Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Karol Wójcicki.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...wczoraj rozumiałeś nawet  na wskazanie tego monitora "przemądrzałeś" się eta aquarydami,.... wiec myślę, że teraz prowokujesz,..a jeżeli tak czyżbyś tylko po to tutaj przyszedł,..ja dotychczas traktowałem ciebie jako astroamatora,..czyżbym od teraz miał ciebie zacząć traktować jako jeszcze jednego przemądrzałego szczeniaka,..astroamatroskie dziecko neostrady

...jeżeli jednak nic nie kapujesz z tego monitora, to tak w skrócie,..  za pomocą radioecha  rejestruje on meteory oraz zlicza ich godzinową gestośc występowania ...a teraz na chwilę powróćmy do twoich "przemądrzale " wypomianych  
eta aquaryd pierwsze pojawiają się dopiero 19. kwietnia, a ostatnie pod koniec maja (dokładniej ok. 28. maja). Maksimum występuje dopiero w maju, ale już w kwietniu warto je obserwować. W czasie maksimum – 6. maja - można zaobserwować w ciągu godziny do 66. zjawisk. Ponieważ ich prędkość liniowa to aż 66 km/s, są to zjawiska szybkie. Wylatują z gwiazdozbioru WODNIKA, który pojawia się na niebie na wystarczającej wysokości ok. godziny 05:00 na wschodzie.

..czyli nie były to tylko one bo zarówno wczoraj jak i dzisiaj monitor wskazuję wyższe wartości pojawień w ciągu godziny,..wczoraj powyzej 298, czyli nawet powyżej mozliwości zliczania monitora ,..dzisiaj powyżej 150 na godzinę, a poniżej 275,..maksymalny dzisiejszy poziom to 254 w ciągu godziny,..wiec 3,8 raza wiecej niż maximum "twoich przemądrzałych" eta-aquaryd,..a na niebie te etaakuarydy faktycznie  trochę wyprzedzają ogonki sw3,

A czy ja powiedziałem że to rozumiałem? :-D
Absolutnie nie. Wskazałem tylko na to że taka ilość meteorów o której mówisz może być efektem Eta Aquarydów. Powiedziałeś że jest ich dużo - no to ja podpowiedziałem dlaczego może tak być. Zaznaczyłem też że aktywność tego roju zbliża się ku końcowi. A poza tym czy myślisz że na niebie lata tylko jeden rój? Są też inne, mniej poznane i mniej aktywne roje. Do tego dochodzi CAŁA MASA meteorów sporadycznych. Ciekawi mnie tylko znad jakiego obszaru są zbierane dane o pojawieniu się meteorów.

[ Dodano: 2006-05-26, 15:00 ]

...wczoraj rozumiałeś nawet  na wskazanie tego monitora "przemądrzałeś" się eta aquarydami,.... wiec myślę, że teraz prowokujesz,..a jeżeli tak czyżbyś tylko po to tutaj przyszedł,..ja dotychczas traktowałem ciebie jako astroamatora,..czyżbym od teraz miał ciebie zacząć traktować jako jeszcze jednego przemądrzałego szczeniaka,..astroamatroskie dziecko neostrady

...jeżeli jednak nic nie kapujesz z tego monitora, to tak w skrócie,..  za pomocą radioecha  rejestruje on meteory oraz zlicza ich godzinową gestośc występowania ...a teraz na chwilę powróćmy do twoich "przemądrzale " wypomianych  
eta aquaryd pierwsze pojawiają się dopiero 19. kwietnia, a ostatnie pod koniec maja (dokładniej ok. 28. maja). Maksimum występuje dopiero w maju, ale już w kwietniu warto je obserwować. W czasie maksimum – 6. maja - można zaobserwować w ciągu godziny do 66. zjawisk. Ponieważ ich prędkość liniowa to aż 66 km/s, są to zjawiska szybkie. Wylatują z gwiazdozbioru WODNIKA, który pojawia się na niebie na wystarczającej wysokości ok. godziny 05:00 na wschodzie.

..czyli nie były to tylko one bo zarówno wczoraj jak i dzisiaj monitor wskazuję wyższe wartości pojawień w ciągu godziny,..wczoraj powyzej 298, czyli nawet powyżej mozliwości zliczania monitora ,..dzisiaj powyżej 150 na godzinę, a poniżej 275,..maksymalny dzisiejszy poziom to 254 w ciągu godziny,..wiec 3,8 raza wiecej niż maximum "twoich przemądrzałych" eta-aquaryd,..a na niebie te etaakuarydy faktycznie  trochę wyprzedzają ogonki sw3,

A czy ja powiedziałem że to rozumiałem? :-D
Absolutnie nie. Wskazałem tylko na to że taka ilość meteorów o której mówisz może być efektem Eta Aquarydów. Powiedziałeś że jest ich dużo - no to ja podpowiedziałem dlaczego może tak być. Zaznaczyłem też że aktywność tego roju zbliża się ku końcowi. A poza tym czy myślisz że na niebie lata tylko jeden rój? Są też inne, mniej poznane i mniej aktywne roje. Do tego dochodzi CAŁA MASA meteorów sporadycznych. Ciekawi mnie tylko znad jakiego obszaru są zbierane dane o pojawieniu się meteorów.
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nawiązując do http://www.tvcomm.co...radio/live.html
Wystarczy obejrzeć archiwalne dane, żeby zobaczyć, że nic specjalnego w tej chwili się nie dzieje ani nie działo się przez ostatnich parę dni.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A nikt nie pomyślał,że ten cały "wizjoner" EJ to w rzeczywistości jakiś student,piszcy pracę "o sposobie manipulacji ludzmi" i wymyślił całą tę szopkę i patrzy,jakie zamieszanie narobił jednym tekstem wśród ludzi?Teraz to wszystko opisze w swojej pracy i dodstanie tytuł mgr,dr czy innego tam

:lol2: wystarczy poszukac w sieci 'Jean Ederman'...
  • 0

betula_nana.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wbrew temu co twierdzą tutaj całe rzesze sceptyków, uważam, że Amerykanie i nie tylko, ale w tym wypadku rządzący tym krajem korzystają równiez ze źródeł nazwijmy to paranormalnych. Nie darmo CIA prowadziła i prowadzi nadal od wielu lat takie badania. To samo robiono w drugim mocarstwie to jest Rosji. Czym innym jest podawanie takich faktów do wiadomości opinii publicznej, a czym innym jest korzystanie z informacji tak uzyskanych. Wnioski niech każdy sam wyciąga.

Uważasz. A podstawy do takiego twierdzenia? Dowody? Jakiekolwiek, choćby pośrednie? Coś, co uprawnia do takiego uważania poza własnym widzimisię? Poza tym, jak określisz samo pojęcie "paranormalny"? Bo jest bardzo szerokie...
Owszem, zarówno Rosja, jak i USA prowadziły i prowadzą pewnego rodzaju badania. Tyle że większość z tego, co jest w nich badane dotyczy naturalnych, aczkolwiek nie do końca rozpoznanych właściwości ludzkiego umysłu. Tych "mięśni" (oczywiście uproszczenie, zrozumiałe, że chodzi o obszary mózgu i połączenia neuronalne, zwłaszaza o to drugie) mózgu, które nieużywane na co dzień u większości ludzi ulegają atrofii. Kiedyś, jeszcze jakieś 20-25 lat temu za rzecz paranormalną uznanoby NLP (dla niezorientowanych - programowanie neurolingwistyczne, sprawianie w swoim umyśle takich zmian, dzięki którym spełniają się - najprościej mówiąc - założone scenariusze).

no i to jest wlasnie problem ludzi ktorzy nie wierza...oni sie bardziej przejmuja od nas  chyba czuja sie bardzo samotni w swoich przekonaniach...My mamy w sobie wiare w cos co dla was jest niezrozumiale...to nas odroznia od was Sceptycy drodzy.

Nie zgodziłabym się.
Dla mnie pogłąd dyktowany przez wiarę jest poglądem lenia. Przykro mi, nie uwierzę w istnienie rzeczy niesprawdzonych, czy też niesprawdzalnych. Nie uwierzę w rozbudowane teorie, wyjaśniające w najbardziej skomplikowane sposoby rzeczy proste.

Światopogląd dyktowany przez wiarę, czy to religijną, czy też dotyczącą rozumienia zdarzeń niewyjaśnionych, zawsze jest znacznym uproszczeniem. Ułatwia życie, zwalniając z samodzielnego myślenia. Bo bardzo łatwo jest powiedzieć "bo tak JEST. Ja w to WIERZĘ". Ja wolę pytać "dlaczego" i znajdować odpowiedzi choćby przez lekturę opisów i wyników solidnych badań naukowych.

Jeśli osią światopoglądu jest wiara, łątwo wtedy o fundamentalizm. O przekonanie: "ja i mnie podobni mają rację, w związku z tym ci, którzy są innego zdania z pewnością jej nie mają. Więc albo tkwią w błędzie, który dla ich własnego dobra należy sprostować, albo są nic nie wartymi, tępymi półgłówkami, nie rozumiejącymi najprostszych rzeczy, przez co niegodnymi uwagi".
Jakie to bliskie podejściu misjonarskiemu wielkich religii, prawda?
  • 0

Feanor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm jednak się coś dzieje bodajże w Australii wypadek pociągu z ciężarówką , w Niemczech skinheadzi biją innego pochodzenia ludzie niż Niemców , no i ten wulkan pod pacyfikiem czy jakoś tak ......
[size=9]
EDIT admin:
warn, offtop

• 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Esh. Wracajac do eta aquaryd - dane ktore obrazuje stronka podawane sa w pasmie radiowym - gdzie z zalozenia lapie sie wiecej zjawisk, niz wizualnie (a ta liczba która podał Karol tyczy się właśnie wizualnych obserwacji). Polecam sie dokształcic na www.pkim.org.

Jedyne co moze dac SW-3 to ładne bolidy, których ilość pewnie zwiększy czestotliwość zgłaszania zjawisk typu UFO.
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://portal.zjawis...p...age&pid=507

Prawdopodobnie ODŁAMEK JUŻ spadł!

Człowieku, ile razy podasz jeszcze tego linka?
Zrobiłeś to w tym temacie już KILKAKROTKIE!
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Karol naprawde chcesz zebyśmy zrobili najazd na astro? :smile: pomyśl!
jak 100 osób wpanie na astro i bedzie pisać takie bradnie jak ty tutaj, to napewno nie bedzie wam do śmiechu! ( jest tu 1500 ludzi ) na astro piszesz ,że tu już nie wchodzisz itd....to powiedz kto tu jest pod twoim nickiem??

ps: pisałem kiedyś Panie Karolu teraz zmieniam na głupi szczeniaku, robisz z siebie błazna!!    

...
I co? Wjedziesz na forum i co zrobisz? Będziesz bluzgał? Sprawia ci to przyjemność?
Forum jest otwarte dla wszystkich którzy są w stanie normalnie dyskutować zachowują minimum kultury osobistej.

Ale jednak czuję pewne zobowiązanie wobec kolegów z forum (astro).
Nie chce aby moje wypowiedzi tutaj prowokowały chamskie i gówniarskie zachowania tam.
Wiec dla dobra Astro forum wyłączam się na stałe z dyskusji. Prosze admina o bana dla mnie żeby mnie nie korciło tu więcej pisać.

Zabieram zabawki i lece do swojej piaskownicy czekać na koniec świata :yahoo:
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o wulkan to pisano o tym że pierwszy raz sfilmowano wulkan na takiej głębokości, jest on aktywny cały czas a film nagrano miesiąc temu co widać w relacjii. Można to sprawdzićna stronach cnn.com
  • 0

#2290 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie wiem "sceptycy" po co sie tak goraczkujecie. Dajcie im czas, niech pisza sobie posty pelne nadziei, niech podniecaja sie na kazda wiadomosc, ze to moze juz.. Skoro nie maja nic innego do roboty, poza siedzeniem na forum i wyczekiwaniem na odlamek komety, ktory w najblizszych dniach i tak nie nadleci, to co z tego? Przeszkadza wam to? Poczekajcie te 2 dni, niech chlopaki sie wyszaleja, niech puszcza wodze fantazji, skoro sprawia im to taka radosc..

Ja osobicie wole czytac ten temat bez ingerencji sceptykow, bo wtedy jest znacznie ciekawiej. Dajcie im spokoj na jakis czas, to zobaczycie, ze beda jeszcze smieszniejsze i jeszcze bardziej histeryczne posty. Mowie serio, odpuscie na jakis czas, wtedy oni sie rozluznia, poczuja ze maja racje i zaczna jeszcze bardziej fantazjowac i swirowac, bedzie sie naprawde z czego smiac:).. A juz szczegolnie jak za 2 dni okaze sie, ze wszystko skonczylo sie klapa totalna (czyli jak to zawsze bywa jesli chodzi o "przepowiednie" tego typu).. Dopiero wtedy bedzie okazja, zeby napisac co sie o tym calym cyrku mysli.. Wtrzymajcie sie i dajcie im czas:)...

CO chciales osiagnac swoim wynioslym i zadufanym postem? czy ty przeczytales cos kiedys w swoim zyciu ? czy tylko czytasz CKM i pleyboya przed telewizorem? Lubisz sobie krecic beke z ludzi ignorancie? Wiesz o czym to swiadczy ? o twojej slabosci i braku tolerancji.Twoj post byl wyjatkowo szyderczy i bardzo zalosny.Inaczej tego odebrac nie mozna. Ci co szukaja maja ogromna odwage, nie patrza na szyderstwa, nie chowaja sie...Ci co maja cos naprawde do powiedzenia nigdy sie nie zlekna.
Wez pod uwage Slaskiego FIlipka.Zapowiedzial powodz 100lecia w Polsce na rok 97.i co? stalo sie...1/3 Polski byla zalana.Nawet u mnie w okolicach Lodzi bylo duzo wylewow rzek. On do 97 byl wytykany palcami, wyzywany od oszolomow! Tylko ten czlowiek mial odwage powiedziec to ludziom.Wystawil sie na kpiny, obelgi tylko po to by ostrzec ludzi! czym mu sie odplacano tego nie musze pisac! gdy doszlo do tragedii to wowczas uzmyslowiono sobie ze on to naprawde przewidzial.Wtedy wszyscy zalowali ze nic nie zrobiono w kierunku jakis poczynan.Zalowali ze mu nie uwierzyli. Gdy moj znajomy patrzyl jak mu 8m fala dom zabiera, fala ktora plynela wraz z nurtem Nysy kl. mial w sobie wiele strachu ale i zalu ze nikt ich nie ostrzegl. Caly jego dobytek zostal zniszczony, nie mowiac o zabitych, rannych. A wiecie dlaczego? dlatego ze Filipek zostal wysmiany, oczerniony.Moze ofiar byloby mniej, moze jakos udaloby sie zmniejszyc straty. Zobaczcie ile ignorancja, obojetnosc i zawisc mozne sprawic zla! wiecej niz by sie zdawalo.
Takich osob jest wiecej.! Ojca Pio tez wysmiewacie? Wysmiewalibyscie gdyby wam powiedzial ze od istot duchowych wie i tych z innych miejsc w kosmosie wie o bazach na ksiezycu i o bazach na marsie? Niestety nieliczni o tym uslyszeli od niego.WIedzial ze bylby zliczowany obelgami.
Malo tego(wracajac do FIlipka) , przepowiedzial on ze po jego smierci nastana bardzo ciezkie czasy, nikomu nie chcial wprost powiedziec co to bedzie bo to zbyt straszne i nikt nie bedzie mial na to wplywu.Mowil ze kilkanascie lat po 2000 roku wydarzy sie bardz wiele.Co zmieni na zawsze nasz swiat, nasza rzeczywistosc.
Tylko od ludzi bedzie zalezalo w jaki sposob opuszcza ten swiat.Czy zrobia to z podniesionym czolem? czy beda zdychac jak te gnidy, zalegajace robactwo co ciagle pasozytuje na czyims nieszczesciu, checi niesienia pomocy innym,ODWADZE!

Wbrew temu co twierdzą tutaj całe rzesze sceptyków, uważam, że Amerykanie i nie tylko, ale w tym wypadku rządzący tym krajem korzystają równiez ze źródeł nazwijmy to paranormalnych. Nie darmo CIA prowadziła i prowadzi nadal od wielu lat takie badania. To samo robiono w drugim mocarstwie to jest Rosji. Czym innym jest podawanie takich faktów do wiadomości opinii publicznej, a czym innym jest korzystanie z informacji tak uzyskanych. Wnioski niech każdy sam wyciąga.

Uważasz. A podstawy do takiego twierdzenia? Dowody? Jakiekolwiek, choćby pośrednie? Coś, co uprawnia do takiego uważania poza własnym widzimisię? Poza tym, jak określisz samo pojęcie "paranormalny"? Bo jest bardzo szerokie...
Owszem, zarówno Rosja, jak i USA prowadziły i prowadzą pewnego rodzaju badania. Tyle że większość z tego, co jest w nich badane dotyczy naturalnych, aczkolwiek nie do końca rozpoznanych właściwości ludzkiego umysłu. Tych "mięśni" (oczywiście uproszczenie, zrozumiałe, że chodzi o obszary mózgu i połączenia neuronalne, zwłaszaza o to drugie) mózgu, które nieużywane na co dzień u większości ludzi ulegają atrofii. Kiedyś, jeszcze jakieś 20-25 lat temu za rzecz paranormalną uznanoby NLP (dla niezorientowanych - programowanie neurolingwistyczne, sprawianie w swoim umyśle takich zmian, dzięki którym spełniają się - najprościej mówiąc - założone scenariusze).

no i to jest wlasnie problem ludzi ktorzy nie wierza...oni sie bardziej przejmuja od nas  chyba czuja sie bardzo samotni w swoich przekonaniach...My mamy w sobie wiare w cos co dla was jest niezrozumiale...to nas odroznia od was Sceptycy drodzy.

Nie zgodziłabym się.
Dla mnie pogłąd dyktowany przez wiarę jest poglądem lenia. Przykro mi, nie uwierzę w istnienie rzeczy niesprawdzonych, czy też niesprawdzalnych. Nie uwierzę w rozbudowane teorie, wyjaśniające w najbardziej skomplikowane sposoby rzeczy proste.

Światopogląd dyktowany przez wiarę, czy to religijną, czy też dotyczącą rozumienia zdarzeń niewyjaśnionych, zawsze jest znacznym uproszczeniem. Ułatwia życie, zwalniając z samodzielnego myślenia. Bo bardzo łatwo jest powiedzieć "bo tak JEST. Ja w to WIERZĘ". Ja wolę pytać "dlaczego" i znajdować odpowiedzi choćby przez lekturę opisów i wyników solidnych badań naukowych.

Jeśli osią światopoglądu jest wiara, łątwo wtedy o fundamentalizm. O przekonanie: "ja i mnie podobni mają rację, w związku z tym ci, którzy są innego zdania z pewnością jej nie mają. Więc albo tkwią w błędzie, który dla ich własnego dobra należy sprostować, albo są nic nie wartymi, tępymi półgłówkami, nie rozumiejącymi najprostszych rzeczy, przez co niegodnymi uwagi".
Jakie to bliskie podejściu misjonarskiemu wielkich religii, prawda?

jesli uwarzasz ze szukanie wielu odpowiedzi na zagadkowe i niewytlumaczalne zjawiska jest ograniczeniem myslenia to zal mi CIebie.To oznaka naiwnosci z Twojej strony? A myslisz ze my na czym sie opieramy? wiesz w czym jest problem? Wy opieracie sie tylko na faktach naukowych i nic pozatym.My natomiast, fakty laczymy z duza odrobina Otwartosci na swiat i nieograniczania sie do wykresikow,lunet, badan matematycznych. Wazna jest tez Historia ktora daje nam wiele ciekawych nowych faktow, ktore dla was sa niczym niewartym smietniskiem.WIec mi odpowiedz teraz, kto ma zawezone myslenie i jest bardziej leniwy? Chyba ze patrzysz po sobie.Moze masz z tym problem?
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byłem na forum EJ
weszłem i nic nie było nagle przez 2minuty klikałem i nic żadnych tematów , potem nagle coś wyskoczyło i pokazały się tematy klikłem na "it is heppening"
i widziałem tylko post po francusku dałem wstecz i mnie wybiło...
przed chwilą wbiłem sie jeszcze raz ktoś tam ostro czaruje ....
zrobiłem screny:
pierwszy
drugi po 30 sekundach
ostatni ,ZMIANA FORUM?

obecnie jest tam 415 userów i forum cięzko chodzi i nie ma wczesniejszych tematów
może coś się dzieje? poczekamy zobaczymy ;-)

ciekawe forum link był na forum EJ
http://25mai2006.frbb.net/forum2-English.htm

• 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ojca Pio tez wysmiewacie? Wysmiewalibyscie gdyby wam powiedzial ze od istot duchowych wie i tych z innych miejsc w kosmosie wie o bazach na ksiezycu i o bazach na marsie?

Gdzie masz na to dowody? Racjonalne oczywiscie.
Dla twojej wiedzy, powierzchnie obu cial sa dosc dokladanie otrzaskane przez sondy, w roznych zakresach, nie tylko foto wizualne. Sensacji zadnych nie slyszalem, by cos odkryto. Coz, pewnie znowu spisek?
  • 0

#2293 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ojca Pio tez wysmiewacie? Wysmiewalibyscie gdyby wam powiedzial ze od istot duchowych wie i tych z innych miejsc w kosmosie wie o bazach na ksiezycu i o bazach na marsie?

Gdzie masz na to dowody? Racjonalne oczywiscie.
Dla twojej wiedzy, powierzchnie obu cial sa dosc dokladanie otrzaskane przez sondy, w roznych zakresach, nie tylko foto wizualne. Sensacji zadnych nie slyszalem, by cos odkryto. Coz, pewnie znowu spisek?

Poszukaj dokladnie zrodel ktore mowia o Ojcu PIO, kto szuka ten znajdzie.Kto chce znalesc oczywiscie.

Sensacji oczywiscie nie slyszalesc bo Ci o tym w tv nie powiedzieli i nie przeczytales to w zadnej bzdurnej gazetce.

Czasem sie zastanow nad swoja postawa!
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

muhad olej przecież widzisz że to do nich nie dociera :-/ szukanie nie sprawia bólu!! :P

" Eric Julien suggests somewhere atound midnight, 26 May 2006. As to
actual times he cites the predictions of others, who suggest the
impact will be at 10 pm, and first reported by the media at 6 pm:"

"The population will be alerted at 6 p.m. The first warning will be
given by CNN. The next one will come from the Pentagon. The evacuation
area will be announced as stretching from Key West, Florida, to
Plymouth Rock, Massachusetts." – Bob Neumann"

źródło :
TU
  • 0

Tanatofobia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"at 10pm" Tylko w której strefie czasowej ? No i w końcu mamy jakieś konkrety. Tylko dziwne że nagle, aż 3 asteroidy :wow:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych