Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Belopiq.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No własnie, wszystko okarze się jutro :)
Nawet jeżeli uderzyła by ta kometa(co jest mało prawdopodobne) to i tak myśle, że nei było by takich dużych strat.Napewno jeżeli by uderzyła to by wywołala wielkie tsunami, ale nei wierze za bardzo, że wszystkie wulkany nieczynne wybuchną natychmiastowo lawą.
Coś mi mówi, że ta kometa ominie raczej Ziemie, a jak walnie to może jakiś odłamek 10cm ? :)
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się, albo też umknęło mi to uwadze : czy gdyby SW-3 nie rozleciała się w 1995 r. to czy zagrażałaby Ziemi jako zwarte jądro ?
Bo w kodzie Biblii przy datach 2006 i 2012 jest stwierdzenie : " wywiodę ją, rozkruszę na kawałki..." Może więc jesteśmy mimo wszystko świadkami odroczenia na nieokreślona przyszłość tego wydarzenia. Tym bardziej, że właściwie rozkawałkowanie SW-3 nie jest tak do końca wyjaśnione. Ciekawe, że w kodzie Biblii nie ma już żadnej zastępczej (dla 2006 r.) daty dotyczącej kolizji - poza 2012, ale to zupełnie chyba inna historia.

Kawałki 73P powrócą powtrórnie za nieco ponad 5 lat, ich powrót rozciągnie się w czasie do około roku, ponieważ po podziale kawałki mają różne prędkości. I tak pierwsze pojawią się najbliżej Ziemi już w lipcu/sierpniu 2011 roku a ostatnie pod koniec 2012 roku. Astronomowie, a dokładnie ci z NASA bo u nich zapoznałem się z danymi, twierdzą że te kawałki przejdą taką samą trasą ale nie istnieje niebezpieczeństwo zderzenia. Ja myślę że skoro mamy już do czynienia z różnymi prędkościami kawałków komety, to trzeba mieć więcej danych żeby zweryfikować czy te kawałki zmieniły tor czy nie. Odchylenie toru lotu nawet o milimetr w momencie podziału może na przestrzeni milionów kilometrów w bardzo dużym stopniu go zmienić.

Czy Ty w ogóle zrozumiałeś to co napisałem, bo akurat czytałem wszystkie 130 stron dyskusji i znam stronę E.J. Nie w tym rzecz.

Akurat to nie odnosiło się do twojej wypowiedzi tylko do Tanatofobia - zobacz kogo cytowałem.

Słuchaj o tym to wiem, chodziło mi o fotke słońca?? Wklejoną kilka stron do tyłu. A temat śledze od początku więc spokojnie

Sorry, nie napisałeś o które fotki ci chodzi więc nie dziw się że źle zrozumiłem :) Nie wiem co tam leci - pewnie zwykły meteoryt.
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu wy opieracie sie na kodzie biblii, jak zostala ona zmieniona przez Rzymian/Greków (nie pamietam dokladnie) do niedopozniania... :-/
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

orginalna żydowska torha nie została zmieniana!
kod bibli odczytywany jest tylko z orginalnej nie zmienianej biblii
dlatego żydzi jak znajdą jakieś błędy ,choćby jedną pomyloną literke palą cały nakład!!
teraz już wiesz ;-)
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu wy opieracie sie na kodzie biblii, jak zostala ona zmieniona przez Rzymian/Greków (nie pamietam dokladnie) do niedopozniania...

Właśnie z powodu takich tekstów nie udzielam się w tym temacie.....
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jako ze dyskusja jest goraca a dziesiatki pytan o to samo tylko zaciemnia watek zapraszam na czat vrp http://www.paranorma...all.pl/chat.htm na chwile obecna to czat oficjalny strony.
  • 0

HrX.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post. Początkowo nie bardzo wierzyłem w ten cały impakt, teraz zaś z niepokojem patrzę przez okno, a niebo dzisiejszego wieczora wydaje się jakieś... dziwne. Może to autosugestia, ale autentycznie nigdy nie czułem się tak, jak teraz. Być może rzeczywiście coś się zbliża. Sny wielu ludzi, wzmianka o jutrzejszej dacie w kodzie Biblii - czy to przypadek? Jak by nie było, już niedługo się dowiemy. Osobiście będę siedział przy kompie do 4-5 nad ranem nasłuchując informacji.
Jeszcze coś do ludzi, którzy piszą "niech walnie". Zdajecie sobie oczywiście sprawę, że wasze życie nie byłoby już takie same? Ba! Diametralnie by się zmieniło. To nie będzie tak, że przy popcornie pooglądacie relację z tej katastrofy a potem pójdziecie do szkoły/pracy jakby nigdy nic. Następstwa uderzenia pośrednio odczułaby także Polska. Dodajmy, że następstwa przykre, z możliwością wojny nuklearnej włącznie. Niech jednak nie wali...
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zajrzyjcie na stronę http://www.flickr.co...fireballs/show/, dziwne ale zostały tam usunięte dane z 23.05, wczoraj sam je widziałem tam, dzisiaj jest 24 i przeskok wstecz do 22.05. Nie wiem czy może to cokolwiek oznaczać, nie jestem astronomem.
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodajmy, że następstwa przykre, z możliwością wojny nuklearnej włącznie. Niech jednak nie wali...

jaka wojna nuklearna kto kogo miałby atakować ludzie opanujcie się, w całe to zajście to nabijanie EJ kasy za ksiązki tyle. choć fak jest faktem w każdej chwili moze coś w nas trafić tak wię i 25 maja ale nie przesadzajecie że wywoła to erupcje wulkanów które cały czas wypluwają lawe (cały grzbiet ro robi dzięki temu następuje dryf kontynentów )
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Znalazłem bardzo dobre i NAUKOWE opracowanie na temat ryzyka wystąpienia tsunami na Atlantyku zrobione przez Benfield Hazadr Research Center. Nie zakładają one uderzenia komety ale zwykłą aktywność sejsmiczną Ziemi. Warto się zapoznać: www.benfieldhrc.org
Są ciekawe animacje i cały raport z ilustracjami w formacie .pdf w tematach "Atlantic tsunami risk" i "Atlantic mega-tsunami potential"

Dołączona grafika
  • 0

#1931 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

a kiedy to ma nastapic?
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

człowieku opanuj się nie wszystko jest przepowiednią to co pokazali na tej stronce to możliwe najgorsze scenarjusze wystąpienia fali tsunami na atlatyku
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a kiedy to ma nastapic?

To nie jest przepowiednia tylko naukowe opracowanie tego jakie mogą być przyczyny i skutki potencjalnego tsunami na Atlantyku. Istnieje takie ryzyko i trzeba być przygotowanym na taką ewentualność. To może się wydarzyć za 5 minut albo nigdy.
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Akurat to nie odnosiło się do twojej wypowiedzi tylko do Tanatofobia - zobacz kogo cytowałem.

Jasne ! Sorry ! Widać i mnie puszczają nerwy im bliżej do impactu.
Próbuję znaleźć jakieś wytłumaczenie dla sytuacji, w której żadna kolizja 25 maja nie nastąpi - szczególnie chodzi mi nie tylko o wizję E.J. lecz również o sens różnych przepowiedni układających się dotąd w dość logiczny ciąg - o czym można przeczytać także i na stronie E.J.
  • 0

#1935 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

spoko bo juz sie pogubilem. ;-)

Wydaje mi sie ze nic nie bedzie, chyba ze tylko ostrzezenie w postaci poddopienia wysp.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych