Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Inana.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli to o czym pisze Eric Julien jest prawdziwe, to musimy też wziąc pod uwagę te słowa:

"Rozmiar tego obiektu kosmicznego będzie zbyt mały dla naszych teleskopów, ponieważ będzie to mały, opóźniony fragment komety. Naukowcy będą zaskoczeni przez ten obiekt, zobaczą go w zbyt krótkim czasie, zbyt późno, zaledwie kilkadziesiąt godzin przed uderzeniem. Ten fragment prawdopodobnie pochodzi z komety 73P Schwassmann-Wachmann 3, która minie Ziemię w bardzo bliskiej odległości dnia 14 maja 2006, trochę więcej niż milion kilometrów według symulacji wykonanej przez NASA. To 25-krotna odległość Ziemi od Księżyca".
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak Wam to powiedzieć, możecie mi nie uwierzyć, ale dzisiaj miałem dziwną sytuację.

Witam, jestem sklonny uwierzyc Ci poniewaz moze to byc zwykly podszept. To co uslyszales jest dosyc interesujace i mam pytanie czy jestes w 100% przekony ze brzmialo to dokladnie jak "Chroń 46 N 75 E" czy slowa te odtwarzales potem z pamieci (a co za tym idzie nie jestes pewien czy tak to brzmialo)?

Jezeli te koordynaty mialyby pasowac do tej calej ukladanki z kometa to warto zamienic dlugosc geograficzna z wysokoscia z 46 N 75 E na:

46 E 75 N
http://maps.google.c...1,177.1875&om=1

to miejsce pasuje jak ulal (polnocna Rosja, no ale oczywiscie to gdybanie)

Ale wracajac do komety trzeba poczekac jeszcze rowne 2 tygodnie do wyjasnienia
  • 0

tybysh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trafilem na ten temat przypadkiem,przeczytalem pierwsza strone do polowy tylko i doszedlem do wniosku,ze moze byc w tym troche prawdy.
Jakies 2 miechy temu mialem dziwny sen-widzialem ziemie i lecace 2 komety,w tle slyszalem glos z TV mowiacy,ze ciala te omina nasza planete.Pierwsza z nich faktycznie minela ale w tym snie widzialem,ze Ziemia sie przybliza do tej komety,ktora po chwili spadla do morza,na lewo od Afryki.Widzialem jeszcze w tym snie tsunami i pozniej jakas ekipe ludzi,ktorzy badaja teren a w srodku bylo spore wglebienie i jasniejacy punkt,jakby jakas wielka lampa tam lezala.
Nic sobie z tego snu nie robilem ale po przeczytaniu tego topicu doszedlem do wniosku,ze mozemy byc w sporych tarapatach. :hmm:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trafilem na ten temat przypadkiem,przeczytalem pierwsza strone do polowy tylko i doszedlem do wniosku,ze moze byc w tym troche prawdy.

Zachecam do przeczytania "1" strony do konca jak i pozniejszych artykulow (linki do nich sa wlasnie na 1 stronie). Jesli mowisz prawde to nie jestes jedyna osoba, ktora miala tego typu sny, ja czytam o takich snach kazdego dnia na forach takich jak godlikeproductions / armageddononline itd. Wlasnie z tego powodu mysle ze w tym wszystkim poza racjonalna nauka jest cos jeszcze, cos czego nie mozemy zbadac ani zmierzyc.
  • 0

slash.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

offtop.
a z tym snem to kiedys mialem podobnie zdarzylo mi sie to dwa razy ze kiedy juz otwieralem oczy ktos jakby stanal obok mnie i dmuchal mi do ucha lub taki lekki smiech mysle ze to bylo przez przemeczenie
  • 0

tybysh.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do mojego snu-nie klamie,nie mam powodu.
Co do reszty linkow-zapoznam sie z nimi jutro,dzis mam sporo do nauki a nie chce jej zaczac w nocy.
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No, dzisiaj zapowiada się w nocy niezłe Show. Mam nadzieję, że zobaczę tą kometę na żywo :)

A co do snów, to ja dzisiaj miałem ciekawy sen, ale raczej przychylam się do tego, że nie był to jakiś proroczy sen tylko poprostu sen związany z tym, że bardzo mnie zaciekawiła ta kometa i mozliwość, że uderzy ona w Ziemię.
Było to tak, że siedziałem z tatą na balkonie z teleskopami. Jedliśmy pizzę i czekaliśmy na kometę i odłamki. W pewnym momencie usłyszeliśmy krzyki, jęki i głosy podniecenia. Wszyscy wyglądali przez okna i wychodzili na ulicę. To był niesamowity zestaw ludzkich emocji. Na niebie pojawiły się błyski, i kilkanaście meteorytów zaczęło spalać się w atmosferze. Co było później, nie pamiętam...
  • 0

Sagittar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cześć moja narzeczona miała pare tygodni temu sen w którym podeszła wraz ze mną do okna naszego pokoju i zobaczyła ogromną falę płynącą na nas...fala w nas uderzyła i znależliśmy się w wodzie...trzymaliśmy się mocno za ręce ale w koncu nas rozdzieliło ale nie czuliśmy strachu ani bulu...po prostu spokój

a pozatym to ona(narzeczona) jest osobą medialną i miała często kontakt z obcymi...jeden raz w święta bożego narodzenia przyszly do niej 3 rasy kosmitów i poprosiły o to by dała im "jakiś pierwiastek" który posiada a ktory nie jest jej teraz potrzebny...obudziła sie i powiedziala mi o tym...ja jej doradziłem zeby im dała o to co proszą...zasneła i poprosiła ich o spotkanie ...przyszli z nowu i zgodziła sie na ich prośbę pod warunkiem ze jak jej bedzie potrzebny to jej oddadzą...poczuła ukłucie z boku kolana i odeszli...zasneła spokojnie...nastepnego dnia rankiem zobaczyla w miejscu gdzie poczula ukucie siniaka ktory pojawil sie z nikad......................

pozatym 2 lata temumiala bardzo istotny sen z którego teraz pamieta tylko datę 26maja.....niestety nie pamieta o co chodzilo..........powiem wam że coś w tym jest!!! :crazy:
  • 0

Feanor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ Eurycide ale on nie podał 46 E 75 N tylko 46N 75E
czyli to nie w Rosji tylko w Kazachstanie obok jeziora Bałchasz , chyba obszra nie zamieszkany wiec nikomu nic nie grozi :]
  • 0

tybysh.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pamieta tylko datę 26maja

Jak w nas walnie 26 maja to mam nadzieje,ze w nocy-w tym dniu moj kumpel ma urodziny-przynajmniej pare piw pod koniec zywota wypije :-D (zart).

Ps.Dzisiaj bedzie cos widac na niebie?O ktorej godzinie?U mnie i tak pewnie chmury beda :-(
  • 0

Feanor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cześć moja narzeczona miała pare tygodni temu sen w którym podeszła wraz ze mną do okna naszego pokoju i zobaczyła ogromną falę płynącą na nas...fala w nas uderzyła i znależliśmy się w wodzie...trzymaliśmy się mocno za ręce ale w koncu nas rozdzieliło ale nie czuliśmy strachu ani bulu...po prostu spokój  

a pozatym to ona(narzeczona) jest osobą medialną i miała często kontakt z obcymi...jeden raz w święta bożego narodzenia przyszly do niej 3 rasy kosmitów i poprosiły o to by dała im "jakiś pierwiastek" który posiada a ktory nie jest jej teraz potrzebny...obudziła sie i powiedziala mi o tym...ja jej doradziłem zeby im dała o to co proszą...zasneła i poprosiła ich o spotkanie ...przyszli z nowu i zgodziła sie na ich prośbę pod warunkiem ze jak jej bedzie potrzebny to jej oddadzą...poczuła ukłucie z boku kolana i odeszli...zasneła spokojnie...nastepnego dnia rankiem zobaczyla w miejscu gdzie poczula ukucie siniaka ktory pojawil sie z nikad......................

pozatym 2 lata temumiala bardzo istotny sen z którego teraz pamieta tylko datę 26maja.....niestety nie pamieta o co chodzilo..........powiem wam że coś w tym jest!!! :crazy:

nie chce Ciebie i twoją narzeczoną obrażać , ale ty to chyba chcesz tylkoz akozaczyć w jakiś sposób na tym forum . TO moje zdanie bo absolutnie w to niewierze !
  • 0

Reynevan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najprawdopodobniej nie zobaczymy jakiś fajerwerków czy spektakularnych efektów. Pewnie najwyżej mgiełka ledwo widoczna lub coś w tym stylu. :-/
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dla amatorów sa w tym momencie do obserwacji dostepne 3 fragmenty i teoretycznie powinny byc widoczne golym okiem, ale z terenow miejskich nawet z dobra lornetka (dobra! nie kazda lornetka ma wastosc astronomiczna, raczej wiekszosc lornetek, ktore gdzies leza w szafach jest w tym wzgledzie bezuzyteczna) moze byc problem.
tak wiec ci bez sprzetu i ciemnego nieba musza sie niestety zadowolic zdjeciami z hubble'a i innych obserwatoriow
  • 0

Sagittar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

TO moje zdanie bo absolutnie w to niewierze ![/quote]

A kto powiedział ze masz mi wierzyć!!!! zaden ze mnie kozak.... :dance:
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to jak wszyscy opowiadaj swoje sny to i ja cosik od siebie dorzucę. :mrgreen: Jakiś miesiąc temu zanim jeszcze usłyszałem o tej komecie miałem też dziwny sen. Nie pamiętam go dokładnie ale jedną rzecz zapamiętałem dokładnie. Siedzieliśmy z rodziną w pokoju i usłyszeliśmy nagle huk. Pobiegłem do swojego pokoju do okna i zobaczyłem zalane ulice, a na nich dryfujące łodzie i statek, który uderzył w jeden z bloków. Pierwszy raz przyśnił mi się tego typu sen. Nie wiem czy ma on coś wspólnego z tematem ale nie będę odstawała od reszty. :lol : Zresztą na jawie taż widzę wodę za oknem mieszkam 100 metrów od zatoki, a do bałtyku mam 10 km. W razie czego to mam miejsce w pierwszym rzędzie. :crazy:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych