Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

rychu00.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mało ale może być prawdopodobne że jakieśmikroorganizmy znajdująsię w tym lodzie, a jak się rozpuści to choś to wizja bardziej SF mogą nas czekać np. obce bakterie, zabójcze dla ludzi.
NIe wiem ile w wtym prawdy, ale tak sobie tylko pomyślałem.
50? Bo ja nie wiem ile jest :(

bybacz ale to juz czysta fantazja, jesli to bedzie kometa to wyparoje, o mikrobach zapomni.
  • 0

Tanatofobia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żyje około 6mld ludzi, jakbyś tego nie dzielił i tak nie wyjdzie 50mln. Jedyne co znalazłem i wyszedł wynik 50mln to ilość ludzi mieszkająca w dużych miastach w USA i Kanadzie.
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:shock:

powiem tak jak walnie to mamy znak i musimy zacząć zmieniac siebie

Powiem tak : jeżeli rzeczywiście walnie, to znając przepowiednie i dalszy ciąg związanych z tym wydarzeń - zmienianie siebie (na lepsze oczywiście) może być dla conajmniej 2 mld. ludzi już za późno. Dlatego też ja jestem za tym aby nie walnęło ! ;< ;< ;<
  • 0

Meledictum.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale beka będzie może szkoły zamkną :)

Zawsze znajdzie sie ktoś, kto zauważy szczęście w nieszczęściu. :P Hehe, już to widzę, odłamek uderza w Ziemię, media donoszą o 50 mln ofiar, a nasz prezydent, pan K. w orędziu wygłaszanym do narodu kieruje do obywatel III RP (TRZECIEJ, nie czwartej.) jakże wzruszające słowa... Napisane przez jego speców od PR, jednocześnie mając na twarzy starannie wyćwiczoną, smutną minę. Ech, trzeba jednak dokonać tego zamachu stanu. :)
BTW: może wprowadzilibyście odliczanie na dole strony? BO 25 V 06 jest "nieco" bliżej od 22 XII 2012 ;) .
  • 0

eltom.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przed chwilą w Panoramie na TVP2 podano spokojną informację o deszczu meteorów. I tyle. Może z dużej chmury mały deszcz?
  • 0

Meledictum.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przed chwilą w Panoramie na TVP2 podano spokojną informację o deszczu meteorów. I tyle. Może z dużej chmury mały deszcz?

Albo odwrotnie... :hmm:
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sądzisz, że w Wiadomościach wyszedłby pan prezenter i z uśmiechniętym głosem powiedziałby :

"Proszę państwa ... dnia 25 o godz. (...) w Ziemię uderzy wielki meteor ... zniszczenia będą (takie i takie...). Fala osiągnie (...) i zniszczy wszystko w obrębie (...) km ... a teraz przechodzimy do polityki ... " ?

:lol :
  • 0

GURU500.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

walnie to walnie .. i dobrze moze ludzie sobie zdadza sprawe z zagrozenia jakie niesie kosmos :)
Konca swiata raczej sie nie spodziewajmy ale :) moze jakies miasto .. ale pewnie i tak sie czesc masy spali w atmosferze wiec w sumie :hmm:
Natomiast glowna kometa ma nas minac z tego wnioskuje ? :oops:
  • 0

Bazzg.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Albo odwrotnie...

Smutna prawda. Śledzę ten temat od dłuższego czasu (niestety od początku byłem w stanie doczytać do 20 strony dyskusji bo było 80) i muszę powiedzieć że liczba argumentów jest równa i po stronie "za" i po stronie "sprzeciw" i tak naprawdęTRUDNO jest określić (powołując się na tę dyskusję) czy w nas p**gnie, czy nie. Z resztą, nawet jeśli, Polacy w kraju nie mają się czym martwić (o tym też już dużo było). Jednym słowem- z tej dyskusji nic, ale to absolutnie NIC nie wynika. Osobiście sądzę, że skończy się na fajerwerkach (może jakieś małe odłamki spadną i znowu astrobiolodzy-dobrze się wyraziłem?- będą mieli co badać).

I- tak, główna częśc komety SW-3 przeleci bokiem.
  • 0

rychu00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

praktycznie wszystki czesci sw3 juz dawno oddalaja sie od ziemi :)
  • 0

#1541 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie wiem czy wiesz ale pisali pierwsi / w każdym razie sa to pierwsze zachowane źródła/ o tej planecie juz Sumerowie, polecam lekturę tabliczek z Niniwy. Ostatnio odkryto wiele przesłanek wskazujących na istnienie masywnego ciała w pobliżu naszego układu lub wręcz już wewnatrz naszego systemu. Musisz zatem uzupełnic sobie braki w czytaniu.

no nie wiem czy aby napewno sumerowie dusponowali sprzętęm i technologią mogącą pozwalać na takie obserwacje szczeże wątpie pierwsze teleskopy pojawił sie dopiero zaczasów galileusza, a zaobserwowanie czegoś poza plutonem jest bez tego typu sprzetu nie mozliwe życie tymbardezie jest na niej nie możliwe w takim oddaleniu od słońca

troche poczytaj, troche musisz widze nadrobic.

Nawet gdyby tak bylo ze nie mieli sprzetu(w co watpie) to zapewniam Cie ze owi Bogowie Sumeryjscy byli z tej wymarlej planety. Dobra, zreszta co ja CI bede pisal.Zechcesz to sam znajdziejsz i poczytasz.

dlatego wiaze , ze oficjalnie bylo to zrobione.To ze znamy ja od 1930 nie znaczy ze nie ma powiazania z planeta x.Tej planety nie znalismy wiec stad Twoje slabe przekonanie.Zeby zrozumiec moje przekonanie musisz sie zaznajomic z zrodlem.  

ale z jakim zrodlem ?
mowisz o projekcie cheops ?
wydawalo mi sie do tej pory ze znam jego zawartosc merytoryczna bardzo dobrze, wyglada to tak jakbys przeczytal z kazdej sesji po dwie linijk a reszte sobie dopowiedzial, nigdzie nie bylo tam powiedziane ze nasza kometa odlaczyla sie od planety x...

bylo bardzo dokladnie napisane, w dwoch lub trrzech sesjach.Z calym szacunkiem Mart, poszukaj i przejzyj jeszcze raz.Jak samuel opowiada o tym co naukowcy wiedza. :smile:
  • 0

eltom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@rychu00

Główne tak, ale dostajemy się w ogon. Choć tu raczej czegoś wielkiego nie można się spodziewać. Gdzieś czytałem, że przed rozpadem miała ok 1100 metrów. Nie wydaje mi się, żeby te kawałki miały więcej jak 20 metrów. Zanim dolecą do Ziemi, powinny się nieźle podtopić w atmosferze. Jeśli już doleci coś do powierzchni, to raczej jakieś "orzeszki". No, ale popatrzeć na niebo można. Nie codziennie trafia się rój meteorów.
  • 0

General.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

=[dj_cinex]= - Raczej spodziewalbym sie cytatow z NASA a wtedy brzmialyby one: "Wszystkie opcje sa na stole..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

GRipeN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czy koniecznie musi uderzyć w Ziemię odłamek komety SW? Chyba EJ pisał coś o tym że kawałek który nas uderzy nie będzie widoczny od razu a naukowcy zobaczą go nie długo przed uderzeniem? Dałoby to podstawy do teori że to wcale nie fragment SW uderzy w Ziemię a kawałek skały który leci w "ogonie" komety, skały która mógła spowodować rozpad komety:O Tego jak narazie nikt nie wziął pod uwagę chyba, a przecież nie wiemy co spowodowało rozpad tej komety;/ Czy po zderzeniu taka skała, mogłaby podążać za kometą??
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jezeli kometa ma duze przyciaganie to tak, ale zalezy od tego jak mocno walnela, wielkosc, predkosc itp. ;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych