Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na Zachodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
150 odpowiedzi w tym temacie

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

judas666, czy kiedykolwiek pobrałeś nielegalne treści z internetu? Jeśli tak, to rozumiesz że nasza kultura to toleruje, wiedząc, że jest to złem. Dlaczego nie potrafisz zaakceptować faktu, że ich kultura toleruje zabójstwa w obronie honoru rodziny?
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo kradnąc nie dobieram nikomu życia, nie sprawiam nikomu bólu. Porównuj ściąganie mp3 z neta z kradzieżą samochodu, ale nie z morderstwem, bo to głupie. Zabiorę Ci portfel z Twoich rąk i zabiję matkę na Twoich oczach, ciekawe co bardziej Cię ruszy.

Użytkownik judas666 edytował ten post 21.03.2008 - 10:35

• 0

Goccolo.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uffff, obawiałem się, że nie zrozumiecie tego porównania "mp3 - zabójstwo honorowe"... Widzę, że mimo wszystkie muszę rozjaśnić bo są nieporozumienia.

Chodzi o to, że chociaż pewne uczynki są wg naszej religii naganne, to ich dokonujemy. A to dlatego, że istnieje taka społeczna umowa, że to jest OK. Takie myślenie "to chyba nic strasznego, skoro każdy tak postępuje". I nie patrzymy na to z perspektywy religijności, po prostu. Może tak dla nas wygodniej, może do końca to do nas nie dociera.

Przykład, jaki podałem, czyli mp3, jest bardzo trafny. Każdy z nas wie, że te albumy powinniśmy kupować w sklepie, a nie za darmo ściągać z internetu. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że to po prostu okradanie ludzi, którzy włożyli dużo wysiłku i pieniędzy, żeby te albumy nagrać i wydać. A jednak, nawet jeśli jesteśmy wierzący, to większość z nas dalej ściąga mp3 z internetu, bo po prostu jest to powszechnie akceptowane.

U muzułman chodzi o zabójstwo honorowe. Wiem, że to zbrodnia nieporównywalnie większa, ale MECHANIZM działania jest bardzo podobny - ich religia zabrania mordowania (tak jak "nasza" kradzieży), ale jest to czyn społecznie akceptowany, bo tak było od zawsze. I nawet jeśli ci ludzie zdają sobie sprawę z tego, że mordując robią coś, czego zabrania religia, to robią to, ponieważ nie będą za to potępieni, a więc (wg nich) to widocznie nie jest aż taka zbrodnia.

Judas słusznie dowodzi, że każdy z nas ma sumienie i powinien wiedzieć, że pewnych rzeczy się po prostu NIE ROBI. Bez względu na to jakiego jest wyznania i w jakiej kulturze się wychowywał... (J., mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem:) ) Ale. Obawiam się, że muzułmanie, którzy dokonują takich zabójstw mają po prostu wyprane mózgi. I przez to, że wychowywali się w takiej kulturze, stracili kontakt z niektórymi sferami własnej duchowości i sumienia. WEDŁUG NICH zabójstwo honorowe jest dozwolone. Nam to się nie mieści w głowie i pewnie nigdy nie pomieści, ale nie możemy rozumować po swojemu żeby zrozumieć muzułman, bo to jest coś zupełnie innego... Oni mają inny światopogląd, inny tok myślenia, inny system wartości. Patrząc z punktu widzenia europejczyka nie zrozumiemy ich.

Użytkownik Goccolo edytował ten post 21.03.2008 - 11:03

• 0

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A propos traktowania kobiet w islamie:

http://fakty.interia...-rozwod,1092731

Ja pier.... x|
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie mam ani kszty szacunku dla muzułmańskich mężczyzn (i niektórych kobiet również). Jestem za całkowitym - natychmiastowym usunięciem tych zwierząt z naszej planety po tym jak zobaczyłem ukamienowanie 17 letniej dziewczyny na środku ulicy. To nie są ludzie - nie zasługują na nazywanie ich rodzajem ludzkim. Ta rasa to jakaś genetyczna pomyłka, wrzód na dupie całej ludzkości, którego się trzeba pozbyć. Ja bym zrobił to natychmiastowo bez żadnego zastanowienia. Wiem, że to również nie było by "ludzkie" ale po prostu aż mnie nosi kiedy widzę co te durnie wyrabiają. Wybić wszystkich facetów, a kobiety zabrać do NORMALNYCH krajów i pokazać im co to jest wolna wola, wolne życie, które same mogą sobie kształtować i nie narzuca im tego jakaś zje**na religia. Grrr.

Mordercom powinno sie odcinać nogi i ręce i wypuszczać, niech sobie żyją

Ja bym jeszcze głowę im obciął a kadłuby wieszał na sznurach nad miastem ku przestrodze innych, krótka piłka z mojej strony. No pity, no mercy, no regreat. Pod względem krzywdzenia niewinnych ludzi oraz zabójstw z premedytacją, jestem bardzo ale to bardzo surowy. Dla mnie taka osoba przestaje być człowiekiem, staje się ogniwem, którego należy się pozbyć, bo od jednego ogniwa cały łańcuch rdzewieje.

Edit [11.05.2008]: +.....
7.6 Zabronione są wszelkie formy rasizmu, nietolerancji: tzn. wypowiedzi antynarodowych i szerzących nienawiść; wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób; wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych użytkowników forum.

• 0

.:p!nkola:..
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Temat bardzo interesujący i przerażający. Jednak się nie wypowiem, bo mnie zbanujecie :)
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

apo5 generalizujesz, że ja pier...le. Wg. ciebie każdy mężczyzna muzułmański jest potworem dla swojej kobiety?

Oczywiście, zabij wszystkich mężczyzn, weź kobiety do siebie. :E Bo tego właśnie chcą. Tak?
Muzułmanin żyjący z zgodnie z Koranem traktuję swoje żony dobrze i na równi. Do tego jest zobowiązany zapewnić im jak najlepszy byt.
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

każdy mężczyzna muzułmański jest potworem dla swojej kobiety?

Kazdy pewnie nie, ale oczywistym jest fakt, ze odsetek ten jest znacznie wiekszy w krajach arabskich niz europejskich.

Muzułmanin żyjący z zgodnie z Koranem traktuję swoje żony dobrze i na równi.

Lepiej by bylo, gdyby mezczyzna traktowal kobiete w zgodzie z wlasnym sumieniem, a nie na podstawie wytycznych z ksiazeczki, ktora mozna interpretowac na tysiac sposobow.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kazdy pewnie nie, ale oczywistym jest fakt, ze odsetek ten jest znacznie wiekszy w krajach arabskich niz europejskich.

Jak słysze ile jest zapijaczonych mężów, bijących i poniżających. To nie wygląda to tak jednoznacznie.
Po za tym, masz jakieś statystyki? Wiesz jak łatwo budować stereotypy na nagłośnionych przypadkach?

Lepiej by bylo, gdyby mezczyzna traktowal kobiete w zgodzie z wlasnym sumieniem, a nie na podstawie wytycznych z ksiazeczki, ktora mozna interpretowac na tysiac sposobow.

Wiesz... To jak mężczyźni traktują kobiety, jest w bardzo dużej części przypadków uwarunkowane kulturowo. Wszędzie.
  • 0

Flix.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ta rasa to jakaś genetyczna pomyłka,

Taa taka pomyłka jaką Europa była 6 wieków temu :| . Każde społeczeństwo uczy się na swoich błedach i kiedyś dorośnie.
  • 0

golibroda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muzułmanin żyjący z zgodnie z Koranem traktuję swoje żony dobrze i na równi. Do tego jest zobowiązany zapewnić im jak najlepszy byt.

A Ty skad wiesz? Bo chcialbys zeby tak bylo? Nie badz naiwny....
Juz sam fakt, o ktorym napisales, ze maja po kilka zon, a w odwrotnym kierunku to jest niemozliwe swiadczy o podejsciu do kobiet jak do przedmiotow.

Taa taka pomyłka jaką Europa była 6 wieków temu worried1.gif . Każde społeczeństwo uczy się na swoich błedach i kiedyś dorośnie.

I Ty tez jestes chyba naiwny. Na jakich "swoich" bledach muzulmanie ucza sie lub chca sie uczyc? To ze jest troche "normalnych" nie znaczy, ze stado oszolomow nie istnieje lub istniec przestanie bo "dostrzeze swoje bledy".
Im tak jest wygodnie. Wygodnie jest robic to co robia w Europie Zachodniej gdzie zyc moga z zasilkow na dzieci i nic nie robic. Myslisz ze przestana robic zamachy terrorystyczne? Bo niby na jakich bledach sie ucza? Chyba jedynie na takich ze robia coraz to lepsze bomby aby zabic jak najwiecej niewinnych ludzi.
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dowiedziałem się, że tą dziewczynę na środku ulicy zakatowali nie muzułmanie tylko jakis odłam, pomioty szatana czy jakos tak ich nazwał pewien gość, z którym korespondowałem na youtube. Zakatowali ją bo przeszła na islam o_O W pale mi się to nie mieści i aż mnie ściska w środku jak sobie przypomnę to nagranie amatorskie - czy jest na sali shotgun? Z tym szacunkiem do kobiet to nie oszukujmy się, kobieta w krajach arabskich nie ma żadnych praw dopóki jej mąż nie pozwoli - nazywa się że MA PRAWA, ale rzeczywistośc jest inna. Koran tu wiele nie zmieni bo zawsze znajdzie się droga żeby go sobie zinterpretować po swojemu Tam rządzą faceci, którzy mają nasrane w głowie czasami. Ja rozumiem, że oni sobie tam żyją, że taką mają kulturę itd, ale na litość Boską - kobiety są traktowane bardzo przedmiotowo - ktoś napisze "ale im to pasuje" - dobrze, pasuje im a wiecie dlaczego? Bo nie znają innego życia, bo tak były, są i będą wychowywane...żal mi ich ale świata nie zmienie.
  • 0

golibroda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja rozumiem, że oni sobie tam żyją, że taką mają kulturę itd, ale na litość Boską - kobiety są traktowane bardzo przedmiotowo - ktoś napisze "ale im to pasuje" - dobrze, pasuje im a wiecie dlaczego? Bo nie znają innego życia, bo tak były, są i będą wychowywane...żal mi ich ale świata nie zmienie.

Nie znaja innego zycia? A coz to za bzdura? Miliony muzulmanow w Europie znaja doskonale cywilizowany swiat, a mimo to chca zyc nadal po swojemu, bija kobiety i juz teraz dyskutuje sie o wprowadzeniu szariatu w niektorych panstwach UE.
A ZEA z Dubajem na czele? To jest dziki swiat? Cywilizacja na najwyzszym swiatowym poziomie, a kobieta nie moze prowadzic samochodu.
A Egipt, Tunezja, Turcja i miliony turystow, ktorzy tam przyjezdzaja? Chcesz powiedziec ze typowy Egipcjanin nie widzial nigdy telefonu czy coca-coli albo normalnej rodziny z Europy?
Nie opowiadaj bajek, ze nie znaja innego zycia bo to sie sprawdza moze jedynie w wypadku Afganistanu.
Ci goscie tacy sa bo im to pasuje i tyle.
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Golibroda - czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Po pierwsze - pisząc o kobietach, które nie znają innego stylu życia innych nakazów, zakazów, praw - chodziło mi o kobiety, które nosa nie wyściubiły spoza swojego arabskiego kraju a nie o muzułmankach w anglii, niemczech, polsce czy innym kraju europejskim - logiczne. Te kobiety miały wybór - wolały zostać przy swoim (ciekawe jaki procent tych kobiet wolało pozostać z przedmiotowym traktowaniem a ile mimo wszystko doceniło to że same mogą decydować o swoim życiu - choćby prowadzić samochód jak sam napisałes).
Po drugie - o dzikim świecie to Ty zacząłeś pisać. Nigdzie w mojej wypowiedz nie napisałem że Ci ludzie nie mają dostępu do cywilizacji - chodziło tylko i wyłącznie o PRAWA dla kobiet, żeby same mogły o sobie decydować - ale te, które jak wyżej napisałem nie wyściubiły nosa po za granicę własnego kraju - nie wiedzą o co chodzi i się nie dowiedzą, nie znają życia, w którym same o sobie mogły by decydować a nie być na łasce mężów.
Kumasz tę czaczę? Nie pisałem o dobrach materialnych tylko o prawach T_T
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

apo5. To nie takie oczywiste jak myślisz. Kobieta dostaję w zamian za brak wolności bezpieczeństwo. Nie będzie się sprzeciwiać mężowi, będzie ją dobrze traktował. Za to nie musi się martwić o to za co wyżyć, co będzie musiała robić żeby zarobić. Ludzie na przestrzeni wieków, często pozbawiali się wolności w imię bezpieczeństwa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych