Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

elo17.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Brak Ci jakich kolwiek logicznych argumentów
1) "akbys czytał uwaznie to byś wiedział ze naukowcy tez to potwierdzili " GDZIE NIBY?
2) "Tak jak twoje niektóre posty do tego tematu "to nie jest oodpowiedz na jaką liczylem :| jeśli Ci chodzi o to że ze nie ma żadnego związku, to po co dajesz taką beznadziejną teoryjkę niczym nie podpartą żadnymi dowodami? Chociaż w internecie jest już tyle kłamstwa że trudno odróżnic prawdę od fikcji i niektórym się troszke miesza w głowie.

[ Dodano: 2006-05-31, 17:58 ]
Uwaga to jest fikcja tak samo zmyślona jak posty Theodena..

Wczoraj okazało się że księżyc zniknął!
Oto wypowiedzi dwóch naukowców którzy prowadzili badania :

"Tak to prawda księżyca nie ma nie moge go znaleść"
" Ostatnio zaobeserowałem dziwne anomalie i nie moge odnaleść księżyca"

Oto moje dowody. I co teraz?

[ Dodano: 2006-05-31, 18:00 ]
PS. widze też że bardzo oczekujesz tej katastrofy zeby udowodnić nam sceptolom że ta wizja te go kolesia to prawda cóź zdziwisz się ;/ No chyba że dla Ciebie trzęsienie w Indonezji było spełnieniem tej wizji..

[ Dodano: 2006-05-31, 18:03 ]
I jeszcze do Muhada:
"Ktos kto probuje ostrzec ludzi nie jest popieprzencem"

Ktoś taki jak EJ jest, wyobraź sobie że słuchając takiego pajaca jak EJ ewaukowano miliony osób z wybrzeża USA, Europy, Afryki i co wtedy? Panika, starch itd a kataklizmu nici. Gdzie tu logika skoro ten koleś nie ma żadnych dowodów, a nie sorry ! Kosmici powiedzieli mu telepatycznie :/

[ Dodano: 2006-05-31, 18:04 ]
Theoden i dowiedz się co to jest Armageddon, bo widać że nie wiesz.
  • 0

Sadhu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

elo17-bez urazy-ale Twoja chęć jątrzenia juz dawno przekroczyła wszelkie naukowe i psychologiczne uzasadnienia, więc za niedługo sam doczekasz się wątku parapsychologicznego...
Mam wrażenie że jesteś reprezentantem tłuszczy, która potrzebuje ofiary, żeby rozładować napięcie i rozejść się do swych domostw do nudnej egzystencji. Czego tu oczekujesz? Publicznych przeprosin? Przyznania Ci(Wam) racji, ośmieszenia EJ na forum, wykrzykiwania że jednak jest szaleńcem? W jednym z postów napisałem, że w Polsce i na świecie reaguje się na KAŻDY alarm bombowy, nawet jak z góry wiadomo, że jest to durnowaty wygłup jakiegoś chłoptasia, który chce zaistnieć albo popisać się przed kolegami. Czy uważasz że każdorazowe ewakuowanie dworców, szkół, szpitali itp i ściąganie saperów to też wariactwo? Chłopie, ciesz się że było to ostrzeżenie, które się nie sprawdziło.
Nikt nie zarządzał ewakuacji, nie słyszałem tez o zbiorowych samobójstwach, masowej migracji w góry, kupowaniu pontonów i parasoli przeciwmeteorytowych. Więc jeśli nie odpowiada Ci klimat tego miejsca i to, o czym się tu dyskutuje-po prostu odejdź zabierając swe racje. Nikt nie czeka tu na to, abyś prostował czyjeś ścieżki, niósł oświaty kaganek i zasiewał jedynie słuszne zdroworozsądkowe argumenty. Wszystko ma swoje granice-sceptycyzm i powątpiewanie też.
Powtórzę się ponownie-nie mam absolutnie za złe EJ że mówił o swych przeczuciach, bo życie nauczyło mnie pokory względem zjawisk, których nie obejmuje moja percepcja. Ciesze się, że na razie ostrzeżenie się nie sprawdziło i nadal w miarę swych niewielkich możliwości będę zasilał globalny myślokształt powstrzymujący tego typu wydarzenia.
  • 0

#2628 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

I jeszcze do Muhada:
"Ktos kto probuje ostrzec ludzi nie jest popieprzencem"

Ktoś taki jak EJ jest, wyobraź sobie że słuchając takiego pajaca jak EJ ewaukowano miliony osób z wybrzeża USA, Europy, Afryki i co wtedy? Panika, starch itd a kataklizmu nici. Gdzie tu logika skoro ten koleś nie ma żadnych dowodów, a nie sorry ! Kosmici powiedzieli mu telepatycznie :/

ALe nikogo nie ewakuowano...czlowieku daj spokoj bo siary sobie tylko robisz.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

[url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"][url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"]http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html[/url][/url]

..ciekawie rozszalały się rejestratory,..w hiszpani godzinę temu zarejestyrowano nawet 547 w godzinę,..już nie nadązaja zliczać
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja sobie siare robie? Boże ludzie, macie mam nadzieje powyżej 18 lat i wierzycie w takie bajeczki a każdego, który chce wam powiedzieć że 99% tego co tutaj wygadujecie to takie brednie że głowa boli. Gdzie dowody? Sami zawsze dajecie beznadzieje dowody. Moje dowody to takie że to ludzie sceptycznie nastawieni są u władzy ( i chwała im za to, to że to są złodzie itd to inna spraw) i na wizje kolesia po LSD nie reagują ewaukucją 50mln ludzi.
A ludzie "paranormalni" izolują się na takim forum gdzie trują się wzajemnie niewiedzą że aż wstyd i tym że piramidy zbudowali kosmici maszynami antygrawitacyjnymi a cała cywilizacja odleciała w kosmos albo poszła pod Ziemie. Bzdur można wyliczyć co nie miara jakieś telepatyczne wizje, sny prorocze i inne pierodły.

"ALe nikogo nie ewakuowano.." - nie ewakuowano bo od razu wiadomo że wizje nie sa wiarygodnym źródłem ile razy to można powtarzać, jakby te wasze całe NASA powiedziało że coś takiego nastąpi to by ewaukowano.

"ciesze się, że na razie ostrzeżenie się nie sprawdziło i" nie sprawdziło się bo EJ to kłamca

Mam dość wam się nie da w żaden sposób pomóc, rozumiem wszystko z umiarem [ część z Was go zachowuje] jednak cała reszta grubo przesadza dobrze że tego nie pokazuje się w mediach. :help: :help: :help:
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dzielnie czytałem ten temat od prawie samego początku. Parę przemyśleń związanych z "przepowiednią" przyszło mi do głowy.
Pierwsze na co chciałem zwrócić uwagę to potworna wręcz manipulacja czytelnikami, szczególnie tymi młodszymi. Nie wiem czy jest to robione z premedytacją, celowo i na "sucho", czy też jest to wynikiem takiego zaangażowania w zagadnienia ;paranormalne, co skutkuje zaburzeniem w postrzeganiu rzeczywistości. Czyli: dla samego poczucia władzy bawimy się w robienie wody z mózgu małolatom lub (co zabawniejsze) wierzymy we wszystko, co choć w części jest "nieoficjalną" wersją rzeczywistości.
Drugie (wynikające z "pierwszego") kto poważny, albo chcą być postrzegany jako osoba poważna podaje zupełnie niezweryfikowane wiadomości. Wiadomości dla przykładu podpisane "anonimowy pracownik -(...) (i w tym miejscu jakaś "ważna" instytucja). W jaki sposób jest to weryfikowane, czy znalezienie jakiegoś anonimowego wpisu, który mógł być poczyniony przez zabawowego nastolatka jest traktowane ze śmiertelną powagą? Kolejna sprawa (jedna z dziesiątek) informacje dotyczące giełd i spadku cen akcji, jakoby wynikające z groźby "zagłady". Gdzie tu powaga? Dlaczego ignoruje się informacje pochodzące od analityków giełdowych, którzy w sposób logiczny i całkiem przekonywujący wyjaśniają dlaczego miała taka sytuacja miejsce (ze szczególnym uwzględnieniem tzw. "rynków wschodzących")? Dlaczego ślady w zbożu, które są w pewnym momencie bardzo istotne, które mają uwiarygodniać zbliżającą się zagładę (piszę "zagładę" ponieważ w zbożu brakowało Ziemi) są, a raczej mają być dowodem czegokolwiek. Natomiast informacje pochodzące z NASA są dyskredytowane już na tzw. starcie (co zabawniejsze " informacje pochodzące od anonimowych pracowników" NASA już są wiarygodne i prawdziwe). Kolejne dlaczego i czemu mają służyć amatorskie w swojej amatorszczyźnie analizowanie informacji pochodzącej z tzw. źródeł oficjalnych np. dotyczące trzęsień Ziemi, danych NASA.

Kolejną sprawa, którą chciałbym opisać to zabawna reakcja, która nastąpiła po "spodziewanym" czasie uderzenia. Nagle tzw. sceptycy wyśmiewający bzdurne przepowiednie p. EJ są odsądzani od czci i wiary jakoby ci, którzy charakteryzują się nadmierną krwiożerczością i pragnący ujrzeć dziesiątki milionów zabitych. I dalsze dorabianie ideologii - trzęsienie Ziemi na drugiej półkuli tłumaczone jest w sposób niezwykle dziecinny jako możliwy efekt impaktu. Jakoś staramy się wyjść z twarzą. Mało istotne czy to bzdura, czy też nie. Mało - informacje oficjalnych, które z góry można z góry zdezawuować, a w ich miejsce można powpisywać najdowolniejsze "bzdety", które nie są w żaden sposób weryfikowalne, bo ta weryfikowalność zupełnie nikogo nie interesuje. Byle było tajemniczo. Podlane do tego jeszcze mocnymi dowodami jak dla przykładu Kod Biblii. To co, że już dawno wykazano, że to czym jest Pismo Święte jest tylko komplikacją, przepisywaną już setki razy, z błędami i niedorzecznościami (abstrahując już od tego, że na forum w innym dziale toczy się dyskusja, która ma na celu wykazanie, że Biblia jest pracą bez większej wartości historycznej z mnóstwem przekłamań i sprzeczności).

I co po wszystkim. Nic. Nie było i nie będzie tego typu kataklizmu w wersji "przepowiedzianej". Kto się boi - niech czeka na informacje pochodzące od zawodowych astronomów, odpowiednie agencje. Które w odróżnieniu od wielu samorodnych "fachowców" byłyby skompromitowane w przypadku pominięcia tak oczywistych dowodów na zbliżającą się zagładę.
  • 0

elo17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

NoMeansNo dziękuje lepiej bym tego nie ujął , naprawde wycisnąłeś 100% prawdy najlepsze co wspomniałeś o tym pracowniku NASA :rotfl:

[ Dodano: 2006-05-31, 20:44 ]
Po tak cudownym podsumowaniu można zamknąć temat :P
  • 0

#2633 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

mozecie sobie podac rece...glupoty szał ciag dalszy...

Elo oprocz siedzenia w necie i ciaglym siedzeniu na forum, studiuje i robie wiele innych rzeczy wiec moze troche spowazniejesz?

jak narazie to troche Ci sie odkleja i zbytnio reagujesz emocjnalnie na to wszystko.....

jak zauwazyles...rzeczywiscie mam powyzej 18...skoncze 24:)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

..ciekawie rozszalały się rejestratory,..w hiszpani godzinę temu zarejestyrowano nawet 547 w godzinę,..już nie nadązaja zliczać

Chyba znów muszę powtórzyć, że komunikat "cannot count meteors" dotyczy niemożności zliczania w wyniku ciągłej emisji ze stratosfery, a nie na skutek zbyt dużej liczby meteorów. Może tym razem to do Ciebie dotrze...
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Chyba znów muszę powtórzyć, że komunikat "cannot count meteors" dotyczy niemożności zliczania w wyniku ciągłej emisji ze stratosfery, a nie na skutek zbyt dużej liczby meteorów. Może tym razem to do Ciebie dotrze...

...dotarło, informację przyjąłem i dziekuję, ..drugim razem będę bardziej precyzyjnym...a [twój] jad pozostawiam tobie,..on już będzie wiedział co z tobą i w tobie uczynić
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ładne posty panowie sceptycy ;-) przypominam ,że to tylko spekulacje :P śmiech robicie
widze ,że tylko wy za bardzo bierzecie temat "do siebie" :smile: panowie więcej luzu!!!

a) NIE CHCEMY ZAKŁADAC SEKTY
B) Samobujstwa zbiorowego NIE PLANUJEMY
c) ERIC JULIEN NIE JEST DLA NAS BOGIEM
d) DAJCIE NA LUZ!
e) przez nerwy które przeżywacie prez te forum z organizmu ubywa wam vitamin z grupy B
Brak tych vitamin powoduje:
* bolesne napięcie mięśni
* bóle oczu
* drazliwość
* trudność w koncentracji
* kłócia w nogach
* słaba pamięć
* bóle żołądka
* zaparcia
* wrowienie w dłoniach
* szybkie bicie serca
WITAMINA B5
* drżenia lub kurcze mięśni
* apatia
* słaba koncentracja
* uczucie palenia w stopach lub bóle pięt
* nudności i wymioty
* brak energii
* wyczerpanie po niewielkim wysiłku
fizycznym
* niepokój i napięcie
* zaciskanie zębów
WITAMINA B6
* kłopoty z przypominaniem sobie snów
* zatrzymywanie wody w organiźmie
* mrowienie dłoni
* depresja lub nerwowość
* drazliwość
* drżenia lub kurcze mięśni
* brak energii
Dlatego zalecam abyście zrezygnowali z tego tematu , bedziecie dużo zdrowsi jak dacie na luzik :drink:
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

. Podlane do tego jeszcze mocnymi dowodami jak dla przykładu Kod Biblii. To co, że już dawno wykazano, że to czym jest Pismo Święte jest tylko komplikacją, przepisywaną już setki razy, z błędami i niedorzecznościami (abstrahując już od tego, że na forum w innym dziale toczy się dyskusja, która ma na celu wykazanie, że Biblia jest pracą bez większej wartości historycznej z mnóstwem przekłamań i sprzeczności).

Tak tylko jest mała różnica między tym co podważaliśmy w Piśmie Świętym a tym czym jest Kod Biblii i na jakim tekście się opiera...
  • 0

godot1981.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"][url="http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html"]http://www.tvcomm.co.uk/radio/live.html[/url][/url] teraz nic szczegolnego nie widac.. 70 ?
  • 0

eltom.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tu się jednak zgodzę z NoMeansNo i elo17.
Chłopaki piszą rzeczowo i na temat. Dlaczego jedziecie po nich jak po burej kobyle i nie chcecie się przyznać do pomyłki? Przenosicie datę impaktu w nieokreśloną przyszłość... Wiadomo, że kiedyś musi coś przywalić w Ziemie. Tego nikt nie zaprzeczy. Różne kody i przepowiednie można interpretować na wiele sposobów i po to jest to forum, bo sobie o tym dyskutować. Ale nie czepiajcie się rzeczowych komentarzy. Tu chyba są ludzie, którzy myślą i potrafią wyciągać wnioski z faktów. Proponuję utworzenie działu "sceptycy", w którym ci ostatni będą mogli komentować na swój sposób doniesienia tego portalu bez ingerencji adminów i zakazem pisania innych osób niż sceptycy (w tym momencie mogą zadziałać admini, by wywalać docinki). To ostatnie potrzebne jest, by nie powodować wojny między nami. Dajmy się sceptykom wypowiedzieć, a nie przywalać im za każdym razem. Mamy chyba wolność wypowiedzi? ( podobno :-) ) I inne spojrzenie na temat jest bardzo potrzebne, bo ugotujemy się we własnym sosie...
  • 0

#2640 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

nikt tu nie przenosi dady, Eltom daj spokoj ;-)

ja jej nie przenosze, ani axel, ani legalize, ani eury..dajcie spokoj :smile:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych