Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Pete.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to Witam wszystkich, siedzę sobie cichutko już 2 tygodnie i tylko czytam, ale w końcu postanowiłem napisać. Na początku byłem bardzo bardzo sceptycznie nastawiony do tematu, nigdy mnie czyjeś sny czy wizje nie przekonywały, ale to co sie dzieje powoli skłania mnie do zmiany moich poglądów.
Niektóre rzeczy, jak wysłanie wojska na granice z Mexykiem, czy trzęsienie ziemi w Polsce, mają swoje wytłumaczenie i nie maja nic wspólnego z całym zamieszaniem, dlatego podnoszenie ich tu, bez zgłębienia tematu, powoduje tylko wzrost paniki :-)
Na tym forum jest pareset osób, wyobraźcie sobie co by było, gdyby tak nagle ogłoszono, że 25 czy 26 maja szanse ma zginąć 58 mln ??
Panowie i Panie, przede wszystkim spokojnie proponuję i na chłodno, mnie też udziela sie ta atmosfera, ale niestety coraz częściej czytam tu wypowiedzi, żeby to delikatnie ująć, nie bardzo "w temacie" :-).
Wyprzedaż na giełdach rzeczywiście jest, w Polsce również, dzieją sie rzeczy dziwne i mam nadzieję, że mimo wszystko NIC się strasznego nie wydarzy tego 25, bo jeżeli tak - to nie łudźmy się, że Polsce nic nie grozi, wtedy cały świat sie zmieni, nie do poznania. 60 mln ofiar to więcej niz podczas wojen w ostatnich 100 latach, coś niewyobrażalnego.

pozdro dla all
P.S.
Lecę, szukać nowych info (cholera, jak tak dalej pójdzie, wylecę z roboty :crazy: )
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

pozdro dla all
P.S.
Lecę, szukać nowych info (cholera, jak tak dalej pójdzie, wylecę z roboty

Pozdrowienia :) :crazy: temat sie udziela jak zaden inny
  • 0

MarX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

trzęsienie ziemi w Polsce

Z tego co wiem to nie było trzęsienie ziemi tylko tąpnięcie w kopalni w Polkowicach. Zresztą już ktoś o tym wcześniej wspomniał.

Źródło: http://rmf.pl/fakty/...temat=76&next=1
  • 0

powerman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a na giełdzie Polskiej masakra jeżeli to samo się będzie działo w USA to wszystko jest możliwe
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeźeli miałoby sie cos wydarzyc trąbili by o tym naokrągło

No taaa. Pewnie. Nawet by Tusk z audycją wystąpił. :crazy:
Wiesz człeku co by sie dzialo na swiecie ??? Anarchia, kolo, anarchia i globalna panika
Masowy Exodus ludzi z wybrzeż i ucieczka w głab kontynentów, ale i tak by sie nie wyroblil :crazy:
Pozdro

:crazy:
  • 0

powerman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://wykresy-walor...ize=1&srednia=1
  • 0

SP-TBZ.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak i zaczną się gwałty, grabierze, zabójstwa ;/

Boże chroń Polskę i Niemcy oraz jej mieszkańców :)
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zaznaczam, ze oficjalnym komunikacie co do deszczu meteorow (ktory ktos tu przytoczyl) bylo napisane, ze ZHR wynosi 5. nie znaczy ni wiecej, ni mniej, ze liczymy na piec 'spadajacych gwiazd' na godzine. to nie jest duzo i nie ma co specjalnie go wypatrywac bo puki co to zabawa dla fanatykow ;-)
jest tak dlatego bo jest to bardzo mlody roj (ktorego narodziny wlasnie obserwujemy), ale w przyszlosci (o ile nie... wiecie co :lol : ) moze byc ciekawiej...

po 2 jakos argumenty o trzesieniach i wulkanach mnie nie przekonuja. nie maja fizycznego zwiazku z kometa...

a co do ciszy medialnej to nie chce mowic, ze popieram teorie, ale na miejscu osoby mogacej o takiej ciszy zadecydowac (jesli bym wiedzial, ze sie to wydarzy) zarzadzil bym ja, bo skutki masowej ucieczki mogly by byc o wiele gorsze i bardziej dlugofalowe niz skutki uderzenia komety.

wiec jako reprezentant neutralnego punktu widzenia mowie: pozyjemy, zobaczymy ;-)
  • 0

General.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tak czy siak ktos 25-26 bedzie plakac, albo zmieniac nazwe konta :rotfl:
  • 0

rychu00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co wy piszecie jakie ofiary smiertelne, 40m obiekt nie spowoduje zadnych ofiar chyba ze walnie w statek wycieczkowy! bedzie to jedynie ciekawe wydarzenie i o to mi chodzi. Jak meteoryt tunguski uderzyl w Rosji to byly jakies ofiary???
  • 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, ale meteoryt tunguski nie udeżył, tylko rozpadł się nad Ziemią, a poza tym miało to miejsce na niezaludnionym terenie. Lecz wszystkie zwierzęta i rośliny zostały zniszczone w promieniu jakiś 50 km, a fale sejsmiczne kilka razy obiegły Ziemię. A gdyby taka skałka walnęła w miasto, to zmiotła by je całe, wraz z peryferiami i okolicznymi wioskami. A gdyby walnęła w morze, to wytworzyła by spore fale tsunami(to było pisane już od pierwszego postu z częstotliwością przynajmniej jednego postu na stronę).
  • 0

osskar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale beka będzie może szkoły zamkną :)
  • 0

rychu00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, ale meteoryt tunguski nie udeżył, tylko rozpadł się nad Ziemią, a poza tym miało to miejsce na niezaludnionym terenie. Lecz wszystkie zwierzęta i rośliny zostały zniszczone w promieniu jakiś 50 km, a fale sejsmiczne kilka razy obiegły Ziemię. A gdyby taka skałka walnęła w miasto, to zmiotła by je całe, wraz z peryferiami i okolicznymi wioskami. A gdyby walnęła w morze, to wytworzyła by spore fale tsunami(to było pisane już od pierwszego postu z częstotliwością przynajmniej jednego postu na stronę).

I ten obiekt tez prawdopodobnie wybuchnie, o fali tsunami zapomni, przy takich wielkosciach bedzie minimalna!
  • 0

SP-TBZ.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przytoczę jeszcze raz mniejszy fragment Apokalipsy św. Jana i mnie zamurowało :surprised:

8 I drugi anioł zatrąbił:
i jakby wielka góra płonąca ogniem została w morze rzucona,
a trzecia część morza stała się krwią
9 i wyginęła w morzu trzecia część stworzeń
- te, które mają dusze -
i trzecia część okrętów uległa zniszczeniu.  

Wiadomo wielka góka może być tą kometą.
w morze rzucona - czy tu nie chodzi o ocean? np. Atlantycki...
trzecia część stworzeń - te, które mają dusze czyli wg. religii ludzie mają tylko duszę
trzecia część okrętów - ile amerykanie wysyłają tam okrętów? a ile jeszcze będzie pływało w tamtych rejonach...

Ale pisząc to spostrzegłem pewne zagrożenie...
Nie ma nic w tym dziwnego (upadek komety do oceanu), ale zwróćmy uwagę na to że ten zlepek kosmicznych śmieci może nieść zagrożenia bliologiczne. Mało ale może być prawdopodobne że jakieśmikroorganizmy znajdująsię w tym lodzie, a jak się rozpuści to choś to wizja bardziej SF mogą nas czekać np. obce bakterie, zabójcze dla ludzi.
NIe wiem ile w wtym prawdy, ale tak sobie tylko pomyślałem.

Ile jest ludzi na świecie? Podzielcie to przez 3 czy wijdzie ok. 50? Bo ja nie wiem ile jest :(
  • 0

osskar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wy serio w to wszystko wierzycie ? xD :-/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych