Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

#2596 Gość_diegonet

Gość_diegonet.
  • Tematów: 0

Napisano

Jarr, sluchaj standard jest bardzo podobny do tego tylko bez 4 i 5 godziny http://aslwww.cr.usg.../RSSD_24hr.html
  • 0

Jarr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sluchaj standard jest bardzo podobny do tego tylko bez 4 i 5 godziny

Cholera - to nie jest dobrze ... :(
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wygląda, że obserwatorium w Dakocie tez zarejestrowało z opóźnieniem dwa impulsy, które tam wyzwoliły cos co powoli narasta od wielu godzin.
  • 0

Jarr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wcześniej były znacznie wyższe amplitudy - ale różnica w częstotliwości/gęstości jest ogromna
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nagrywam kamerą, miała miną 25 maja. Dzisiaj jest 30 maja, a wczoraj jeszcze była na południu. Jeśli dzisiaj będzie, to znaczy że nie mineła ziemi.

..żależy gdzie mieszkasz,.jezeli mieszkasz w stanach na wschodnim wybrzeżu to jeszcze możesz ja widzieć na południu, ...a jeżeli w kanadzie to faktycznie nie powinieneś, jeżeli miałaby minąć ziemię
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

73P/Schwassmann-Wachmann 3 jest nadal widoczna. To że coś nas minęło nie oznacza że zniknęło :) Po porstu leci teraz przed nami. Na stronie http://neo.jpl.nasa.gov/ca/ można sobie wejść w interesujący nas obiekt i zrobić symulację jego lotu na konkretną datę i godzinę. Najbliżej nas będzie 3 czerwca jakiś 1,5 kilometrowy asteroid ale przeleci 4 mln kilometrów od Ziemi. Oczywiście nie wiem na ile te wszystkie dane i wyliczenia są wiarygodne :mrgreen:
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

..żależy gdzie mieszkasz,.jezeli mieszkasz w stanach na wschodnim wybrzeżu to jeszcze możesz ja widzieć na południu

Bzdury pleciesz. Kometa może być obecnie obserwowana tylko wczesnym rankiem na wschodzie i to z niskich szerokości geograficznych. Skoro metody pisze o obserwacji na południu, to podejrzewam, że chodzi mu o Jowisza.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Boże pomylić Jowisz z kometą a to dobre! Przypomina się syutacja gdzie ktoś jedzie na zaćmienie słońca i sie pyta potem gdzie jest księżyc... :|
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

..żależy gdzie mieszkasz,.jezeli mieszkasz w stanach na wschodnim wybrzeżu to jeszcze możesz ja widzieć na południu

Bzdury pleciesz. Kometa może być obecnie obserwowana tylko wczesnym rankiem na wschodzie i to z niskich szerokości geograficznych. Skoro metody pisze o obserwacji na południu, to podejrzewam, że chodzi mu o Jowisza.

..zgoda z niskimi szerokościami do obserwacji sw3,...lecz jowisza w stanach na wschodnim mógły ogladać na południu ok 14 tamtejszego czasu, więc odpada ,..a sw3 na południu jak najbardziej ok. pólnocy tamtejszego czasu,..chociaż kamerka wskazywałby jednak na coś podobnego jowiszowi,..optuję za wenus

... i oczywiście masz rację, że na wschodzie nad ranem (ok.3:30) sw3 [wenus również] może być widoczna lecz na długościach polski,..ale przecież metody widział i kamerował obiekt sw3mupodobny na południu

---------------------------------------rano po przebudzeniu się---------------------------------

...tak to już, że jest jak człowiek się obudzi to widzi jakie farmazopny w zaślepieniu po nocy powyliczał i powypisywał,....cofam oczywiście oglądanie sw3 na południu oraz przyznaję ci lynx rację, że ona w tych dniach bedzie mogła być widoczna jedynie nad ranem, niezależnie czy w stanach, czy w polsce, czy też w jakimkolwiek innym miejscu na pólnocnej pólkuli,
... a z oglądaniem wenus na południu [bez uzbrojenia oka] to faktycznie większa wtopa niż z myleniem sw3 z jowiszem,...pozostaje mi jedynie zdrowo obśmiać i wyśmiać samego siebie by już nigdy nie przyszło mi do głowy "przesuwać" ułożenia "gwiazd" względem siebie na niebie zależnie do miejsca na ziemi oraz by nie umiejscawiać [na niebie] zbyt daleko od słońca wewnętrzych planet us, tj tych bliższych słońcu niż ziemia,.....że o moim wynoszeniu i przemądrzaniu się nie wspomnę
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Eric Julien się odezwał.

UPDATE MAY 30, 2006: What do the stars have to say for the immediate future?

Many people undoubtedly think that the announced event has fizzled and may be readjusting their outlook on life and returning their lives to normal.

I have trouble doing that when I think of all the dreams and other signs which I have witnessed that point to this event. What would otherwise be the purpose of all these warnings?

Yesterday I was reminded to use astrology and in particular the Sabian Symbols to look ahead. One major event seems to stand out. See document below "A clue from the stars?" by Craig Boswell

http://savelivesinmay.com/

A rzeczony horoskop jest tutaj

Nie chciało mi sie tego czytać - generalnie coś się być moze wydarzy "at 4:43 am GMT on May 31, at 25 N latitude and 45 W longitude."
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mimo ze wierzylem Julienowi na poczatku to teraz takie przekladanie z dnia na dzien robi sie denerwujace :ziew:
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Mimo ze wierzylem Julienowi na poczatku to teraz takie przekladanie z dnia na dzien robi sie denerwujace  :ziew:

widzę, ziomalo,że nigdy nie pracowałeś sam ze sobą, z zaufaniem sobie i do siebie,.. do tego co sie widzi, czuje, słyszy,..czyli jeszcze daleka droga jest przed tobą..a on julien po prostu teraz próbuje sobie poradzić, z tym co sie nie stało, a co postrzegał i już widział, czuł lub juz słyszał jako istniejace,...na razie prubuje jeszcze jakoś temu niestaniusię zaradzić, nie tyle poradzić,..jeszcze nawet nie zadaje pyań,...dlaczego nie stało się to co wg niego oraz jego postrzeżenia stać się musiało i miało..dopiero póżniej gdy przestanie zaradzać zada sobie te powyższe pytania i jak się trochę uspokoi znajdzie na nie odpowiedzi, a wówczas wygra

..i dobrze byłoby ziomalo gdybyś poczytał w biblii o cudzie jonasza
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I gdzie te miliony ofiar że tak spytam i mega tsunami... ? Czyli ludzie "wierzący" dalej bedą wmawiać sobie że chodzło o trzęsienie Ziemi w Indonezji?
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

elo17 nie wyczekuj tak tego bo to nieuniknione, pytanie brzmi kiedy. Pewnego dnia mozesz sie zdziwic.

3 fireballe dzisiaj:

http://www.flickr.co...alls/157038938/

http://www.flickr.co...alls/157009776/

http://www.flickr.co...alls/157007767/
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To że nie uniknione to ja wiem, zderzenia komet były, są i bedą, tylko to nie ma żadnego związku z konkretną przepowiednią EJ na 25 maja 2006..

[ Dodano: 2006-05-31, 10:39 ]
I ps. Eurycide czy to dopiero od 25 maja zaczeły pojawiać się fajerbale ? Bo ja mam wrażenie że też cały czas wpadały, wpadają i bedą wpadać...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych