Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

rychu00.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jesli obiekt bedzie mial ok 40m i bedzie lecial z predkoscia ok 15-20km uderzajac w ocean to szkody beda minimalne. Duza czesc energi pochlonie sam ocean, prawde mowiac uskok tektoniczny ma wiele wieksza energie
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Liczba trzęsień ziemi w maju jest mała. Trzęsień powyżej 4.0 w skali Richtera jest kilka/kilknaście na dobę. Największą aktywność ziemia miała na przełomie marca i kwietnia br. kiedy to np. 1 kwietnia naliczyłem ponad 70 trzęsień powyżej 4.0 na dobę! Od tamtego czasu liczba dużych trzęsień spadała.
Obecna aktywność jest słaba a te trzęsienia na Kamczatce to normalka. Bieżące trzęsienia są tu:USGS i tu: EMSC

Zawsze może być to tzw. cisza przed burzą :)
  • 0

Campari.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w Trójce przed chwilą mówili, że na całym świecie nastąpił dziś znaczny spadek akcji
  • 0

vrc.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

PRAWDA JEST TAKA ZE KAZDY Z WAS CHCIALBY ZEBY KOMETA UDERZYLA, JA TEZ BYM CHCIAL POWOD PROSTY: MAM DOSC MONOTONNI CHCE ZEBY COS ZACZOLO SIE DZIAC A WY?

TY, weź sobie odkręć gaz w domu, poczekaj kilkanaście minut i zapal zapałkę, co ? Przerwie to natychmiast Twą monotonię. Skąd się biorą tacy ludzie ?
  • 0

Karakan.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czuje w kosciach ten 25 maja , może dlatego że za duzo czytam ten temat moze duchy sie ze mnie nabijaja nie wiem zobaczymy , jak nic sie nie wydarzy i bedzie ciagle o rzadzie gadka w czwartek to wszyscy bedziemy sie smiac na forum i to tez bedzie wydarzenie :mrgreen:
  • 0

vrc.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[quote name='"rychu00"][quote=vrc][quote=rychu00]PRAWDA JEST TAKA ZE KAZDY Z WAS CHCIALBY ZEBY KOMETA UDERZYLA' date=' JA TEZ BYM CHCIAL POWOD PROSTY: MAM DOSC MONOTONNI CHCE ZEBY COS ZACZOLO SIE DZIAC A WY?[/quote']

twoj stary niech to zrobi :lol : :rotfl: [/quote]

Jakiś TY dowcipny. Poziom Twoich tekstów robi na mnie niesamowite wrażenie. Proszę Cię o więcej :)
  • 0

Karakan.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeźeli miałoby sie cos wydarzyc trąbili by o tym naokrągło , tak na zdrowy rozsądek pewnie nic się nie wydarzy ... przedstawiliscie wiele teorii ciekawe czy coś z tego sie sprawdzi :smile:
  • 0

rychu00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie odzywam sie do Ciebie tylko do tego goscia..., a do tematu moge wniesc tyle co wiem, w przeciwienstwie do niektorych osob co nic nie wiedza.

ps. zapraszam wszystkich do obserwacji meteorow dzisiejszej nocy
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

właśnie, przychodzi taki na forum ledwo 5 czy 6 postów ma (wiem że też za dużo nie mam), i innych ucisza, tez nic do tematu nie wnosisz new, wiesz? :spadaj:
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

..dziś jeszcze małe ale w najbilzszych dniach trzęsienia w tym regionie oraz trochę na wschód od niego ..będą nam wielce inspirujace w nadchodzących latach

Dołączona grafika
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

widze ,że ciekawa gatka się toczy Walnie czy Nie? :P
powiem tak jak walnie to mamy znak i musimy zacząć zmieniac siebie
jeżeli nie walnie to znaczy że mamy fałszywego proroka (było w temacie ) i tez lepiej jak zaczniemy się zmieniać ( 2012 blisko), same bidolenie czy walnie czy nie jest beż sensu!

a ten kto będzie się śmiał z forum jak nie walnie będzie głupcem , bo jak by nie patrzeć na te zdarzenie to musimy zacząć coś robić w tym kierunku aby stać się lepszym.
dużym plusem tego zdarzenia jest to ,że kometa przyciąga ludzików na forum i może zrozumieją w jakich czasach naprawde żyją ;-)

według mnie najlepsze rozwiązanie było by takie jakby walło w atlantyk ale żeby straty były znaczne ale nie w ludziach wtedy było by to prawdziwe ostrzeżenie.

Dziś znów skacze po dachu z kumplemi bedzie na co patrzeć :> (mam nadzieje)
warto zacząć kombinować jakieś sprzet do obserwacji :-D
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spokojnie panowie po co te nerwy? Poczekamy i sie przekonamy co i jak a wtedy kazdy powie czy jest szczesliwy czy nie.

warto zacząć kombinować jakieś sprzet do obserwacji

Mam lunete 20x50 :) co prawda stara i made in ZSSR ale.. moze sie przydac w koncu na cos
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

rychu00 z tym przerwaniem monotonii to przesadziłeś. Pojedź sobie do Iraku albo do Darfuru to będziesz miał przerwanie monotonii.

Nie można traktować tragedii niewinnych ludzi w kategoriach rozrywki - właśnie katastrofy czasów ostatecznych zapowiadane przez wiele religii i różne inne przekazy mają przyjść po to żeby ludzie się opamiętali i zaczęli żyć zgodnie ze swoim duchem, z duchem Ziemi, zgodnie z wolą Bożą a nie szukali wrażeń emocjonalnych we wszystkich złych rzeczach jak to jest teraz. Widzę że kilka osób ma takie podejście do sprawy jak do dobrego kina akcji - chipsy, cola i telewizor a tu trzeba szukać odnowy w sobie, pomyśleć trochę o rzeczach większych niż tania rozrywka. Dzisiaj traktujemy tragedię innych jak rozrywka, oglądamy codziennie w telewizji śmierć i krew i spływa to po nas jak po kaczce bo to dzieje się daleko i nas nie dotyczy ale sytuacja się zmieni jak wszyscy będziemy uczestnikami tych wydarzeń. Oj będzie bolało, będzie płacz i zgrzytanie zębów...

Więc generalnie lepiej się nie kłócić tylko bratać póki można :drink:
Nawet jeżeli nic się nie wydarzy to niech to całe zamieszanie będzie pretekstem do głębszego zastanowienia się nad sobą, swoim życiem, dotychczasową postawą i dalszym losem. Jeżeli się jednak wydarzy to tym bardziej trzeba się opamiętać.

_______

Widzę że oliver axel w tej samej tonacji - i super i wielkie pozdro dla takiej postawy :papapa:
  • 0

vrc.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

rychu00 z tym przerwaniem monotonii to przesadziłeś. Pojedź sobie do Iraku albo do Darfuru to będziesz miał przerwanie monotonii.

Dokładnie. Jak można w ogóle napisać coś w stylu "niech walnie, będzie ciekawiej". No przecież to idiotyzm. Dopóki to wszystko dzieje się w Naszych umysłach, jest fajnie. Tylko co będzie jak sobie wykraczesz i to cholerstwo spadnie Tobie lub Twoim najbliższym na głowę ?
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mądre słowa i właśnie o to chodzi w tym wszystkim :smile:

Eurycide
"Mam lunete 20x50 :) co prawda stara i made in ZSSR ale.. moze sie przydac w koncu na cos" i wreście związek radziecki na coś się przyda ,nie ma jak to mieć rosyjski sprzęt ;-) :P udanych łowów :smile:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych