Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

dopelfish^.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kurcze, ten topic to przyciąga normalnie jak magnes! Coraz więcej ludzi i coraz więcej tych co sie nabijają  . Słuchaj dopelfish, to że piszemy tu o ewentualności uderzenia kawałka komety w Ziemię, a sny, to sny po prostu userzy opisują swoje wizje we śnie, nie mów że nigdy ci się nic nie śniło.

Ależ oczywiście i nikt wam tego nie zabrania. Problem w tym, że to brzmi a)przekomicznie i bezsensownie zarazem b)rzeczy podobne do "data ataku na iran pokrywa się z datą uderzenia komety, ładnie to zaplanowali..." same wrzucają uśmiech na twarzy czytającego, c)mieszacie jedno z drugim. Jak mnie się to przyśni, to nie wstaję z łóżka i nie piszę na forum, że odebrałem ostrzeżenie od pozaziemskiej cywilizacji o wielkim niebezpieczeństwie, podczas gdy reszta świata ma to gdzieś i woli pić piwo przed monopolowym (jeszcze bardziej mi żal ludzi, którzy wierzą w takie cuda), a papież przyjedzie do Polski, by się schronić (tja, chyba w biedronce). Media o tym nie piszą, bo nie ma o czym: czy zwykły, szary obywatel będzie przejmował się, że gdzieś tam, w kosmosie przeleci x km blizej kawałek komety, podczas gdy i tak nic się z tego powodu nie stanie? Pasjonatów to może zainteresuje, ale nie, zwykły człowiek będzie dalej grał w Quake'a albo Tetrisa i będzie mieć to w "czarnej dziurze".

Tym postem (na razie) skończę dalsze spieranie się z wami (coraz bardziej zaczyna mi to zaczynają mi co niektórzy tu przypominać ludzi z Korei z wypranymi propagandą mózgami), odwiedzę was... 25 maja :D

[size=9]EDIT admin:
regulamin x2, ps nie udlaw sie jadem ;) i zapraszam za 14 dni

• 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kto ma racje owszem sie okaze ale mowa tu o zderzeniu bo samo zjawisko naukowe zachodzi na naszych oczach (no prawie bo nikt o tym nie mowi ;) Co do ewentualnego zacmienia to nikt nie wie jak bedzie i czy bedzie wiec na to pytanie odpowiedzi nie ma. Co do przejscia warkocza to juz n-ty raz mowie i wiecej powtarzal nie bede 25 MAJ, a 11 maja powinien byc widoczny golym okiem fragment BD-3
  • 0

ananas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, to moj pierwszy post :) Zaciekawiony tym 0.04 LD - czyli odleglosc, na jaka ma sie zblizyc do Ziemi jeden z odlamkow, jakoby podana na stronie NASA, postanowilem sam to sprawdzic. Oto co znalazlem : http://neo.jpl.nasa.gov/ca. Tam nic takiego nie ma.
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam, to moj pierwszy post :) Zaciekawiony tym 0.04 LD - czyli odleglosc, na jaka ma sie zblizyc do Ziemi jeden z odlamkow, jakoby podana na stronie NASA, postanowilem sam to sprawdzic. Oto co znalazlem : http://neo.jpl.nasa.gov/ca. Tam nic takiego nie ma.

To popatrz kolego raz jeszcze ale na wlasciwy link
http://neo.jpl.nasa....st_min&sdir=ASC
  • 0

Halley.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Eurycide - spoko, jest takie powiedzenie mądry polak po szkodzie. Myślę, ze tym razem może być ono aż nadwyraz bolesne. Ktoś tutaj wczesniej zauważył, że jak jakieś malunie odłameczki leca sobie w naszej atmosferze, to dzienniki wrzą i zachęcają do patrzenia a teraz jak leci na nas kilka "ciężarówek" a nie kamyczków, to wszyscy nabierają wody w usta. Możliwe, że to celowe milczenie. Ponieważ lot odłamków jest tak do końca nie przewidywalny, to niedobrze byłoby robić panikę za wczasu, ani też przekonywac, ze wszystko jest pod kontrolą. No a jak będzie naprawdę? pożyjemy, zobaczymy.

Ja sobie cenię to forum i to bardzo, tyle informacji ile tutaj jest w jednym miejscu i rzetelnie podanych to prawdziwa skarbnica. A ludzie zamiast to cenić (w końcu nikt tutaj nie pisze, że wszystko tutaj to świeta prawda), to obrzucają błotem.
  • 0

#396 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

bo to sie nazywa glupota ludzka i tego dlugo sie nie wykorzeni
  • 0

ananas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To popatrz kolego raz jeszcze ale na wlasciwy linkhttp://neo.jpl.nasa....p...in&sdir=ASC

Faktycznie. Czym w takim razie jest strona ktora ja znalazlem? Zaznaczam, ze nie jestem zakutym scepolem, paranukami interesuje sie od dawna, na tym forum rowniez dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy. Jednak warto zawsze miec wiedze o zrodle informacji.
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie. Czym w takim razie jest strona ktora ja znalazlem? Zaznaczam, ze nie jestem zakutym scepolem, paranukami interesuje sie od dawna, na tym forum rowniez dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy. Jednak warto zawsze miec wiedze o zrodle informacji.

Adres jest bledny, jak juz to:
http://neo.jpl.nasa.gov/cgi-bin/neo_ca -> nastepnie z listy rozwijanej nalezy wybrac NEC - Near Earth Comets i kliknac DISPLAY TABLE, nasz ulubiony fragment powinien byc na 7 pozycji od gory.
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

do @Eurycide
:) Nie uważam nawet w 1%, że Twój serwis szuka sensacji. Bardzo go szanuję i uważam, że odwalasz kawał dobrej roboty (jak i kilka innych osóB). Tyle k woli tłumaczeń...

Pozdrawiam
  • 0

godot1981.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Media o tym nie piszą, bo nie ma o czym: czy zwykły, szary obywatel będzie przejmował się, że gdzieś tam, w kosmosie przeleci x km blizej kawałek komety, podczas gdy i tak nic się z tego powodu nie stanie?

skad pewnosc ze nic sie nie stanie ? znasz przyszlosc ? czy opierasz sie na przeszlosci ? ( przeszlosc daje dowody ze scenatriusz jest prawdopodobny)
  • 0

zabobony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ta wizje pewnie wizje nie mam pojęcia kto to pisał pewnie to jakis stary hipis będący na kwasie. Gdzie on miał te wizje?? Ławka w parku czy kadzidła w pokoju to prawie jak Tybet. Nie ma żadnego zagrożenia ponieważ również mogę najeść się grzybów i opowiadać że meksykanie posiadają drewniany wahadłowiec do zadań specjalnych a w ich planie lezy kolonizacja marsa
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ta wizje pewnie wizje nie mam pojęcia kto to pisał pewnie to jakis stary hipis będący na kwasie. Gdzie on miał te wizje?? Ławka w parku czy kadzidła w pokoju to prawie jak Tybet. Nie ma żadnego zagrożenia ponieważ również mogę najeść się grzybów i opowiadać że meksykanie posiadają drewniany wahadłowiec do zadań specjalnych a w ich planie lezy kolonizacja marsa

Dziękujemy za kolejną jakże konstruktywną/oryginalną opinię na ten temat ...

P.S.
Chyba sie nie doczekam "normalnego" sceptyka (poza ktosiufem, bo on jako jedyny wypowiada sie jak człowiek - pozderka ktosiuf).

P.P.S.
Jak tylko zobaczyłem, że taki nick sie zarejestrował - od razu czułem w jakim dziale napisze swojego 1wszego posta :hmm:
  • 0

Toldo.
  • Tematów: 21
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hipisi nie brali kwasow :crazy:

a w kolonizacje marsa przez meksykanow mogo uwierzyc :D
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kwasy i kto to mówi widze ,że masz styczność z tym towarem :-D sceptyk ,ale jaki obeznany :lol : napisz jeszcze coś o kwasie :rotfl:
  • 0

zabobony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przed poprawianiem mnie poczytaj trochę lub poszukaj w necie to nie takie trudne

W rozpowszechnieniu LSD wśród hipisów odegrał Thimoty Leary (psycholog i wykładowca na uniwersytecie w Harwardzie; eksperymentował z LSD, jednak w swych badaniach posunął się zbyt daleko, przez co został zwolniony z uczelini) , który w San Francisco na "Be-in" głosił, iż LSD to nowy sakrament służący do ekspansji umysłu.

Lepiej mieć mózg zryty kwasem niż czarną dziurę i czekać na kosmitów tak oni są wśród nas
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych