Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

maximka.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co...? Może i ta przepowiednia była 'kolejnym bublem', ale mi przynajmniej coś uświadomiła. A dokładniej to, jak mali i nic nie znaczący jesteśmy dla losów wszechświata. Że w przypadku, gdyby kometa naprwdę uderzyła w Ziemię nie bylibyśmy w stanie NIC zrobić, tylko patrzeć, jak giniemy. Tyle lat naszej cywilizacji i w jednej chwili zostaje z niej pustka. Nigdy nie wiadomo, kiedy nadejdzie koniec. Może i rówie dobrze to być jutro, jak i za milion lat. Popatrzcie na to wszystko z innej strony...

[center:190de6d22a]peace...[/center:190de6d22a]
  • 0

Hippo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

martusinia nie zgodze sie z toba... Gdyby mozna bylo w 100% przepowiedziec ze kometka walnie w nas i z 70-90% mozna bylo asteroid itp. wykryc w naszym ukladzie to dobrze... Ale wracajac posiadamy dosc wystarczajaca bron zeby zmienic trajektorie obietku, m.in. Technologia Nuklearna :smile:
  • 0

wujekTrapsinger.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda, że sceptycy nie zauważyli że E.J. nie sprecyzował później swojej wizji i powiedział, że uderzy ok. północy 25 maja :smile: .
  • 0

maximka.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, może i masz racę... Tylko że kometę wykryć w 100 % można dopiero na niedługi okres czasu przed uderzeniem... I nie wiadomo, czy pewne odłamki i tak by nie trafiły w Ziemię...
  • 0

żurek$.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziekuje wszystkim forumowiczom za wiele chwil śmiechu spędzonych przy komputerze

hmm a czy to jest smieszne że MOZE zginąc 50mln ludzi? Wiesz wtedy byłaby żałoba na cąłym siwecie i nie wiem czy ktosby sie smiał gdyby ta kometa uderzyła, wywołała tsunami i zabiła wielu ludzi. Pomyśl o tych którzy mogliby zginąć.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

żurek$ śmieszne jest to że nic się nie stanie! Pamiętacie news z onetu ostatnio co pisał o zderzeniu asteroidy z Ziemią za 30 lat? To jest właśnie "moc" czy jak to nazwać NASA i innych organizacji kosmicznych, i myslicie że takiego kawałeczką nie potrafią wykryć jak potrafią przewidzieć szanse zderzenia na 30 lat do przodu? Jeśli by tak leciał już dawno byśmy o tym wiedzieli tym bardziej na kilka godzin przed...
  • 0

żurek$.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kolejny który nie czytał całego postu. Wiesz zanim coś ocenisz jakis tekst najpierw go dobrze przeczytaj. Przeciez tam pisało że swiat dowie sie o tym za pozno zeby cokolwiek zrobić. A ty piszesz ze wiedzielibysmy o tym kilka godzin przed. Nie mówie że w to wierze jednak ta kometa naprawde istnieje. I chyba jest blisko ziemi prawda?? Co do przepowiedni to takowe istnieją tylko że ludzie sobie ich ineuświadamiaja. Nie uważaj mnie tu za jakiegoś downa, ja w przepowiednie nie wierze ale tez nie bede sie wypowiadał na ten temat gdyz niegdy nie mozna miec 100% pewności.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak nie czytałem całego topicu ? 5 godzin to jest chyba troche za późno swoją drogą co? Kiedy nasa ma powiadomić niby minute przed uderzeniem? Ej mówił że na dzień dwa przed i to będzie za późno, pozatym jakby cokolwiek się zbliżało w strone Ziemi , wiedzielibysmy o tym. Jak nie z NASA to z dziesiątek innych organizacji a tym bardziej tych które specjalizują się w szukaniu astroid które zagrażają Ziemi...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gratulaje Karol i inni dla ktorych dzien sie juz skonczyl ;) Podstawowa wiedza wystarczy zeby wiedziec ze na wschodnim wybrzezu jest teraz 25 maj godzina 15:20
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc poczekamy do końca dnia naszego i końca dnia na wybrzeżu i końca dnia gdzie kolwiek ;)
  • 0

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mi kometa uświadomiła jak krótkie jest nasze życie i jak bardzo marnujemy nasz cenny czas na takie głupoty jak komputer itp. Zrozumiałem ze sa wazniejusze rzeczy i że nie powinno sie tego odkładać na poźniej

poczekamy zobaczymy, a mam nadzieje ze nie zobaczymy i nie odczujemy wogle
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli nie nic nie walnie będzie to oznaczać tylko to że EJ nieźle ściemnia...
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gratuluje dla Eurycide'a i innych którzy nie potrafią czytać.
Pisałem ze u nich jest ok. 14 (gdy pisałem posta).
Ale pisałem też ze w australii jest już jutro. I co z tego? Spoko, jak sie w USA skończy dzień to też nic się nie stanie ;)
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam za offtopa ale chce ostrzec kolege Karol uważaj co mówisz bo dostaniesz banana i na tym się skończy :P
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Strona i forum EJ przestały działać...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych