Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

niewierzewto.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jarecki udowdnij co ma magnetyzm słońca do małej kometki... śmieszne przecież to jest :/

[ Dodano: 2006-05-24, 12:58 ]
http://www.savelives...-message-En.htm przecież to nie jest wiarygodne źródło informacji :o daj coś innego niż strone fanatyka EJ..
  • 0

Malin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie dziwi Was to, że akurat ma dojść to w ten dzień, kiedy Benedykt przyjeżdża do Polski?

Mnie nie. Wizyta papieza zostalo zaplanowana juz dawno temu, wczesniej niz pojawily sie "przepowiednie" pana Juliena. Nie doszukujmy sie wszedzie spisku. Juz tak bylo bodajze w 1997 roku, ze oskarzano papieza Jana Pawla II, iz wie o nieuchronnym zderzeniu z kometa i zataja ta wiadomosc. Minelo 9 lat a ta kometa jakos do nas nie doleciala.

[ Dodano: 2006-05-24, 13:01 ]

Nie dziwi Was to, że akurat ma dojść to w ten dzień, kiedy Benedykt przyjeżdża do Polski?

Mnie nie. Wizyta papieza zostalo zaplanowana juz dawno temu, wczesniej niz pojawily sie "przepowiednie" pana Juliena. Nie doszukujmy sie wszedzie spisku. Juz tak bylo bodajze w 1997 roku, ze oskarzano papieza Jana Pawla II, iz wie o nieuchronnym zderzeniu z kometa i zataja ta wiadomosc. Minelo 9 lat a ta kometa jakos do nas nie doleciala.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ziomallo super rzecz znalazłeś - ten kalkulator impkatów jest fajny :)

Ale trzeba by mieć jakieś dokładniejsze dane. Z tymi które mamy (podane na forum savelivesinmay.com) można obliczyć że taki obiekt nie doleci wogóle do powierzchni ziemi albo doleci jakiś mały kawałek. Żeby zrobić krater na lądzie o średnicy 25 m musiało by ważyć 8 ton a nie 1,5. Fajna zabawa ale tylko zabwa bo trzeba mieć dokładne dane żeby cokolwiek obliczyć. Tu nawet 1 stopień różnicy w kącie uderzenie może zaważyć czy obiekt się spali w atmosferze czy doleci do powierzchni.
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten kalkulator dał ktoś inny z astro-forum.org tutaj, on tylko wkleił ten link jeszcze raz, propo komety sami widzicie że nawet 1,5 tonowy kawałek nie zrobi żadnych zniszczeń..
  • 0

Naimad.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak, ale jednak akurat ta data miała paść, by Benedykt do nas przyjechał?
  • 0

Pete.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niewierzewto - aleś się uczepił tych plam ;< no nic nie mają, poprostu są i tyle :-D a swoją srogą, jutro się przekonamy, to tylko 24 godziny, więc cierpliwości
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Boze! Dni jest 365 w roku , wybierzcie sobie jaką chcecie a ja wam pokaże ile rzeczy sie działo np. 31 sierpnia :/

[ Dodano: 2006-05-24, 13:10 ]
PS. i nie jutro tylko już od 25-27 termin już zaczyna się rozciągać..
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te 1,5 tony to ma być masa odłamku przed czy po wejściu w atmosferę ziemi?
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ten kalkulator dał ktoś inny z astro-forum.org tutaj, on tylko wkleił ten link jeszcze raz

pierwsze slysze o takim forum , linka znalazlem gdzie indziej, straszne co? pewnie teraz wszyscy zginiemy :crazy:
  • 0

woytas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja nie wale farmazonow

http://www.savelives...-message-En.htm

Tak nie walisz farmazonow ale przekazujesz farmazony :rotfl:
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie doszukujmy sie wszedzie spisku. Juz tak bylo bodajze w 1997 roku, ze oskarzano papieza Jana Pawla II, iz wie o nieuchronnym zderzeniu z kometa i zataja ta wiadomosc. Minelo 9 lat a ta kometa jakos do nas nie doleciala.

Może powstanie nowy "Kot da Vinci" o tym jak Watykan ukrywał informacje o zderzeniu a JPIIgiemu odebrano głos bo chciał o tym powiedzieć światu a Benedykt XVI wszystkich, którzy wiedzieli zamknął w ponazistowskich tunelach w Tybecie. Wcześniej jako prefekt Kongregacji Nauki Wiary potajemnie sponsorował budowę świątyni w Licheniu do której zamierza przenieść Stolicę Apostolską po impakcie bo Rzym zostanie zniszczony. Dlatego 25.05 przyjedzie do polski największa w historii delegacja z Watykanu a pociągami już jadą do nas skrzynie z tysiącletnimi archiwami watykańskimi. Tytuł pielgrzymki też jest wymowny: Trwajcie mocni w wierze! i wskazuje na to że zostaliśmy wystawieni na ostateczną próbe wiary jaką będzie zbliżająca się kosmiczna katastrofa. :rotfl:

Pająk wymięka :D hehehe
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten kalkulator dał ktoś inny z astro-forum.org tutaj, on tylko wkleił ten link jeszcze raz, propo komety sami widzicie że nawet 1,5 tonowy kawałek nie zrobi żadnych zniszczeń..

oj mylisz się bardzo dla twoje informacji źarnko piasku rozpędzone do 40 km/s przy udeżeniu w cokolwiek wyzwala energię równą energii granatu ręcznego tak więc te 1,5 tony zrobi spore zniszczenia o ile trafi w jakieś miasto a co do tej komety to raczej rozlecie się ona w górnych warstwach atmosfery bądź na kilkutysiącach jak to się stanie nad oceanrm to nic nikomu nie grozi żadne tsunami
  • 0

Neko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm jutro 25 maja....tyle czasu czekalem na ten dzien....ale nic specjalnego sie narazie nie dziejea moze faktycznie EJ sie zaduzo naogladal filmu "poseidon" ,naczytal sie objawienia 8:od 8 i ma bujna wyobraznie... a sluzy mu to tylko do rozreklamowania wlasnej osoby no i jego ksiązek oczywiscie... :hmm: :hmm:

A o czym ja mowilem wczesniej? Marketing i to wszystko. Gosc wyda kolejna ksiazke pod tytulem: "Moje spotkanie z kosmita, czyli jak nie doszlo do zaplanowanej katastrofy 25 maja 2006r". Popyt bedzie duzy, a zielone dolary powedruja na jego konto.
  • 0

Pete.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no i robi się bałagan, a było tak miło, ja mam pewną propozycję:
ROZMAWIAJMY NA TEMAT, TYLKO I WYŁACZNIE, komentarze takich ludzi jak Niewierzewto nikogo tu za bardzo nie interesują, masz prawo mieć swoje poglądy, ja tez je mam ale nie próbuje nikogo na SIŁĘ przekonać do swoich racji, a forum dotyczy takich a nie innych rzeczy, więc jak masz cos do powiedznie na TEN WŁAŚNIE temat, to mów, jeżeli nie, to skocz na onet, pogadaj o Rasiaku czy czymkolwiek, i dajcie sobie Panowie wreszcie luz.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jarecki udowdnij co ma magnetyzm słońca do małej kometki... śmieszne przecież to jest

Teraz nic nie jest śmieszne.A poza tym na zaczepki nie odpowiadam. :-D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych