Napisano
09.05.2006 - 09:57
hmm....przez chwile bylem obserwatorem niektorych uwag, tych sceptycznych.
Forum to powstalo z taka inicjatywa, by ludzie ktorzy sa ciekawi czegos niezwyklego i niewyjasnionego, mogli tu zajrzec, by mogli poszperac i wymienic sie pogladami.Zalozeniem z gory zapewne bylo ze CI ludzie beda poslugiwali sie rzeczowymi argumentami a nie wypowiedziami na poziomie nastoletniego chlopczyka ssiacego swoj wlasny kciuk( za mocno powiedziane? o przepraszam). kiedys gdy zaczalem zadawac sobie pytania na rozne tematy myslalem ze wiem sporo, myslalem ze wszystko, choc gleboko, gdzies w srodku czulem ze nie mam racji.Zaczalem szukac, zaczulem analizowac pewne trudne dla mnie sprawy.Takim punktem zwrotnym bylo wejscie tu na forum.Ku mojemu zdziwieniu pojawialy sie tu zagadnienia dosc dla mnie odlegle i nie mowie tu o UFO, czy innych tego typu kwestiach.dzieki takim wlasnie miejscom mozna na spokojnie wiele zrozumiec, pojac. tylko jest jedna sprawa! mnie sie chcialo! cos mowilo mi zebym szperal, szukal.
do czego daze piszac ten post; podejzewam ze wiekszosc was ma podobny problem jak ja kiedys i wielu innych tu na forum, starych bywalcow, wiec mysle ze zaczynacie zadawac sobie pytania. owszem znajduja sie tu tacy, ktorych te sprawy zupelnie smiesza.Wola sie nasmiewac,nabijac z innych, ktorym nie jest obojetne to co sie dzieje na ziemi.mamy wojny, glod, nedze, terroryzm, dzieci morduja(wieszaja swoich kolegow na drucie), dzieci rodza dzieci, ksieza molestuja chlopcow, mlodziez cpa i pije( i nie mowie tu o studentach), politycy zamiast dzialac kluca sie, zamiast lapac dilerow, przestepcow.., na ilucach jest coraz wiecej wrogosci, poszerzajaca sie patologia, elity rzadzace ukrywaja wiele spraw dla wlasnych korzysci, wszedzie panuje pogon za dobrobytem i wygodami...to wszystkoj est skutkiem przez dzialalnosc czlowieka, przez chciwosc mamy wojny, terroryzm.Przez obojetnosc mamy glod,cierpienia i nedze.Przez ignorancje mamy reszte klopotow. Ignorancja to jedna ze zlych postaw jakie mozna przyjac. Ignorujac cos nie mozna czemus zapobiec, nie mozna sprawic by bylo lepiej.Ignorancja mozna tylko zaszkodzic. Ignoranckie sa tu czesto psty, ktore maja charakter przesmiewczy, gdyby wszyscy z nas mieli w sobie tyle ignorancji to nasz swiat juz dawno by nie istnial, dawno bysmy sie wymordowali. w tym problem wlasnie, bo zagrozenie tym razem grozi nam nie z ziemi, lecz z wiadomego kierunku.Brak ignorancji sprawia ze czlowiek zaczyna myslec, dostrzegac pewne sprawy i nie mam tu na mysli tylko katastrofy, zielone ludziki, czy spiski miedzynarodowe.zaczynamy zadawac sobie pytania tematyki egzystencjalnej i jej pochodnym. Ignoranci zapewne beda zadawali pytania; po cholere macic sobie zycie takimi problemami? tylko gdy przyjdzie taki czas ze swiat bedzie sie nam walil na glowe(cokolwiek by to bylo) wtedy sie obudzicie drodzy Ignoranci, lecz juz wtedy moze byc zapozno.Bedzie szloch, wielki zawdod ze nikt wam o tym nie powiedzial, ze nikt nie ostrzegl......tylko zeby potem nie bylo...A NIE MOWILEM?
jestem wdzieczny mojemu losowi ze znalazlem sie w grupie ktora nie nalezy do ignorantow i z drugiej strony szkoda mi ignoranckich ludzi.
pozdrawiam i przepraszam za off top