Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt nie dałby rady zamknąć ust wszystkim mediom.
Po prostu nie widzą tam zagrożenia.

Polskie media w wiekszosci biora swoje informacje z takich stacji jak CNN, a skoro tam nic nie mowia to nic sie nie dzieje.

Czy to możliwe, że owo zjawisko spowodował pył z warkocza komety, który dostał się do atmosfery?

Ciezko powiedziec, kometa jest jeszcze w pewnej dosyc duzej od nas odleglosci i nie wiem czy jest na tyle tego pylu zeby "przyslanial" slonce, choc mowi sie o zacmieniu kiedy wejdziemy w zasieg warkocza.

To, że przejdziemy przez warkocz tej komety to jest rzecz pewna i dawno potwierdzona. Owszem, deszcz meteorów będzie widoczny, lecz wszystkie one spalą się w atmosferze

O ile beda dosyc male, ciezko tak naprawde przewidziec co sie stanie

Śledzę wasze rozmowy od początku i uważam, że to wszystko jest całkiem możliwe.[ciach]

Witam na forum.

Chcialem poinformowac ze napisalem przed momentem email do Erica Juliena z pytaniami o nasz rodzimy kraj, morze Baltyckie, potencjalne trzesienia Ziemi itd. Licze na odpowiedz w ciagu kilku dni, jak tylo sie pojawi przeczytacie ja na forum.
  • 0

Amrod.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe czy cokolwiek szepną o tym zaćmieniu w mediach :)

Mnie się wydaje, że jeżeli uderzy w atlantyk to spowoduje dużo wiecej szkód niż to gigantyczne tsunami, erupcje wulkanów i trzęsienia... cały świat bedzie zagrożony ale niektóre miejsca mniej lub bardziej...

W Polsce jest odnotowywane mało odczuwalnych wstrząsów... nie mamy w pobliżu żadnych wulkanów, jesteśmy położeni w głebi lądu... jedyne co moze nam zagrozic to od strony morza czesciowe zalanie a w dalszej czesci jedynie trzęsienia... przynajmniej tak mi sie wydaje.

Ale to właśnie zależy od wielkosci, trajektorii i tych wszystkich rzeczy zwiazanych z potencjalnym uderzeniem odłamku.
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ahh, a kiedy dokładnie będzie można obserwować tą kometę i odłamki na niebie? Będą widoczne na naszej półkuli? Gdzie dokładnie? I o której? W dzień też będzie można zobaczyć czy tylko w nocy?
A to wygląda naprawdę jak scenariusz jakiegoś filmu katastroficznego, albo scenariusz końca świata: zaćmienie, widoczne błyski na niebie i pufff, meteoryt uderza w wodę - pojawia się gigantyczne tsunami, trzęsienia ziemi i chaos :smile: Dobrze, że nasz kraj jest bezpieczny. No, może Bałtyk trochę się podniesie, ale ja mieszkam w Łodzi w centrum Polski więc raczej nie mam się czego bać :)
No i zauważyłem, że na dole jest odliczanie do 25 maja, a nie do 21 grudnia 2012 jak było zwykle :) Już zostało niewiele czasu, za 17 dni dowiemy się co się stanie. Ahhh, nie mogę się doczekać... wiem, że to dziwne - że nie mogę się doczekać wielkiej katastrofy, ale to nie moja wina, że media milczą i ludzie się nie ewakuują... Może po tej katastrofie ludzie zrozumieją znaczenie roku 2012 i zaczną prowadzić jakieś przygotowania mające na celu doprowadzić do przetrwania naszej cywilizacji i rasy ludziej?
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nawet byłoby dobrze jakby ta kometa uderzyła w Ziemię tak na opamiętanie. :-/ :-| :-( ;( ;<
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętacie tych 2 "sceptyków", którzy zaczęli mieszać na forum?-
http://www.frazpc.pl/b/139627 -jeszcze to określenie [FUN] - :spadaj: :spadaj: :spadaj:
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda z takimi gadać. Nie mieli chyba nic innego do roboty tylko ludziom przeszkadzać, chamy. :spadaj: :P
  • 0

Józek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przez takich ciągle jesteśmy ślepi (ludzie).
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ps. Polska bedzie jednym z najbezpieczniejszych miejsc na SWIECIE, z uwagi ze potencjalne fale rozbija sie o Wielka Brytanie, Islandie, Szwecje.

Jak to o Szwecję?Z której strony!? :surprised:
  • 0

Józek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ochh Norwegia zapewne. :shock:
  • 0

snake131.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję ze nic sie nie stanie dla Londynu bo mam tam rodzinę
:-/ :-(
  • 0

Józek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam bracika w Brukseli i zresztą sam się wybieram do Belgii/Francji na wakacje.
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

To zdjęcię rozpadającej się komety

[off]Dodam tylko że te kolorowe plamy to nie są żadne obiekty UFO, ale pokazanie takiego zdjęcia z pytaniem "Czy to UFO" zakończyłoby się długą dyskusją...[off]
  • 0

aurel1234.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Kometa, kod biblii, dane Nasa, piktogramy, sny - wszystko razem daje duzo do myslenia, bo nastepuje weryfikacja wiadomości z kilku niezależnych źródeł. Optymistycznie to to nie wyglada. :hmm:
  • 0

BOV.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze że co do informowania ludzi, nic nie zmieniło sie od Czarnobyla... :-/
PS. Witam :papapa:
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

qba767 pisał:
Pamiętacie tych 2 "sceptyków", którzy zaczęli mieszać na forum?-
http://www.frazpc.pl/b/139627 -jeszcze to określenie [FUN] - :spadaj: :spadaj: :spadaj:

He he ,ale mnie to śmieszy :rotfl: nic na ten temat nie wiedzą i się śmiają :lol : głupota ludzka nie zna granic he he.... a u nas ludzi przybywa (DOBRA REKLAMA) witam aurel1234,
witam BOV :lol :
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych