Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz co ciezka sprawa, ja mam znajomego nad morzem ale nie odwazylem sie mowic mu ani slowem o tym. Po prostu sa to spekulacje. Byc moze wstrzymaj sie z decyzjami, 12 maja kometa ma byc juz widoczna golym okiem byc moze wtedy bedzie juz wiecej pewnych informacji. Choc jesli wierzyc doniesieniom od strony 'pseudonauki' to faktycznie nie jest zbyt dobrze tylko kto ufa pseudonauce? Nic Ci nie poradze ale na razie lepiej zachowac spokoj niz panikowac.

ps. Polska bedzie jednym z najbezpieczniejszych miejsc na SWIECIE, z uwagi ze potencjalne fale rozbija sie o Wielka Brytanie, Islandie, Szwecje.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem Polsce nic się nie stanie :) Zagrożone są tylko te wybrzeża które leża nad atlantykiem. Nie ma co panikować
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alan poczytaj dokładnie posty na forum, to jest możliwe! a poza tym to fajnie,że jesteś robi się fajny klimacik, ludzi ciągnie do prawdy :-D
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie tylko zastanawia TOTALNY brak zainteresowania mediow, przeciez jest to bardzo wazne i rzadkie zjawisko astronomiczne. Fragmentacja komety to cos niezwyklego i zdarza sie bardzo bardzo rzadko. Dodatkowo wszystko to bedzie sie dzialo na naszych oczach, poniewaz od 12 maja bedzie mozna golym okiem ogladac komete! Dlaczego nie ma nawet wzmianki o WS-3? Poza tym w sieci nie ma aktualnych zdjec komety, najswiezsze sa z przed paru dni nie mowiac juz o artykulach w ktorych NASA zapewnia, ze do zderzenia nie dojdzie bo kometa minie nas o co najmniej 9 (czasem podaja 12) mln mil, szkoda tylko to sa dane NIEAKTUALNE. Dlaczego nikt nie mowi o warkoczu ktory ma juz 3mln km przez ktory na 100%! przejdzie nasza planeta. Przeciez pojawiaja sie nawet artykuly o tym, ze doswiadczymy deszczu meteorow, a tu cisza. 99% spoleczenstwa nie ma pojecia ze cos takiego jak Schwassman-Wachmann w ogole istnieje...
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A o czym media mają mówić jak dla nich najważniejsza jest tylko polityka i upupianie ludzi ?? Dopiero jak bedzie globalna katastrofa, obudzą się i zrobią sensacje obwiniając krajowe rządy za ignorancje i że nic nie zrobili w tym kierunku żeby temu zapobiec...
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sen jednego z forumowiczów z 25 kwietnia 2006 roku (forum godlikeproductions.com)

"Widziałem to bardzo jasno w moim śnie, zawieszone nad horyzontem, potem błysk. Byłem w tym czasie na moście. [...] Było tam strasznie dużo zamieszania (chaosu), wyglądało to tak jakby wielka powódź po prostu zmyła wszystko na swojej drodze. w Ameryce 80-90% obszaru zotało dotknięte lub przestało istniec. Nie było żadnych wiadomości (o tym), nie było TV, nie było elektryczności [...] Ja byłem żywy, co jednak nie miało zbyt wiele sensu. Byłem z rodziną i przyjaciółmi. Pakowaliśmy rzeczy i przygotowywaliśmy się do wyjazdu... gdzieś... gdzie jest jedzenie i woda. Pamiętam, że miałem wizje terenów w Ameryce. Było mnóstwo piasku, piasku i morskich muszli wszędzie nawet daleko w środku lądu."

źródło: http://www.godlikepr...page=&showdate=

A to zastakujące doniesienia o kulach ognia w atmosferze z 6 maja

źródło: http://www.flickr.co.../radiofireballs

Dołączona grafika

A tu zdjęcie all-sky wykonane nad wyspami kanaryjskimi (widać tajemnicze obiekty w atmosferze)
źródło: http://cyberspaceorb.../canarycam2.jpg
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj około godziny 22:00 od strony północnej na niebie widziałem błysk, tak jekby wybuch
zaglądałem z bratem na księżyc przez lunete szukałem tez komety ,ale sprzęt za słaby, bardzo mnie zaciekawił fragment postu
Eurycide :
"A to zastakujące doniesienia o kulach ognia w atmosferze z 6 maja"
czy mogłem to widzieć ?
Bedzie dobrze bo coś się mi wydaje ,że te tajemnicze obiekty to już działające nole w naszej sprawie ;-)

Eurycide pisał:
Mnie tylko zastanawia TOTALNY brak zainteresowania mediow, przeciez jest to bardzo wazne i rzadkie zjawisko astronomiczne. Fragmentacja komety to cos niezwyklego i zdarza sie bardzo bardzo rzadko. Dodatkowo wszystko to bedzie sie dzialo na naszych oczach, poniewaz od 12 maja bedzie mozna golym okiem ogladac komete! Dlaczego nie ma nawet wzmianki o WS-3? Poza tym w sieci nie ma aktualnych zdjec komety, najswiezsze sa z przed paru dni nie mowiac juz o artykulach w ktorych NASA zapewnia, ze do zderzenia nie dojdzie bo kometa minie nas o co najmniej 9 (czasem podaja 12) mln mil, szkoda tylko to sa dane NIEAKTUALNE. Dlaczego nikt nie mowi o warkoczu ktory ma juz 3mln km przez ktory na 100%! przejdzie nasza planeta. Przeciez pojawiaja sie nawet artykuly o tym, ze doswiadczymy deszczu meteorow, a tu cisza. 99% spoleczenstwa nie ma pojecia ze cos takiego jak Schwassman-Wachmann w ogole istnieje...

Ludzie nawet nie wiedzą ,że zbliża się kometa.... ! Jedyne Media to internet, reszta leje temat , no może była 15 sekundowa wzmianka w wiadomościach.
skandal... ;<
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

moze to nie brak zainteresowania w mediach tylko faktycznie jakis zakaz publikowania czegokolwiek :hmm:

albo z drugiej strony poprostu nie ma sie czym przejmowac i nic nam nie grozi
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak ale z tego co pamietam to w mediach zwykle podawali takie rzeczy jak nawet czesciowe zacmienia Slonca / Ksiezyca, wszelkie przeloty komety np. halley-bob, nawet dla blachych rzeczy byly te 2 minutowe wzmianki pod koniec wiadomosci.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w sumie to po co wzbudzac panike...
jak wiesz ze Twoj znajomy ma raka i pozostalo mu 2 miechy zycia, to mowisz mu to? czy zostawiasz w nieswiadomosci?
lepiej powiedziec.. ale z 2 strony sami wolelibyscie 2 miesiace cierpienia? czy jeden tydzien np.?
wiadomosc podadza pozniej.. :hmm:
  • 0

#251 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

mi sie wydaje ze maja zabronione...ale to cholernie dziwne nie?

jak sie czyta niektore sesje PCH to mozna sie dowiedziec ze Enki ma swoich ludzi wszedzie.Moze milczenie jest mu potrzebne do realizacji oczyszczania? ....ale nie...on nie chce smierci tylu ludzi...chce uratowac jak najwiecej..

To tylko teoria :smile:
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nikt nie dałby rady zamknąć ust wszystkim mediom.
Po prostu nie widzą tam zagrożenia.

Prawdopodobnie, na 2-3 dni przed bliskim przelotem kawałków komet pojawią się w tv komunikaty:

"Pojutrze będziemy mogli obserwować ciekawe zjawisko astronomiczne. Gołym okiem będzie widać na niebie kometę, a właściwie kilka jej odłamków, które przelatując obok Ziemi będą dobrze widoczne."
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

i tak sie przepowiada przyszlosc ;-)
  • 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Kilka dni temu zachód słońca był wyjątkowy. Otóż Słońce było całkiem czerwone(nawet lekko różowe). Nigdy jeszcze nie widziałem tak intensywnej czerwieni u Słońca. Wiem, że pył powoduje, że podczas zachodu Słońce zawsze przybiera czerwoną barwę, lecz tym razem... I to w dodatku był nie sam zachód, lecz na jakąś godzinę przed nim. Czy to możliwe, że owo zjawisko spowodował pył z warkocza komety, który dostał się do atmosfery?

Ps. To, że przejdziemy przez warkocz tej komety to jest rzecz pewna i dawno potwierdzona. Owszem, deszcz meteorów będzie widoczny, lecz wszystkie one spalą się w atmosferze. Przecież te cykliczne deszcze np. Perseidy, Leonidy to nic innego jak przejście Ziemi przez pozostałości z warkoczy komet.
  • 0

Amrod.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To proste. Gdyby media zaczęły ujawniać te wszystkie "przypuszczenia" to na świecie zapanowałby ogromny chaos... Kazdy by myslal: "Jak mam jeszcze kilka dni zycia to zrobie coś ciekawego..." Nie chcą wzbudzać paniki, bo wiedzą z czym to się wiąże.

Śledzę wasze rozmowy od początku i uważam, że to wszystko jest całkiem możliwe. Podałem kilku swoim znajomym link do forum i też nie zaprzeczają realności takich wydarzeń, chociaż jak każdy nie wierzą w to do końca. Pogodzić sie z faktem, że na świecie zapanuje armageddon rodem z filmów katastroficznych nie jest tak łatwo...

Jestem jedynie ciekaw co tak naprawdę się wydarzy w te dni i czy te piktogramy mówią prawdę... A najciekawsze są informacje w związku z kosmitami. Czyżby naprawdę istnieli i czuwali nad naszą cywilizacją od tysięcy lat?? To wszystko jest dla mnie naprawdę pasjonujące :smile: :smile: :smile:

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :drink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych