Napisano 09.05.2006 - 09:03
Napisano 09.05.2006 - 09:12
Napisano 09.05.2006 - 09:15
by a large object, which if occurring this century, poses an unprecedented but still uncertain threat of a global catastrophe. For such a threat in this century, international contingency planning is warranted, especially to determine urgently and conclusively whether or not a collision will occur.[b]A very close encounter
Napisano 09.05.2006 - 09:21
wez sobie np. pod uwage shader ze zjawisko dzielenia sie Komety jest zjawiskiem niemal niemozliwym( bez ingerencji) i jest to zapewne zjawisko niebywale.Wiec zadam Ci teraz pytanie: dlaczego media ktore pokazuja i naglasniaja zjawiska roznego typu astronomiczne , tego nie naglasniaja? odpowiedz sama sie nasuwa
Właśnie, że rozpadanie się komety na kawałki jest dość powszechne w końcowym okresie jej życia. Ciągłe tracenie materii destabilizuje jej strukturę, występują tam spore ciśnienia wewnętrzne no i w końcu się rozpada. Pamiętasz kometę co uderzyła w Jowisza parę lat temu?
Napisano 09.05.2006 - 09:33
Napisano 09.05.2006 - 09:49
ciekawe jaka ma wielkosc ta czesc komety ktora "zblizy sie niebezpiecznie" do Ziemi 11 maja?
NASA nie podaje żadnych danych, teoretycznie powinien mieć od kilkudziesięciu do kilkuset metrów.
Napisano 09.05.2006 - 09:57
Napisano 09.05.2006 - 10:06
jestem wdzieczny mojemu losowi ze znalazlem sie w grupie ktora nie nalezy do ignorantow i z drugiej strony szkoda mi ignoranckich ludzi.
pozdrawiam i przepraszam za off top
Napisano 09.05.2006 - 10:11
jestem wdzieczny mojemu losowi ze znalazlem sie w grupie ktora nie nalezy do ignorantow i z drugiej strony szkoda mi ignoranckich ludzi.
pozdrawiam i przepraszam za off top
wszystko pieknie i ladnie ale biegu wydarzen nie zmienimy.. a czy nie lepiej byc nieswiadomym? po prostu stalo sie i koniec...
zostaje pytanie o sens zycia i czlowieczenstwa...bo "Czlowiek bowiem nie istnieje po to by byc ale po to by sie stawac..."
Pozdr
dlaczego akurat teraz...
Napisano 09.05.2006 - 10:45
Napisano 09.05.2006 - 11:11
w porzadkuracja milo, pieknie itp. ale nie taki byl moj przekaz do ignorantow...chodzi o sens szukania
Napisano 09.05.2006 - 11:59
A na przykład co takiego mogłoby się zdarzyć? Oczywiście w okresie od 11 maja do końca maj (umownie), bo o tym mowa.Śledzę wasze wszystkie wypowiedzi z ogromnym zainteresowaniem.Są ciekawe,jednakże moim zdaniem wydarzy się coś całkiem innego.Ciągle piszecie o tym,że ta tajemnicza kometa uderzy w Ziemię,że będzie jakaś wielka katastrofa a nawet może nastąpi koniec świata.A moim zdaniem stanie się coś,czego nikt z nas nie przewidzi,coś czego się nawet nie domyślamy.Bo to uderzenie komety w Ziemię byłoby zbyt łatwe do przewidzenia ;-).
Napisano 09.05.2006 - 12:09
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych