Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

rychu00.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie przesadzaj takie obiekty bywaja raz na kilka lat :-D , ale gdyby zwiekszyc jego predkosc do 200km/s to tsunami by wywolal
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A te cztery fragmenty to gdzie są

3-A
3-F
3-I
3-O

TE 1,5 TONY TO JEST POCZĄTEK A NIE KONIEC NIESPODZIANEK :shock:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hm mialem nic nie pisac bo to moje przemyslenia ale podziele sie :)

W polowie kwietnia, kiedy jeszcze nie slyszalem o komecie SW-3 mialem sen (opisalem go w dziale sny i wizje). Poczatkowo myslalem ze snilo mi sie ufo wiec na szybciorka opisalem sen i tyle.. ale po pewnym czasie zaczalem sie nad nim zastanawiac a to z tej prostej przyczyny ze gleboko mi utkwil w pamieci jak zaden inny sen. To co widzialem to nie bylo ufo a meteory, spadajace pod lekkim katem. Bylo ich bardzo duzo, wszystkie czerwone jak zarzace sie kule. Pamietam ze na skuterze uciekalem razem z dziewczyna gdzies w gorach, potem znalazlem sie w miescie, widzialem ludzi na ulicach ktorzy nie zdawali sobie sprawy z zagrozenia itd. Sen jest opisany w dziale na forum.

Pare razy w ciagu ostatnich paru miesiecy mialem przeblyski, tzn widzialem chwilowo obrazy podobne do tych po ostatnim tsunami. Tzn bloto, ciala, zniszczone domy, deski jakis zlom i sluzby porzadkowe, wojsko w mundurach grzebiace cos, albo szukajace zywych.

Raz mialem sen i widzialem znow to samo, ciala, bloto, pelno polamanego drewna, deski itd.

Ostanio mecza mnie tez dziwne przeczucia. Dzis np. snila mi sie kometa (nad ranem), co podejrzewam jest zwiazane z poruszanym tu tematem, jednak w momencie jej "uderzenia" obudzilem sie z bardzo dziwnym wrazeniem, ze ktos wszedl do mieszkania. Po prostu uslyszalem jakis glos, nie pamietam teraz co mowil ale byl to taki jakby glosny szept. Zerwalem sie nagle ze snu i usiadlem na lozku, otworzylem oczy. Bylem przerazony, pierwsza mysl "nie zamknalem mieszkania" i ktos wszedl do srodka. Ale nikogo nie bylo.

Poza tym mam mniejsze przeczucia i taka dziwna gonitwe mysli. Ostatnio bylem w kinie na Kodzie Leonardo. Przed filmem byly reklamy, reklamowali film Poseidon. Wiem wiem, powiecie, to tylko kino ale w momencie kiedy zobaczylem na ekranie "fale" w nocy, po prostu skoczylem na fotelu, nie dlatego ze byly tam fajne efekty specjalne, zwykle takie rzeczy mnie nie ruszaja ale mialem taki odruch jakbym sie wystraszyl i od razu 1 mysl "E.julien, fala, dociera w nocy do wybrzezy Afryki, Portugalii, Francji).

Poza tym czesto skupiam wzrok na liczbach 11 (a to godzina, a to 11 post na forum, a to autobus nr. 11, a to dzwoni do mnie kumpel z prywatnego telefonu i koncowka 11 itd.. po prostu pelno tego)

no coz to tylko przeczucia chcialem sie podzielic :) Uwazam osobiscie ze NIC nie znacza ale kazdy tak ma ze chce sie czasem wygadac.

Sledzcie wydarzenia :) Dobrej nocy
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejna porcja newsów ze świata:

1. Pół metrowa bryła lodu spadła w Brigantine w zeszły weekend
http://www.nbc10.com...ss=phi&psp=news
http://www.pressofat...p-6233782c.html

2. Co rozbiło się blisko Port Shepstone? Meteoryt? Ufo?
http://www.mg.co.za/...news__national/
http://www.news24.co...1937431,00.html

3. 15 metrowa fala nieznanego pochodzenia uderza w jednostkę pływającą Brittany Ferries wybijając okna i raniąc 6 osób. Pasażerowie widzieli ścianę wody poprzedzoną eksplozją. Meteoryt? Coś innego?
http://www.timesonli...2192209,00.html
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z tego co się dowiedziałem to takie obiekty wpadają do atmosfery z maksymalną prędkością około 72 km/h (przy "czołowym" zderzeniu z Ziemią) więc do 200 km/h to trochę brakuje. Jeżeli to by była kometa to taka prędkośc wchodzi w grę ale z kolei kometa to praktycznie sam lód i obiekt takiej wielkości nawet do iglicy Pałacu Kultury nie doleci :-D

Pozyjemy zobaczymy. Tymczasem forum na stronie savelivesinmay.com przestało działać :( Wygląda na to że zostało zdjęte.

Uzupełnienie:

Nie tylko forum ale już strona główna nie chodzi. Chyba przeprowadzki na lepszy serwer na dzień przed finałem by nie robili? Widac komuś przeszkadzało albo... to celowy zabieg marketingowy :-D i 25.05 dowiemy się o nowym super filmie albo grze komputerowej albo nowej serii kosmetyków "Tsunami" :-D Ale by było...
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

działa ponownie, pewnie jakies zmiany robili
  • 0

godot1981.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co się dowiedziałem to takie obiekty wpadają do atmosfery z maksymalną prędkością około 72 km/h (przy "czołowym" zderzeniu z Ziemią) więc do 200 km/h

oczywiscie 72 km/sekunde
  • 0

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I nie kometa tylko jej fragment.
  • 0

Zielona Firanka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ Eurycide
Jak wiadomo większość może pomyśleć na takie opisywane sny "aj tam, co on/ona może wiedzieć, głupie sny i tyle". No ale mi się jednak wydaje, że to ma coś wspólnego...

Jakiś czas temu, na początku maja miałam bardzo dziwny sen. Śniło mi się, że było tsunami. Może nie ma związku to z 25 maja ponieważ tsunami było nad Morzem Bałtyckim (tak mi się wydawało w śnie, chociaż ludzie przypominali jakichś obcokrajowców - Hiszpania może...więc nie jestem pewna czy to było nasze morze). W każdym razie sen dziwny był z wielu powodów.

Zaczął się od tego, że nie chciałam już płynąć statkiem więc z niego ... wyszłam. Zdaje mi się, że w śnie wyczuwałam coś złego. Potem byłam w jakimś ośrodku gdzie spotkałam chłopaka który uświadomił mi, że nadciąga "wielka fala". W śnie mu nie wierzyłam ale kiedy wyjrzałam przez okna (potem z tarasu) to widziałam tsunami... Pierwszą rzeczą o której pomyślałam w tym śnie to "co będzie z moją rodziną?" a drugą którą zrobiłam było pójście z tym chłopakiem do jakiegoś właściciela tego ośrodka i nawtykanie mu, że nie uprzedził nikogo. On nie wiedział o co chodzi więc wyszłam na balkon w jego pokoju (ten balkon był dziwny..bardziej przypominał mi tamę). Pokazałam mu falę a on powiedział że trzeba uciekać. Ostatnie co pamiętam to krzyki tego chłopaka skierowane do tego właściciela: "dlaczego nic nie zrobisz?!".

Później się obudziłam.

Przyznam, że zaciekawiło mnie to forum. Często patrzę w niebo. Narazie nic nie widziałam. Hmmm... Dziś 24 maja więc został jeden dzień do przekonania się o tym czy coś walnie czy nie.

I jeszcze te przepowiednie ...
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten termin "zderzenia" jak czytam zaczyna się już przeciągać to jest to o czym mówiłem teraz to już nie jest 25 maja (jutro) tylko pod koniec maja, potem się okaże że nic nie było... Pozatym chciałem powiedzieć że opieracie się na widzy NASA np. z tymi kawałkami 3-A 3-F 3-I 3-O a z tego co rozumuje wcale nim nie ufacie, więc jak możecie podawać je jako źródło wiedzy czy dowodów skoro uważacie że tylko kłamią?

[ Dodano: 2006-05-24, 07:53 ]
czy to nie jest troche chore ? :|
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uwierzywto, czy to tak trudno zrozumieć, że ludzie szukają informacji po obu stronach lustra?
W przeciwieństwie do Was sceptyków. Wy tylko zachwycacie się swoim odbiciem w tym lustrze i nawet nie chcecie zauważyć, że widzicie obraz odwrócony stronami.
Wracając do NASA to owszem wcale im nie ufamy, a powody tego znajdziesz jak zadasz sobie troche trudu zarówno w tym wątku jak i innym, dotyczącym zdjęć choćby z Marsa. Są też i inne, choćby owe dwa wypadki z promami kosmicznymi i nie tylko to.
To nie są bezpodstawne podejrzenia o manipulacje informacjami, skierowane pod adresem tej agendy rządowej. Pamiętaj przy tym , że brak lub przemilczana celowo informacja, tez jest informacją.
Natomiast chore, paranoidalne, i zupełnie nienaukowe jest odrzucanie jakiś zjawisk a priori, tylko dlatego, że w danym momencie nauka oficjalna mówi co innego. Ilez to juz razy nauka pewna siebie i zadufana swoja wiedzą, musiała połknąć żabę? Zainteresuj sie tym trochę.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dzis uderzenie, przychodze z budy, na kompa i tvn 24, radio, i VRP

A jak sie nic nie stanie ??
Oj, oj nie chciałbym być na miejscu E.J :shock:
  • 0

s'Cape.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jutro 25 maja, obecnie wiosna hula na calego, a wy siedzicie i biadolicie od rana do wieczora o jakichs przepowiedniach i odlamkach i kometach. naprawde chyba chcecie zeby ta kometa spadla. bo wam w zyciu nudno. wyjdzcie na dwor. ladnie jest.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

bo wam w zyciu nudno.

Jakby mi byłó nudno to byłbym już w Iraku, albo w Czeczenii.

( lubie Władce Pierścieni tak btw też..)

Ja też :P

Jak się nic nie stanie to co wtedy? Kto z was nie "sceptoli" powie że to kłamca?

Powiemy że E.J to 'Fałszywy Prorok', i tu nastepna teoria spisku.
Jedna teoria rodzi drugą.
Ale jak sie rzeczywiscie nic nei stanie to będzie bania ;<
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Powiemy że E.J to 'Fałszywy Prorok', i tu nastepna teoria spisku. " Dokładnie kolejny spisek :P W "proroctwie" było napisane że NASA (lub inna organizacja astronomiczna bo jest ich wiele!) za późno zobaczy odłamek , moje pytanie czyli kiedy to będzie? Na dzień wcześniej chyba to wystarczająco..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych