Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Walnie, nie walnie, walnie, nie walnie... i tak możemy w kółko do samego końca bo jeżeli nic się nie stanie 25.05 to pojawią się nowe daty i nowi wizjonerzy. Jako osoba wierząca mogę wierzyć tylko w słowa Jezusa, który mówił o czasach ostatecznych tak:

«Strzeżcie się, żeby was kto nie zwiódł. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w błąd wprowadzą. Będziecie słyszeć o wojnach i o pogłoskach wojennych; uważajcie, nie trwóżcie się tym. To musi się stać, ale to jeszcze nie koniec!

Wtedy jeśliby wam kto powiedział: "Oto tu jest Mesjasz" albo: "Tam", nie wierzcie! Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych.

Lecz o dniu owym i godzinie nikt nie wie, nawet aniołowie niebiescy, tylko sam Ojciec.

Jeżeli nic nie stanie się 25.05 to sprawa prosta - mamy do czynienia z fałszywym prorokiem, jakich było setki - wielu już zapowiadało czy to przyjście Chrystusa czy też koniec świata i wielu im uwierzyło, niektórzy nawet głupio życie oddawali wierząc takim ludziom.

Jeżeli jednak coś się stanie to moim zdaniem będzie to przesłanka do uznania Juliena za Fałszywego Proroka Antychrysta (nie za samego Antychrysta jak to ktoś tu określił ale za jego proroka). Już o tym pisałem w tym wątku - tutaj

Ale Jezus nam mówi co mamy robić, niezależnie od tego co sie dzieje na świecie:

Sąd Ostateczny

31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!
35 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie".
37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili".
41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a nie daliście Mi pić;
43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie;
byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie."
44 Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego».

I co ważne, mówi też że jeżeli się zmienimy i będziemy prezentowali postawę pełną miłości to możemy odroczyć nadejście czasów ostatecznych. Niezależnie od tego czy coś się wydarzy czy nie to powinniśmy to całe zamieszanie wykorzystać jako pretekst do zmiany postawy. Chyba nikt nie ma wątpliwości że miłość i czynienie dobra to rzeczy porządane dla ludzkości ale w praktyce nie zawsze nam to wychodzi. Gonimy za pieniędzmi i zaszczytami a ludzi obok nie dostrzegamy. Każdy czas na zmianę jest dobry - choćby w tej chwili. Czyńcie innym to co chcecie aby wam czynili - wybór nalezy do ciebie :smile:

"Płochym za młodu byłem i rozpustny:
Grałem, hulałem, ściskałem dziewczęta,
Taki za młodu był święty Augustyn.
Św. Agustyn
Został potem świętym;
Więc - jeśli zemną zdarzy się to samo -
Nie zemdlej mamo!"
  • 0

Neko.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Płochym za młodu byłem i rozpustny:
Grałem, hulałem, ściskałem dziewczęta,
Taki za młodu był święty Augustyn.
Św. Agustyn
Został potem świętym;
Więc - jeśli zemną zdarzy się to samo -
Nie zemdlej mamo!"

Akurat sw. Augustyn to fatalny przyklad. Niedowartosciowany, okrutny facet, ktory wiele krzywd zrobil (popieral chociazby niewolnictwo, pisal wstretne rzeczy o kobietach, przesladowal okrutnie donatystow).

Wez tez pod uwage, ze nie kazdy jest wierzacy - ja akurat jestem wierzacy, chociaz moja wiara jest marna - ale sa tez np. ateisci i tych takze nalezy szanowac, nieprawdaz?[/u]
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o samą komete tylko jej kawałek który ponoć jest niewidoczny, a NASA sie skapnie 3 dni przed zagrożeniem.
Tak mówi E.J
E.J nie musi mieć racji.... :-/
czyżby fałszywy prorok :ziew: :wow:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kawałek który jest niewidoczny? Nie ma takiego bo już dawno by go zaobserwowano! I tak się rodzi kolejna przepowiednia, fałszywy prorok :rotfl:

[ Dodano: 2006-05-23, 13:09 ]
Ps. dziś chyba będą 3 dni? Czekam na wiadomości z NASA..
  • 0

Neko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o samą komete tylko jej kawałek który ponoć jest niewidoczny, a NASA sie skapnie 3 dni przed zagrożeniem.
Tak mówi E.J
E.J nie musi mieć racji.... :-/
czyżby fałszywy prorok :ziew: :wow:

Facet jest genialny. Osiagnal to co chcial.Zaczelo sie o nim mowic, pisac.
To dobry marketingowy grunt do dalszej ekspansji. Za chwile zacznie
pisac ksiazki, niektorzy juz go kojarza i tym samym tworzy sie rynek.
(i nie ma tu wiekszego znaczenia, ze sie mylil - to mozna odkrecic, a szum medialny
juz pozostanie - innym slowy facet zaistnial i o to w tym biznesie chodzi. :)
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie , to ma być już pojutrze czyli wiadomości miałby być już wczoraj...

[ Dodano: 2006-05-23, 13:13 ]
Dyskusja to sie dopiero zacznie 25 maja i po 25 maja :]
  • 0

Neko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[ Dodano: 2006-05-23, 13:13 ]
Dyskusja to sie dopiero zacznie 25 maja i po 25 maja :]

Bo ktos bedzie mial wizje, ze zaglada nastapi 25 sierpnia. :)
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Walnie, nie walnie, walnie, nie walnie"
Ja już Ci mówie że nie walnie bo nie ma co.. kometa już dawno mineła Ziemię.. ..

Nie bój nic, tego gruzu w kosmosie dostatek. Jak ma walnąć to walnie. :-D
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kawałek który jest niewidoczny? Nie ma takiego bo już dawno by go zaobserwowano! I tak się rodzi kolejna przepowiednia, fałszywy prorok :rotfl:

co ty tak wierzysz NASA, są tak samo omylni jak inni ludzie, a do tego jeszcze retuszują zdjęcia i nie mówią całej prawdy o tym co odkryli (przykład: zaginiony kawałek 3-s). Otwórz oczy!!
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gruzu dostatek, jak już mówiłem nie mówie że komety nie mogą walnąc w Ziemie , ale nie będzie to SW i nie będzie to 25 maja...
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co ty tak wierzysz NASA, są tak samo omylni jak inni ludzie, a do tego jeszcze retuszują zdjęcia i nie mówią całej prawdy o tym co odkryli (przykład: zaginiony kawałek 3-s). Otwórz oczy!!
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaki zagniony kawałek S-3 ? Na forum astro Eurycide został oświecony, ten kawałek wysublimował jeśli wiesz co to znaczy widziano go tylko raz i wyparował , więc o co te pretensje? Pozatym miał z 10 metrów średnicy czy ileś, nie warto sobie nim zawracać głowym.
  • 0

Neko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Faktycznie retuszuja. Te twarze na Marsie to koronny dowod. ;)
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://astro-forum.org/Forum/index.php?sho...pic=12199&st=60"][url="http://astro-forum.org/Forum/index.php?sho...pic=12199&st=60"]http://astro-forum.org/Forum/index.php?sho...pic=12199&st=60[/url][/url] Post #66 odpowiedź na pytanie Eurycida nt. kawałka S
Wasz góru #68 pisze że już rozumie i że nie ma sensu zawracać sobie głowy kawałekim S
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kawałek który jest niewidoczny? Nie ma takiego bo już dawno by go zaobserwowano!

To zdanie mnie totalnie rozwalilo...

Jaki zagniony kawałek S-3 ? Na forum astro Eurycide został oświecony, ten kawałek wysublimował

LOL mowa byla o 3-D ze wysublimowal, o 3-S nikt nic nie pisal

http://savelivesinma...MAI-2006-en.htm czytac czytac i jeszcze raz czytac co nam grozi. Ja sie biore za tlumaczenie, wkrotce przedstawie 1 czesc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych