Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Karol:
A wracając do piktogramów z 95' to nie znam tej historii i byłbym wdzięczny za obiektywne przedstawienie mi jej.

odsyłam pana do działu na temat tego zjawiska TU

Mówimy teraz o kręgach z 95 roku które są interesujące ,polecam przegląd kręgów z puźniejszych lat według mnie są bardziej ciekawe ;-)

Karol:
"jeśli miał to być układ słoneczny bez ziemi to tu wyszedł bardzo nieudolnie"

zgadzam się , ale prosze zauważyć że nie wszystkie kręgi są "wypatrzone" w krótkim czasie , czasami mija wiele dni czasem tygodni zanim ktoś je odkryje,a w tym czasie tracą na jakości

Karol:
"Kolejną kwestią jest ilość fragmentów komety. Nie wydaje mi się żeby było ich równo 65. Naprawde spora ilość fragmentów mogła zwyczajnie zostać nie dopatrzona nawet przez teleskop Hubbla."

do tej pory odkryto dokładnie 65 odłamków , wiem że nie sposób odkryc wszystkich ze względu na ich wielkość ,reszta małych odłamków może nie mieć takiego wpływu na tą sytuacje, może astronomowie odkryją tylko 65 widocznych odłamków dlatego właśnie był taki przekaz a nie inny ,wszystko to co wiąrze się z tymi piktogramami jest naprawdę bardzo ciekawe..
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ehh... naprawdę. Jeśli nie masz bladego pojęcia o Astronomii to przemilcz swoje zdanie i nie gadaj głupot. Bo to aż mnie w żołądku ściska czytając takie bzdury za przeproszeniem.

Tak właśnie czujemy się my- wierzący w istnienie zjawisk paranormalnych, gdy sceptycy piszą o nich nie znając nawet podstaw tematu...
  • 0

dizzyx.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli niepokoją cię gwiazdy w bezpośrednim sąsiedztwie księżyca to wyjaśniam. Jest to Spica. Najjaśniejsza gwiazda w Pannie.

Dzieki za wyjasnienie.
Niestety, mam niezbyt duze pojecie n/t astronomii, nie jest to moja dobra strona, nie mozna byc we wszystkim dobrym.

A smuga to pewnie moj coraz powazniejszy astygmatyzm... Najwidoczniej czas odwiedzic okuliste.

Mam jednak kilka watpliwosci - mianowicie Panie Karolu, czy gwiazdy sa obiektami punktowymi?? Czyli to, co widze obok ksiezyca znajduje sie naprawde duzo dalej Niz gwiazdy widoczne "normalnie" na niebie?? Jesli nie, to czemu widze trzy wyraznie mniejsze punkty w okolicach ksiezyca??
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chopaki bez kłutni można rozmawiac ze sobą jak ludzie!! :-/
pozatym Karol zna się na rzeczy i jest skarbnicą wiedzy na temat astronomi
to czy ktoś wierzy w rzeczy paranormalne jest jego własnym wyborem i nie należy tego negować ;-)
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam jednak kilka watpliwosci - mianowicie Panie Karolu, czy gwiazdy sa obiektami punktowymi?? Czyli to, co widze obok ksiezyca znajduje sie naprawde duzo dalej Niz gwiazdy widoczne "normalnie" na niebie?? Jesli nie, to czemu widze trzy wyraznie mniejsze punkty w okolicach ksiezyca??

Bo są tam na pewno inne gwiazdy. Zaraz zresztą przejdę sie do okna i zerknę co tam ciekawego widać ;)
Co rozumiesz za sformułowaniem "gwiazdy widoczne normalnie". A z tą Spicą co jest nie tak? :) Odległości dzielące nas od gwiazd są ogromne. Tak wielkie że światło od nich biegnące leci do nas latami. Setkami lat. Tysiącami wręcz! A przypominam ze prędkość światła wynosi ok. 300 000 km/s

A co do tych 8 obserwacji.... tak było na początku zeszłego tygodnia. Powiedział mi to mój kolega który kometami zajmuje się na co dzień (Ja zdecydowanie bardziej siedzę w meteorach ale dziedziny te mają ze sobą coś wspólnego ;) ) Od tamtej pory zapewne liczba obserwacji wzrosła ale ja już informacji na ten temat nie mam :)

PS. Ja tu nie widzę żadnej kłótni. A nawet jeśli ktoś się ze mną kłuci to ja tego świadom nie jestem ;)
PS2. No chłopaki ;) Zagadujecie mnie a ja mam robotę na głowie. A spać mi się chce jak cholera ;-)
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chopaki bez kłutni można rozmawiac ze sobą jak ludzie!! :-/

No właśnie ja też tu nie widzę żadnej kłótni. Czujesz jakieś negatywne wibracje czy jak, bo z wypowiedzi to nie widać aby ktoś się kłócił. :-D
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh zapobiegam :rotfl:
  • 0

dizzyx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co rozumiesz za sformułowaniem "gwiazdy widoczne normalnie". A z tą Spicą co jest nie tak?

Nie to, zeby bylo z nia cos nie tak, ale... no wlasnie, wszystkie gwiazdy na niebie jakie widzialem do tej pory, byly mnije wiecej tej samej wielkosci i swiecily podobnie. Te kolo ksiezyca sa na pewno zdecydowanie mniejsze... chociaz moge sie mylic :P
Ja sie po prostu na gwiazdach nie znam za dobrze, chociaz chcialbym sie uczyc w tym kierunku... tylko czasu brak :/ Zauwazylem cos, czego wczesniej nie widzialem, wec o tym napisalem :P :)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja nadal bede wiercil temat i zastanawial sie dlaczego NASA zamiescila taka oto informacje w pierwszych godzinach po wykryciu (przeanalizowaniu 3-BD)

LD distance miss = 0.0 ?
Dołączona grafika

Potem szybciutko poprawiono na 0.04

Dodatkowo w artykulach NASA z przed miesiaca wyraznie pisze ZADEN z fragmentow komety nie zblizy sie na odleglosc mniejsza niz 9-12mln km. A jednak jest sporo fragmentow ktore mina Ziemie w odleglosci mniejszej, a co do BD-3 tez nie ma 100% pewnosci jak to bedzie.

Poza tym troche niepokoja mnie z (nienaukowego) punktu widzenia wszechobecne "11" (wystapuja 4), jako symbole okultystyczne. Co moze oznaczac ze tabela jest falszywa lub niedokladna.

Czy widzieliscie kiedys, zeby ktos zaokraglal jakas godzine (jakis czas) do N-godzin i 11 minut? Skad AZ TAKA dokladnosc? Przeciez po prostu podano by 11h10minut lub 11h00

Osobiscie jesli juz mam wyrazac swoje zdanie, uwazam ze teraz nic specjalnego sie nie stanie. Mowiac teraz mam na mysli 11 maja. Oczekuje raczej daty 25 maja.
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodatkowo w artykulach NASA z przed miesiaca wyraznie pisze ZADEN z fragmentow komety nie zblizy sie na odleglosc mniejsza niz 9-12mln km. A jednak jest sporo fragmentow ktore mina Ziemie w odleglosci mniejszej, a co do BD-3 tez nie ma 100% pewnosci jak to bedzie.

Bo trochę ponad miesiąc temu fragment BD jeszcze nie istniał ;)
Kawałek B rozpadł sie stosunkowo niedawno z tego co pamiętam

Poza tym troche niepokoja mnie z (nienaukowego) punktu widzenia wszechobecne "11" (wystapuja 4), jako symbole okultystyczne. Co moze oznaczac ze tabela jest falszywa lub niedokladna.
.

No i właśnie to mnie śmieszy.
Jeśli tak traktujesz każdy przypadek w twoim życiu to musisz miec niezmiernie ciekawe życie :D
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Karol Wójcicki, może jakbyś zapoznał się z tematami paranormalnymi to byś zmienił podejście co do niektórych spraw :)
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie się wydaje, że Karol traktuje sprawy wszelakich "jedenastek" tak, jak niektórzy traktują numerologię - z przymróżeniem oka ;)

Eurycide, skąd ty wytrzasnąłeś tego screena?

PS
U mnie oczywiście znowu wszystko chmury zasłoniły... :/
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedyś mnie to ciekawiło. Ale za dużo tu jest dociekań. Za mało potwierdzonych faktów. Dlatego rzuciłem to w cholere.

Co do mojego ostatnego postu. Wkradł się tam mały błąd. To składnik G rozpadł się ponad miesiąc temu. Daty rozpadu B nie jestem pewien. Nie moge tego znaleźć. Ale teraz to już ide spać ;) Tak więc dobranoc panowie :)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i właśnie to mnie śmieszy.
Jeśli tak traktujesz każdy przypadek w twoim życiu to musisz miec niezmiernie ciekawe życie

Widzisz, nie wszystko nalezy brac z naukowego pkt. widzenia, czego uczy nas historia. Niestety sceptycy sa czesto po prostu ignorantami (w zasadzie sceptyk to synonim ignoranta ;)
  • 0

Karol Wójcicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obrazek

Coś mi tu śmierdzi ;-)
Wyraźnie widać że ktoś przy tym majstrował bo zera przy 0.0001 są wyraźnie różne ;)
Narazie wygląda mi to jakby ktoś na siłe chciał pokazać odległość której nigdy nikt tam nie wpisywał...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych