Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Coś mi tu śmierdzi
Wyraźnie widać że ktoś przy tym majstrował bo zera przy 0.0001 są wyraźnie różne
Narazie wygląda mi to jakby ktoś na siłe chciał pokazać odległość której nigdy nikt tam nie wpisywał..

Jesli zauwazyles to widzisz, ze cala tabela jest zwezona jesli chodzi o szerokosc. To ten sam efekt jaki wystepuje w przegladarce internetowej kiedy otwierasz "zbyt duze" zdjecie. Jest ono wtedy 'upychane' do pewnej wielkosci i dopiero klikniecie w nie rozwija jego pelna szerokosc.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Wyraźnie widać że jest "upychane"słowa Eurycide ;-)
Wskazują na to rozmiar i błędy w czcionce,pozatym rozmiar tabeli
sam fakt ,że taka tabela 0.0 powstała daje duzo do myślenia...
  • 0

Karol Wójcicki.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świetnie ale czemu poupychane są pojedyńcze cyferki a nie wszystkie znaki? ;)
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Karol popatrz na tabele wyżej, nie klikaj na nią,widzisz że ma błędy, byłaby tak samo widoczna z takimi samymi przekłamaniami gdyby szerokość postu
<--------------------------------------------------ta odległości---------------------------------------->
była większa np: o jakieś 2 do 3 cm , dlaczego pojedyncze znaki? nie wiem tak jest za każdym razem jak nie widzisz 100% obrazka.

spadam do pracy :fist: narazie
  • 0

SP-TBZ.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja już nie wiem :P
Jakoś nie potrafię odczytaj tej mapki co tam ktoś podał (z tyj Jowiszem), mało tego tabalka jak dla mnie nie jest za czytelna :P , ale widzę że mały jest minimalny dystans. Nie wiem w jakich jedostach w tej tabili podają :P
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i właśnie to mnie śmieszy.
Jeśli tak traktujesz każdy przypadek w twoim życiu to musisz miec niezmiernie ciekawe życie

Widzisz, nie wszystko nalezy brac z naukowego pkt. widzenia, czego uczy nas historia. Niestety sceptycy sa czesto po prostu ignorantami (w zasadzie sceptyk to synonim ignoranta ;)

No wiesz, nie trzeba zaraz nazywać sceptyka ignorantem ;)

Co do tabeli, to ja tam jakichś niezgodności czcionkowych nie widzę...

Dla tych, co jeszcze nie zajarzyli: w tą tabelę trzeba kliknąć, wyskoczy wtedy okienko i wszystko będzie czytelne.
  • 0

#532 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Karol widze ,że znasz się na rzeczy,wszystko co piszesz ma sens...i napewno jest to prawdą
jednak jak wiesz jest to Vortal Rzeczy Paranormalnych i wiele osób nie opiera swoich przekonan tylko na wyliczeniach i wiedzy astronomicznej...Jest wiele informacji które jednak nie dają nam spokoju i nie da się ich wytłumaczyć wzorami i nauką którą posiadamy...

Znasz się na kometach i gwiazdach dlatego chciałbym wykorzystać twoją wiedze,
mam pytanie czy w roku 2005 mógł ktoś przewidzieć/obliczyć na ile części podzieli się ta kometa? :hmm:

a masz pewnosc ze sie zna? akurat wiedza naszych amatorow i pseudo naukowcow jest dla mnie malo istotna. ignorant zwykly, tyle :smile:

no ale zawsze moge sie mylic :smile:

obecna wiedza jest bardzo omylna, proponuje dystans przed takim zachlystywaniem sie o 100% przekonaniu o swojej slusznosci ;-)
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a masz pewnosc ze sie zna? akurat wiedza naszych amatorow i pseudo naukowcow jest dla mnie malo istotna.

....czyli czyja wiedza jest w tym temacie najbardziej potrzebna i wiarygodna?

[off]Karolu - powiedz mi, czy za pomocą teleskopu można na powierzchni Ksieżyca odnaleźć sprzet pozostawiony tam przez misje Apollo[off]
  • 0

#534 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

a masz pewnosc ze sie zna? akurat wiedza naszych amatorow i pseudo naukowcow jest dla mnie malo istotna.

....czyli czyja wiedza jest w tym temacie najbardziej potrzebna i wiarygodna?

[off]Karolu - powiedz mi, czy za pomocą teleskopu można na powierzchni Ksieżyca odnaleźć sprzet pozostawiony tam przez misje Apollo[off]

napewno ktosiuf na jednym zrodle nie bede sie opieral, wybacz...ale jako dobry sceptyk Ty juz masz swojego guru ;-)
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, to trzeba poprosic aby Karol zaprosił na forum swoich kolegów

[off]Muhad zupełnie inaczej sobie ciebie wyobrażałem! :smile: [off]
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra panowie, o której i gdzie dzisiaj w polsce może być widoczny odłamek przelatujący dzisiaj?
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie się zastanawiam, teoretycznie skoro ma uderzyć o 11 czasu amerykańskiego to za około 7 godzin i a teraz odłamek powinien być w odległości Ksieżyca od Ziemi

Pietras twoj avatar jest ...... :shock: :-/
  • 0

SP-TBZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To o 17:00, ale dlaczego od razu ma uderzyć? :> masz dowody :P ?
  • 0

ktosiuf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To oni tak twierdzą....
  • 0

orak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeleci w odleglosci ok. 15 tys. km od Ziemi (wg aktualnych danych)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych