Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Dantom.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem próby zawężenia tego forum do prezentacji mniej czy bardziej zaawansowanego podejścia naukowego do całej sprawy (i to z epitetami wyśmiewającymi "indolencję" niektórych uczestników) są grubym nieporozumieniem ! Przecież cały urok tej wymiany poglądów polega na "paranormalnym" klimacie całego przedsięwzięcia jakim jest ten vortal i wcale to nie oznacza, że najbardziej fantastyczne wypowiedzi, wizje, sny, przepowiednie czy interpretacja piktogramów są pozbawione sensu. Wręcz przeciwnie. Bardzo wiele się dowiedziałem z tych wypowiedzi, wiele rzeczy mnie zaciekawiło tym bardziej, że niedorzecznością jest lekceważyc sprawy pozornie irracjonalne. Zgadzam się, że potrzebny jest czasem kubeł zimnej wody gdy gorące głowy zbyt daleko posuwają się w katastroficznych przypuszczeniach ale trzeba pamiętać, że nauka też lubi płatać figle. Myślę, że w sytuacji kiedy w pobliżu nas przelecieć ma chmura rozwalającego się bez przerwy "złomu" kosmicznego trzeba sobie zadać podstawowe pytania :
1. Jak mogłyby zareagować władze, gdyby NASA przed oficjalną publikacją danych podała koordynaty trafienia np. w Atlantyk obiektu o wymiarach kilkuset metrów z prędkością powiedzmy 20 km/sek. ?! Przecież sama fala tsunami zniszczyłaby wybrzeża USA wiele kilometrów w głąb lądu w tym prawdopodobnie i wielkie metropolie. Czy możemy sobie wyobrazić skutki paniki jaka by nastąpiła po ujawnienu takich danych ?
2. Jaka jest realna możliwość wychwycenia takiego obiektu przez ośrodki obserwacji przestrzeni kosmicznej (w %) i na ile przed ewentualnym uderzeniem można podać w miarę pewną wiadomość o takiej katastrofie (odległość i czas) ?
Odpowiedź na te pytania to swoisty prysznic zimnej wody na zbyt naukowe podejście do takich zjawisk. :shock:
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wow spojrzałem na zegarek!! 11:11 11 maja!!! :crazy:
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jestem z Ciebie dumny.. ale zeby o tym pisac odrazu tutaj? co to ma do komety? :smile:
dzis 11 ale od 11:00 do 22 jutro przelatywac bedzie glowny kawalek.
oby sie zmiescil i nie przy**al w Ziemie :hmm:
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wow spojrzałem na zegarek!! 11:11 11 maja!!! :crazy:

Przed chwilą miałem to samo :crazy:
  • 0

Matpien.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Dziwne, ja też miałem taki sen, że wielkie fale ok.200 metrowe były nademną a ja byłem w mieście. Ale uznałem to z zwykły sen, tak jak ten, że wulkan był na moim osiedlowym przedszkolu xD

Wracając do tematu... Coż poczekamy do 25.05.06 :)
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no dalej.. przelatuj i nam wakacjii nie psuj.. :-D
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide- zauważ ze inne fragmenty też maja przyblizone godziny np 0:01 albo 0:14 , więć w 11:11 w tym kontekscie niczego sie nie doszukuj
  • 0

Matpien.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedno mnie interesuje :) Jakie były te kontakt z UFO :> :)
  • 0

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O co ci biega z tymi kontaktami z ufo ? ufo co ma do komety ? Nie bardzo rozumiem
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[off]Karolu - powiedz mi, czy za pomocą teleskopu można na powierzchni Ksieżyca odnaleźć sprzet pozostawiony tam przez misje Apollo[off]

teoretyczne obliczenia mowia, ze nalezy dysponowac teleskopem o srednicy zwierciadla ~10km, wiec mozna spokojnie uznac, ze nie... ;-)

natomiast mala ilosc obserwacji fragmentu BD jest spowodowana tym, ze ilosc teleskopow, ktore moga dojzec takie cialo mozna by zapewne przedstawic na palcach jednej reki (a prawdopodobnie na jednym palcu - hubble)

Dobra panowie, o której i gdzie dzisiaj w polsce może być widoczny odłamek przelatujący dzisiaj?

nie bedzie widoczny...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fragmenty komety widoczne nad Philadelphia? (amatorskie zdjecia)
http://www.cyberspac...com/phil73.html
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

..daję to zdjecie dla wyostrzenia wyobrażni z jak rozczochraną i długowłosą panią mamy do czynienia i oby tylko nie tak czupurną jak rozczochraną i dugowłosą..proszę również policzyć ile niesie ona perełek,..i również oby nie niosła ich nam

.. tutaj namiar http://www.spaceweat...may06/Guido.jpg na wyraźniejcze, równiez wyobrażeniowo

[ Dodano: 2006-05-11, 11:39 ]
Dołączona grafika

...to też jest ciekawe,..jakby tej pani urosły skrzydła czyniąc z niej urokliwego ptaka,... lub czego falę gna gna ona przed sobą oraz komu ta fala
  • 0

Sagittar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no dalej.. przelatuj i nam wakacjii nie psuj.. :-D

powinieneś się cieszyć bo jak walnie to bęziesz miał darmowe wakacje nad morzem... :rotfl:
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Świetne zdjęcia.Niezła z niej laska oby faktycznie nie zachciało jej się nas odwiedzić. :-D
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niezłe pociagi lecą w naszym kierunku, pytanie brzmi, czy trafimy w przerwę pomiedzy kolejnymi wagonami, albo czy one nas wyprzedzą na tyle, ze w warkoczu będzie juz sam pył?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych