Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamkniêty Temat jest zamkniêty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • P³eæ:Mê¿czyzna
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz co ciezka sprawa, ja mam znajomego nad morzem ale nie odwazylem sie mowic mu ani slowem o tym. Po prostu sa to spekulacje. Byc moze wstrzymaj sie z decyzjami, 12 maja kometa ma byc juz widoczna golym okiem byc moze wtedy bedzie juz wiecej pewnych informacji. Choc jesli wierzyc doniesieniom od strony 'pseudonauki' to faktycznie nie jest zbyt dobrze tylko kto ufa pseudonauce? Nic Ci nie poradze ale na razie lepiej zachowac spokoj niz panikowac.

ps. Polska bedzie jednym z najbezpieczniejszych miejsc na SWIECIE, z uwagi ze potencjalne fale rozbija sie o Wielka Brytanie, Islandie, Szwecje.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem Polsce nic siê nie stanie :) Zagro¿one s± tylko te wybrze¿a które le¿a nad atlantykiem. Nie ma co panikowaæ
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
  • P³eæ:Nieokre¶lona
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alan poczytaj dok³adnie posty na forum, to jest mo¿liwe! a poza tym to fajnie,¿e jeste¶ robi siê fajny klimacik, ludzi ci±gnie do prawdy :-D
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie tylko zastanawia TOTALNY brak zainteresowania mediow, przeciez jest to bardzo wazne i rzadkie zjawisko astronomiczne. Fragmentacja komety to cos niezwyklego i zdarza sie bardzo bardzo rzadko. Dodatkowo wszystko to bedzie sie dzialo na naszych oczach, poniewaz od 12 maja bedzie mozna golym okiem ogladac komete! Dlaczego nie ma nawet wzmianki o WS-3? Poza tym w sieci nie ma aktualnych zdjec komety, najswiezsze sa z przed paru dni nie mowiac juz o artykulach w ktorych NASA zapewnia, ze do zderzenia nie dojdzie bo kometa minie nas o co najmniej 9 (czasem podaja 12) mln mil, szkoda tylko to sa dane NIEAKTUALNE. Dlaczego nikt nie mowi o warkoczu ktory ma juz 3mln km przez ktory na 100%! przejdzie nasza planeta. Przeciez pojawiaja sie nawet artykuly o tym, ze doswiadczymy deszczu meteorow, a tu cisza. 99% spoleczenstwa nie ma pojecia ze cos takiego jak Schwassman-Wachmann w ogole istnieje...
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

A o czym media maj± mówiæ jak dla nich najwa¿niejsza jest tylko polityka i upupianie ludzi ?? Dopiero jak bedzie globalna katastrofa, obudz± siê i zrobi± sensacje obwiniaj±c krajowe rz±dy za ignorancje i ¿e nic nie zrobili w tym kierunku ¿eby temu zapobiec...
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sen jednego z forumowiczów z 25 kwietnia 2006 roku (forum godlikeproductions.com)

"Widzia³em to bardzo jasno w moim ¶nie, zawieszone nad horyzontem, potem b³ysk. By³em w tym czasie na mo¶cie. [...] By³o tam strasznie du¿o zamieszania (chaosu), wygl±da³o to tak jakby wielka powód¼ po prostu zmy³a wszystko na swojej drodze. w Ameryce 80-90% obszaru zota³o dotkniête lub przesta³o istniec. Nie by³o ¿adnych wiadomo¶ci (o tym), nie by³o TV, nie by³o elektryczno¶ci [...] Ja by³em ¿ywy, co jednak nie mia³o zbyt wiele sensu. By³em z rodzin± i przyjació³mi. Pakowali¶my rzeczy i przygotowywali¶my siê do wyjazdu... gdzie¶... gdzie jest jedzenie i woda. Pamiêtam, ¿e mia³em wizje terenów w Ameryce. By³o mnóstwo piasku, piasku i morskich muszli wszêdzie nawet daleko w ¶rodku l±du."

¼ród³o: http://www.godlikepr...page=&showdate=

A to zastakuj±ce doniesienia o kulach ognia w atmosferze z 6 maja

¼ród³o: http://www.flickr.co.../radiofireballs

Do³±czona grafika

A tu zdjêcie all-sky wykonane nad wyspami kanaryjskimi (widaæ tajemnicze obiekty w atmosferze)
¼ród³o: http://cyberspaceorb.../canarycam2.jpg
Do³±czona grafika
Do³±czona grafika
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
  • P³eæ:Nieokre¶lona
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj oko³o godziny 22:00 od strony pó³nocnej na niebie widzia³em b³ysk, tak jekby wybuch
zagl±da³em z bratem na ksiê¿yc przez lunete szuka³em tez komety ,ale sprzêt za s³aby, bardzo mnie zaciekawi³ fragment postu
Eurycide :
"A to zastakuj±ce doniesienia o kulach ognia w atmosferze z 6 maja"
czy mog³em to widzieæ ?
Bedzie dobrze bo co¶ siê mi wydaje ,¿e te tajemnicze obiekty to ju¿ dzia³aj±ce nole w naszej sprawie ;-)

Eurycide pisa³:
Mnie tylko zastanawia TOTALNY brak zainteresowania mediow, przeciez jest to bardzo wazne i rzadkie zjawisko astronomiczne. Fragmentacja komety to cos niezwyklego i zdarza sie bardzo bardzo rzadko. Dodatkowo wszystko to bedzie sie dzialo na naszych oczach, poniewaz od 12 maja bedzie mozna golym okiem ogladac komete! Dlaczego nie ma nawet wzmianki o WS-3? Poza tym w sieci nie ma aktualnych zdjec komety, najswiezsze sa z przed paru dni nie mowiac juz o artykulach w ktorych NASA zapewnia, ze do zderzenia nie dojdzie bo kometa minie nas o co najmniej 9 (czasem podaja 12) mln mil, szkoda tylko to sa dane NIEAKTUALNE. Dlaczego nikt nie mowi o warkoczu ktory ma juz 3mln km przez ktory na 100%! przejdzie nasza planeta. Przeciez pojawiaja sie nawet artykuly o tym, ze doswiadczymy deszczu meteorow, a tu cisza. 99% spoleczenstwa nie ma pojecia ze cos takiego jak Schwassman-Wachmann w ogole istnieje...

Ludzie nawet nie wiedz± ,¿e zbli¿a siê kometa.... ! Jedyne Media to internet, reszta leje temat , no mo¿e by³a 15 sekundowa wzmianka w wiadomo¶ciach.
skandal... ;<
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

moze to nie brak zainteresowania w mediach tylko faktycznie jakis zakaz publikowania czegokolwiek :hmm:

albo z drugiej strony poprostu nie ma sie czym przejmowac i nic nam nie grozi
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak ale z tego co pamietam to w mediach zwykle podawali takie rzeczy jak nawet czesciowe zacmienia Slonca / Ksiezyca, wszelkie przeloty komety np. halley-bob, nawet dla blachych rzeczy byly te 2 minutowe wzmianki pod koniec wiadomosci.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

w sumie to po co wzbudzac panike...
jak wiesz ze Twoj znajomy ma raka i pozostalo mu 2 miechy zycia, to mowisz mu to? czy zostawiasz w nieswiadomosci?
lepiej powiedziec.. ale z 2 strony sami wolelibyscie 2 miesiace cierpienia? czy jeden tydzien np.?
wiadomosc podadza pozniej.. :hmm:
  • 0

#251 Go¶æ_muhad

Go¶æ_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

mi sie wydaje ze maja zabronione...ale to cholernie dziwne nie?

jak sie czyta niektore sesje PCH to mozna sie dowiedziec ze Enki ma swoich ludzi wszedzie.Moze milczenie jest mu potrzebne do realizacji oczyszczania? ....ale nie...on nie chce smierci tylu ludzi...chce uratowac jak najwiecej..

To tylko teoria :smile:
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Nikt nie da³by rady zamkn±æ ust wszystkim mediom.
Po prostu nie widz± tam zagro¿enia.

Prawdopodobnie, na 2-3 dni przed bliskim przelotem kawa³ków komet pojawi± siê w tv komunikaty:

"Pojutrze bêdziemy mogli obserwowaæ ciekawe zjawisko astronomiczne. Go³ym okiem bêdzie widaæ na niebie kometê, a w³a¶ciwie kilka jej od³amków, które przelatuj±c obok Ziemi bêd± dobrze widoczne."
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

i tak sie przepowiada przyszlosc ;-)
  • 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Kilka dni temu zachód s³oñca by³ wyj±tkowy. Otó¿ S³oñce by³o ca³kiem czerwone(nawet lekko ró¿owe). Nigdy jeszcze nie widzia³em tak intensywnej czerwieni u S³oñca. Wiem, ¿e py³ powoduje, ¿e podczas zachodu S³oñce zawsze przybiera czerwon± barwê, lecz tym razem... I to w dodatku by³ nie sam zachód, lecz na jak±¶ godzinê przed nim. Czy to mo¿liwe, ¿e owo zjawisko spowodowa³ py³ z warkocza komety, który dosta³ siê do atmosfery?

Ps. To, ¿e przejdziemy przez warkocz tej komety to jest rzecz pewna i dawno potwierdzona. Owszem, deszcz meteorów bêdzie widoczny, lecz wszystkie one spal± siê w atmosferze. Przecie¿ te cykliczne deszcze np. Perseidy, Leonidy to nic innego jak przej¶cie Ziemi przez pozosta³o¶ci z warkoczy komet.
  • 0

Amrod.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To proste. Gdyby media zaczê³y ujawniaæ te wszystkie "przypuszczenia" to na ¶wiecie zapanowa³by ogromny chaos... Kazdy by myslal: "Jak mam jeszcze kilka dni zycia to zrobie co¶ ciekawego..." Nie chc± wzbudzaæ paniki, bo wiedz± z czym to siê wi±¿e.

¦ledzê wasze rozmowy od pocz±tku i uwa¿am, ¿e to wszystko jest ca³kiem mo¿liwe. Poda³em kilku swoim znajomym link do forum i te¿ nie zaprzeczaj± realno¶ci takich wydarzeñ, chocia¿ jak ka¿dy nie wierz± w to do koñca. Pogodziæ sie z faktem, ¿e na ¶wiecie zapanuje armageddon rodem z filmów katastroficznych nie jest tak ³atwo...

Jestem jedynie ciekaw co tak naprawdê siê wydarzy w te dni i czy te piktogramy mówi± prawdê... A najciekawsze s± informacje w zwi±zku z kosmitami. Czy¿by naprawdê istnieli i czuwali nad nasz± cywilizacj± od tysiêcy lat?? To wszystko jest dla mnie naprawdê pasjonuj±ce :smile: :smile: :smile:

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :drink:
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 6

0 u¿ytkowników, 6 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych