Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Dantom.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednocześnie z każdą taką przepowiednią staję się coraz bardziej sceptyczny. Czy znacie przynajmniej jedną, która została wypowiedziana przed jakimś zdarzeniem i spełniła się potem w 100%? Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy – nie ma takiej.

Służę przykładem : 1)".....trzy świata rzeki dadzą trzy korony pomazańcowi z Krakowa..."
2) ".... najwyżej zaś Bóg was wyniesie, gdy dacie światu wielkiego papieża...."
Jeśli chodzi o 1). to wydanie pełnego tekstu w książkach z roku 1967 - chociaż tekst znany był powszechnie jeszcze w latach trzydziestych.
Jeśli chodzi o 2) - to tekst znany był jeszcze przed drugą wojną swiatową. Po wojnie publikowany wiele razy w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych.
Zaznaczam, że to są tylko przykłady ! :spadaj: :spadaj: :spadaj:
  • 0

Sebastos.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://portal.zjawiska.hosted.pl/modules.p...howpage&pid=507"][url="http://portal.zjawiska.hosted.pl/modules.p...howpage&pid=507"]http://portal.zjawiska.hosted.pl/modules.p...howpage&pid=507[/url][/url]

Prawdopodobnie ODŁAMEK JUŻ spadł!
  • 0

Toldo.
  • Tematów: 21
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://portal.zjawis...p...age&pid=507

no i spadlo :drink: :drink: zero rannych czy moze byc cos piekniejszego :drink: :drink:
  • 0

Arturus.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

odlamek spadl i tak jak zawsze nic sie nie stalo :P :P acha jak niektorzy mysla to my nie jestesmy jakimis schizofremikami ktorzy na kazdym kroku widza koniec swiata mysle ze wiekszosc nie myslala o koncu siwata wspominajac te komete :) ( o nieeee..... przeszedl mi doge czarny kot zgine w ciagu 48 h :( :( :( )
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no.. kupa ufoludka spadła
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cuu nie bądz śmieszny ,
Kazdy kto siedzi w temacie wie kim jest EJ , on sam pisze EJ=Jean Ederman
Czy myślicie że zrobił to dla kasy albo sławy? po co mu kasa jak wszyscy by go obgadywali i szydzili z niego? Nie dla wszystkich kasa jest najważniejsza,ten kto tak myśli jest głupcem ....
Poczekajcie napewno bedzie info od EJ ...potem piszcie komentarze!!! sami robicie sobie krzywde, Jean Ederman wszystko tłumaczył dlaczego tak zrobił ,co go motywowało do tego ....
napewno poda jeszcze informacje co się teraz dzieje i dlaczego ;-) mamy czekać...

Karol naprawde chcesz zebyśmy zrobili najazd na astro? :smile: pomyśl!
jak 100 osób wpanie na astro i bedzie pisać takie bradnie jak ty tutaj, to napewno nie bedzie wam do śmiechu! ( jest tu 1500 ludzi ) na astro piszesz ,że tu już nie wchodzisz itd....to powiedz kto tu jest pod twoim nickiem??

ps: pisałem kiedyś Panie Karolu teraz zmieniam na głupi szczeniaku, robisz z siebie błazna!!
ps: znów dostane warna ,ale jestem gotów sie poswięcić :P

[size=9]EDIT admin:
warn, obraza

a nie mówiłem :-D
  • 0

Toldo.
  • Tematów: 21
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

odlamek spadl i tak jak zawsze nic sie nie stalo :P :P acha jak niektorzy mysla to my nie jestesmy jakimis schizofremikami ktorzy na kazdym kroku widza koniec swiata mysle ze wiekszosc nie myslala o koncu siwata wspominajac te komete :) ( o nieeee..... przeszedl mi doge czarny kot zgine w ciagu 48 h :( :( :( )

ta kometan ie miala przyniesc konca swiata. niestety nikt nie jest tego przewidziec kiedy to nastapi
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o 1). to wydanie pełnego tekstu w książkach z roku 1967 - chociaż tekst znany był powszechnie jeszcze w latach trzydziestych.

Najprawdopodobniej chodzi o tzw. przepowiednię warszawską, spisaną przez polskiego zakonnika w 1790r.

Przykro mi, to akurat ma związek z wysłaniem w kosmos nowej satelity NASA :) Zresztą - TO JUŻ było :)
http://www.paranorma...ighlight=#27789
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich.
Pragne zauważyć, że co wiele osób opiera sie na postach Anonymous z forum http://www.godlikeproductions.com/, również http://portal.zjawiska.hosted.pl opiera sięna tych postach. ten gościu robi sobie poprostu jaja, wystarczy prześledzić jego posty na tym forum bo jest bardzo aktywny. Nie można opierać się na tak nie wiarygodnych informacjach. Bo to rzeczywiście robi się śmieszne.
  • 0

mthom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...już za chwilę atlantyk ponownie wchodzi pod ogonki komety (tj. za ok 30 min,..zachód urana granicą podobnie jak wczoraj i przedwczoraj)  ,..lecz dzisiaj poziom startowy jest dużo wyższy niż wczoraj i przedwczoraj,..od dwóch godzin utrzymuje się wysokoi poziom,..może być gorąco,..choć jutro może byc goręcej uwzględniając narastanie liczby perełek z dnia na dzień,... jutro może być nawet piekiełko,..ciekawe którego dnia będzie, najwieksza gęstość w ogonkach
http://www.tvcomm.co...radio/live.html

Czy ty możesz powiedziec o czym mówisz :-/
I wyjaśnij wszystkim jak interpretować te tabelke. Bo dla mnie to jest czarna magia...

[ Dodano: 2006-05-26, 12:32 ]

Może ten naukowy "ciemnogród" po prostu nie jest w stanie tego zrozumieć...

Thomas! Brachu! :mrgreen:
Masz u mnie za to piwo :-D

Karol, ja tutaj nie przyznaję się, że ciebie znam :mrgreen:
A jeśli już to pisz do mnie po nicku...
A za co to piwo ? Za to że was - astroli - nazwałem "ciemnogrodem" ? :-D
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świat jest pełen tajemnic, znalezisk czy zjawisk, których nauka oficjalna nawet nie bada nie mając wyjaśnienia dla nich ale do wszystkiego trzeba podejść z dystansem i nie brać wszystkiego na wiarę. To szkodzi poważnym badaniom, ponieważ szereg czasami niedorzecznych historii odpycha ludzi od zajmowania się tymi naprawdę ciakawymi zjawiskami.
  • 0

wizjoner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem "sceptycy" po co sie tak goraczkujecie. Dajcie im czas, niech pisza sobie posty pelne nadziei, niech podniecaja sie na kazda wiadomosc, ze to moze juz.. Skoro nie maja nic innego do roboty, poza siedzeniem na forum i wyczekiwaniem na odlamek komety, ktory w najblizszych dniach i tak nie nadleci, to co z tego? Przeszkadza wam to? Poczekajcie te 2 dni, niech chlopaki sie wyszaleja, niech puszcza wodze fantazji, skoro sprawia im to taka radosc..

Ja osobicie wole czytac ten temat bez ingerencji sceptykow, bo wtedy jest znacznie ciekawiej. Dajcie im spokoj na jakis czas, to zobaczycie, ze beda jeszcze smieszniejsze i jeszcze bardziej histeryczne posty. Mowie serio, odpuscie na jakis czas, wtedy oni sie rozluznia, poczuja ze maja racje i zaczna jeszcze bardziej fantazjowac i swirowac, bedzie sie naprawde z czego smiac:).. A juz szczegolnie jak za 2 dni okaze sie, ze wszystko skonczylo sie klapa totalna (czyli jak to zawsze bywa jesli chodzi o "przepowiednie" tego typu).. Dopiero wtedy bedzie okazja, zeby napisac co sie o tym calym cyrku mysli.. Wtrzymajcie sie i dajcie im czas:)...

Brak kultury + obraza = warn - NHolokaust
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wizjoner, puszczają mi czasami nerwy bo sam od długigo czasu interesuję się tajemnicami tego naszego świata, ale ludzie!!! trzeba pewne rzeczy sprawdzić spojrzeć krytycznym okiem... a co ja bede pisał...
A tak na marginesie, ten nasłuch radiowy to nawet ciekawa stronka.
http://www.tvcomm.co...radio/live.html
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Metatron, masz rację.
A nikt nie pomyślał,że ten cały "wizjoner" EJ to w rzeczywistości jakiś student,piszcy pracę "o sposobie manipulacji ludzmi" i wymyślił całą tę szopkę i patrzy,jakie zamieszanie narobił jednym tekstem wśród ludzi?Teraz to wszystko opisze w swojej pracy i dodstanie tytuł mgr,dr czy innego tam :)
  • 0

Bazzg.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Nie wiem, czy zauważyliście, ale na Discovery W KÓŁKO leci program o uderzeniu komety w ziemię (co by się stało, jak mozna by zapobiec, etc.). Może nie ma to związku z rzekomym uderzeniem komety, ale robi się wkurzające :/ .

A, nie, pomyłka. MIAŁ być jeszcze raz, ale jednak leci coś innego. Przepraszam za offtop.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych