Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Reherius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na wcześniejszych stronach czytałem że jeśli duerzyła to jutro o 9 do ameryki dojdzie Tsunami.
Ale chyba nic nie będzie :mrgreen:
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wiecie co się zdarzy 6 czerwca? Nic! Ktoś se wymyślił że 6.06.06 sie coś wydarzy a nawet nie ma pojęcia co owe trzy szóstki znaczą...

3 szóstki znaczą ze wtedy ma sie narodzic szatan... :devil:
  • 0

Reherius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co się zdarzy 6 czerwca? Nic! Ktoś se wymyślił że 6.06.06 sie coś wydarzy a nawet nie ma pojęcia co owe trzy szóstki znaczą...

3 szóstki znaczą ze wtedy ma sie narodzic szatan... :devil:

Tego dnia będzie premiera filmu Omen 3.
  • 0

haqim.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.

Czytalem sobie tak te wasze sensacyjne doniesienia i az ruszylo mnie do napisania. Nie czytalem oczywiscie calego topica, jedynie pierwszy post. I tak:

1.

napędzany przez ogromną energię kinetyczną

Tak mi sie zdaje ze energia kinetyczna nie moze niczego napedzac....Jest ona co prawda scisle powiazana z predkoscia, ale cialo moze ta energie jedynie posiadac. A napedza(przyspiesza) cialo jedynienie zrownowazona przez nic sila (pierwsza zasada dynamiki Newtona).

2.

Ten fragment prawdopodobnie pochodzi z komety 73P Schwassmann-Wachmann 3, która minie Ziemię w bardzo bliskiej odległości dnia 14 maja 2006, trochę więcej niż milion kilometrów według symulacji wykonanej przez NASA. To 25-krotna odległość Ziemi od Księżyca.  

Biorac pod uwage podana wczesniej predkosc (40 km/s) to w momencie gdy kometa mijala Ziemie,ten odlamek ( w zaleznosci od ktorej lecial strony) byl albo obok Wenus, lub w polowie drogi miedzy Ziemia a Marsem. Troche sporo jak na czesc tej samej komety, ale tego akurat jeszcze nie neguje, bo na astronomii az tak sie nie znam. Wazniejsze jest jednak ze od czasu ich rozdzielenia minelo juz sporo (bo zgodnie podana data minelo juz okolo 11 lat). I przez ten czas sciezka poruszania sie tego odlamka nie ulegla zmianie, pomimo ze pola grawitacyjne planet odzialywuja przeciez duzo silniej na tak maly obiekt (wielkosci jak bylo podane-ciezarowki).

3.

Ostatnim razem, kiedy ta kometa mijała Ziemię przecinając płaszczyznę ekliptyki był 25 Maja 1947 r.!

Przykro mi bardzo, ale mimo iz data ta wydaje sie fascynujaca w tej spiskowej teorii, to jest kompletnie falszywa. Zgodnie z news.astronet.pl. kometa ta mija Ziemie co 5 lat...

4.

kometa Schwassmann-Wachmann, która to rozbita jest obecnie na kilkadziesiąt fragmentów.

Akurat z tym ze jest rozbita nie bede sie klocil bo to sprawdzony fakt. Ale zadalem sobiepytanie z czego zbudowana jest taka kometa? Z wikipedii:

ciało niebieskie poruszające się po orbicie eliptycznej lub torze zbliżonym do paraboli wokół Słońca. Zbudowana jest z jądra i jego mglistej otoczki zwanej komą oraz z warkocza. Jądro składa się z mieszaniny pyłów i drobnych odłamków skalno-lodowych, będących zamarzniętą wodą, dwutlenkiem węgla, amoniakiem i metanem.

A wiec jest to tak naprawde mieszanina gazow i wody. I fragment takiej mieszaniny (nawet silnie zmrozonej) wielkosci ciezarowki spalilby sie w calosci w atmosferze. To nie jest meteoryt jaki widzielismy w Armageddonie czy innym Dniu Zaglady.

Jezeli moje poglady beda dla was za malo przekonywujace, to zachecam do odwiedzenia http://www.astrocd.p...=article&sid=64 strony, ktora powinna byc bardziej wiarygodnym zrodlem. A jezeli nie ta to polecam google.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tego dnia będzie premiera filmu Omen 3.

Narodziny szatana + bonus, film Omen 3 !
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

U nas 18.34, na wschodnim wybrzeżu USA jest 12:34... cierpliwie czekamy na koniec dnia...
  • 0

#2092 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

jak ma sie szatan narodzic ?? on istnieje od czasow gdy byla stwarzana cala Ziemia przez Boga Jehowe.

co za glupek wymyslil to ze ma sie narodzic dibel w ten dzien?? hahahaha lol PRZElol
  • 0

Frank Rijkard.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wie ktoś o której to ma w nas sieknać bo nie chce mi sie czekać jeszcze 5 godzin i 15 minut do 24:00 żeby być spokojnym o jutro
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W Polske nie 'sieknie' jeśli wiele osób tego oczekiwało.
  • 0

żurek$.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Polsce nic nie grzi i wie to kazdy kto przeczytał całego posta, a raczej relacje. Wielu z was pisze ze wciskaja wam kit. A skopiujcie mi fragment gdzie pisze że ów kometa NAPEWNO UDERZY W ZIEMIE. JA to zrozumiałem tak: Kometa krązy od iluś tam lat ale w tym roku 25maja kometa bedzie najblizej ziemi w calej histroi jej sitnienia. Beda tak blisko siebie że MOŻE uderzy w ziemie. JA w to wierze bo tam nie pisze że kometa uderzy w ziemie napewno, jenak kometa istnieje i rzeczywiście jest blisko ziemi, wiec są szanse że moze uderzyć.
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polsce nic nie grzi i wie to kazdy kto przeczytał całego posta, a raczej relacje. Wielu z was pisze ze wciskaja wam kit. A skopiujcie mi fragment gdzie pisze że ów kometa NAPEWNO UDERZY W ZIEMIE. JA to zrozumiałem tak: Kometa krązy od iluś tam lat ale w tym roku 25maja kometa bedzie najblizej ziemi w calej histroi jej sitnienia. Beda tak blisko siebie że MOŻE uderzy w ziemie. JA w to wierze bo tam nie pisze że kometa uderzy w ziemie napewno, jenak kometa istnieje i rzeczywiście jest blisko ziemi, wiec są szanse że moze uderzyć.

a jednak jest nadzieja , myslalem ze juz nie ma ludzi ktorzy potrafia myslec. Moze swiat sie zmienia jednak :)
  • 0

Buahahaha.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten fragment prawdopodobnie pochodzi z komety 73P Schwassmann-Wachmann 3, która minie Ziemię w bardzo bliskiej odległości dnia 14 maja 2006, trochę więcej niż milion kilometrów według symulacji wykonanej przez NASA. To 25-krotna odległość Ziemi od Księżyca.

Odległoś Z -K=380 000 km
25 razy 380 000km=1 mln. buahahaha
Oto dowód wasz kompetencyjny koniec świata-. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Edit admin: warn za spam, ten watek BYL juz na forum, a chodzi o BLAD W polskim tlumaczeniu tekstu E.Juliena. Posmiac teraz mozemy sie wspolnie ale z Ciebie
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kto tak napisał ? :mrgreen:
  • 0

Dragon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cóż, ja myśle, że haqim ma rację...

A jeśli chodzi o te posty z szatanem, to ma
się narodzić antychryst czyli syn szatana, a nie szatan :D
  • 0

Pete.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"According to an informant on the Craigslist Political forum for Washington, D.C., all members of Congress received a memo this morning about "evacuation drills" that would be run later today. Coincidence?

It is really happening!!! "

to jest świeży NEWS z forum E.J.

co o tym myslicie ????

[ Dodano: 2006-05-25, 19:17 ]
"According to an informant on the Craigslist Political forum for Washington, D.C., all members of Congress received a memo this morning about "evacuation drills" that would be run later today. Coincidence?

It is really happening!!! "

to jest świeży NEWS z forum E.J.

co o tym myslicie ????
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych