Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

#2341 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

[quote=Czeski]Nooo... to, że mama Natura juz się wsciekła, to widac, bo sa tego dowody (chociażby córka Katrina, zdolne dziewcze, pozamiatało pół USA), ale... co, jesli w Egipcie NIE odkopią nic? Zaznazam, że to teoreryczne pytanie, a jednak przeciez należy je zadac i pospekulować, CO WTEDY? Wykręćmy podwójną woltę i pospekulujmy, co by było gdyby zdarzył sie tak nieprawdopodobny wypadek, jak nie znalezienie w Gizie NICZEGO?

hm?[/quote]

Jesli nic nie odkryja?(w co watpie) to nie zmieni to mojego podejscia do swiata.Bede zyl dalej i nie bede sobie podzynal zyl ;-)

niektorzy beda mieli pozywke jezeli nic nie odkryja.Na slezy sie udalo i slowa poniekad sie sprawdzily.Wyjdzie sesja to sie dowiemy dokladniej.Jedyne co wiem to fakt ze wejscie do lochow na slezy zostalo odkryte, a zostalo odkryte przez Nikomu wczesniej nieznana Lucyne Łobos, kilku Psychologow itp. Archeologowie nie jeden raz juz probowali,i co? A dlaczego sie nie udalo? Bo np. nie korzystali z channelingu telepatycznego ktory tak ignoruja.

Chocby dlatego wierze ze sa labirynty i zlote komnaty, dlatego wierze ze wejscie do Sfinksa znajduje sie dokladnie na wprost ,tylko ze gleboko pod piaskiem, dlatego wierze ze ciala cheopsa nie ma w piramidzie Giza.itp.

jesli nie bede mial racji, nie bede plakal.Niczego to nie zmieni.

[quote=Artillion]Bez urazy...

+Ivellios zasunął swietne podsumowanie, ale ja pozwolę sobie dorzucic tez cos od siebie.

Zaczalem wierzyc w SW-3 mniej wiecej 7 dni temu, do czasu gdy moj zi0m - skąd inąd zapalony astroamator - uzmysłowił mi jakie tu urządziliscie prańsko mózgów. A wlasciwie jak koncertowo pomagacie EJ zbic kasiorę na tanim rozglosie.

Najlepiej (moja prywatna opinia) charakter tego forum oddaje taki tekst, ktory gdzies tu widzialem :

"Mam nadzieję ze tym razem [kometa] walnie, fajnie by bylo jakby się w koncu cos sprawdzilo"...

I na tym polega caly szkopuł. Nie wiem po co wypruwac sobie flaki na łamaniu "kodu Biblii" na podstawie nieistniejących zagrozen.

Widac niektore rozpalone głowy w oczekiwaniu na 2012 mocno przegrzało; w sumie troche mi [niektorych z] was szkoda.

[b][size=9]Charakter Twojej osoby oddaje powyższy post: Warn - NHolokaust

Po co? chocby z takich powodow jakie wymienil Nholokaust.

reszta Twojej wypowiedzi jest zenujaca.

[quote=Zarmen]Dawajcie bany, warny i gońcie tych, którzy mają w przeciwieństwie do Was trochę oleju w głowie. Ja już więcej się nie odzywam, bo ktoś zrobił Wam niezłe pranie mózgu.

[quote]Poczekajcie az odkopia w Egipcie labirynty i zlote komnaty, poczekajcie jak odnajda CHeopsa i wejda do piramidy w Giza, to wszystikim szczeki opadna a historie ludzkosci trzeba bedzie zrewolucjonizowac. Bedziecie mieli dowodow az w nadmiarze.Poczekajcie na wiekszy bunt matki natury[/quote]

Człowieku, to Ciebie powinni zrewolucjonizować. Smutno mi się robi, gdy dorosły facet wygaduje takie brednie. :rotfl: Beton to przy was masa plastyczna

Czekajcie na ten koniec świata w 2012. Nie mogę się doczekać jaką wtedy wymówkę znajdziecie.

Życzę odkrycia rozumi. :papapa: [/quote]

Ja przynajmniej mam na tyle odwagi by o tym pisac.Ty to schowalbys juz dawno glowe w piasek. Piszesz o doroslym stanie swiadomosci(jesli tak moge to zazwac) ...wiek to jest pojecie wgledne, a ty majac np. te 30 mozesz byc glupszy od dziecka w przedszkolu ktory krzyczy; mamo on nagadal mi glupot to go zblugalem.

Ja bede czekal na koniec, mam zamiar realizowac swoje cele jakie sobie wyznaczylem w zyciu i nie bede patrzyl na takich jak ciebie.Nie naleze do ludzi plochliwych.A ty do jakich nalezysz? odzwierciedlenie ludzkiego latlerka ktory ma taktyke zaczepna a nie ugryzie bo sie boi?

moze i ostro napisalem, wiem ze nie tak powinienem i napewno juz nie znize sie do waszego poziomu, bo jest nizszy niz moje podeszwy od butow.

rzeby udowodnic swoja prawde, racje jestescie w stanie zaszczuc ludzi swoja agresja.godne politowania.zalosne.

na koniec dodam zeby wszyscy spojrzeli dokladnie od pierwszej strony w jaki sposob sceptycy zaczeli prowadzic rozmowy.W jaki sposob powstaly prowokacje i obelgi.Sami zobaczcie.Potem zabierajcie glos.
DO pewnego momentu bylo ok, normalna dyskuzja i gdybanie...im mniej czasu zostalo to tym wieksza agresja z waszej strony...to jest normalne?

a teraz cos na rozluznienie :smile:

Strzelamy do komety
PAP 08:55

Z amerykańskiej sondy Deep Impact wystrzelony został rano pocisk, który - planowo o godz. 7.52 rano w poniedziałek - w odległości około 133 milionów kilometrów od Ziemi uderzy w kometę Tempel 1, wybije w niej krater, a instrumenty sondy sfotografują wnętrze komety.

Informację o wystrzeleniu pocisku zgodnie z programem przekazano w amerykańskim centrum NASA w Pasadenie.

REKLAMA Czytaj dalej

Pocisk wbije się w jądro komety z prędkością 37 tys. kilometrów na godzinę. Naukowcy spodziewają się, że uderzenie wybije w komecie krater o średnicy 120 i głębokości 25 metrów. Eksplozja będzie równoważna wybuchowi 4,4 tony dynamitu. Po zderzeniu jasność komety może wzrosnąć na tyle, że będzie ona w zasięgu obserwacji gołym okiem.

Sama sonda będzie wciąż podążać za kometą, obserwując zderzenie, powstały krater i zachowanie się wyrzuconej podczas eksplozji materii.

Naukowcy pracujący przy projekcie Deep Impact żartobliwie nazwali misję "zemstą za dinozaury".

Uzyskana wiedza przyda się nie tylko przy korekcji modeli funkcjonowania komet, powstawania Układu Słonecznego lecz także dla podniesienia bezpieczeństwa mieszkańców Ziemi.

zrodlo:http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=7557790&ticaid=11acc
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z innej nieco beczki:

Naukowcy amerykańscy obliczyli, że 13 kwietnia 2036 roku może dojść do zderzenia Ziemi z asteroidą o nazwie Apophis, której siła będzie wystarczająca do całkowitego zniszczenia małego państwa. Prawdopodobieństwo zderzenia wynosi obecnie 1 do 6250, czyli wystarczająco dużo, aby astronomowie uderzyli na alarm. Apophis jest obecnie najpoważniejszym zagrożeniem dla naszej planety, więc NASA wydaje miliony dolarów na monitoring tej i innych asteroid. Bezpośrednie uderzenie asteroidy wielkości Apophisa w rejony miejskie spowodowałoby większe zniszczenia niż huragan Katrina, azjatyckie tsunami z 2004 roku oraz słynne trzęsienie ziemi w San Francisco z 1906 roku razem wzięte.

Strefa Zero
  • 0

pawelll15.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z innej nieco beczki:

Naukowcy amerykańscy obliczyli, że 13 kwietnia 2036 roku może dojść do zderzenia Ziemi z asteroidą o nazwie Apophis, której siła będzie wystarczająca do całkowitego zniszczenia małego państwa. Prawdopodobieństwo zderzenia wynosi obecnie 1 do 6250, czyli wystarczająco dużo, aby astronomowie uderzyli na alarm. Apophis jest obecnie najpoważniejszym zagrożeniem dla naszej planety, więc NASA wydaje miliony dolarów na monitoring tej i innych asteroid. Bezpośrednie uderzenie asteroidy wielkości Apophisa w rejony miejskie spowodowałoby większe zniszczenia niż huragan Katrina, azjatyckie tsunami z 2004 roku oraz słynne trzęsienie ziemi w San Francisco z 1906 roku razem wzięte.

Strefa Zero

O tym chyba na Onecie, albo WP pisali.
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ortrack, moim skromnym zdaniem, prawo do własnych opinii mają Ci, którzy potrafią je w kulturalny sposób wyrazić. Inni dostają ostrzeżenia.

problem tylko w tym, ze tych kulturalnych zwykle ignorujecie
np. wyzej ktos pisal, ze rozmawial na ten temat ze sceptycznie nastawionym kolega to kolega ten zostal wykpiony, pomimo tego, ze go nie znacie, nie wiecie jakie ma argumenty, a jedyne co wiecie to to, ze ma inne poglady niz wy.
pamietajcie, ze badacie zjawiska _paranormalne_ czyli cos czego z zalozenia nie rozumiemy. jesli nie uzyjecie do tego konkretnej naukowej wiedzy, narazacie sie nie tylko na smiechy, ale przede wszytkim na zgubienie drogi (myslisz, ze jestes coraz blizej celu, az w koncu okazuje sie, ze caly czas brniesz w pole)

mam nadzieje, ze ostatnie dni beda dla was nauczka, ze warto nie tylko interesowac sie jedna z teorii, ale poznac wszystkie mozliwe, wraz z argumentami i patrzac z neutralnego punktu widzenia wybrac ta najlogiczniejsza. nie wolno nam patrzec na cos przez pryzmat tego co chcelibysmy zobaczyc...
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z innej nieco beczki:

Strefa Zero

Yea, walne w Ziemie :-D

A tak na serio - to wiadomo od 2001 roku ;-) Sa jeszcze 2 inne komety na drodze kolizyjnej, jedna chyba moze walnac wczesniej niz Apophis.
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aph w dodatku powtarzane są jakieś informacje a nie sprawdza się źródła.
Tak było z tymi niby relacjami, że niby ktoś co świdział jakiś obiekt. A okazało się, że ten sam gościu na jakimś anglojęzycznym forum śmieje się z tego kilka postów dalej.
I to właśnie zraża ludzi do zajmowania się tym czego nie rozumiemy, czego nie możemy wytłumaczyć.
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

badacie zjawiska _paranormalne_ czyli cos czego z zalozenia nie rozumiemy. jesli nie uzyjecie do tego konkretnej naukowej wiedzy, narazacie sie nie tylko na smiechy, ale przede wszytkim na zgubienie drogi (myslisz, ze jestes coraz blizej celu, az w koncu okazuje sie, ze caly czas brniesz w pole)

Immanentną cechą zjawisk paranormalnych jest to, że na dzień dzisiejszy nie dają się zbadać ani nawet wytłumaczyć naukowo. Ale istnieją. Więc ta wypowiedź nie ma po prostu sensu. Na tym forum poszukujemy jednak prawdy na tyle, na ile prawidłowo zinterpretować możemy te zjawiska. Śmieszność wzbudza raczej ignorancja tych, którzy swoją wiedzę ograniczają tylko do aktualnych granic nauki. :papapa:
  • 0

monter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Strzelamy do komety

Z amerykańskiej sondy Deep Impact wystrzelony został rano pocisk, który - planowo o godz. 7.52 rano w poniedziałek - w odległości około 133 milionów kilometrów od Ziemi uderzy w kometę Tempel 1, wybije w niej krater, a instrumenty sondy sfotografują wnętrze komety.

[cut]

A tu masz troche informacji o zebranych wynikach tej misji:
http://news.astronet.pl/dir.cgi?618

pozdrawiam
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dantom zgoda ale puszczane są często jakieś relacje bez żednego sprawdzenia z zupełnie nie wiarygodnych źrodeł, po których uśmiech sam się pojawia na twarzy, co nie usprawiedliwia oczywiście złośliwych komentarzy czy wyzwisk.
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:smile: :smile: :smile:
Ok. ale uśmiech to nie to samo co śmieszność.
Pozdrawiam. :smile:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdzies wsrod tematu pojawialy sie glosy o rzekomej wielkosci fragmentow (max. kilkadziesiat metrow, czasem podawano kilkanascie). Duzo bylo debaty o potencjalnym zagrozeniu, bo tak male obiekty nie sa przeciez w stanie nic zrobic, a tym czasem...

zgodnie z: http://www.newscient...r-sky-show.html

The Subaru Telescope in Hawaii observed at least 13 pieces that had broken off the large piece known as Fragment B. Those mini-comets were only tens of kilometres across and astronomers expect them to disappear from sight quickly.

Teleskop Subaru na Hawajach obserwował co najmniej 13 fragmentów, które odłamały się z dużego fragmentu znanego jako B. Te mini-komety miały tylko dziesiątki kilometrów średnicy i astronomowie spodziewają się, że znikną one z pola widzenia dość szybko.
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgoda. Powtarzam się ale też interesują mnie różne niewyjaśnione sprawy i denerwuje mnie kiedy ktoś puszcza w obieg brednie, bo to odstrasza ludzi, którzy mogliby fachowo się tym zająć. Ostatnio przeglądałem strony o Puma Punku i Tiwanaku aż smutne, że te ruiny stoją i zajmuje się nimi tylko garstka zapaleńców, którzy nie mają wystarczających środków, bo "oficjalny" nurt nauki nie ma pomysłu co z tymi fantami zrobić.
  • 0

#2353 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

np. dzieje sie tak ze pewne instytucje chamuja i ograniczaja mozliwosci wlasnie takich inicjatyw Metatron.

jest tak ze jesli sie komus nie sypnie kasa,lub nie obieca sie gory zlota to bedzie klops
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:smile:

denerwuje mnie kiedy ktoś puszcza w obieg brednie, bo to odstrasza ludzi,

Myślę, że to dlatego, że do dyskusji włączają się początkujący poszukiwacze prawd, dla których granica między ewidentną brednią a dociekaniem jest cienka. Pozostaje wtedy zachować umiar i kulturę w komentarzu.
  • 0

#2355 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Strzelamy do komety

[cut]

A tu masz troche informacji o zebranych wynikach tej misji:
http://news.astronet.pl/dir.cgi?618

pozdrawiam

to juz widzialem :smile:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych