Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiejszy dzień jest kolejnym dniem wyprzedaży akcji na światowych giełdach. Spadły prawie wszystkie indeksy giełdowe. Ceny złota natomiast podobnie jak i innych metali szlachetnych znowu wzrosły. Czyżby jednak szykował się jakiś kryzys światowy ;-)
  • 0

isorokuy_oEoW.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obrazek

Plejady, czy moze jakis z fragmentow SW-3? prawy dolny rog - Komentujcie :)

Na plejady to na 100 procent nie wygląda. Nie wygląda również na żaden kwazar, ani gwiazde (spadającą ?? :mrgreen: ). To na prawie pewne że to kometa/ kawałek komety, (:help:) najprawdopodobniej S-W 3 (chyba że o czymś nie wiemy). To teraz nie można już chyba nic robić, poza czekaniem na mam nadzieje szczęśliwy nie tylko dla mnie i dla Polaków poranek
(a może i wieczór). Życzę wszystkim powodzenia :drink:
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

UWAGA
Ja jestem Sign i zaprawde powaidam Wam, miałem sen, sen w którym 25 maja był dniem niczym nie rożniącym się od innych dni.
Te fakty popieam następującymi danymi:
- NASA nie zapowiada nic szczególnego;
- jeśli sądzicie, że coś uderzy to tak jakby z nienacka, tak samo moze uderzyć za miesiąc czy za rok, tego nie wiemy i raczej nikt tego nie przewidzi na dłuższą metę...
- podobnych przepowiedni było setki i się nie sprawdziły...
- po ostatnie - jeśli jesteście wierzący to w Biblii jest napisane coś akiego "nie znacie dnia ani godziny"... więc wyluzujcie
P.S. ten mój sen to oczyiście ironia, takie porównanie z przymróżeniem oka do snu Erica
P.S. 2 : takie Wasze szukanie na siłe dowodów na słuszność tezy Erica jest bardzo śmieszne, co z tego że jakiś sklep zaopatruje się w wodę, co z tego, że akcje ida w dół, co z tego że Rosja gromadzi złoto??? takie rzeczy zdarzają się co jakiś czas tego nikt z Was wcześniej nie obserwował dlatego to Was tak dziwi i daje Wam niesłuszne dowody...również widać wielu z Was rzadko obserwowało niebo bo teraz obojętnie co się na nim zdarza zaraz jest to wielkim wydarzeniem...

Po co bracie ta kpina.
Analizujemy tutaj rzeczy ulotne (sny, proroctwa ....) których nauka boi się jak ognia bo są niepowtarzalne - na marginesie, wszystko w nauce jest niepowtarzalne ot tak sobie bo nawet proste doświadczenia wymagają określonych warunków - ciężko wam zrozumieć że są sprawy bardziej ulotne od precyzji waszych instrumentów.
Skoro gdzieś zaistniała np .telepatia wymagacie aby można było to powtórzyć - a badacie jakie warunki mają być spełnione ???? - nie, skoro nie można tego powtórzyć w laboratoriach to odpada ??? - czy ja mogę zanegować fizykę nuklearną bo nie mogę powtórzyć eksperymentów w domu (za mała kubatura na reaktor).

Więcej otwartości i uczciwego krytycyzmu wobec nowego, mniej zawierzenia czterowektorom.

Będzie tak - przeciętniaki naukowe będą krytykować do czasu pojawienia się geniusza który to ogarnie - a wtedy ochy i achy i wzory znajdziecie :-)

Nie tłumacz mi że gadam głupoty bo pracuję na uczelni i widzę stan nauki i naukowców (jak piszą artykuły - sprytne plagiaty, awersja do nowego, dotrwanie do emerytury, strach przed kompromitacją przedemerytalną). Są chlubne wyjątki i zafascynowana młoda kadra ale .... hm... beton....beton....

mariusz
  • 0

#1894 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

ktora to czesc nieba?? zachod, poludnie??
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To w takim razie co to jest jak nie kometa? znów jakieś błędy ?

Niby taki profi sprzet a jak coś wreśćie się pojawi to niemozna określic co to, może nie ma sensu dalsze wykorzystywanie tego aparatu do badań.

są jakieś nowe informacje od EJ?

ps:Eury :drink:
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdyby zmieżał w kierunku ziemi nie było by widać warkocza tylko samo jądro nawet jak to jest jakaś kometa to i tak nie zmieża w naszym kierunku
  • 0

keniu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Warkocza nie byłoby widać wtedy jakby obserwacja była wykonywana z miejsca gdzie ten odłamek miałby uderzyć. :lol :
  • 0

#1898 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

gdyby zmieżał w kierunku ziemi nie było by widać warkocza tylko samo jądro nawet jak to jest jakaś kometa to i tak nie zmieża w naszym kierunku

qrcze no...masz racjejesli to odlamek komety to nie leci w naszym kierunku!! no ale to przeciez jest tylko jeden kawalek... jest jeszcze mase innych kawalkow, z tego co pamientam to ok 65
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzisiejszy dzień jest kolejnym dniem wyprzedaży akcji na światowych giełdach. Spadły prawie wszystkie indeksy giełdowe. Ceny złota natomiast podobnie jak i innych metali szlachetnych znowu wzrosły. Czyżby jednak szykował się jakiś kryzys światowy ;-)

To teraz nic tylko kupować to czego ceny są małe. Ludziom przejdzie panika i ceny znów zaczną wzrastać - wtedy się sprzeda z dużą nadwyżką. :-D
  • 0

sonyx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przepraszam....ze sie wtracam...ale jeżeli teraz uderzy to co bedzie w 2012roku?
aaach. . .
jeśli uderzy to i tak przerzyje moja nauczycielka z chemii (ta to chyba przezyła dinozaury) :lol :
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

przepraszam....ze sie wtracam...ale jeżeli teraz uderzy to co bedzie w 2012roku?
aaach. . .
jeśli uderzy to i tak przerzyje moja nauczycielka z chemii (ta to chyba przezyła dinozaury) :lol :

Chyba odebrałeś ten temat jako koniec świata ... :lol :
  • 0

keniu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak to co, kolejne oczyszczenie tylko, że w większym stopniu. Przecież ani w tym przypadku ani w kontekście 2012 nie pada stwierdzenie, że to koniec świata.
  • 0

lukkaz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sorry oliver axel ale dlaczego uważasz uderzenie komety w Ziemię za wielkie wydarzenie, będzie to raczej tragedia w której zginą tysiące jak nie miliony ludzi :-(
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Plejady, czy moze jakis z fragmentow SW-3? prawy dolny rog - Komentujcie :)

Ani jedno, ani drugie. Plejady widać w górę na prawo od Słońca. Przeciwko komecie przemawia brak gazowej otoczki i warkocza, a także fakt, że obiekt pojawia się tylko na jednym zdjęciu. Poza tym jego jasność jest zbyt duża jak na SW-3. Obstawiam artefakt + nagromadzenie szumu.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

sorry oliver axel ale dlaczego uważasz uderzenie komety w Ziemię za wielkie wydarzenie, będzie to raczej tragedia w której zginą tysiące jak nie miliony ludzi :-(

Widzisz niektózi patrzą na to troche z innej strony, jest to część pewnej układanki :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych