Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Reynevan.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy z tego piktogramu można wyczytać liczbę 65? Jeśli tak to jak?
PS. A tak przy okazji witam wszystkich 4umowiczów. ;-)
  • 0

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wokół modelu planet na piktogramie są takie okręgi. Jest ich 65.
Też witam :)
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi wyszło 64
to gdzieś się pomyliłem :P
Dołączona grafika
  • 0

Heniowise.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może piktogram "Missing Earth" wcale nie oznacza "Brakująca Ziemia", tylko że te 65 kawałków komety zrobi "Miss Earth" i nie uderzy w naszą planetę?? :-D
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak się zastanowiłem ale czy te kręgi na obwodzie tego piktogramu nie mogą też oznaczać pasa planetoid?
edit:
Faktycznie 65
Dołączona grafika
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fragment B rozjaśniał 3-krotnie.

Tak duży wzrost jasności może być sygnałem jakiegoś dużego rozpadu tego fragmentu (duże fragmenty świeżego lodu i pyłu wystawione na światło słoneczne). Fragment B jest teraz tak jasny jak gwiazda o współczynniku jasności = 5 (magnitude 5), widoczny jest gołym okiem z pewnych obszarów.

Wzrost jasności fragmentu B w ostatnich dniach
Dołączona grafika

źródło: http://cyberspaceorbit.com/#confuse
  • 0

Zombii.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no to cos sie dzieje .. ałć x
  • 0

Skaza.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to genialnie :crazy:
Może nie bedzie tak źle :o
  • 0

Heniowise.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie przypominam sobie, żeby obce cywilizacje w przeszłości ostrzegały nas przed jakimiś kataklizmami za pomocą kręgów w zbożu. Czemu miałyby to robić teraz?? W tym piktogramie z kalendarzem Majów też nie ma żadnych jasnych informacji na temat, tego, co się stanie. Może piktogram "Brakująca Ziemia" jest błędnie odczytywany?? Może to tylko informacja, że te odłamki komety nie uderzą w Ziemię?? Pomyślcie, jak inaczej przedstawić w zbożu, że te odłamki w nas nie trafią (bądź trafią)??

To tylko moje domysły. Niczego nie jestem pewien, ale chciałem podzielić sięz wami moimi spostrzeżeniami.

Pozdrowienia.
  • 0

Sagittar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówi się też o tym, że asteroid GY-2 minie nas w odległości 15000 km (piętnaście tysięcy kilometrów!!!)

mam pytanko do poinformowanych...to jest asteroid jak pisze czy to ten kawałek 3BD??
:-/

[ Dodano: 2006-05-10, 19:54 ]
Asteroid "2006 GY-2" uważa się za fragment komety Schwassmann-Wachmann 3 o wielkości od około 500 do 1000 metrów (choć raczej nim nie jest, bo ma zupełnie inną orbitę). Leci z prędkością 20000 km/sek. Jak dobrze rozumiem, to asteroid GY-2 minął nas 5 maja, 11 maja przeleci fragment SW-3BD, a 25 maja wejdziemy w chmurę meteorów z ogona komety SW-3. Mamy bardzo ciekawy miesiąc...

chodzilo mi o to
:crazy:
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie przypominam sobie, żeby obce cywilizacje w przeszłości ostrzegały nas przed jakimiś kataklizmami za pomocą kręgów w zbożu. Czemu miałyby to robić teraz?? W tym piktogramie z kalendarzem Majów też nie ma żadnych jasnych informacji na temat, tego, co się stanie. Może piktogram "Brakująca Ziemia" jest błędnie odczytywany?? Może to tylko informacja, że te odłamki komety nie uderzą w Ziemię?? Pomyślcie, jak inaczej przedstawić w zbożu, że te odłamki w nas nie trafią (bądź trafią)??

A przd jakimi kataklizmami mieli nas ostrzegać, jeśli nasza cywilizacja jeszcze żadnego porządnego kataklizmu sie nie doczekała(i może stąd ta ignorancja). Natomiast wiele wskazuje na to, że próbują nas ostrzec przed tym co może się wydarzyć w przeciągu kilkunastu dni(za pomocą piktogramu z przed paru ładnych lat, który jest ci chyba znany) .. Jeśli sobie dobrze przypominam to Majowie nas ostrzegają tylko przed rokiem 2012.
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy już jest widoczna w środkowej Polsce?
  • 0

213374U.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eee.. ten.. kiedy wyginely dinozaury? ;o
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

kiedy wyginely dinozaury? ;o

kiedy ksiezyc zblizyl sie do Ziemi na odleglosc 10 metrow
wtedy wyginely dinozaury... przynajmniej te wysokie ;-)
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

obecnie widzę coś jasnego, bo gwiad jeszcze nie widzać, widzę ten punkt po lewej stronie księżyca.
Jak wyciągniecie ręke z linijką to mam tak:
17 cm na lewo od księżyca
12 cm w dół od księzyca
czyli powstał taki trójkąt prostokątny gdzie odległością tego objektu od księzyca jest przeciwprostokątna, a ja podałem tylko przyprostokątne - łatwe :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych