Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktosiuf zwolnij troche,poczekaj (chyba że tak bardzo ci na tym zależy) poczytaj widomość od EURYCIDE i zastanów sie troche ;-)
  • 0

maks.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie sądzisz Ktosiuf, że dobrze że ludzie to przeżywali? To tylko świadczyło o ich wrażliwości.
Czy lepiej by było gdyby nie reagowali? Chociaz w dzisiejszych czasach, gdy jedynym bogiem na ziemi staje się mamona, takie reakcje są wyśmiewane i uważane za naiwne, ale świadczą też o tym, że wielu ludzi nie akceptuje takiego porządku rzeczy i to jest naszą /ludzkości/ nadzieją na przyszłość. To, że są tak silne reakcje wynika z faktu, że wielu ludzi intuicyjnie czuje, że na ziemi coś zaczęło sie dziać i że nie będzie to obojetne dla naszej cywilizacji. Tym razem wyglada na to, że EJ odebrał swoje przekazy z błędami, co nie oznacza, że nic sie nie stanie. Kataklizm na skalę globalna moze wydarzyć sie w każdej chwili. Wiele czynników na to wskazuje, chocby nieustajace trzęsienia w rejonie Pacyfiku, notowany w ostatnim czasie wzrost aktywności wulkanów na świecie. Postępujace juz wyraźnie zmiany klimatu. To wszystko stanowi realne zagrożenie dla naszej cywilizacji juz dzisiaj.
  • 0

eltom.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kuźwa...
Do kiedy będziecie przedłużać tą datę?
Miało być 25, mamy 29 i nic się nie dzieje.
A trzesienia ziemi były, są i będą.
Miał być OET z mojej strony, ale widzę, że nadal wierzycie w jakieś przepowiednie i na siłę usiłujecie dopasować fakty do fikcji.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, trzęsienie Ziemi nie ma żadnego logicznego połączenia z zapowiadanym uderzeniem tsunami które mialo wywołać ___podwodne trzęsienie Ziemi na Atlantyku__ ( nie na drugim końcu świata = Indonezja) i to miało spowodować falę tsunami która miała zabić miliony ludzi, eltom ale większość z nich twierdzi żę przepowiednia się sprawdziła bo było trzęsienie Ziemi w Indonezji :/
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tym, którzy jeszcze wierzą, że "meteoryt uderzył więc będzie tsunami" proponuję czym prędzej zejść na ziemię, zamiast bujać w obłokach wizji i domysłów.

Ludzie, nie ośmieszajcie się...
  • 0

#2541 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

te wasze wypowiedzi swiadcza wylacznie o krotkowzrocznosci...doszukujecie sie tylko detali ktore dyskredytuja pewne kwestie, doszukujecie sie bledow w datach, bledow w ilosciach zabitych a konkrety pomijacie. Sam sens dla was sie nie liczy tylko takie gadanie: I co 25 maj sie skonczyl! oooo mialo zabic 50mln a nie zabilo....oooo nie bylo fali wiec to jest nic nie warte...oooooo nie bedzie konca swiata bo w to nie wierze...oooo i tak mozna wyliczac bez konca.Tak kazdy glupi potrafi pisac i myslec ale zeby wymyslic cos konstruktywnego to juz trudniej co? Trzesienia fakt byly i beda, z tymze od kilkudziesieciu lat nie bylo tak aktywnie na wszystkich kontynentach i w miejscach gdzie tych trzesien nie bylo, mowie o odczowalnych(Szwecja) nie bylo az tak nadmienrej aktywnosci wulkanow,nie na calym globie i nie bylo zapowiadanych oficjalnie az 5 (katrino podobnych) huraganow nad USA....wiecie co?
Mi wisi czy wy dostrzegacie sedno sprawy czy nie.tylko zebyscie nie zarazali ta obojetnosci i ignorancja innych.

Eltom przeczytales chociaz tu na forum jakis temat powiazany z tematyka proroct czy ograniczyles sie tylko do popatrzenia na piktogramy i cos tam liznales o majach?

To samo tyczy sie Elo ktory pewnie snuje swoje wydumane posty , nie przeczytawszy wczesniej tematu.

Ktosiuf tak wpadl kilka razy i troche sie opamietal.

Zeby zrozumiec to czego wiekszosc takich sceptykow nie rozumie, proponuje zapoznac sie z tymi tematykami(bo to zaczyna byc smieszne, irytujace i naprawde meczace).

- Kregi
- Kalendarze Majow
- Przekaz Majow
- Biblia i nauki Jezusa o oczyszczaniu
- Kod Biblijny
- Apokalipsa Jana
- Prorctwo Oriona na rok 2012 Patricka Geryla
- Objawienie Jezusa dane Ojcu Pio
- Przepowiednie Ojca Pio.
- Przepowiednie Filipa z Waliszowa
- Ojciec Klimuszko
- Tajemnice fatimskie
- 16-letni chłopiec Ram Bahadur Banjan(cel? medytacja do 2012) tu macie nawet realcje dokumentalne w tv)
- Pleyadanie o 2012
- Wizja siostry Faustyny(przekaz Jezusowski)
- Przepowiednia Annie Kirkwood
- Tybetańscy mnisi o 2012
- Przepowiednia biskupa Jana Cieplaka z 1888 roku
- Dzieci Indygo( rodzi sie ich coraz wiecej)
- Dzieci Krysztalu
- Egipcjanie i piramidy
- Lucyna Lobos i Projekt CHeops
- Edgar Cayce
- Historia Napoleona z wyprawy do Egiptu i tego co zobaczyl w PIramidzie
- Billy Meier
- Lata Swietlne - ksiazka
- Sumer
- Atlantyda i powiazanie z Sumerem, Majami, Egipcjanami i Orionem
- Historia Nibiru i jej mieszkańców Anunnaki
- Stefan Ossowiecki
- Leszek Szuman
- Madame Sylwia
- Islmayer
- Andrzej gwiazda
- Proroctwo Wielkiej Piramidy

To sa najwazniejsze kwestie z ktorymi trzeba sie zapoznac zeby pojac sens niektorych spraw ktore poruszane sa na temat przepowiedni i samego roku 2012.
Jesli ktos tego nie przeczyta sumiennie bez uprzedzenia na wstepie to nie ma na co liczyc, ze kiedykolwiek zrozumie, ze kiedykolwiek uwierzy.
WIec mowie wam ze zamiast pisac cos dla przekory , by zapoznac sie najpierw dokladnie z tematyka a potem zabierac glos.

To jest tak jakbym ja nie znajac matematyki zabieral sie do robienia zadania z matematyki ,usilnie przy tym klucac sie o swoja racje ze robie dobrze.
To sie mija z celem i apeluje byscie naprawde wzieli sobie do serca co chce wam przekazac tym postem.
To nie ma byc ani zaden zarzut, ani zlosliwosc ani wymadrzanie sie tylko naklonienie was do zaznajomienia sie z tymi tematami bo inaczej dysksja jest bezsensowna.
  • 0

Lightworker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Popieram

Niestety jasnowidzow czesto traktuje sie niestety jak zwierzatka cyrkowe. To samo tyczy sie osob ktore wierza w zjawiska paranormalne i sie z tym nie kryja.

Taki przyklad ktorych wiele w moim zyciu - powiedzialem w pracy tylko ze interesuje sie parapsychologia - w ciagu 5 sekund kolega postawil mi przed nosem zeszyt odwrocony do mnie okladka i zapytał się mnie "Powiedz co pisze po drugiej stronie no powiedz... - nie wiesz? - ale ty w bzdury wierzysz"

I takie jest pojecie ludzi o różnych zjawiskach - roznieść na butach bo w głowie im się to nie mieści

HAWK

BTW:
Jakos przestaje mnie dziwic ze w sredniowieczu palono na stosie, niszczono ksiazki i zamykano w wieezieniach za "herezje" - ten duch nadal w narodzie zyje jak widac
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"][url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"]http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html[/url][/url]

... i znowu maximum pojawień w godzinie, ...i w dodatku wyższe od tych jakie zarejestrowano w trzech ostatnich dniach,... czy przebije to z 25 maja zobaczymy,..lecz już można już powiedzieć, że teraz ilośc meteorów licząc od początku dnia jest wyższa niż w dniu 25 maja...

..to, że nie bedzie uderzenia wiedziałem od 17 maja,...po prostu jeszcze jest na ziemi zbyt mało zobiektywizowanego łotrostwa by kometa miała uderzyć,..jeszcze jedno 9/11 uczynine na własne miasto musi przeważyć szalę ..ale to będzie, miast najpóżniej w 2008 a impakt najpóżniej w 2009,... ale wówczas również ten impakt będzie najmniejszy w skutkach,..

...ciągle jeszcze oczekuję świateł na niebie, bo wg mnie już powinny być w tym roku,..liczyłem na ws3 i może jeszcze będa na co wskazuje dzisieszy dzień,..a jeżeli jednak ta niebiańska iluminacja nie będzie z perełek tej pani (sw3),... to najpewniej słońce,.. najpóżniej jesienią zabarwi i ziluminuje nam niebo w tym roku

[ Dodano: 2006-05-29, 12:18 ]
..i niektóere z dzisiejszych bliższych nam trzęsień w kolejności :

1.
Earthquake Information
Parameters
Magnitude mb 4.8
Region SOUTHERN ITALY
Date time 2006-05-29 at 02:20:04.0 UTC
Location 41.89 N ; 15.98 E
Depth 20 km
Distances 59 km NE Foggia (pop 154,551 ; local time 04:20)
16 km W Vieste (pop 13,630 ; local time 04:20)

2.
Earthquake Information
Parameters
Magnitude unknown
Region IONIAN SEA
Date time 2006-05-29 at 02:33:59.2 UTC
Location 37.13 N ; 20.57 E
Depth 32 km
Distances 160 km SW Pátrai (pop 163,360 ; local time 05:33)
79 km S Zákinthos (pop 11,541 ; local time 05:33)
70 km S Lithakiá (pop 1,300 ; local time 05:33)

3.
Earthquake Information
Parameters
Magnitude mb 2.6
Region NORTH ATLANTIC OCEAN
Date time 2006-05-29 at 06:57:42.4 UTC
Location 37.09 N ; 10.63 W
Depth 141 km
Distances 220 km SW Queluz (pop 103,399 ; local time 07:57)
173 km W Lagos (pop 18,831 ; local time 07:57)
165 km W Aljezur (pop 4,122 ; local time 07:57)

..wczoraj było powyzej 5-tki na morzu norweskim,

...jak widać dużo się aktualnie obiektywizuje oraz ujawnia w taki drastyczny sposób z tego przez nas zacienionego oraz różnego rodzaju naszych wypartych żałow i krzywd,
...tak można rzec,że następna "wieża babel" dojrzała do upadku
  • 0

eltom.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hm...
"...wczoraj było powyżej 5-ki na morzu norewskim"
I co z tego?
A u mnie rura pękła...
Pisałem już raz, że to ludzka cywilizacja (dziura ozonowa, zanieczyszczenia mórz i powietrza, efekt cieplarniany) doprowadzi do kataklizmu. Co zresztą już powoli zaczyna być widoczne.
Niektóre posty zaczynają mi przypominać rodzinę radia maryja.
To już zaczyna wyglądać na jakiś fanatyzm, a nie rzeczowe podejście do tematu. Coś w tym jest, ale na Boga, nie wszystko musi być zaraz związane z jakimiś proroctwami i wierzeniami. I na pewno nie jest to związane z "łotrostwem" na ziemi.
@muhad
Nie muszę czytać wszystkich wymienionych przez ciebie tematów, by się do czegoś przekonać, albo i nie.
Uważam, że tu, na tym forum z niektórych zwykłych rzeczy robi się rzeczy niestworzone. Z igły widły.
Zobacz inne tematy typu obcy w kaczce, czy, co się dzieje ze słońcem.
Dla mnie to jest kpina z użytkowników forum, że wciska się im taką ciemnotę.
Jak Słońce zajdzie na wschodzie, to będę się martwił :-)
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Hm...
"...wczoraj było powyżej 5-ki na morzu norewskim"
I co z tego?...

...tylko to, że nie kazdy musi być takim gruboskórnym jakl ty,.. twoim wyborem jest ignorować to co się jeszcze nie zobiektywizowało oraz postrzegać i działać jedynie wg tego co juz jest obiektem tej rzeczywistości, ...co juz się zobiektywizowało, a najlepiej co juz sie zmaterializowało w tej rzeczywistości,..lecz nie kazdego takie ograniczenie interesuje ,..czy możesz to w swym popstrzeganiu rzeczywistości uwzględnić, ...czy też również to okryjesz grubą skórą,..by nie czuć, nie widzieć i nie słyszeć tego co już jest choć jeszcze nie jest zobiektywizowanym
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

te wasze wypowiedzi swiadcza wylacznie o krotkowzrocznosci...doszukujecie sie tylko detali ktore dyskredytuja pewne kwestie, doszukujecie sie bledow w datach, bledow w ilosciach zabitych a konkrety pomijacie. Sam sens dla was sie nie liczy tylko takie gadanie: I co 25 maj sie skonczyl! oooo mialo zabic 50mln a nie zabilo....oooo nie bylo fali wiec to jest nic nie warte...oooooo nie bedzie konca swiata bo w to nie wierze...oooo i tak mozna wyliczac bez konca

Chwila, caly temat opieral sie na proroctwie (a raczej wizji "szanownego" EJ) mowiacym o uderzeniu komety powodujacym powstanie smiercionosnych fal wiec sie nie dziw ze teraz sa takie komentarze. Po prostu jego wizje sie nie sprawdzily i nie ma co ich na sile podciagac pod ogol przemian jakie zaczely sie dziac na ziemii.

doszukujecie sie tylko detali ktore dyskredytuja pewne kwestie

Jakich detali, tak by mozna bylo powiedziec gdyby kometa uderzyla powiedzmy 28 a nie 25 maja i byla na tyle mala ze nie powstalo by zadne tsunami

konkrety pomijacie

Jakie konkrety przepowiedni EJ zostaly pominiete? Czyzby cos sie z niej jednak sprawdzilo?

Jak dla mnie sprawdzalnosc jego wizji wyniosla 0,00%, a podciaganie ich pod szereg zmian jakie zaczely zachodzic na ziemii (juz na dlugo przed jego wizjami) jest jak proba reanimacji gnijacego nieboszczyka.
  • 0

#2547 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

jakbys turrkus nie zauwazyl pominalem EJ z premedytacja...wczesniej nigdy nie wspominalem o nim i nie bralem go pod uwage

a z eltomem to juz zakoncze dyskusje bo widze ze to nie ma sensu.
  • 0

mthom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No dobra.... Mamy 29 maja i nic się nie stało. Na szczęście. :smile: Osobiście uznaję wizje Erica Juliena za niespełnione (przynajmniej przy takiej interpretacji, jaką nam przedstawił). Jednakże będę dalej śledził ten temat na forum, bo jest to dla mnie przede wszystkim ciekawa przygoda, a także okazja do przedstawienia swoich poglądów i do podyskutowania. Nie wierzę już raczej, żeby cokolwiek stało się związanego z kometą SW 3 (chociaż w małym stopniu będę jeszcze dopuszczał taką możliwość), ale chętnię będę śledził nadchodzące informacje, aż do momentu zamknięcia tematu. Moja wiara w wizje czy prorocze sny została poważnie nadszarpnięta (właściwie zawsze miałem do tego sceptyczne podejście, a teraz będę miał jeszcze bardziej), jednakże cieszę się że nic się złego nie stało i że nie było żadnej katastrofy. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !!!
  • 0

Lightworker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorki za off-topic ale tak mi się skojażyło
A mówią że to my jesteśmy nawiedzeni:

http://wiadomosci.on...30411,item.html

HAWK
  • 0

#2550 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Sorki za off-topic ale tak mi się skojażyło
A mówią że to my jesteśmy nawiedzeni:

http://wiadomosci.on...30411,item.html

HAWK

<brawo> bardzo dobry komentarz do tej sytuacji...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych