Muzułmanom nie potrzebna żadna propaganda bo tam nikt nikogo do niczego nie namawia, lud sam wie, że tak ma być i koniec.dzięki odpowiedniej propagandzie, nawet dużo osób w wieku 40 lat szła i robiła to co powinna dla idei... nie mówiąc o młodych. W Państwach muzułmańskich nie ma nawet odrobiny oficjalnie takiej propagandy z tego co wiem ( nie wiem za dużo ). Gdyby dzisiaj zaczęli za 50 lat mogło by być lepiej, może i za 20 ...
Popatrz na krucjaty do ich ziemi, na te codzinne mordy, czy człowiek widząc to nie powinien dochodzić do jakiegoś sensu ? Szczególnie, że są to ludzie raczej silnie religijni, to jak mogą dopuszczać się takich czynów ?
Są silnie religijni, ale może uważają, że to konieczne (to mordowanie kobiet) i nie widzą w tym sprzeczności z religią. Tak samo jak my nie rozpatrujemy ściągania mp3 z netu jak łamanie siódmego przykazania. Wiemy, że to złodziejstwo, ale nie patrzymy na to przez pryzmat religijności. A przynajmniej większość... Wiem, że problem mp3 a problem mordowania to kosmiczna różnica, ale mechanizm jest podobny.
Powinni dojść do jakiegoś wniosku, ale nie dochodzą. Co im za to zrobimy? Siłą ich nie zmusimy do niczego. Możemy ich co najwyżej wygnać, ale wtedy zrobimy krocz wstecz jeśli chodzi o wzajemne relacje. Choć może nie jesteśmy gotowi do tego, żeby żyć wspólnie i w zgodzie.
W sumie to już nie wiem po co się sprzeczamy... Pogląd na sprawę mamy podobny