Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

maks.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Erycide napisał:
A co sadzicie o tym co na swojej stronie zamiescil E.Julien? (patrz moj ostatni news)

"According to informed sources, contacts in the American intelligence services confirm the existence of a time window of 48 hours, centered on May 25th at midnight GMT, for the impact a comet fragment south of the Azores. "

Wbrew temu co twierdzą tutaj całe rzesze sceptyków, uważam, że Amerykanie i nie tylko, ale w tym wypadku rządzący tym krajem korzystają równiez ze źródeł nazwijmy to paranormalnych. Nie darmo CIA prowadziła i prowadzi nadal od wielu lat takie badania. To samo robiono w drugim mocarstwie to jest Rosji.
Czym innym jest podawanie takich faktów do wiadomości opinii publicznej, a czym innym jest korzystanie z informacji tak uzyskanych. Wnioski niech każdy sam wyciąga.
  • 0

#2252 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

uwazaj bo zaraz Cie pobije jeszcze :P

sluchaj nikt Cie ty nie bedzie wyrzucal ani nic takiego. NIe musisz wierzyc...jak zauwazyles jest tu grupa osob ktora podnieca sie koncem swiata.Zauwaz tez ze nie wszyscy wypisuja posty..aaaaa bedzie koniec swiata, czekamy kilka dni.itp.

Sa osoby tez ktore podchodza do tego z dystansem.
Osobiscie jestem pomiedzy obiema granicami i nie mowie ze cos bedzie napewno.
Jestem jedynie pewny okolic lat 2012 bo niektore rzeczy naprawde sie sprawdzily.

Bylo mowione ze na SLezy pod kosciolem sa lochy i wejscie do nich...To juz sostalo odkryte przez tworcow Projektu cheops

Byl przepowiedziany plan ataku na Iran, chyba nie musze nikomu pisac ze USA juz zaciera raczki

w 2005 bylo przewidziane ze ta majowa Kometa zblizy sie na niebezpieczna odleglosc do ziemi ale ze zadnych szkod nie wyrzadzi, a jesli to zaleje jakies wyspy.Jest kometa? Jest kometa. Sa lochy na slezy? sa lochy. Jest chec ataku na Iran? jest chec....sa jeszcze inne sprawy ktore zaczynaja sie sprawdza...byla przepowiedziane ze ziemia zacznie swoj taniec obrony przez ludzmi za pomoca wulkanow, trzesien ziemi i huraganow. Juz profesorowie mowia o kilkunastu huraganach w Usa ktore nastapia, a w srod nich maja byc 5 poteznych jak katrina. Malo wam tych dowodow podsuwanych pod nos?

Nikt w to wierzyc nie musi ale niech sceptole nie obrazaja tych ktorzy to zauwazyli.
Bo nie zalosnym jest ten ktory szuka lecz ten ktory oczernia szukajacego.Kto ma wiecej rozumu?

to bylo do Zarmena
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zanim ktoś skasuje ten post proszę, aby go przeczytać.

Nikt na tym forum nie kasuje postów bez ich czytania.

Czy znacie pojęcie "Ciemnogród"? Jeśli tak to dobrze, bo właśnie to pojęcie doskonale odnosi się do ludzi, którzy wierzą w koniec świata, o którym mowa na tym forum.

Widzisz Zarmen, akurat sytuacja prezentuje się na Twoją niekorzyść. W tym temacie nie ma mowy o końcu świata. Nie ze strony aktywnych członków forum. Jedyną osobą, która się tym strasznie przejmuje jesteś Ty. Zatem zadaję pytanie: Czy znasz pojęcie Ciemnogród?

Widzisz, chodzi o zrozumienie jednej, zasadniczej sprawy: na forum prowadzone są dyskusje oraz spekulacje. Męczy mnie ciągłe powtarzanie tej sentencji, ale taka jest smutna prawda. Przepraszam, że zepsułem Ci dzień, ale nikt tu nie zamierza szukać schronu mającego uchronić nas przed kometą (mało tego - jest nawet topic na forum, w którym zupełnie na luzie, humorystycznie sporządzamy listy, co ew. możnaby tam zabrać; mam nadzieję, że pojęcie "na luzie" jest Tobie znane).

Zachowujecie się jak banda dzieciaczków, albo jak stare baby wierzące w tarota lub przepowiednie Cyganki.

Przeczytaj swój post.
Jak Ty się zachowujesz?

Nie wiem czy to forum to jakaś prowokacja, żart, a może najzwyczajniej w świecie miejsce, gdzie zbiera się banda ludzi bez rozumu?

Zgadłeś, to forum to tania prowokacja. Jeden z największych tego typu polskich serwisów (i bodajże najpopularniejszy, dzięki m.in. takim ludziom jak Ty, którzy nie wiedzieć czemu - rejestrują się na forum zawyżając nam tym samym statystykę odwiedzin) zrzeszający ludzi bez rozumu.
Zastanawiam się, Zarmen, czy Ty w ogóle wiesz jaka jest tematyka Vortalu?

Żałosne jest czekanie na koniec świata, a gdy ten koniec nie nadchodzi tłumaczenie, iż na pewno przyjdzie za dwa dni.

Czytałeś cały temat? Nie sądzę.
Debatowałeś na czacie, gdy była okazja? Nie przypominam sobie.
Uważasz, że uznajemy prezentowane tu informacje oraz przekazy za prawdę absolutną? Z pewnością i tu jest właśnie Twój błąd.

A jeśli za tydzień wszystko będzie w porządku powiecie, że kolejny koniec będzie za kilka lat? I tak od nowa?

Spójrz na licznik na dole strony. Stawiam Tobie kolejne pytanie: czy wiesz do jakiego zdarzenia odlicza on czas? Odpowiedz na łamach forum, z chęcią przeczytam.

Naprawdę smutne jest, że dorośli ludzie wierzą w takie głupoty... ;(

To jak to w końcu jest - jesteśmy dorosłymi ludźmi czy też dzieciaczkami bądź starymi babami? Zdecyduj się :)

P.S. Powiecie zaraz, żebym sobie poszedł i nie krytykował Was skoro nie wierzę, bo tak właśnie się dzieje, gdy nie dopuszcza się krytki.

Nie, zostań. Z chęcią poczytam co też masz do przekazania, bo mimo wszystko nadal twierdzę, że niewiele.
  • 0

mthom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zanim ktoś skasuje ten post proszę, aby go przeczytać.

Czy znacie pojęcie "Ciemnogród"? Jeśli tak to dobrze, bo właśnie to pojęcie doskonale odnosi się do ludzi, którzy wierzą w koniec świata, o którym mowa na tym forum.  
Analizujecie jakies tabelki, wykresy, o których nie macie pojęcia (zaraz powiecie, że ja też nie mam pojęcia - no nie mam, ale przynajmniej potrafię sie do tego przyznać). W każdej wiadomości telewizyjnej doszukujecie się ukrytego sensu. Zachowujecie się jak banda dzieciaczków, albo jak stare baby wierzące w tarota lub przepowiednie Cyganki.

Nie wiem czy to forum to jakaś prowokacja, żart, a może najzwyczajniej w świecie miejsce, gdzie zbiera się banda ludzi bez rozumu?

Żałosne jest czekanie na koniec świata, a gdy ten koniec nie nadchodzi tłumaczenie, iż na pewno przyjdzie za dwa dni. A jeśli za tydzień wszystko będzie w porządku powiecie, że kolejny koniec będzie za kilka lat? I tak od nowa?

Naprawdę smutne jest, że dorośli ludzie wierzą w takie głupoty...   ;(  

P.S. Powiecie zaraz, żebym sobie poszedł i nie krytykował Was skoro nie wierzę, bo tak właśnie się dzieje, gdy nie dopuszcza się krytki.

Chyba już nawet nie ma po co komentować..... Ludzie, ile razy moża tłumaczyć, że nie chodzi nam o żaden KONIEC ŚWIATA ! Poza tym ile razy już wyjaśnialiśmy sens istnienia naszego forum ? Może ten naukowy "ciemnogród" po prostu nie jest w stanie tego zrozumieć...
  • 0

#2255 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

no i to jest wlasnie problem ludzi ktorzy nie wierza...oni sie bardziej przejmuja od nas :smile: chyba czuja sie bardzo samotni w swoich przekonaniach...My mamy w sobie wiare w cos co dla was jest niezrozumiale...to nas odroznia od was Sceptycy drodzy.
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...już za chwilę atlantyk ponownie wchodzi pod ogonki komety (tj. za ok 30 min,..zachód urana granicą podobnie jak wczoraj i przedwczoraj)  ,..lecz dzisiaj poziom startowy jest dużo wyższy niż wczoraj i przedwczoraj,..od dwóch godzin utrzymuje się wysokoi poziom,..może być gorąco,..choć jutro może byc goręcej uwzględniając narastanie liczby perełek z dnia na dzień,... jutro może być nawet piekiełko,..ciekawe którego dnia będzie, najwieksza gęstość w ogonkach
http://www.tvcomm.co...radio/live.html

Czy ty możesz powiedziec o czym mówisz :-/
I wyjaśnij wszystkim jak interpretować te tabelke. Bo dla mnie to jest czarna magia...

[ Dodano: 2006-05-26, 12:32 ]

Może ten naukowy "ciemnogród" po prostu nie jest w stanie tego zrozumieć...

Thomas! Brachu! :mrgreen:
Masz u mnie za to piwo :-D
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zarmen krytykowac możesz, ale czy ktokolwiek z ludzi tu obecnych obraża ciebie? nazywajac Cię i Tobie podobnych bandą itp? wiec daruj sobie , ale zasługujesz na najzwyklejszego bana
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Eurycide : co do tego tłumaczenia mam taki mały anex :P

Było tam takie sfomułowanie 'okno czasowe'
Zastanawiałem sie co to moze byc

Cytuje :

Okno czasowe jest to funkcja opisująca sposób pobierania próbek z sygnału. Wyobaźmy sobie, że obserwujemy pewien sygnał u(n) w skończonym przedziale czasu. Wtedy wynikiem naszej obserwacji jest sygnał:

Dalej nie rozumiem, o co chodzi z tym oknem
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej to sformułowanie potraktowałbym jako przedział czasowy, czas jaki musi upłynać aby miec pewność, że nic nie nadleci.
  • 0

Solaris.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam serdecznie w dniu 26 maja 2006 ;-)

Nie napiszę niczego odkrywczego – nie walnęło i całe szczęście, bo śmierć 50 milionów ludzi to trochę wysoka cena jak na udowadnianie komuś swoich racji.

Jednocześnie z każdą taką przepowiednią staję się coraz bardziej sceptyczny. Czy znacie przynajmniej jedną, która została wypowiedziana przed jakimś zdarzeniem i spełniła się potem w 100%? Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy – nie ma takiej. Tym bardziej Eric Julien nie jest tu przykładem niezwykłym.

Oczywiście, możecie napisać, ze jest jeszcze 'okno 48-godzinne', tylko co z tego? Jeżeli ktoś cały czas mówi o 25, to powinien mieć na tyle odwagi, by przyznać, że nic z tego. Nie można żyć z dnia na dzień w niepewności, że “a może dzisiaj”. Żyjąc przyszłością tracimy teraźniejszość, tym bardziej, jeśli ciągle karmimy się wizjami o jakichś tragediach i katastrofach.

Nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni masa ludzi na świecie została – lekko mówiąc – wprowadzona w błąd. Każda kolejna niespełniona przepowiednia zaczyna mnie utwierdzać w przekonaniu, że możemy przeżyć całe nasze życie i nic niezwykłego (czyli np. ogólnoświatowa katastrofa, wydarzenia roku 2012, nowa era ludzkości, trzecia WŚ itd.) nie będzie miało miejsca.

Jeżeli jakieś są naprawdę warte uwagi, to tylko te biblijne – one jak do tej pory wypełniały sie niezawodnie. Tylko że nigdy nie będziemy mieli pewności, czy odnoszą się one właśnie do naszych czasów. (zapraszam np. na stronę http://www.fulfilledprophecy.com/)

Also sprach Solaris :mrgreen:
  • 0

parado-X.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam propozycje. Może zakończyć już tą bezowocną dyskusję na temat "końca świata" a zająć się rzeczami, na które naprawdę można znaleś jakieś dowody. Mam wrażenie, że przez ten temat stronka staneła w miejscu i przestała się rozwijać. ;(
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

UPDATE MAY 25, 2006:

W odniesieniu do poinformowanych zrodel, służby CIA potwierdzają istnienie 48 godzinnego 'okna czasowego', poczawszy od polnocy (GTM) 25 maja, na uderzenie fragmentu komety na poludnie od Azorów.
http://www.savelivesinmay.com/

A nie mówiłem że będzie kręcił? :lol :
Jak już ktoś napisał:

Czyli w tym momencie dal sobie 2 dni na wymyslenie jakiejs wymowki, co zaraz potwierdzisz Eurycide mówiąc :"Musimy teraz czekać 2 dni"

A co powie za dwa dni? Że mamy czekać następny tydzień bo tym razem ma info od FBI? :mrgreen:

Ale jestes mądry miało cie tu nie byc mądralo :spadaj:

Niesmiej sie z Eurycide bo on w przeciwienstwie do ciebie szuka nowych faktów a nie zasmieca forum glupimi pyskówkami
  • 0

Davidd83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no dobra niech będzie daję jeszcze 48 godzin na definytywne zakończenie zawodów .. :smile:
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

...już za chwilę atlantyk ponownie wchodzi pod ogonki komety (tj. za ok 30 min,..zachód urana granicą podobnie jak wczoraj i przedwczoraj)  ,..lecz dzisiaj poziom startowy jest dużo wyższy niż wczoraj i przedwczoraj,..od dwóch godzin utrzymuje się wysokoi poziom,..może być gorąco,..choć jutro może byc goręcej uwzględniając narastanie liczby perełek z dnia na dzień,... jutro może być nawet piekiełko,..ciekawe którego dnia będzie, najwieksza gęstość w ogonkach
http://www.tvcomm.co...radio/live.html

Czy ty możesz powiedziec o czym mówisz :-/
I wyjaśnij wszystkim jak interpretować te tabelke. Bo dla mnie to jest czarna magia...

...wczoraj rozumiałeś nawet na wskazanie tego monitora "przemądrzałeś" się eta aquarydami,.... wiec myślę, że teraz prowokujesz,..a jeżeli tak czyżbyś tylko po to tutaj przyszedł,..ja dotychczas traktowałem ciebie jako astroamatora,..czyżbym od teraz miał ciebie zacząć traktować jako jeszcze jednego przemądrzałego szczeniaka,..astroamatroskie dziecko neostrady

...jeżeli jednak nic nie kapujesz z tego monitora, to tak w skrócie,.. za pomocą radioecha rejestruje on meteory oraz zlicza ich godzinową gestośc występowania ...a teraz na chwilę powróćmy do twoich "przemądrzale " wypomianych
eta aquaryd pierwsze pojawiają się dopiero 19. kwietnia, a ostatnie pod koniec maja (dokładniej ok. 28. maja). Maksimum występuje dopiero w maju, ale już w kwietniu warto je obserwować. W czasie maksimum – 6. maja - można zaobserwować w ciągu godziny do 66. zjawisk. Ponieważ ich prędkość liniowa to aż 66 km/s, są to zjawiska szybkie. Wylatują z gwiazdozbioru WODNIKA, który pojawia się na niebie na wystarczającej wysokości ok. godziny 05:00 na wschodzie.

..czyli nie były to tylko one bo zarówno wczoraj jak i dzisiaj monitor wskazuję wyższe wartości pojawień w ciągu godziny,..wczoraj powyzej 298, czyli nawet powyżej mozliwości zliczania monitora ,..dzisiaj powyżej 150 na godzinę, a poniżej 275,..maksymalny dzisiejszy poziom to 254 w ciągu godziny,..wiec 3,8 raza wiecej niż maximum "twoich przemądrzałych" eta-aquaryd,..a na niebie te etaakuarydy faktycznie trochę wyprzedzają ogonki sw3,
  • 0

Cuu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja teoria: EJ przepowiada i dostaje 10% od każdego kupionego teleskopu "takiego żebym mógł komety oglądać proszę pana" w jakimśtam mieście.

Edit Przemo: Powinienem usunąć, bo nie na temat, ale Twoja teoria tak mnie rozbawiła, "innym" podejściem do tematu, że postanowiłem zostawić. Niech wszyscy się pośmieją. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych