Napisano 05.05.2006 - 18:29
Napisano 05.05.2006 - 18:37
Earths Roche limit for comets is 34,700 km or 5.43 radii and for asteroids, 19,000 km or 2.98 radii.
zamknięte ciało płynne może orbitować wokół macierzystego nie będąc zniszczone przez przez siły pływowe. Ciało stałe może przetrwać w obrębie limitu Roche'a, jeżeli siły pływowe nie przewyższą jego strukturalnej wytrzymałości. Limit Roche'a wyliczamy ze wzoru RL = 2.44*R*(p'/p)^(1/3) gdzie p' jest gęstością planety, p jest gęstością satelity (w tym przypadku gestoscia komety lub danego jej fragmentu), a R jest promieniem orbity planety
Let’s now imagine the inevitable. A million years from now, a comet may head directly towards Earth at 20 km/s. As it approaches our Roche limit (approximately 28,300 km from the surface), it begins to break up 23.6 minutes before impact. At about 120 km above the ground the pieces encounter a tenuous atmosphere. In the next few seconds before impact many more pieces are created from atmospheric shock. The impact area would cover many square kilometers, destroying everything within hundreds of miles.
Napisano 05.05.2006 - 18:54
Napisano 05.05.2006 - 20:03
Napisano 05.05.2006 - 20:08
Diego- po jaką cholere tu jesteś? jak bym tu był adminem to dawno byś poleciał,
skąd się jeszcze takie chore istoty biorą? za 8 dni się okaże, wtedy Diego zobaczymy czy też będziesz taki mądry!
Napisano 05.05.2006 - 20:14
Dolar pisał :
Potem przeczytalem teksty w stylu, ze "musimy sie zmienic" inaczej bedzie za pozno. Tez dosyc smieszne. Czlowiek sie zmienia caly czas. Przezwyciezylismy po czesci uprzedzenia rasowe, czym moze byc chociazby koniec z niewolnictwem. Jeszcze 50 lat temu bylismy w stanie uzyc bomby atomowej, dzisiaj tego nie zrobimy, bo boimy sie konsekwencji, jakie spadna na cala ludzkosc po zrzuceniu chocby jednej takiej bomby. Dwa supermocarstwa jeszcze 50 lat temu skakaly sobie do gardel, teraz mimo ze nie sa kochanymi bracmi to postepuja ostrozniej.
He he chyba sam nie wierzysz w to co piszesz?mówisz ,że ludzie się zmieniają? nie wiem czy wszystko zmierza w dobrym kierunku, Popatrz tylko na polskie społeczeństwo:
Telewizja :
- sex pierwsze miejsce wszystko wiąże się z sexem, reklmują szmpon czy krem,alkohol zawsze ma treść erotyczną ,skutki pedofile,gwałty,i wiele innych zboczeń.
- przemoc ,krwawe filmy ba bajki dla dzieci,odchodzą tam takie teksty ,że nasi dziadkowie zapewne obracają się w grobach.
- korzysci materialne,wszędzie kasa...kasa....kasa człowiek zniżył się do takich wartości ,że brak pieniedzy robi z ciebie żebraka,jesteś traktowny jak jakiś podgatunek,nie masz czasu na życie ciągle tylko martwisz się o jutro!
Następnie młodzież:
- w gimnazjach picie,ćpanie,brak szacunku dla nauczycieli,dilerka w każdym miejscu!
- fala w szkołach,uczniowie olewają szkołe,nie uczą się,poziom wiedzy uczniów jest fatalny!
pomyślcie kto bedzie rządził tym krajem za pare lat? ćpuny? alkoholicy? a przecierz to podstawa społeczeństwa!
Moge tu pisac jeszcze o gayach,klonowaniu,wojnach temat np:Czeczeni
o życiu w korei "Obozy pracy";"tania siła robocza" ,wojnach w afryce gdzie dzieci biegają z karabinami! o WTC 9/11 jest tego naprawde sporo według mnie to wszystko prowadzi do końca świata! NIE PISZ ,że jest lepiej niż 50 lat temu bo mnie śmiech zalewa!
Albo się coś stanie ,albo ludzkość dalej będzie zmierzała w złym kierunku i sami się wykończymy(np:IRAN VS USA).
Co do Juliena mógł się pomylić co do obliczeń matematycznych ,ale to wcale nie skreśla jego "teorii" ,przemyśleń, jest człowiekim ma prawo się mylić, poza tym to nie jedyne źródło które mówi o katastrofie.
sory za orty
Napisano 05.05.2006 - 20:16
Napisano 05.05.2006 - 20:17
Napisano 05.05.2006 - 20:17
Napisano 05.05.2006 - 20:18
jakbys nie byl totalnym noobem to wiedzialbys ze jak dostaniesz bana na IP to nie wejdziesz juz na forum jako gosc nawet?banujcie mnie za to jak chcecie, mi to wisi - i tak nowe konto sobie zrobie jak będe chciał
Napisano 05.05.2006 - 20:24
Uprzedzjąc fakty:Jeśli nic się nie stanie i usłyszę gadkę" to była tylko data symbol", "tu nie chodzilo o 25 maja tylko inny dzien" itp to bedzie wesolo..... :crazy:
Napisano 05.05.2006 - 20:27
...Ja nie biorę ale reszta bierze....Poprostu zostawiacie sobie furtkę przez która bedzie łatwo uciec kiedy ni sie nie stanie...Nie bierz ktosiuff tego wszystkiego za pewnik
Napisano 05.05.2006 - 20:31
Napisano 05.05.2006 - 20:32
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych