Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę bardzo NEO

Chodzilo raczej o zrodlo 8 pomiarow. Poza tym uwazam, ze .. naukowcy nie maja pojecia (albo nie chca publikowac) danych dotyczacych tego obiektu ze wzgledu na wspolczynnik sigma, ktory zastanawia (jest bardzo maly co mozna oznaczac ze zachowanie fragmentu jest nieprzewidywalne)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kometa podzieliła się już na 65 fragmentów!To nie wymaga komentarza.

http://neo.jpl.nasa....l&search=Search

[ Dodano: 2006-05-09, 23:33 ]
http://www.lpl.arizo.../impacteffects/

Program,który po wprowadzeniu parametrów obiektu(który potencjalnie ma mieć kolizję z ziemią) oblicza skutki i skalę( w szerokim tego słowa znaczeniu) takiego impactu.
Fajna zabawa(ale tylko na komputerze). :smile:
  • 0

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tu znajduje sie pelna symulacja graficzna przeciecia orbit 73P/Schwassmann-Wachmann 3-BD z Ziemia.

Orbit Simulation

Center wlaczyc na EARTH , ZOOM do konca i ustawienie horyzontalne plaszczyzny orbit.
Obiekt najblizej bedzie 12 maja i osiagnie 0,0867 UA . Zatem ok 13 005 000km.

I po sprawie. Wszystkim prorokom dziekujemy :mrgreen:

Ale niech ja tez cos przepowiem.
Bedzie to niezly deszcz meteorow miedzy 12- 25 maja

:mrgreen:
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Automasz:
"Nie ma wiec co wzbudzac zbytnich emocji i nakrecac bojazliwych ludzi"

Jeżeli mamy 1% szans ,że odłamki komety uderzą to mamy powody do okazywania,odczuwania emocji ,rozbudzania teorii. Wskazują na to nietylko pomiary Nasa ale także kod biblii,piktogramy(w których autentyczność i przekazy wierze) nie wspominając innych źródełach ,a jest ich sporo i gdybym nie zapoznał bym się z tematami z tego forum to też uwierzyłbym NASA i teraz spokojnie z lornetkami czekałbym na komete , ale tak nie jest...Emocje zawsze będą wiązać się z takim tematem . Kiedy w naszym życiu miała miejsce podobna sytuacja?..... emocje które można tu spotkać nie występują tylko na tym vortalu ,ale także na innych forach, bedą trwały do czasu kiedy kometa spokojnie mine naszą planetę,czyli do końca maja...
Jeżeli nie dojdzie do zderzenia z odłamkami komety (a nikt tu nie chce aby do tego doszło) to wszyscy napewno mile będziemy wspominać miesiąc maj pełen tajemnicy i emocji... nikt na forum nie nakręca naumyślnie "bojaźliwych ludzi" to liczne informacje, fakty,spostrzeżenia powodują ,że może ktoś odczuwa przypływ emocji, jeżeli jednak spadnie jakiś element komety 73P Schwassmann-Wachmann 3 na naszą planete to owe "nakręcanie" bedzie uzasadnione...

To tylko symulacja,Grałeś kiedyś w symulator wyściów,prawie jak prawdziwe no nie? PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICE :P
Napisz jeszcze tylko czy symulacja przewidzieła ile będzie części komety?
  • 0

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To tylko symulacja,Grałeś kiedyś w symulator wyściów,prawie jak prawdziwe no nie? PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICE :P
Napisz jeszcze tylko czy symulacja przewidzieła ile będzie części komety?

No, gralem. Ale ty chyba pomyliles troche znaczenie terminow. Tu nie chodzi o symulacje jako zabawe wirtualna lecz symulacje w postaci animowanego, graficznego diagramu rzeczywistych orbit dwoch cial niebieskich, ktore wg obliczen astronomow nie przetna sie. Wiec z przepowiedni nici.

Kometa podzielila sie na 65 czesci a orbity kazdej z nich mozna sledzic TUTAJ

Prawie jak symulator wyscigoiw no nie? PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICE :P
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prawda niestety jest smutna czego dowodzi przeszlosc. 2002 MN; 2004 FH; tez mialy byc przewidywalne. Zreszta astronomowie nie sa w stanie monitorowac wszystkich obiektow a mowienie, ze absolutnie nic nam nie grozi (juz pomijajac ten nieszczesny temat sw-3) to czyste ignoranctwo
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Automasz :P wiem o co tu chodzi nie bój sie. :lol : sumalacja coś symuluje tak? niezależnie od tego czy to animacja czy tez gra ONA SYMULUJE,UDAJE COŚ więc o czym tu mówić
gram w gry symulacyjne i wiem ,że symulacja zawsze będzie tylko symulacją niczym więcej....

no super ,że wiadomo ile jest już tych kawałków policz te koła które są znajdują się na brzegu tego układu
Dołączona grafika
1995-06-26:United Kingdom;Hantshire:Longwood
ja wiedziałem ,że będzie tyle już dawno temu! :-D i po co mi NASA?

a to nic ci nie mówi?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Automasz dla ciebie autorytetem w tej sprawie jest NASA
dla mnie siła wyższa :P
  • 0

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawda niestety jest smutna czego dowodzi przeszlosc. 2002 MN; 2004 FH; tez mialy byc przewidywalne. Zreszta astronomowie nie sa w stanie monitorowac wszystkich obiektow a mowienie, ze absolutnie nic nam nie grozi (juz pomijajac ten nieszczesny temat sw-3) to czyste ignoranctwo

Nie uogolniaj z laski swojej.
To ze astronomowie nie maja mozliwosci obserwacji wszystkich asteroidow i komet , jest faktem oczywistym. Za male wsparcie finansowe jest bolaczka astronomii od jej poczatkow.
Ale obliczona i potwierdzona dzis trajektoria obiektu o ktorym mowa a ktory mial byc tak wielkim proroczym zagrozeniem jest juz nieaktualna. Patrz: diagram interesujacych nas orbit.

Poza tym pisz na temat, bo nie bardzo rozumiem do czego sie odnosisz piszac o jakims ignoranctwie ze absolutnie nic nam nie grozi.
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W porzadku, ciesze sie bo to wartosciowy news. Zatem 3-BD mozna uznac w 90% za wyeliminowana z gry, mowie w 90% bo do 12 maja jeszcze 2 dni :) co do proroctw to ciagle one mowia o 25 maja wiec poczekac jeszcze troche musimy.
  • 0

Automasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Automasz dla ciebie autorytetem w tej sprawie jest NASA
dla mnie siła wyższa :P

Autorytetem w tej sprawie jest matematyka. Oczywiscie jest tez pierwsze przykazanie i kolejnych podzialow jadra komety nie mozna nigdy wykluczyc. Ale nie zmienia to faktu, ze charakterystyka czesci komety ktora stanowi wg niektorych tak wielkie zagrozenie dla Ziemi, zostala dzis zaktualizowana i 3-BD nie uderzy w nasza planete.

Czy wiara w sile wyzsza pozwala ci sadzic ze nagle obiekt zawroci i wbije sie w glob bo ktos tak przepowiedzial?
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja tu powiem tylko: poczekamy zobaczymy i się przekonamy czy <ton pełny uznania> symulacje się sprawdzą. Bo teraz można tylko spekulować, i każdy może mówić co chce. Peace people :)
  • 0

#432 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Przed poprawianiem mnie poczytaj trochę lub poszukaj w necie to nie takie trudne

W rozpowszechnieniu LSD wśród hipisów odegrał Thimoty Leary (psycholog i wykładowca na uniwersytecie w Harwardzie; eksperymentował z LSD, jednak w swych badaniach posunął się zbyt daleko, przez co został zwolniony z uczelini) , który w San Francisco na "Be-in" głosił, iż LSD to nowy sakrament służący do ekspansji umysłu.

Lepiej mieć mózg zryty kwasem niż czarną dziurę i czekać na kosmitów tak oni są wśród nas

ja jestesm lysy i do chipisa mi daleko. glodnemu chleb na mysli. POczytaj troszke, poszukaj bo widze ze masz nie wiecej do powiedzenia niz moj chcrzesniak
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Automasz:

"Autorytetem w tej sprawie jest matematyka"

Automasz to co jest autorytetem dla ciebie nie musi nim być dla innych ,
dla mnie napewno nie jest nim matematyka,

Automasz:
"Oczywiscie jest tez pierwsze przykazanie"
Wiem co znaczy te przykazanie,przez 7lat byłem ministrantem i wcale nie mówie ,że to dla mnie nowy bóg i nie nakłaniam do do zrównywania np: zjawisa piktogramów do sfery bożej

Jednak same istnienie obcych cywilizacji nie wyklucza istnienia boga!

"Dużo BÓLU (cierpienia, męk), ale wciąż czas. WIERZCIe.. Tam gdzieś jest DOBRO (cnota, szczęście). My przeciwstawiamy się OSZUSTWOM (ułudzie)"

dalsze rozmowy z toba nie mają sensu,dla ciebie to tylko matematyka....
jak będzie zobaczymy,nie mówie że odłamki udeżą na 100%

"pięć przyszłości, pięć dróg"
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:stop: koniec tej przepychanki slownej. Automasz wyrazil swoja opinie i ma prawo do tego, oliver axel nastepny taki post == warn
  • 0

SP-TBZ.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hallo,
Jako nowy chcę się przywitać ;) - Witam!
Przejdę do meritum :P
Przeczytajcie sobie apokalipsę św. Jana to dowiecie się że jest napisane o ognistym gradzie spadającym z niema, spadajających gwiazdach, wszystko znajdziecie tyż po listach do kośiołów w Azji ;)
Jak znajdę to wrzucę tu fragmenty ;)
Pozdrawiam!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych