Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

monter.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Radiowe obserwacje zbierają dane z duzej powierzchi nieba, nie tylko z jednego gwiazdozbioru. Maly tutorial o radiowych obserwacjach znajdziesz tutaj http://fredcs.republ...o/poradnik.html

Kolejna sprawa, to to ze Ziemia dosc czesto przechodzi przez zageszczenia materii po kometach, nie ma w tym nic szczegolnego. Szczegolnie ze w atmosferze Ziemi spala sie wg szacunkow ok 5 ton materii dziennie (za P. Rudź 'Niebo na weekend').

Moze jezcze inaczej, maly przyklad z historii. W 1946, konkretnie 8 pazdziernika po przelocie komety Giacobini - Zinner Ziemia przechodzila przez strumien materii pozostawiony przez komete. Deszcz meteorow osiagnal wowczas natezenie ok 30 000 zjawiska na godzine - wizualnie. Co Ty na to? (za David H. Levy, Niebo poradik uzytkownika')

pozdrawiam
  • 0

Reherius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Radiowe obserwacje zbierają dane z duzej powierzchi nieba, nie tylko z jednego gwiazdozbioru. Maly tutorial o radiowych obserwacjach znajdziesz tutaj http://fredcs.republ...o/poradnik.html  

Kolejna sprawa, to to ze Ziemia dosc czesto przechodzi przez zageszczenia materii po kometach, nie ma w tym nic szczegolnego. Szczegolnie ze w atmosferze Ziemi spala sie wg szacunkow ok 5 ton materii dziennie (za P. Rudź 'Niebo na weekend').  

Moze jezcze inaczej, maly przyklad z historii. W 1946, konkretnie 8 pazdziernika po przelocie komety Giacobini - Zinner Ziemia przechodzila przez strumien materii pozostawiony przez komete. Deszcz meteorow osiagnal wowczas natezenie ok 30 000 zjawiska na godzine - wizualnie. Co Ty na to? (za David H. Levy, Niebo poradik uzytkownika')

pozdrawiam

Dzieks za pomoc :mrgreen:
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

...trochę za głebokie na impaktowe, ale na atlantyku bliżej europy

http://www.emsc-csem...l&id=IY910;2006

Earthquake Information

Parameters
Magnitude ML 3.6
Region NORTH ATLANTIC OCEAN
Date time 2006-05-26 at 15:18:12.6 UTC
Location 37.23 N ; 12.99 W
Depth 128 km
Distances 368 km SW Queluz (pop 103,399 ; local time 16:18)
352 km SW Cascais (pop 36,436 ; local time 16:18)

..monter:

..a cóżby innego,..dzięki
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewnie uznacie to za nic nieznaczaca informacje ale...

CNN info z 25 maja

Treasury chief ready to quit, officials say
http://www.cnn.com/2...y.ap/index.html

Artykul E.Juliena z 11 maja

Before the comet impact a man close to the American president resigns (the Treasury Secretary) for obscure reasons
http://www.savelives...MAI-2006-en.htm
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

My wszyscy musimy uzbroic sie w cierpliwosc. Conajmniej do jutra jak nie dłózej ;(
I szukac innych zródeł, wjarygodnych informacji tak jak to robi Eurycide i oliver axel

Cały czas mam przeczucie ze to sie stanie predzej czy pózniej :papapa:
  • 0

#2331 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ludzie otwarci nie biora wszystkiego na bank, rozpatruja...z drugiej strony jak ktos z entuzjastow sie pomyli to nikomu szkody nie zrobi, jedynie sobie, ze zaufal swoim przekonaniom.Natomiast sceptycy dzialaja w ten sposob ze wszedzie robia szumu, sklucaja ludzi, wysmiewaja i sa obojetni na dostrzegalne symptomy jakiegos zjawiska.Co jest bardziej niebezpieczne dla innych?

Moim zdaniem Twoje ostatnie słowa są przesadą. Wcale nie musi być tak, że sceptycy robią wokół siebie szum i skłócają ludzi. Na pewno część z nich postępuje w taki sposób, podobnie jak zbytnia naiwność i zbytnie zaufanie w rzeczy, które mogą być tłumaczone jedynie wiarą, w żaden inny sposób, prezentowane na okrągło i bez żadnych oporów, również mogą prowadzić do konfliktu.

W pełni zgadzam się z postem Czeskiego, zwłaszcza z jego częścią dotyczącą spraw poznawczych.

Moim zdaniem, człowiek otwarty, to ten, który, jak powiedziano by w taoizmie, idzie "ścieżką środka". Zachowuje niezbędną równowagę pomiędzy tym, co czuje, w co wierzy, czego doświadcza w sferze - hm - mentalnej, a światem rzeczywistym, materialnym, tym którego doświadcza na co dzień, tym, na co wskazują badania naukowe. Natomiast używanie określenia "otwarty" w stosunku do człowieka, który bezkrytycznie przyjmuje rzeczy niezrozumiałe, jako przekazy międzyplanetarne, astralne, czy duchowe, w tym, że we współczesnych eksperymentach nie udaje się odtworzyć sposobu budowania piramid dopatrując się niezbitego dowodu, że w ich budowie brała udział pozaziemska cywilizacja, jest nieuprawnione. Taki ktoś nie jest "otwarty". To człowiek żyjący w świecie wyobraźni i w oderwaniu od rzeczywistości.

Prawdziwa "otwartość", to zachowanie równowagi. Również pomiędzy tym, co namacalne, udokumentowane, udowodnione i tym, co takie nie jest. A przede wszystkim zdolność do samodzielnego myślenia i poddawania rzeczy własnemu osądowi (i używanie tej zdolności), a nie przyjmowanie cudzych słów i opinii za niezbitą i niezbijalną prawdę. Na wiarę, tylko i wyłącznie.

Twoja ocena mojej postawy, Muhadzie nie była do końca sprawiedliwa. Nie mogę mieć Ci tego za złe, nie wiesz bowiem nic o moim rzeczywistym nastawieniu do życia i światopoglądzie. I niech tak zostanie. Zapewniam Cię tylko, że nie bazuje on wyłącznie na cynicznym sceptycyzmie.

Jeśli chodzi o szkodliwość działań sceptyków lub entuzjastów - tu na dwoje babka wróżyła. Bo entuzjasta z dużą charyzmą, który jest w stanie zgromadzić wokół siebie masy innych entuzjastów, podzielających jego wizję i bez zastrzeżeń wierzących w jego przekaz, jest w stanie choćby doprowadzić do masowego samobójstwa swoich wyznawców - było przecież kilka przypadków tego rodzaju sekt. Często bywa zresztą tak, że charyzmatyczny przywódca nie jest wcale entuzjastą, a gromadzącym entuzjastów wokół siebie zręcznym manipulatorem, któremu niekoniecznie chodzi o jakiekolwiek korzyści materialne, a raczej o korzyści mentalne - poczucie władzy nad innymi, własnej mocy, czy też w końcu zdobywanie "wyznawców" może prowadzić do wzrostu przekonania o słuszności własnych sądów i ocen. Do potwierdzania własnej, nierzadko niczym nie popartej wiary, w wierze innych.

Być może zresztą, w wymiarze pozareligijnym, taki jest właśnie przypadek Juliena?

A wracajac do tematu - ja również uważam, że nic nie spadnie. Wprawdzie znajduję się zbyt daleko od Atlantyku, żeby móc to rozpoznać w zachowaniu różnych żywych istot - ale w zmianach pojawiających się na stronie Juliena dostrzegam pewien dość charakterystyczny mechanizm psychologiczny. Zresztą, skoro z fragmentu jądra komety zrobiły się trzy asteroidy - naprawdę trudno mi to traktrować poważnie. Cóż, poczekamy - zobaczymy. Skoro "pierwsze ostrzeżenie ma nadać cnn" - trzeba będzie ustawić nasłuch... ;-)

w krotki sposob sie odniose do tego co napisalas ;-)

a o czym ja Ciagle pisalem?

o tym by nie popadac w euforie i nie podniecac sie koncem swiata , bo takiego nie bdedzie.Cziagle powtarzalem ze generalnie od strony komety nic nam nie grozi.Ciagle powtarzam, powtarzam cierpliwie a dalej czytam posty nieciekawe...

Jesli chodzi o Entuzjastow to jesli chodzi o mnie; nigdy nie mowie ze cos jest na 100%, nigdy nie biore czegos na pewnik, jedyne czego jestem pewien na 100% to to ze w pentagon nie uderzyl samolot, ze Wtc to wielka manipulacja i pretekst do ataku na irak itp.

I jestem pewien czasu ktory zostal, czasu oczyszczania i tej daty 2012...

Poczekajcie az odkopia w Egipcie labirynty i zlote komnaty, poczekajcie jak odnajda CHeopsa i wejda do piramidy w Giza, to wszystikim szczeki opadna a historie ludzkosci trzeba bedzie zrewolucjonizowac. Bedziecie mieli dowodow az w nadmiarze.Poczekajcie na wiekszy bunt matki natury. :smile:
  • 0

Czeski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nooo... to, że mama Natura juz się wsciekła, to widac, bo sa tego dowody (chociażby córka Katrina, zdolne dziewcze, pozamiatało pół USA), ale... co, jesli w Egipcie NIE odkopią nic? Zaznazam, że to teoreryczne pytanie, a jednak przeciez należy je zadac i pospekulować, CO WTEDY? Wykręćmy podwójną woltę i pospekulujmy, co by było gdyby zdarzył sie tak nieprawdopodobny wypadek, jak nie znalezienie w Gizie NICZEGO?

hm?
  • 0

Artillion.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bez urazy...

+Ivellios zasunął swietne podsumowanie, ale ja pozwolę sobie dorzucic tez cos od siebie.

Zaczalem wierzyc w SW-3 mniej wiecej 7 dni temu, do czasu gdy moj zi0m - skąd inąd zapalony astroamator - uzmysłowił mi jakie tu urządziliscie prańsko mózgów. A wlasciwie jak koncertowo pomagacie EJ zbic kasiorę na tanim rozglosie.

Najlepiej (moja prywatna opinia) charakter tego forum oddaje taki tekst, ktory gdzies tu widzialem :

"Mam nadzieję ze tym razem [kometa] walnie, fajnie by bylo jakby się w koncu cos sprawdzilo"...

I na tym polega caly szkopuł. Nie wiem po co wypruwac sobie flaki na łamaniu "kodu Biblii" na podstawie nieistniejących zagrozen.

Widac niektore rozpalone głowy w oczekiwaniu na 2012 mocno przegrzało; w sumie troche mi [niektorych z] was szkoda.

[b][size=9]Charakter Twojej osoby oddaje powyższy post: Warn - NHolokaust
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Bez urazy...

Zaczalem wierzyc w SW-3 mniej wiecej 7 dni temu, do czasu gdy moj zi0m - skąd inąd zapalony astroamator - uzmysłowił mi jakie tu urządziliscie prańsko mózgów.  

Widac niektore rozpalone głowy w oczekiwaniu na 2012 mocno przegrzało; w sumie troche mi [niektorych z] was szkoda.

..bez urazy

..a może ten ziom to spalony lub tylko przepalony astoamator,...i nie uzmysłomił , a zrobił tobie pranie mózgu,...czemu również od tej strony siebie i twego zioma nie oglądnąłeś,...tylko pozwoliłeś jednostronnie przygrzać sobie mózg przez astroziomoamatora,..i wiesz wcale mi ciebie nie szkoda.

..przyznasz ten mój powyższy tekst niczego nie wnosi, podobnie jak i twój , ..więc choćby dlatego nie pisz takich farmazonów
  • 0

Zarmen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dawajcie bany, warny i gońcie tych, którzy mają w przeciwieństwie do Was trochę oleju w głowie. Ja już więcej się nie odzywam, bo ktoś zrobił Wam niezłe pranie mózgu.

Poczekajcie az odkopia w Egipcie labirynty i zlote komnaty, poczekajcie jak odnajda CHeopsa i wejda do piramidy w Giza, to wszystikim szczeki opadna a historie ludzkosci trzeba bedzie zrewolucjonizowac. Bedziecie mieli dowodow az w nadmiarze.Poczekajcie na wiekszy bunt matki natury

Człowieku, to Ciebie powinni zrewolucjonizować. Smutno mi się robi, gdy dorosły facet wygaduje takie brednie. :rotfl: Beton to przy was masa plastyczna

Czekajcie na ten koniec świata w 2012. Nie mogę się doczekać jaką wtedy wymówkę znajdziecie.

Życzę odkrycia rozumi. :papapa:
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja

Napisano

A wlasciwie jak koncertowo pomagacie EJ zbic kasiorę na tanim rozglosie.

Wyjaśnij mi, jaką kasiorę zbija na tym Eric? Pomijając fakt, że wydał książki, które ktoś może(bo przecież nie musi) kupić - a owe książki dostępne były już i przed jego wizją?

"Mam nadzieję ze tym razem [kometa] walnie, fajnie by bylo jakby się w koncu cos sprawdzilo"...

Widzisz, ten jak i inne cytaty o tym charakterze (oraz te prześmiewcze, bo w końcu "nic nie walnęło" ) świadczą najlepiej o ich autorach. Widzisz, Artillion, podkreślam to raz jeszcze: my na tym forum rozważamy możliwości, dociekamy, staramy się analizować czy łączyć pewne wydarzenia w całość. Fakt faktem, z różnym skutkiem, jednak chociaż probójemy. Co Ty robisz dla "swojej" nauki, bądź samego siebie? Co robisz, aby stawać się kimś więcej niż członkiem szarej masy społecznej, która niczym gąbka chłonie wszystko czym się ją poczęstuje?

I na tym polega caly szkopuł. Nie wiem po co wypruwac sobie flaki na łamaniu "kodu Biblii" na podstawie nieistniejących zagrozen.

Bo to fascynujące? Bo stanowi naszą pasję? Nie ma w tym nic z masochizmu. Tak jak Twój "ziom-astroamator" patrzy w gwiazdy tak my zaglądamy w proroctwa, starożytne pisma, przekazy channelingowe. Zachwycamy się piktogramami i sekretami planet tak jak i on, tyle że na innej płaszczyźnie. Czy to źle?

Z wzajemnością Artillion. Najdosadniej Twój tok myślenia oddają Twoje własne słowa:

moj zi0m - skąd inąd zapalony astroamator - uzmysłowił mi jakie tu urządziliscie prańsko mózgów

Prańsko mózgów?
Czy Ty masz własny system wartości?
Własny rozum?!
Czy jesteś jak wspomniana gąbka?
Obstawiam ostatnią opcję.

[center:12a3ecaf6d]***[/center:12a3ecaf6d]

@Zarmen

Jakie spekulacje?????????? Większość z Was uważa te bzdury za pewnik. :-/

Większość? Wątpię. Nieliczne przypadki. O to właśnie chodzi, Ty nie rozumiesz tego, że ktoś potrafi trzymać dystans do tych spraw, w przeciwieństwie do Ciebie, bo przejmujesz się nimi jak mały chłopiec.

Tak, wiem. Do końca świata przepowiedzianego przez Majów. :rotfl:

Tymi słowami możnaby podsumować całego Ciebie. Japończyk powiedziałby "Baka".
Zarmen - najwidoczniej wielu rzeczy jeszcze nie rozumiesz, skoro wierzysz w końce świata. Tym bardziej nie rozumiesz naszego spojrzenia na te fakty (podobno w nie wierzysz, a chyba nie zaprzeczysz, że koniec kalendarza najdokładniejszych astronomów w historii ludzkości nie ma żadnego znaczenia?).

To by było na tyle

Tęsknić nie będziemy :)

Beton to przy was masa plastyczna

Taboret to przy Tobie wyższa forma życia :*

Czekajcie na ten koniec świata w 2012. Nie mogę się doczekać jaką wtedy wymówkę znajdziecie.

Nie musimy szukać wymówek. Nikt o końcu świata sensu stricte nie pisze. Nikt poza ludźmi Twojego pokroju.
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja życzę ci oświecenia.
---------------------------------

Ostatnie posty to nic tylko prowokacja do bluzgania, potem taki jakiś mądrala wklei wyjęte bluzgi z kontekstu zdania i powie na innym forum że kto nie wierzy to zostaje zbluzgany. Tak to działa jeśli ktoś ma do powiedzenia coś więcej niż ; hahahaha dupa dupa debilami jesteście że w takie rzeczy wierzycie ; niech lepiej ugryzie się w język a raczej palce i uświadomi że to świadczy o jego dennym poziomie inteligencji i kultury osobistej.

:papapa:

Życzę odkrycia prawdy.
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cytat:  
Byl przepowiedziany plan ataku na Iran, chyba nie musze nikomu pisac ze USA juz zaciera raczki

w 2005 bylo przewidziane ze ta majowa Kometa zblizy sie na niebezpieczna odleglosc do ziemi ale ze zadnych szkod nie wyrzadzi, a jesli to zaleje jakies wyspy.Jest kometa? Jest kometa. Sa lochy na slezy? sa lochy. Jest chec ataku na Iran? jest chec....sa jeszcze inne sprawy ktore zaczynaja sie sprawdza...byla przepowiedziane ze ziemia zacznie swoj taniec obrony przez ludzmi za pomoca wulkanow, trzesien ziemi i huraganow. Juz profesorowie mowia o kilkunastu huraganach w Usa ktore nastapia, a w srod nich maja byc 5 poteznych jak katrina. Malo wam tych dowodow podsuwanych pod nos?

Plany to każdy sztab może mieć. Niech ktoś przepowie dokładną datę ataku - o planach każdy może mówić (poza tym jest mało prawdopodbne, żeby jakikolwiek atak nastąpił). Podobnie jak z tymi huraganami. Będzie 5 huraganów - wtedy pogadamy. Czy to są dowody? Nie. To są spekulacje.

Przepowiednia o dniu ataku? -podobno 3 sierpnia 2006:

http://www.exodus200...on/3aug2006.htm

A jeżeli chodzi o kometę, to są też pewne informacje:

http://exodus2006.com/cometfrags.htm

[ Dodano: 2006-05-26, 19:57 ]
to też jest ciekawe, nie wiem, czy ktoś już ten link podawał:

http://exodus2006.co...25iyyar2006.htm

http://exodus2006.com/fab/23may.htm
  • 0

Ortrack.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak sobie czytam ten temat i stwierdzam , ze dziwne praktyki tu stosujecie.rozdawanie ostrzezen tym co maja inne poglady niz wasze i nie zgadzaja sie z wami jest rzecza z ktora spotkalem sie pierwszy raz dopiero na tym forum.no coz jest to dla mnie niezrozumiale ale co zrobic.co do komet to wiadomo , jest duze prawdopodobienstwo tego ,ze kiedys ktoras udezy w ziemie i tu nie ma co nad tym spekulowac ale opierac sie na wizjach roznych osob uwazam za dosc dziwne.wiekszosc wypowiedzi opiera sie na czystych spekulacjach i domyslach a wierzycie w nie z nieslychana jak na doroslych ludzi przystalo moca lecz jesli sprawia wam to przyjemnosc i widzicie w tym jakis sens to czemu nie przeciez wiecie co robicie.

Edit:

Życzę odkrycia prawdy.

Nitz0r jakiej prawdy ,przepraszam ale to czysta ciekawosc ?

Pozdrawiam.
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja

Napisano

.rozdawanie ostrzezen tym co maja inne poglady niz wasze i nie zgadzaja sie z wami jest rzecza z ktora spotkalem sie pierwszy raz dopiero na tym forum.no coz jest to dla mnie niezrozumiale ale co zrobic.

Ortrack, moim skromnym zdaniem, prawo do własnych opinii mają Ci, którzy potrafią je w kulturalny sposób wyrazić. Inni dostają ostrzeżenia. Jeśli ktoś przedstawia swoje zdanie nie oczerniając przy tym innych - nie ma sprawy, jeśli robi inaczej - łamie regulamin a moderatorzy maja za zadanie do tego nie dopuszczać. Co innego przedstawiać swój pogląd, a co innego robić to nie tolerując poglądów innych. Czy w którymś miejscu z błotem został zmieszany ktokolwiek z tzw. przeciwnej strony barykady, gdy nie oczerniał użytkowników forum? Nie sądzę.
Tym samym nie mam nic więcej do dodania.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych