Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiedz mi jeszcze ze ten caly jungingen taki mistrz przepowiedzial co bedzie w wiadomosciach na cnn moze powie jeszcze o czym beda rozmowy w toku? Wlasnie tak jak mnie szanowny admin pouczyl zanim napiszesz jakas informacje sprawdz czy jest WIARYGODNA

A co dla Ciebie jest wiarygodnym zrodlem? Wiadomosci na tvp1? Przytoczony przeze mnie fragment pochodzi z oficjalnego forum dotyczacego wydarzen z 25 maja (yahoo groups) i zostala przytoczona przez Boba Neumanna, gdybys czytal temat wiedzialbys kto to taki.

Napisalem tez ze to info nieoficjalne, bo nie potwierdzone przez media ani przez naukowcow. Zacznij czytac posty ze zrozumieniem
  • 0

#2312 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Muhad, nie chodzi o zadne osmieszenie rywala, tylko o dotarcie do wyjasnienia pozbawionego otoczki mistycyzmui tajemnic. Na prawde duzo mozna wyjasnic najprostrzymi sposobami, bez uciekania sie do zwalania wszystkiego na ogolnoswiatowy spisek.

Sceptycze podejscie to podejscie wielowątkowe, które nie ogranicza się tylko do wiary w to co ktoś powiedział, a także do weryfikacji słów czy znakow bez nieograniczonego zaufania w ich prawdziwość.

Nie chodzi o robienie szumu, a o to by nie robić z ludzi idiotów i nie mącić im bezpotrzebnie w głowach.

pozdrawiam

nie odrozniasz jednej kwesti.Osoby ktore wchodza na takie fora czegos szukaja, inne maja na celu osmieszac i robic zamet.Nikomu ludzie otwarci nie wyrzadzaja szkody. To robia Ci co zawsze neguja starania ludzi ktorzy widza swiat inaczej..Inaczej znaczy gorzej?

Dalem Ci ifno w temacie o Ojcu PIo, tak jak prosiles.Prosze teraz o przejrzenie,rzetelne przejrzenie.Ciekawe co na ten temat napiszesz.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Esh. Wracajac do eta aquaryd - dane ktore obrazuje stronka podawane sa w pasmie radiowym - gdzie z zalozenia lapie sie wiecej zjawisk, niz wizualnie (a ta liczba która podał Karol tyczy się właśnie wizualnych obserwacji). Polecam sie dokształcic na www.pkim.org.
.

..akurat karol nie podał, żadnej ich liczby,.... polecam nauczyść sie czytać ze zrozumieniem

….a tutaj masz ile i co ważniejsze w jaki sposób powiedział karol

"O matko...
Poprostu eta-Aquarydy latają... Na półkuli południowej to coś jak nasze Perseidy.
Co prawda zaraz koniec tego roju ale coś tam jeszcze lata.. "

….na tego rodzaju moje info

[i]"..to trzecie maksimum w tym dniu,..jutro zapewne bedzie podobnie, jeżeli nie mocniej

”]http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html

..swoją drogą pod powyższy link warto ponownie zajrzeć, ..znowu pokazuje na „niezliczalne” maksimum
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad ale w takiej sprawie wszystko co sie z nią wiąże jest ważne, a po to jest forum żeby omówić czy jest to mozliwe czy też nie , przecież jak podam choćby brednie to nikomu to krzywdy nie zrobi ,a jak ktoś mysli inaczej to niech lepiej nic nie czyta , tu toczy się afera o komete która miała uderzyć ,sama ta informacja też nie jest "zdrowa" więc o czym tu rozmawiamy ;-) pozdrawiam i nie chce poruszac więcej tej sprawy bo tylko robi się śmietnik , jak ktoś poczuł się urażony to przepraszam ;-)
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro EJ (dla mnie ciul) otzrymał niesamowity przekaz (jasny i czytelny) to czemu w przekazie nie było powiedziane konkretnie którego dnia dojdzie do zderzenia. Skoro "oni" wiedzą co się stanie to czy nie wiedzieli, że to się nie stanie 25 maja.... :surprised:
  • 0

Czeski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wnikając w szczegóły, powiem że - w mojej opinii - głównym problemem nie jest róznica pogladów, czy przekonań i wizji rzeczywistości, ale po prostu brak dwóch umiejetnosci:

1) prowadzenia rzeczowej i merytorycznej dyskusji, opartej nie jedynie na własnych przekonaniach i wierze, ale przede wszystkim na umiejetności przedstawiania argumentów MAJĄCYCH WARTOŚĆ dla drugiej strony. Bo to do złudzenia przypomina mechanizm w dyskusjach religijnych, gdy wierzący powołuja sie na słowa Biblii, nie mające często dla drugiej strony ŻADNEJ mocy dowodowej. Bo dyskutanta przekonać możemy nie argumentami przemawiającymi do nas, ale przede wszystkim argumentami przemawiającymi do niego. Nie inaczej.

2) Zwykłej, ludzkiej kultury. Ja doskonale rozumiem, że krew nie woda, ze dobrze sobie czasem popyskować, a dobry flejm nie jest zły i kazdy z nas ma w sobie takiego małego trola. ;) Ale albo robimy bydło, albo próbujemy dyskutowac powaznie.

I powyższe uwagi - z mojego, nieco zewnetrznego punktu widzenia - odnosza sie do obu hm... stronnictw.

To tyle z offtopu. Sądze jednak, że warto było to napisac, by wszyscy mogli choć na moment dać sobie na wstrzymanie i zastanowic się, czy rzeczywiscie są bez winy.
:papapa:
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jasnowidzenie nie jest (chyba) aż tek dokładne , sami wizjonerzy podają tylko hasła które potem analizują i przemyślają

ok to tyle nie ma tematu :drink:
  • 0

betula_nana.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie otwarci nie biora wszystkiego na bank, rozpatruja...z drugiej strony jak ktos z entuzjastow sie pomyli to nikomu szkody nie zrobi, jedynie sobie, ze zaufal swoim przekonaniom.Natomiast sceptycy dzialaja w ten sposob ze wszedzie robia szumu, sklucaja ludzi, wysmiewaja i sa obojetni na dostrzegalne symptomy jakiegos zjawiska.Co jest bardziej niebezpieczne dla innych?

Moim zdaniem Twoje ostatnie słowa są przesadą. Wcale nie musi być tak, że sceptycy robią wokół siebie szum i skłócają ludzi. Na pewno część z nich postępuje w taki sposób, podobnie jak zbytnia naiwność i zbytnie zaufanie w rzeczy, które mogą być tłumaczone jedynie wiarą, w żaden inny sposób, prezentowane na okrągło i bez żadnych oporów, również mogą prowadzić do konfliktu.

W pełni zgadzam się z postem Czeskiego, zwłaszcza z jego częścią dotyczącą spraw poznawczych.

Moim zdaniem, człowiek otwarty, to ten, który, jak powiedziano by w taoizmie, idzie "ścieżką środka". Zachowuje niezbędną równowagę pomiędzy tym, co czuje, w co wierzy, czego doświadcza w sferze - hm - mentalnej, a światem rzeczywistym, materialnym, tym którego doświadcza na co dzień, tym, na co wskazują badania naukowe. Natomiast używanie określenia "otwarty" w stosunku do człowieka, który bezkrytycznie przyjmuje rzeczy niezrozumiałe, jako przekazy międzyplanetarne, astralne, czy duchowe, w tym, że we współczesnych eksperymentach nie udaje się odtworzyć sposobu budowania piramid dopatrując się niezbitego dowodu, że w ich budowie brała udział pozaziemska cywilizacja, jest nieuprawnione. Taki ktoś nie jest "otwarty". To człowiek żyjący w świecie wyobraźni i w oderwaniu od rzeczywistości.

Prawdziwa "otwartość", to zachowanie równowagi. Również pomiędzy tym, co namacalne, udokumentowane, udowodnione i tym, co takie nie jest. A przede wszystkim zdolność do samodzielnego myślenia i poddawania rzeczy własnemu osądowi (i używanie tej zdolności), a nie przyjmowanie cudzych słów i opinii za niezbitą i niezbijalną prawdę. Na wiarę, tylko i wyłącznie.

Twoja ocena mojej postawy, Muhadzie nie była do końca sprawiedliwa. Nie mogę mieć Ci tego za złe, nie wiesz bowiem nic o moim rzeczywistym nastawieniu do życia i światopoglądzie. I niech tak zostanie. Zapewniam Cię tylko, że nie bazuje on wyłącznie na cynicznym sceptycyzmie.

Jeśli chodzi o szkodliwość działań sceptyków lub entuzjastów - tu na dwoje babka wróżyła. Bo entuzjasta z dużą charyzmą, który jest w stanie zgromadzić wokół siebie masy innych entuzjastów, podzielających jego wizję i bez zastrzeżeń wierzących w jego przekaz, jest w stanie choćby doprowadzić do masowego samobójstwa swoich wyznawców - było przecież kilka przypadków tego rodzaju sekt. Często bywa zresztą tak, że charyzmatyczny przywódca nie jest wcale entuzjastą, a gromadzącym entuzjastów wokół siebie zręcznym manipulatorem, któremu niekoniecznie chodzi o jakiekolwiek korzyści materialne, a raczej o korzyści mentalne - poczucie władzy nad innymi, własnej mocy, czy też w końcu zdobywanie "wyznawców" może prowadzić do wzrostu przekonania o słuszności własnych sądów i ocen. Do potwierdzania własnej, nierzadko niczym nie popartej wiary, w wierze innych.

Być może zresztą, w wymiarze pozareligijnym, taki jest właśnie przypadek Juliena?

A wracajac do tematu - ja również uważam, że nic nie spadnie. Wprawdzie znajduję się zbyt daleko od Atlantyku, żeby móc to rozpoznać w zachowaniu różnych żywych istot - ale w zmianach pojawiających się na stronie Juliena dostrzegam pewien dość charakterystyczny mechanizm psychologiczny. Zresztą, skoro z fragmentu jądra komety zrobiły się trzy asteroidy - naprawdę trudno mi to traktrować poważnie. Cóż, poczekamy - zobaczymy. Skoro "pierwsze ostrzeżenie ma nadać cnn" - trzeba będzie ustawić nasłuch... ;-)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aktualka oficjalnej strony E.Juliena

UPDATE MAY 26, 2006:
Please note our addendum to document Apocalypse May 2006 Part IV relative to the upcoming resignation of the U.S. Treasury Secretary.

CNN's interview of NOAA's Ed Rappaport should be viewed all the way to its closing statement. CNN's piece on NYC and hurricanes is likewise telling, as is their video on underwater volcanoes.

http://www.savelivesinmay.com/
  • 0

Zarmen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byl przepowiedziany plan ataku na Iran, chyba nie musze nikomu pisac ze USA juz zaciera raczki

w 2005 bylo przewidziane ze ta majowa Kometa zblizy sie na niebezpieczna odleglosc do ziemi ale ze zadnych szkod nie wyrzadzi, a jesli to zaleje jakies wyspy.Jest kometa? Jest kometa. Sa lochy na slezy? sa lochy. Jest chec ataku na Iran? jest chec....sa jeszcze inne sprawy ktore zaczynaja sie sprawdza...byla przepowiedziane ze ziemia zacznie swoj taniec obrony przez ludzmi za pomoca wulkanow, trzesien ziemi i huraganow. Juz profesorowie mowia o kilkunastu huraganach w Usa ktore nastapia, a w srod nich maja byc 5 poteznych jak katrina. Malo wam tych dowodow podsuwanych pod nos?

Plany to każdy sztab może mieć. Niech ktoś przepowie dokładną datę ataku - o planach każdy może mówić (poza tym jest mało prawdopodbne, żeby jakikolwiek atak nastąpił). Podobnie jak z tymi huraganami. Będzie 5 huraganów - wtedy pogadamy. Czy to są dowody? Nie. To są spekulacje.

Nikt w to wierzyc nie musi ale niech sceptole nie obrazaja tych ktorzy to zauwazyli.

Nazywanie mnie "sceptolem" też może być obrazą!

Widzisz, chodzi o zrozumienie jednej, zasadniczej sprawy: na forum prowadzone są dyskusje oraz spekulacje

Jakie spekulacje?????????? Większość z Was uważa te bzdury za pewnik. :-/

Spójrz na licznik na dole strony. Stawiam Tobie kolejne pytanie: czy wiesz do jakiego zdarzenia odlicza on czas? Odpowiedz na łamach forum, z chęcią przeczytam.

Tak, wiem. Do końca świata przepowiedzianego przez Majów. :rotfl:

Wez pod uwage Slaskiego FIlipka.Zapowiedzial powodz 100lecia w Polsce na rok 97.i co? stalo sie...1/3 Polski byla zalana.Nawet u mnie w okolicach Lodzi bylo duzo wylewow rzek. On do 97 byl wytykany palcami, wyzywany od oszolomow!

A ile jest takich przypadków?? Znaczna część tych przepowiedni to bzdury.

Wy opieracie sie tylko na faktach naukowych i nic pozatym.My natomiast, fakty laczymy z duza odrobina Otwartosci na swiat i nieograniczania sie do wykresikow,lunet, badan matematycznych.

A wy opieracie się na fantazjowaniu i szukaniu ukrytego sensu w czymkolwiek. Do mnie bardziej przemawiają fakty niż brednie.

To by było na tyle
  • 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie odrozniasz jednej kwesti.Osoby ktore wchodza na takie fora czegos szukaja, inne maja na celu osmieszac i robic zamet.Nikomu ludzie otwarci nie wyrzadzaja szkody. To robia Ci co zawsze neguja starania ludzi ktorzy widza swiat inaczej..Inaczej znaczy gorzej?

Dalem Ci ifno w temacie o Ojcu PIo, tak jak prosiles.Prosze teraz o przejrzenie,rzetelne przejrzenie.Ciekawe co na ten temat napiszesz.

Nie wyrzadznaniem szkody? A czym jest podsycanie nastrojow wsrod 12-17 latkow czytających o przywaleniu komety w Ziemie? Czy jak ktos wezmie takie info zupelnie serio i przypuscmy popelni z tego powodu samobojstwo to tez bedzie dobrze?
Powiem jeszcze raz co mam na mysli, nie mozna wszystkiego oceniac z jednego punktu widzenia 'ja mam racje, reszta sie myli i niech sie wypcha sianem'.

vkali racja, on cytowal twoja wypowiedz, która dotyczy wizualnej ZHR eta aquaryd:
eta aquaryd – pierwsze pojawiają się dopiero 19. kwietnia, a ostatnie pod koniec maja (dokładniej ok. 28. maja). Maksimum występuje dopiero w maju, ale już w kwietniu warto je obserwować. W czasie maksimum – 6. maja - można zaobserwować w ciągu godziny do 66. zjawisk. Ponieważ ich prędkość liniowa to aż 66 km/s, są to zjawiska szybkie. Wylatują z gwiazdozbioru WODNIKA, który pojawia się na niebie na wystarczającej wysokości ok. godziny 05:00 na wschodzie.

Tak czy siak, twoja interpretacja ze jest ich 'podejrzanie wiecej' niz powinno niko w swiecie obserwatorw meterowo nie zdziwi. Dlaczego? Bo obserwacje radiowe zawsze daja wyzszy wynik niz wizualne.

pozdrawiam
  • 0

Czeski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh.... A dzieci dalej swoje... :/

"...moje kung-fu jest lepsze, niz twoje kung-fu..."

"... Ty bredzisz... Nie, to ty bredzisz.... Mozliwe, ale ty bardziej..."

Jak tu was wszystkich brać poważnie, co??? Jednych i drugich??? :-/
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kapitol został zamknięty! Oficjalny powód strzały których nikt nie słyszał :surprised:

źródło cnn.com
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak czy siak, twoja interpretacja ze jest ich 'podejrzanie wiecej' niz powinno niko w swiecie obserwatorw meterowo nie zdziwi. Dlaczego? Bo obserwacje radiowe zawsze daja wyzszy wynik niz wizualne.

pozdrawiam

....wodnik już dawno jest na południowej, ...niedawno zaszły ryby i tez sa na południowej,..zachodzi baran, a echolokacje radiowe w holandi i niemczech rejestrują następne "niezliczalne" dwugodzinne(?) maksimum,...czy nie jest ono aby z ogonków sw3,..znasz jakiś inny rój, który tłumaczyłby nie tylko te maxima ale również gęstośc występujacą w całym dzisiejszym dniu

http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html”

..a tutaj

http://www.tvcomm.co...ast_24hour.html

.. proszę zobaczyć co akurat rejestrują na kanale trzecim rejestratory w hiszpani ..[atlantyk(?)] i w szwajcarii,..
  • 0

Reherius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pozdrawiam

....wodnik już dawno jest na południowej, ...niedawno zaszły ryby i tez sa na południowej,..zachodzi baran, a echolokacje radiowe w holandi i niemczech rejestrują następne "niezliczalne" dwugodzinne(?) maksimum,...czy nie jest ono aby z ogonków sw3,..znasz jakiś inny rój, który tłumaczyłby nie tylko te maxima ale również gęstośc występujacą w całym dzisiejszym dniu

http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html”

..a tutaj

http://www.tvcomm.co...ast_24hour.html

.. proszę zobaczyć co akurat rejestrują na kanale trzecim rejestratory w hiszpani ..[atlantyk(?)] i w szwajcarii,..

Masz racje jest gęsto. A jak można zmienić kanał czy coś bo ja jestem cały czas na
http://www.tvcomm.co...radio/live.html :hmm:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych