Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No faktycznie same 11-stki.Coś w tym jest.Zatem czekamy do czwartku. :-D
  • 0

Guliwer.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawiające, ja bym nie sledził obu tylko dni, a od 11 do 25, 26 włącznie ... jak zresztą pewnie będzie się robić. Heh ... TV to pewnie o tym nie powie żadna nawet jak by im w studio odłamek trafił <joke> ... po ostatnich doniesieniach jak w TVN'ie zajmowano się pokrewnymi sprawami ciekaw jestem jak to się spłyci, i mam wrażenie że znów zbyt mocno.
  • 0

Toldo.
  • Tematów: 21
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

11 maja o Godzinie 21:53 << czy to jest czasu polskiego czy jakiego ??
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich. TUTAJ można przeczytać fragmenty rozmów pracowników Intela. Jak nieoficjalnie wiadomo, są to osoby powiązane z organizacjami rządowymi USA.
[size=9]
EDIT admin:
Link się pojawił już w tej dyskusji

• 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Normalnie jak się tylko jakaś kometa pojawi to od razu jest na miesiąc przed: "Och, ach. Będziemy mogli oglądać przepiękną kometę" w TV, Radiu i gazetach. Nawet o cyklicznych Leonidach i Perseidach przypominają. A teraz? Cisza jak makiem zasiał. Coś w tym jest.
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

11 maja o  Godzinie  21:53  << czy to jest czasu polskiego czy jakiego ??

Close-Approach Date (TDB) - TDB Barycentric Dynamical Time (dynamiczny czas barycentryczny)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według obliczeń przeprowadzonych przez astronomów amatorów w programie 'Starry Night' w przypadku GDYBY fragmenty komety miały uderzyć już 11 maja nastąpi to w okolicach Bieguna Północnego - 20 stopni na południe (Północna Kanada, Północna Rosja). Mowa jest tutaj własnie o fragmencie BD-3 ponieważ aktualnie jego trajektoria obniża się w kierunku Ziemi. Odłamek BD-3 przyspiesza. Według wstępnych obliczeń do pierwszego uderzenia może dojść około 5:42 rano czasu europejskiego 11 maja. W przypadku kolejnych uderzeń warto kierować wzrok właśnie na obszary nad północną Rosją, północną Norwegią i Kanadą.

[center:de442ad03e] :!: Uwaga: są to obliczenia teoretyczne wykonane w programie 'Starry Night' i sytuacje tu opisane nie muszą mieć miejsca. :!: [/center:de442ad03e]

jedno ze źródeł
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wiele pisze się o dacie 25 maja, przyjeżdża wtedy do nas papież. może to ma coś wspólnego, Bóg chce ochronić papieża.
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wiele pisze się o dacie 25 maja, przyjeżdża wtedy do nas papież. może to ma coś  wspólnego, Bóg chce ochronić papieża.

rownie dobrze mozna by napisac ze papiez wie o tej dacie i dlatego w tym czasie ta wizyta.
w sumie biorac przepowiednie nostradamusa gdzie pisze on o tym ze papiez bedzie musial uciekac z Rzymu to cos w tym jest :>
oczywiscie to tylko takie moje spekulacje.
Nie bierzcie tego zbyt powaznie :-D :lol : :papapa:
  • 0

Halley.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

biorac przepowiednie nostradamusa gdzie pisze on o tym ze papiez bedzie musial uciekac z Rzymu to cos w tym jest :>
oczywiscie to tylko takie moje spekulacje.
Nie bierzcie tego zbyt powaznie

Ale ciekawe spostrzeżenie... :)
  • 0

metody11.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A gdyby duży kawałek uderzył w lodowiec na biegunie, wiemy że są wielkie i groźne. Mogłaby powstać fala nawet kilkunastu metrowa. Może to będzie zagrożeniem. Może dlatego nic nie mówią żeby nie robić paniki, a tam nie będzie miało znaczenia.
  • 0

axxamith.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cze Wam. Idę do wojska 11 maja. Może ONI nie chcą mnie tam i zrobią dużą dziurę w ziemii by dać świadectwo. A 24 mam urodziny. to i tak zdążę...
:-D PTR a Ty gdzie idziesz? Do jakiego miasta?
  • 0

wasiu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

siemka wszystkim
o ile mi wiadomo to NASA ma przeciwrakiety to czemu ich nie wystrzeli
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

siemka wszystkim
o ile mi wiadomo to NASA ma przeciwrakiety to czemu ich nie wystrzeli

Bo nie ma w co wycelowac, fragmentow jest obecnie 64 (oficjalnie) i teoretycznie nie sposob okreslic jak sie zachowaja a na ich trajektorie ma wplyw wiele czynnikow. Zreszta na uzycie ewentualnych rakiet jest juz raczej za pozno. Poza tym NASA nie wystrzeli rakiet bo to by jednoznacznie oznaczalo ze cos nam grozi.

ps. o jakie rakiety chodzi? :)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zauważyłem dziwną i niepokojącą rzecz.Wiadomość,że kometę i jej fragmenty będzie można zobaczyć na niebie 11-12 maja opublikował ok.godz 14 portal Wirtualna Polska.Po pewnym czasie zaczęły pojawiać się posty internautów o domniemanym uderzeniu fragmentów komety w ziemie.Przed godz.17 już tego artykułu nie było!!!!Zresztą na innych portalach też nie ma.Teraz zachodzi pytanie:dlaczego po tak krótkim czasie zdjęto ten artykuł ze stron internetowych?Może ktoś zna odpowiedź. :smile:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych