Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

monter.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poszukaj dokladnie zrodel ktore mowia  o Ojcu PIO, kto szuka ten znajdzie.Kto chce znalesc oczywiscie.  

Sensacji oczywiscie nie slyszalesc bo Ci o tym w tv nie powiedzieli i nie przeczytales to w zadnej bzdurnej gazetce.

Czasem sie zastanow nad swoja postawa!

TV nie ogladam - za duzo crapu, bzdurnych gazet nie czytam, wole RP, Gazete, Dziennik, Newsweek, Wprost i Polityke. Jak widzisz, swiatopogladu nie wyrabiam sobie czytajac tylko VRP i tego typu rzeczy.
Moja postawa jest prosta, przepowiedniom wierze tak samo jak pijusom na dworcu proszacym o 2zl na chleb. Wiadomo, ze i tak pojda po browara.

Ciagle czekam na dowody.
  • 0

#2297 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Poszukaj dokladnie zrodel ktore mowia  o Ojcu PIO, kto szuka ten znajdzie.Kto chce znalesc oczywiscie.  

Sensacji oczywiscie nie slyszalesc bo Ci o tym w tv nie powiedzieli i nie przeczytales to w zadnej bzdurnej gazetce.

Czasem sie zastanow nad swoja postawa!

TV nie ogladam - za duzo crapu, bzdurnych gazet nie czytam, wole RP, Gazete, Dziennik, Newsweek, Wprost i Polityke. Jak widzisz, swiatopogladu nie wyrabiam sobie czytajac tylko VRP i tego typu rzeczy.
Moja postawa jest prosta, przepowiedniom wierze tak samo jak pijusom na dworcu proszacym o 2zl na chleb. Wiadomo, ze i tak pojda po browara.

Ciagle czekam na dowody.

Jesli znajde to zapodam ale w innym temacie...w temacie o ojcu pio

tylko watpie by to cos zmienilo.
  • 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bede wdzieczny.
Tak na marginesie, wiecej sceptycyzmu w to co mowia ludzie. Jakby sluchac wszystkich racji i nie filtrowac informacji to dzieki np politykom mozna szybko zejść na zawał.

pozdrawiam

Edit Przemo: Kolejne wypowiedzi nie na temat .będę traktował regulaminowo.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiadomosc nieoficjalna:

Eric Julien sugeruje, że dziś przed północą 26 maja (przed 6 nad ranem czasu polskiego, 27 maja) podpierając się wizjami innych, że do uderzenia dojdzie prawdopodobnie o 22 (około 4 nad ranem czasu polskiego, 27 maja) a pierwsze raporty w mediach pojawią się o 18 (po północy czasu polskiego, 27 maja).

Pierwsze ostrzeżenie zostanie przedstawione przez CNN, następne przez Pentagoon. Obszar ewakuacyjny zostanie ogłoszony w mediach i rozciągnięty od Key West na Florydzie do Playmouth Rock w Massechusetts." - BOB NEUMANN

Prawdopodobnie dojdzie do uderzenia asteroidy
http://neo.jpl.nasa.gov/ca/

to wiadomosc niepotwierdzona i nie goraczkujcie sie :)
  • 0

zabobony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie bylo komety ktos sie pomylil jak sam bede mial jakas wizje to napewno ja gdzies tutaj opisze. Wierzycie w tarzana??

[size=9]EDIT admin:
nie, ale wyznajemy zasade "nie ma spamu"

• 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Offtopic:

Apeluję do co niektórych:

Zanim napiszesz cokolwiek, zastanów się...

Zanim podasz jakąś informację, sprawdź ją! Bo może się okazać, iż jest ona całkowicie wyssana z palca.

Zanim wysuniesz jakąś teorię, najlepiej porozmawiaj z osobą, która jest lepiej obeznana w danym temacie.

Niestety wiele osób biorących udział w dyskusji o możliwym upadku fragmentu SW-3 ani nie sprawdziło informacji, ani też nie skonsultowało się z osobami, które mają o tym większe pojęcie. Nic dziwnego, że później śmieją się i nap*******ją na nas na innych forach...
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

EJ już otrzumał rozgłos ,wiec po co miałby teraz znów kłamać? to jest bardzo ciekawe :-|
zobaczymy czy to prawda :smile:

+Ivellios nie wszysto można sprawdzić , Przykładem jest EJ bo nie sprawdził (bo jak) a podał , nie pisz tak.... bo sam pod sobą kopiesz dołki :P
  • 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawdopodobnie dojdzie do uderzenia asteroidy
http://neo.jpl.nasa.gov/ca/

Po co podsyac nastroj, skoro NEO ktore przejdzie obok nas najblizej to
(2004 XP14) bedzie to mialo miejsce 2006-Jul-03, a minie nas w odleglosci 1.1 LD czyli 442400km tyle daje link, ktory wkleiłes...

Ivellios - popieram

pozdrawiam
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czekamy dalej na wielką katastrofe jak narazie nic się nie stało..

[size=9]EDIT warn:
co wniosles do tematu tym wpisem? ps. kto czeka ten czeka

• 0

zabobony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiedz mi jeszcze ze ten caly jungingen taki mistrz przepowiedzial co bedzie w wiadomosciach na cnn moze powie jeszcze o czym beda rozmowy w toku? Wlasnie tak jak mnie szanowny admin pouczyl zanim napiszesz jakas informacje sprawdz czy jest WIARYGODNA
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiadomosc nieoficjalna:

Eric Julien sugeruje, że dziś przed północą 26 maja (przed 6 nad ranem czasu polskiego, 27 maja) podpierając się wizjami innych, że do uderzenia dojdzie prawdopodobnie o 22 (około 4 nad ranem czasu polskiego, 27 maja) a pierwsze raporty w mediach pojawią się o 18 (po północy czasu polskiego, 27 maja).

A jak nie walnie dziś albo jutro, to Julien oczywiście powie, że może walnąć za trzy lata... jakoś nie jestem skłonny wierzyć, że w czasie mojej obecnej inkarnacji jeszcze coś pierdyknie.

A świstak siedzi i zawija je w te sreberka :ble:
  • 0

Czeski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednak sie odezwę.

Mam swoje kontakty i swoje sposoby na dowiadywanie sie pewnych spraw. Skąd? Najbardziej wytrwali mogli wczoraj na czacie się dowiedzieć.

Otóż ja uwazam, że nic nie leci teraz w kosmosie i nic nie spadnie, oprócz paru smieci, zawsze plączących się w warkoczu komet.

Dlaczego tak uważam? Nie dlatego, ze jestem "sceptolem", jak to ładnie sie tutaj mówi. Ale dlatego, że jestem (jak wspomniał Muhad) OTWARTY na pewne fakty i obserwacje. Oraz (co również Muhad przytaczał jako argument) WIERZĘ, że moje obserwacje swiata są własciwe.

Moja osobista duchowośc wiąże się z mozliwie maksymalnym zblizeniem do Natury i natury. Ta pierwsza to zawarta w swiecie boskość, ta druga - zwykłe codzienne i empiryczne zycie na ziemi. Jedna i druga N/natura sa jednym. Więc obserwuję świat dookoła, nie wysmiewając ani ludzi szukających Ducha pośród lasów, ani tych, szukajacych Wiedzy poprzez teleskopy. Bo oba spojrzenia są równei wartosciowe. I nalezy być OTWARTYM (znów powołam się na argument kolegi Muhada) na naukowy sceptycyzm, bo tylko on ratuje nas przed błedami WIARY, takimi jak przekonanie o płaskości ziemi, strachach w szafie czy tym podobne. Dzisiejszy świat jest w tym miejscu nie dzięki entuzjastycznym mitomanom, ani dzięki twardogłowym "sceptolom." Sto lat temu widziano na marsie kanały, miasta i w ogóle ludzi zyjących tak smao jak my. Ale tylko dzięki tym "tępym i ograniczonym" sceptolom z NASA wiemy dzisiaj, że to nie są żadne drogi, którymi poruszają się Marsjanie (oddychajacy takim samym powierzem jak my, ba! wierzacy w tego samego Boga, co większość Chrzescijan). To dzieki bezlitosnej brzytwie Ockhama, dzierżonej przez "sceptoli", wiemy, że na Marsie nie ma atmosfery dla takich jak my.

To nie jest obrona racjonalizmu i sceptycyzmu. Tylko próba pokazania, że obie postawy, zarówno wizjonerska i "otwarta", jak i krytyczna i sceptyczna, prowadzą do przodu. To jak z dwoma braćmi - jeden przybiega do domu i mówi: "Patrz, patrz, znalazłem kawał złota, jestesmy bogaci!!!", drugi bierze lupie i mówi: "Durniu, znów przyniosłeś kamień, pomalowany na żłóto". Ale czasem ten entuzjastyczny braciszek przynosi coś, na co drugi z braci, ów sceptol mówi: "O'kurde, to faktycznie moze być złoto..."

Rozumiecie? Zbytnia naiwność w interpretacji wszelakich danych i brak sceptycyzmu skutkuje później rozczarowaniami lub próbami tłumaczenia na wszelką cenę zjawisk, byle tylko "wyszło na nasze". Z drugiej strony - nadmierny sceptycyzm prowadzi do tego samego w sumie - tworzy się swiat oparty tylko na tym, co już wiemy, i nie dopuszczamy niczego nowego. Oba modele swiata sa jednakowo odległe od tego, czym jest rzeczywistośc. Jedni WIERZĄ, że mają rację, drudzy tez WIERZĄ, że maja rację. Czyja WIARA w tym wypadku jest tą własciwą?

Do rzeczy, bo sie rozpisałem o pierdołach, przepraszam.

Ja WIERZĘ, że nic nie grozi ziemi w najlbiższych dniach. Bo obserwuję nature wokół siebie i widzę (to argument dla sceptoli. ;) ) spokojne zachowanie wszelakiej fauny na brzegu Atlantyku - mieszkam na zachodzie Irlandii obecnie. WIERZĘ, że nic nie spadnie, bo obserwuje Naturę i CZUJĘ (argument dla wszelkiej masci channelingowców i ludzi wierzących w kontakty pozawerbalne), że jest ona spokojna i toczy się zwykłym, majowym zyciem.

Nikt nie może polemizować z tym, że zwierzeta instynktownie wyczuwaja niebezpieczeństwo i kataklizm. Nawet najwieksi sceptole temu nie zaprzeczą, ponieważ jest masa obserwacji przyrody to potwierdzających. A więc - skoro natura i Natura są spokojne, to NIC się w niej nadzwyczajnego nie dzieje.

I ja w to WIERZĘ (kto ma zamiar polemizowac z moja WIARĄ w imię jego WiARY? czyja WIARA jest lepsza? Prawdziwsza? czyje kung-fu jest lepsze od mojego kung-fu? ;D )

Tako rzecze wam pewien druid. ;)
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to ciebie nieźle zawinoł ;-)
robisz se siare bo nie znasz tematu pisał (zanim był 25),że moze walnąc nawed z 3 dniowym opuźnieniem :papapa:
  • 0

#2309 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Olivier on ma bardzo duzo racji.Jego wypowiedz byla jedna z najbardziej racjonalnych i normalnych od dluzszego czasu.Czeski prawie z wszystim sie z Toba zgadzam, ale jest jedna sprawa. Otoz Sceptycy doszukuja sie szczegolikow tylko po to by osmieszyc rywala, tak dzialaja.Nie dopuszczaja do siebie innej mozliwosci.Widzisz takie osoby Jak Ty czy inni na forum, ktorzy nie ograniczaja sie tylko do zalosnych postowm,ktore maja zasiac klutnie, sa otwarte na inne mozliwosci.Taka postawe mozna tylko chwalic. co jednego mam watpliwosc; Ludzie otwarci nie biora wszystkiego na bank, rozpatruja...z drugiej strony jak ktos z entuzjastow sie pomyli to nikomu szkody nie zrobi, jedynie sobie, ze zaufal swoim przekonaniom.Natomiast sceptycy dzialaja w ten sposob ze wszedzie robia szumu, sklucaja ludzi, wysmiewaja i sa obojetni na dostrzegalne symptomy jakiegos zjawiska.Co jest bardziej niebezpieczne dla innych?
  • 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad, nie chodzi o zadne osmieszenie rywala, tylko o dotarcie do wyjasnienia pozbawionego otoczki mistycyzmui tajemnic. Na prawde duzo mozna wyjasnic najprostrzymi sposobami, bez uciekania sie do zwalania wszystkiego na ogolnoswiatowy spisek.

Sceptycze podejscie to podejscie wielowątkowe, które nie ogranicza się tylko do wiary w to co ktoś powiedział, a także do weryfikacji słów czy znakow bez nieograniczonego zaufania w ich prawdziwość.

Nie chodzi o robienie szumu, a o to by nie robić z ludzi idiotów i nie mącić im bezpotrzebnie w głowach.

pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych