pełni świadomy swojego czynu, było to w swojej obronie itp. to powinny być jakieś ulgi łagodzące. Nic nie zmieni mojego zdania (może nieznacznie).Mordowanie nie jest "OK", ale tak samo "OK" nie jest obcinanie nóg, rąk, czy też wsadzanie na krzesło elektryczne. Chyba, że to już nie jest mordowanie.
Użytkownik Sashori edytował ten post 17.03.2008 - 07:14
Napisano 17.03.2008 - 10:05
Napisano 17.03.2008 - 10:38
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych