Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Neko.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No prosze zaledwie dwa lub trzy dni do rozwiazania, a tu taki zmasowany atak "sceptyków"
Panowie sceptycy czyżby coś Was jednak niepokoiło? W psychologii takie zjawisko nazywa się zagłuszeniem własnych obaw przez uzewnętrznienie swojej agresji. Skoro jest inaczej to dlaczego nie zaczekacie jeszcze tych dwóch trzy może trzech dni? Coś mi się wydaje, ze próbujecie w ten sposób zagłuszyć własne wątpliwości. To tak jak ta małpa co zasłania sobie oczy i uważa że wtedy tego co ją przeraża nie ma, bo przeciez ona tego w danej chwili nie widzi. Troszke więcej dystansu panowie sceptycy i cierpliwości stanowczo Wam się przyda.

Wow! Nie wiedzialem, ze jest tu takze psycholog na etacie. :)
Ale niestety masz pecha. Twoja diagnoza jest nietrafiona.

A wystarczy przeczytac ze zrozumieniem. Juz kilka razy napisalem, ze nie neguje, ze cos sie moze wydarzyc. Ale brak ku temu przekonywujacych dowodow...
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co Panie Neko nie zmienia w niczym tego co napisałem.
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No prosze zaledwie dwa lub trzy dni do rozwiazania, a tu taki zmasowany atak "sceptyków"
Panowie sceptycy czyżby coś Was jednak niepokoiło? W psychologii takie zjawisko nazywa się zagłuszeniem własnych obaw przez uzewnętrznienie swojej agresji. Skoro jest inaczej to dlaczego nie zaczekacie jeszcze tych dwóch trzy może trzech dni? Coś mi się wydaje, ze próbujecie w ten sposób zagłuszyć własne wątpliwości. To tak jak ta małpa co zasłania sobie oczy i uważa że wtedy tego co ją przeraża nie ma, bo przeciez ona tego w danej chwili nie widzi. Troszke więcej dystansu panowie sceptycy i cierpliwości stanowczo Wam się przyda.

Ja nie mam żadnych wątpliwości poprostu dyskutujemy, zobaczymy Maks co powiesz za 2-3 dni jak się nic nie stanie i wtedy przyznacie nam racje? Czy może coś wymyślicie w stylu że kosmici zdecydowali się jednak nie atakować Ziemi czy co tam:P
nie atakować Ziemi czy co tam:P
  • 0

#1639 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Oto cytat z tego artykulu ;/ "Czy sypiące odłamkami gruzowisko stanowi dla nas zagrożenie? Przecież w 1994 roku astronomowie na własne oczy widzieli, jak rozpadająca się kometa Shoemaker-Levy 9 pędząc niczym pociąg z wagonikami zbombardowała Jowisza – największą planetę Układu Słonecznego. Ślady po tej katastrofie nie ustępowały z jowiszowych chmur przez następnych kilka miesięcy. Co będzie z nami? Po pierwsze: kometa nie jest na kursie kolizyjnym z Ziemią. Po drugie: jeżeli dotrą do nas kawałki, to te najmniejsze, zatem jeżeli mamy się czegoś spodziewać, to wzmożonej aktywności meteorów popularnie zwanych spadającymi gwiazdami. Kto wie, być może doczekamy się fantastycznego i całkiem bezpiecznego deszczu meteorów? Niestety – w tej chwili nie sposób go przewidzieć. Warto zatem uważnie patrolować niebo tej wiosny i lata."

to link http://ww6.tvp.pl/58...16342698.strona

media zaczely naglasniac sprawe 3 dni przed wydarzeniem??
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

diegonet ta kometa była na kursie kolizyjnym na Jowiszu, wielu astroamatorów oglądało to wydarzenia... tylko że żadna kometa nie leci w strone Ziemi!! Przynajmniej na pewno żadna nie uderzy w najbliższym czasie bo o żadnej takiej nie wiadomo...
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

zobaczymy Maks co powiesz za 2-3 dni jak się nic nie stanie i wtedy przyznacie nam racje

Powtarzasz się.
Zresztą, jeśli za 2-3 dni nic się nie stanie to - uwaga, teraz Ciebie zaskoczę - nic się nie stanie.

media zaczely naglasniac sprawe 3 dni przed wydarzeniem??

Gdyby miała miejsce ew. katastrofa to pewnie też media w dniu, gdy miałaby ona nastąpić, ogłosiłyby że "No, niestety nie ma ratunku, leci w nas fragment komety" ;)
Media są zbyt zakłamanym fragmentem "rzeczywistości", aby w ogóle się nimi przejmować.
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

NHolokaust wtedy się okaże że mieliśmy racje i tyle. Jeśli jaki kolwiek odłamek skalny miałby uderzyć w Ziemię i miałby cokolwiek zrobić musiałby być sporych rozmiarów z komety SW został tylko pył który nam w żaden sposób nie zagra. Żaden duży kawałe aktualnie nie jest na kursie kolizyjnym z Ziemią ile razy można to powtarzać?
  • 0

#1643 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

wiecie na cyzm polega wasz problem? wyglaszacie swoije racje bez znajomosci tematow ani zrodel.

kolejna rzecza jest czepianie sie dat a nie to jest istotne.Istotne jest przeslanie ktore plynie z tych zrodel.

Widze ze nie mozna prowadzic normalniej rozmowy z takimi osobami bo to jakbyscie rozmawiali z zabka ktora kumka i nic zz te go nie wynika.

Ignorancja, obojetnosc i pycha to wasze problemy.Mnie jestdobrze z tym co wiem , tylko zebyscie kiedys nie zalowali swojego postepowania.

Przeslanie z tych wszystkich zrodel jest prawie takie samo.

Badzmy milosierni wobec siebie, kochajmy sie i zyjmy w harmonii z natura.
O tym uczyl Jezus ale wy znawcy Biblii pewnie zaraz skomentujecie ze to mozna interpretowac na 1000sposobow.

Niestety czlowiek nie zastosowal sie do tych nauk i nie skozystal z wolnej woli jaka dostal i bedzie oczyszczanie o ktorym mowil Jezus.Zapewne to tez mozna interpretowac na 1000sposobow.

Oczywiscie skutkiem oczyszczania bedzie usuniecie tych ktorzy nie zyja zgodnie z Jego naukami.
Ma sie rozumiec ze to tez mozna odbierac na rozne sposoby.

Z tymze inni beda sie wam przygladac, beda sie przygladac dzielu oczyszczenia.Nie wiem do ktorej grupy naleze ale przynajmniej mam swiadomosc? a Ty jeden z drugim Co macie? pustke
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Żaden duży kawałe aktualnie nie jest na kursie kolizyjnym z Ziemią ile razy można to powtarzać?

Niewierzewto, nie będę z kolei Tobie przedstawiał psychologicznego punktu Twojej postawy, ale przetłumaczę to bardziej łopatologicznie, bo powtarzam już trzeci raz:
Jeśli ktoś tutaj się powtarza to z pewnością Ty i Tobie podobni. Pamiętaj, że na tym forum prowadzimy dyskusje i - trudne słowo - spekulacje - na temat zjawisk wzbudzających zainteresowanie, bądź nie dających się - jeszcze trudniejsze słowo - jednoznacznie interpretować. Dalszą dyskusję proponuję przenieść na shoutbox lub pw, ponieważ szkoda stron w tym temacie na takie przepychanki.

<ciach>

No właśnie. Nie trzeba niczego więcej dodawać.
  • 0

#1645 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

dodam jeszcze tyle ze to nie Bog ani Jezus zesle kare na nas tylko my sami sobie to zrobimy.
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

muhad ale gdzie jest napisane w bibli że oczyszczenie przyjdzie za 2000 lat po śmierci Jezusa? To już chyba sam dodałeś, jak pewnie wiele innych faktów, żeby zgrały ładną całość.. ale to nie topic o 2012 tylko o komecie SW która przeleciała daleko od Ziemi i najbliżej Ziemi była 5-6 maja...
  • 0

#1647 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

muhad ale gdzie jest napisane w bibli że oczyszczenie przyjdzie za 2000 lat po śmierci Jezusa? To już chyba sam dodałeś, jak pewnie wiele innych faktów, żeby zgrały ładną całość.. ale to nie topic o 2012 tylko o komecie SW która przeleciała daleko od Ziemi i najbliżej Ziemi była 5-6 maja...

ty no stary ale jak cos zapodajesz to popieraj od razu to dowodami...z kąd masz te info ze nablizej byla 5-6 maja??
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chociaż tutaj 2 sekundy googlowania, największy najjaśniejszy składnik 73P-C był 5 maja reszta jest podana: (ciekawostka nr.2 )
http://komety.astrow...iekawostki.html

A tak pozatym sam obserwowałem ta komete (jej kawałki) i wielu ludzi z www.astro-forum.org i najjaśniejsza była właśnie w granicach 5 maja teraz jej już nie można prawie dostrzec i sporo pociemniała...

[ Dodano: 2006-05-23, 11:54 ]
http://en.wikipedia....ssmann-Wachmann tutaj też.
I sprawdz sobie jeszcze na NASA

[ Dodano: 2006-05-23, 12:02 ]
diegonet ja mam dowody, za to Ty sam nigdy ich nie dajesz , powołujesz się na strony w wikipedi, które sam napisałeś i to bardzo brzydko na dodatek.
  • 0

#1649 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Chociaż tutaj 2 sekundy googlowania, największy najjaśniejszy składnik 73P-C był 5 maja reszta jest podana: (ciekawostka nr.2 )
http://komety.astrow...iekawostki.html

A tak pozatym sam obserwowałem ta komete (jej kawałki) i wielu ludzi z www.astro-forum.org i najjaśniejsza była właśnie w granicach 5 maja teraz jej już nie można prawie dostrzec i sporo pociemniała...

[ Dodano: 2006-05-23, 11:54 ]
http://en.wikipedia....ssmann-Wachmann tutaj też.
I sprawdz sobie jeszcze na NASA

[ Dodano: 2006-05-23, 12:02 ]
diegonet ja mam dowody, za to Ty sam nigdy ich nie dajesz , powołujesz się na strony w wikipedi, które sam napisałeś i to bardzo brzydko na dodatek.

jesli tak to zapodaj mi zdjecia odlamka c skoro twierdzisz ze juz bylo go widac tak prze wspaniale. Ja wypatrywalem golym okiem, lornetka i nic...jedynie "igilki" male meterytki spalajace sie w atmosferze.

ten koles na tej stronie co podales zapisal ze w niedlugim czasie zamiesci zdjecia i info z tych obserwacji ico i nic nie zamiescil bo sie nie zblizyla 5-6 maja i tylko koles stracil czas na obserwcje
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://astro-forum.org/Forum/index.php?showtopic=12062"][url="http://astro-forum.org/Forum/index.php?showtopic=12062"]http://astro-forum.org/Forum/index.php?showtopic=12062[/url][/url]

masz zdjęć ile chcesz, wybitnych polski astro-amatorów odłamek C i nie tylko te jaśniejsze też.

[ Dodano: 2006-05-23, 12:32 ]
zdjęć do wyboru do koloru..

[ Dodano: 2006-05-23, 12:40 ]
Coś jeszcze chcesz? Masz zdjęcia komety, teraz nikt jej nie zrobi bo już jej nie widać, wschodzi zbyt późno, pozatym już sporo pociemniała jak mówiłem... a gdzie TWOJE dowody?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych