Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

elo17.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież to są zdjęcia metorologiczne co tam chcesz niby zobaczyć?
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[url="http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/tel...a/KIP_24hr.html"][url="http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/tel...a/KIP_24hr.html"]http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/tel...a/KIP_24hr.html[/url][/url]

hawaje caly czas przybieraja na sile,,,,, ciekawe co sie dzieje
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o dzisiejszą aktywność sejsmiczną Ziemi to do godz. 11.00 czasu UTC (czyli do 12.00 czasu Polskiego) jest ona przerażająco... niska :) Nie dzieje się nic nadzwyczajnego. Wczoraj lepiej trzęsło. To trzęsienie w Szwecji co miało niby 2.0 (nawet chyba tego nie odnotowano czyli musiało mieć poniżej 2.0) jest niewyczuwalne dla człowieka! Zresztą prawie codziennie w Polsce są trzęsienia około 2,5 i nie jest to nic nadzwyczajnego.

Skutki trzęsienia ziemi w zależności od jego magnitudy:
2,0-3,4 – rejestrowane tylko przez przyrządy (około 800 tysięcy wstrząsów rocznie na całej kuli ziemskiej),
3,5-4,2 – odczuwalne przez niektóre osoby (30 tys. rocznie),
4,3-4,8 – odczuwalne przez wiele osób (4,8 tys.),
4,9-5,4 – powszechnie odczuwalne (1,4 tys.),
5,5-6,1 – niewielkie uszkodzenia budynków (500),
6,2-6,9 – znaczne uszkodzenia budynków (100),
7,0-7,3 – poważne zniszczenia (15),
7,4-8,0 – rozległe zniszczenie (4 rocznie),
powyżej 8,0 – całkowite zniszczenia (raz na 5-10 lat).

Zalecam spokój i śledzenie USGS i EMSC

A jeżeli chodzi o huragany to czytałem już kilka opracowań meteorologów i wygląda na to że nie chcą siać paniki ale w tym roku może być jeszcze gorzej niż w zeszłym. Wczoraj pani od pogody w CNN zalecała zaopatrzenie się w wodę i żywność długoterminową - oczywiście delikatnie i z uśmiechem na ustach żeby nie siać paniki.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ejael nie psuj klimatu już tak dobrze było, mam pytanie do znawców tematu kiedy zostanie odkryty fragment komety?
  • 0

tarocik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

elo17 06.06.2006 (w skrócie 666) to będzie istotna data od tego dnia Ziemia nie jest bezpieczna
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uff.. Na szczescie juz meteoryciki sie uspokoily i przeszly na poziom HIGH ... http://www.tvcomm.co...radio/live.html :>
PS. Dzieki Eurycide za link do gifa nad atlantykiem :smile:
  • 0

niachniach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

elo17 06.06.2006 (w skrócie 666) to będzie istotna data od tego dnia Ziemia nie jest bezpieczna

dobre ;-)

śledze ten wątek od dawna, i obserwuje pełne wczucie wszystkich schizoli na forum :D jest zabawnie hehe, ale z drugiej strony to całkiem fajnie by bylo jakby ta kometa uderzyla, tylko szkoda ze chmury są bo nici z widowiska... a juz chcialem fotel na balkon wynosic...

pozdro!
  • 0

#2048 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

...hmm...dzis jest 29 rocznica wejscia do kin slynnego filmy star wars...hmm...czy to sie jakos laczy??
..PS..dzieki za wznowienie tego tematu
  • 0

sebaci.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co się zdarzy 6 czerwca? Nic! Ktoś se wymyślił że 6.06.06 sie coś wydarzy a nawet nie ma pojęcia co owe trzy szóstki znaczą...

Ja widzę że ta kometa jest dla wszystkich wazniejsza od pielgrzymki papieża do Polski :P
Przestańcie się tak tą kometą podniecać. Nam nie grozi
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sebaci, ale pomysl nam nic nie grozi. Ale ludziom na wybrzerzach Oceanu, o nich pomysl ;( ... Nie lubie jak ktos tylko ciagle o sobie mysli :spadaj:
  • 0

tockar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co się zdarzy 6 czerwca? Nic! Ktoś se wymyślił że 6.06.06 sie coś wydarzy a nawet nie ma pojęcia co owe trzy szóstki znaczą...

W/g najnowszych badań liczbą Szatana nie jest nawet 666, a 616.

[ Dodano: 2006-05-25, 15:08 ]

Ja widzę że ta kometa jest dla wszystkich wazniejsza od pielgrzymki papieża do Polski

Nie każdego musi papież interesować.
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kurczę, NAPEWNO coś się dzieje - dzisiaj rano przez kilka godzin licznik nie mógł policzyć liczby spadających meteorytów ("Cannot count meteors!"), potem godzine było low a potem 2 godziny "Very High". Coś w tym jest. Teraz niestety jest już "tylko" hight... :/ Może znowu sie podniesie? :>
  • 0

niachniach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja widzę że ta kometa jest dla wszystkich wazniejsza od pielgrzymki papieża do Polski :P  
Przestańcie się tak tą kometą podniecać. Nam nie grozi

ja wiem co sie zdaży, zjem sniadanie, zrobie kupe itd itd. więc jednak coś sie zdaży :D

a co do papieża to co to niby za wielka sensacja? też mi cos.. i w ogole to niech najlepiej papież stad spada jak najszybciej bo mi ta prohibicja nie pasuje :P
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak sobie pomyślałem, że może popełniamy błąd oczekując spektakularnego uderzenia w Atlantyk, a przecież obiekt wielkości "ciężarówki" nawet przy ogromnej szybkości mógł zostać zauważony tylko przez niewielką liczbę osób i to przypadkiem.
Moja hipoteza : Być może uderzenie już nastąpiło. Kawał skały, lub czegoś podobnego z ogromna szybkością ponad 40 km/sek wleciał do oceanu i uderzył w dno owych wybrzuszeń. Powstała szczelina przez którą wdarła się woda do komór wypełnionych magmą pod dnem oceanu. Powstało ogromne ciśnienie pary, które rozerwało fragment dna i naruszyło równowagę sejsmologiczną. Niewielkie ruchy tektoniczne wystarczyły jednak, aby pobudzić erupcje z których jedna mogła się okazać potężnym wybuchem podwodnego wulkanu. Wybuch - ok. godz. 21-ej (ok. 3 w nocy naszego czasu) spowoduje spiętrzenie wody, które gdy dotrze do wybrzeży zamieni się w ogromną falę tsunami. Noc okażać się może tragiczna dla USA - panika, chaos, przerażenie. Tsunami dotrze ok. 3 rano do Nowego Jorku niszcząc metropolię. U nas będzie wtedy ok. 9 rano 26 maja. Wszystkie stacje radiowe i telewizyjne przerwą swoje programy aby nadać wiadomość.......
Oczywiście jest to moja prywatna, osobista interpretacja materiałów z tego forum i wcale nie chcę aby się wydarzyła choćby w 10 %
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[url="http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST...ent_c3small.mpg"][url="http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST...ent_c3small.mpg"]http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST...ent_c3small.mpg[/url][/url]

zobaczcie ten filmik , najpierw jest Wenus , ale pozniej w lewym dolnym rogu z dnia 25 maja godzina 9.......... tak jak Julien mowil , w ostatnich chwilach odkryja ludzie fragment , Fotki sa z NASA .
mozliwe ze to to
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych