Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@muhad: a powiedz _szczerze_, czy kiedykolwiek uslyszales o jakiejs _konkretnej_ przepowiedni (ale powaznej... nie typu 'jutro bedzie padac'), zanim to co przepowiadala sie stalo? i czy mozesz przedstawic na to dowod? przy czym zaznaczam, ze strona internetowa to nie jest dowod - kazdy moze na takiej napisac co mu sie tylko podoba...
pomysl ile Twoich dowodow ma charakter elektroniczy i jak niewielkim kosztem mozna takowy stworzyc z niczego i jakie ktos moze miec z tego korzysci
  • 0

elo17.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jezus przepowiedział rok 2012? Ciekawe gdzie, tak samo jak Ojciec Pio.. a te dzieci kryształu to jedna wielka bójda...

jak powiedział wyżej dajcie przepowiednie typu " Za 3 dni, godzina 15, trzęsienie Ziemi w San Fransisco 30 tysięcy osób umiera" Wtedy ja będe ogladał CNN i jak zobacze że tak się stało wam uwierze a narazie wszystkie przepowiednie są jak powiedział wyżej kolega są typu "jutro będzie padał deszcz" i można je interpretować na sto milionów sposób
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad olej ;-) nie widzisz płytkości myślenia? :smile: tylko bez urazy ;-)
  • 0

#2404 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

@muhad: a powiedz _szczerze_, czy kiedykolwiek uslyszales o jakiejs _konkretnej_ przepowiedni (ale powaznej... nie typu 'jutro bedzie padac'), zanim to co przepowiadala sie stalo? i czy mozesz przedstawic na to dowod? przy czym zaznaczam, ze strona internetowa to nie jest dowod - kazdy moze na takiej napisac co mu sie tylko podoba...
pomysl ile Twoich dowodow ma charakter elektroniczy i jak niewielkim kosztem mozna takowy stworzyc z niczego i jakie ktos moze miec z tego korzysci

a czy ty czytales to co wyzej napisalem?

przytoczylem CI osobe Filipka dolnoslaskego ktory mieszkal w Waliszowie.Moja mama i babcia urodzily sie w Bystrzycy kl. znaly osobiscie Filipka i czesto z nim rozmawialy(szczegolnie moja babcia) . Ja urodzilem sie rowniez na na dolnym slasku i osoba Filipka jest mi bliska...wiem o nim bardzo duzo. Nie macie pojecia jakim byl czlowiekiem.Pamietasz powodz tysiaclecia w 1997? on to przepowiedzial wczesniej i wydarzenie sie sprawdzilo.Wczesniej prawie wszyscy nabijali sie z niego, obrzucali go wyzwiskami zeby sie leczyl.Potem byl byl placz, szloch i cierpienie bo nikt go nie posluschal.
Przepowiedzial tez nacznie potezniejsza powodz w 2009 roku,to przepowiedzial nastepnie i przepowiedzial tragiczne wydarzenia do roku 2012 i po nim...teraz tez bedziemy sie pukac w glowy i szykanowac go nawet po jego smierci?

Znam jego temat na wylot tak...jest to osoba ktora uwiarygodnila przepowiednie...a to jak sie ustosunkujemy do tych nastepnych to bedzie tylko nasza wola.Chesz w to wierzyc ? wierz! nie chcesz, nie moja broszka...bedzie jak CI sie podoba..Tylko ty chociaz nie pisz ze on tez trzepal kase, bo to byl skromny czlowiek.Nie wszystkim chcial przepowiadac przyszlosc, nie tym ktorzy na to niezaslugiwali.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaka płytkość myślenia? A no faktycznie trzeba mieć naprawde bujną wyobraźnie żeby takie rzeczy wymyśleć jedną przepowiednie nostradamusa mozna na sto tysięcy sposobów zinterpretować...
  • 0

#2406 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Jezus przepowiedział rok 2012? Ciekawe gdzie, tak samo jak Ojciec Pio.. a te dzieci kryształu to jedna wielka bójda...

jak powiedział wyżej dajcie przepowiednie typu " Za 3 dni, godzina 15, trzęsienie Ziemi w San Fransisco 30 tysięcy osób umiera" Wtedy ja będe ogladał CNN i jak zobacze że tak się stało wam uwierze a narazie wszystkie przepowiednie są jak powiedział wyżej kolega są typu "jutro będzie padał deszcz" i można je interpretować na sto milionów sposób

wez przeczytaj dokladnie to co napisales to moze spalisz sie ze wstydu!

czy ty naprawde masz taki niski poziom IQ?

Co moze Jezus ma przyjsc do Ciebie i jeszcze CI podac nanosekundy?

jakbys znal tematy i znal chocby czesc fragmentow Biblii to moze bys wiedzial co Jezus mial na mysli.Jakbys przeczytal temat ktory dalem o Ojcu Pio to moze wiedzialbys rowniez co mial na mysli Ojciec Pio.Nie masz sumienia ani godnosci.Jestes bezczelny i nawet osoby swiete opluwasz blotem.

wracajac do FIlipka..moja mama kiedys gdy miala mnie urodzic, miala wykrycia raka..bala sie ze moze mnie nie urodzic.POszla do FIlipka i on machnal tylko reka i powiedzial zeby sie nie bala.I co? Mama dalej zyje, raka nie bylo chociaz wskazania byly, badania itp. On naprawde przepowiadal przyszlosc.mial ogromny dar...
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chcialbym przypomniec jedna rzecz chyba z pierwszego postu Juliena na temat "maja 25 "
ktory napisal pod koniec kwietnia

"Musicie wiedzieć, że wcześniej zanim odkryłem to, co przeczytaliście o rozbiciu komety, otrzymałem 7 kwietnia 2006 roku w wiadomości od pozaziemskich przyjaciół. Według nich, mega-tsunami na oceanie Atlantyckim, którego doświadczyłem w świadomym śnie trzy lata temu, może mieć miejsce 25 maja 2006 roku. Może to nastąpić trzy dni wcześniej lub później od tej daty. Mam dwóch świadków, którzy potwierdzą chronologie faktów "[/b]
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przestanie sie sprzeczac, rozmawiacie caly czas daleko od tematu glownego.

Info: forum E.J juz spowrotem przywrocone, tak jak mowilem byly kilkukrotne ataki hakerow, ale teraz juz jest w porzadku. Zwracaja uwage na post nijakiego anonimowego astronoma:

Tutaj cala dyskusja, mysle ze dosyc interesujace jesli ktos rozumie po angielsku
http://www.godlikepr...5/27/06&mpage=1

nie sugerujcie sie zapisem predkosci obiektu, bo w pozniejszych postach jest sprostowanie (jakoby byl to blad). W skrocie obiekt o masie 20kg, zmierza w kierunku Ziemi, prawdopodobnie ulegnie spaleniu, brak tsunami. Dyskusja jest dosyc interesujaca wiec mozna poczytac.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:rotfl:
szkoda pisania ;-) myslenie tylko w sposób obliczalny i naukowy jest płytkie ;-)
nie kręce dalej bo znów napiszesz kolejne posty ,a to nie temat na takie gatki :smile:
poczytaj co pisze Sadhu i pomyśl troche.
  • 0

#2410 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

czemu mowisz, ze ma niski poziom IQ? czy jak ktos chce jednoznacznych dowodow to znaczy, ze jest glupi? odwazne stwierdzenie.
w przepowednie raczej nie uwierze... a wiesz dlaczego? bo wierze w matematyke (moze dlatego bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodla i sie na to nie zanosi), a matematyka daje nam cos takiego jak rachunek prawdopodobienstwa. czy nie sadzisz, ze odpowiednio duza ilosc prorokow niemal gwarantuje poprawde przepowiedzenie dowolnego wydarzenia?
pan filipek przepowiadal powodz w 97 roku? a skad wiesz, ze pan kowalski nie przepowaidal na 96, a pan nowak na 98? tyle tylko, ze panu filipkowi sie poszczescilo. a nawet jesli jego proroctwa byly prawdziwe to skad mamy wiedziec czyje sa, a czyje nie.
to wszystko jest jak loteria, milion ludzi gra, jeden wygrywa... skad znal numery?

czy moj punkt widzenia jest plytki? moze (widzisz? przyznaje sie!), ale to samo zarzucam Tobie, oliver axel.
a dlaczego? bo nie jest moim zadaniem badanie i weryfikacja zagadnien z dziedziny paranauki. i mam prawo tak powiedziec, bo nie musze wierzyc w cos co nie jest jednoznaczne. zwolennicy pewnych teorii czuja sie jednak (jako paranaukowi badacze) zwolnieni z podstawowej wiedzy szkolnej i znajomosci (i respektowania) praw logiki. odwazysz sie zaprzeczyc?

Filipkowi sie nie poszczescilo jak napisales!

Co powiesz na to? Po tragedii w 97 ludzie z calego swiata, nawet tysiace przyjezdzalo do niego by moc poznac przyszlosc swiata, swoja przyszlosc.WIesz co jest najzabawniesze w tym wszystkim? NIgdy sie nie pomylil! a Twoja watpliwosc w zrodlo przekazu o 97 i powodzi jest to ze pozniej byl osoba medialna, nie fikcyjna i niezmyslona.

Moze wyliczysz prawdopodobiestwo jego pomylek ktorych nie bylo?
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

zwolennicy pewnych teorii czuja sie jednak (jako paranaukowi badacze) zwolnieni z podstawowej wiedzy szkolnej i znajomosci (i respektowania) praw logiki. odwazysz sie zaprzeczyc?

Niektórzy owszem, tego nie da się zaprzeczyć, jednak nie wiem czy jesteś świadomy, że naukowcy (też oczywiście nie wszyscy) formułujący te właśnie prawa, tworzący tą właśnie wiedzę naciągali wyniki do swoich potrzeb, aby teorie się sprawdziły. Z czasem na szczęście niektóre z nich zostały poddane weryfikacji, dlatego nie sprowadzaj błędów tylko do poziomu paranauki, lecz także nauki samej w sobie.
Z tym się można zgodzić, ale pytanie - co da Ci matematyka w przypadku proroctw? Na wszystko możesz znaleźć rachunek prawdopodobieństwa. Tyczy się to nie tylko przepowiedni. Chcąc spłycać miarę każdego wydarzenia do rangi rachunku prawdopodobieństwa pozbawiasz sensu całą swoją egzystencję. Czy nie uważasz, że - wychodząc z załozenia iż uważasz proroctwa za skrajną bzdurę - przeginasz w drugą stronę?
Tym proroctwa różnią się od domysłów, że zostały poprzedzone znakami. Tym się różnią od snów, że często zdarzają się w formie nagłego "widzenia", a wiem że przed przytaczanym Filipkiem żaden pan Kowalski, tudzież Nowak tego nie przepowiadał. Dlaczego? Bo by to ogłosił. To jest właśnie dość specyficzna cecha wszelkiej maści proroków. Bez względu na to, czy byli tacy od urodzenia, czy po jakimś wydarzeniu odkryli u siebie owy dar. Cecha ta wywodzi się z przeczucia (tak, wiem - Ty też możesz mieć przeczucia jednak to jest znacznie silniejsze -ciężko to zdefiniować), niepokoju, strachu. Ci ludzie nie mówią/piszą tego, aby zdobyć rozgłos, lecz aby ostrzec innych. Nie zbijają na tym kasy (nikt nie karze kupować książek dajmy na to Julliena, które notabene zostały wydane już wcześniej, Nostradamus nie wydawał przepowiedni tomowo, et cetera). Bardzo podobała mi się przytoczona przez Sadhu metafora dotycząca opakowania cukierków. Czy nadal byś ich spróbował, mimo że prawdopodobieństwo wynosiłoby 1:1000?

bo nie jest moim zadaniem badanie i weryfikacja zagadnien z dziedziny paranauki.

Na całe szczęście, bo o ile udałoby Ci się to w przypadku niektórych z nich, to na pewno wszystkich byś nie zweryfikował.

czy nie sadzisz, ze odpowiednio duza ilosc prorokow niemal gwarantuje poprawde przepowiedzenie dowolnego wydarzenia?

Dobrze więc. Mamy Mahabaratę sprzed 10 000 lat, starożytne przepowiednie, Biblię, i nowożytnych proroków. Czy nie uważasz, że każdy mógłby podać dowolny okres w historii? Że gdyby było to takie proste, mielibyśmy tysiące wszelkiej maści przepowiadaczy (nie przytaczaj wróżek, to nie jest wiarygodna próba ;) )? Rachunek prawdopodobieństwa jest wszędzie i niewłaściwym posunięciem jest odnoszenie go do wszystkiego. Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

Swoją drogą, Euri czy mógłbyś przenieść offtopic jako odrębny temat? :)
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

myslenie tylko w sposób obliczalny i naukowy jest płytkie

powtarzasz sie, co jest dziwne zwlaszcza, ze sie do tego przyznalem... i sie wytlumaczylem, Ty natomoast moj zarzut olales wiec powiem: to nie ja tylko Ty sie kompromitujesz

Dobrze więc. Mamy Mahabaratę sprzed 10 000 lat, starożytne przepowiednie, Biblię, i nowożytnych proroków. Czy nie uważasz, że każdy mógłby podać dowolny okres w historii?

o, to ciekawe zagadnienie. niestety z przytoczonych zrodel kojarze tylko biblie. i wiesz co ona mowi? "nie znacie dnia ani godziny". jak by nie patrzec biblia wprost nie mowi o roku 2012, a zaglebiajac sie w kody itp. znowu pakujemy sie w sfere zjawisk nie calkiem pewnych...
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uderzenie i fala 3 dni pozniej... hmm, chyba,ze fala byłaby skutkiem innego wydarzenia bo prądkości rozchodzenia się fal tsunami jast bardzo duża i nawet uderzenie w środek atlantyku sprawi, że fala dojdzie do brzegów USA, Europy czy Afryki w co najwyżej kilka godzin, a odnośnie forum http://www.godlikeproduct to jest mało wiarygodne.
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aph Problem w tym że powołując sie na kody zapominasz o pewnej ważnej rzeczy, własnie w tym kodzie Biblii podstawowe zastosowanie ma rachunek prawdopodobieństwa na który sie tak powołujesz. Nie widzisz przypadkiem sprzeczności, w tym co głosisz?
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może temu EJ co się pokopało?Jakieś błędne przekazy miał?Nie było upadku meteotytu,ale była inna tragedia w tym czasie.Już nie żyje ponad 2500 ludzi w Indonezji...Może żle odebrał swoje wizje i przekazy?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych