Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

NeVeR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[quote name='"keniu"][quote name='NeVeR]No coz pozostaje mi dazyc do moich celow' date=' ktore zwiazane sa wlasnie z rokiem 2012' date=' a przeczucie mam od 4 lat, ze cos w przyszlosci sie wydarzy i odegram bardzo wazna role dla ludzkosci.[/quote'']
Czy ty w ogóle wiesz kto to są dzieci Indigo? :surprised:

LOL no chyba sobkie kpisz ze mnie, wiem doskonale bo nim jestem, spelniam 23/25 cech...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NASA vs NASA

link1 vs link2

Dołączona grafika

3-S jest jedynym na chwile obecną obiektem wyszczególnionym przez NASA (choć tylko na jednej ze stron) który będzie wg. wyliczeń najbliżej Ziemi dopiero pod koniec maja

Dołączona grafika

A oto nieścisłości ciąg dalszy:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

to tylko jeden przykład. Nie wiem jak dla was ale dla mnie jeden dzień różnicy dla obiektu, który porusza się z prędkością ok 15km/s to jednak sporo.
  • 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... A co powiecie o takim scenariuszu?: Wszystko ukartowali Amerykanie. Rozwalili kometę na kawałki i naprowadzili je na kurs mniej-więcej kolizyjny z Ziemią. Specjalnie nic nie mówią i negują niebezpieczeństwo, jednak nieoficjalnie przesyłają różne dane, tak, żeby np. internauci dowiedzieli się o tym. Potem ma to przejść do wiadomości publicznej, a na końcu Amerykańce powiedzą, że fragmenty komety jednak uderzą, a potem owe fragmenty rozwalą za pomocą atomówek, lub innej broni, o której oficjalnie nikt nic nie wie(a jest taka!!!! Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak potężna. Ponoć istnieją technologie mogące zniszczyć całą planętę, a niektórzy mówią o mocy niszczenia galaktyk, ale to akurat jest raczej nieprawdopodobne) i będą tryumfować, że to oni ocalili Ziemię, a ich pozycja automatycznie wzrośnie. Co o tym myślicie?

Ps. NeVeR, teoretycznie to ja też jestem Indigo, bo też spełniam większość warunków podobno.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra teraz pytania:
jak długo będzie widac jeszcze komete?czy będzie ją widać gołym okiem (bo chyba większość z nas na to liczy) ,ale proszę o kąkretną odpowiedz i o 2 mapki :
- pierwsza z gwiazdami widocznymi na co dzień, żeby było łatwo zorientować się gdzie się patrzyć...
- druga troszkę bardziej szczegółowa ,np: dla ludzi z lornetkami

Dobrze by było gdyby ktoś kto widział, albo wie jak wygląda, żeby opisał jak wygląda na niebie.
Czy się porusza, jak tak to oreśl jak szybko (na oko)
wielkośćnatęrzenie jasności porównaj np: do jowisza którego wszyscy już potrafią odszukać

napewno wielu z nas skorzysta z tych onformacji zróbmy to raz a dobrze ;-) , będzie mniej postów z zapytaniami itd. życze każdemu żeby chociaż na chwile ją widział , bo to ona właśnie narobiła tyle szumu w tym temacie :P

i nie piszcie ja ją widziałem jest super,bo to bez sensu :smile:

odnośnie snów nie opisujcie tu snów które sniły się wam po przeczytaniu tego artkułu bo widomo jak działają emocje na człowieka,napewno wielu z nas sniła się ta kometa lub coś związanego z nią,najlepiej jakby powstał podtemat pod tematem komety o snach i domysłach na ten temat ;-) bo to trochę smieszne większość ludzi pisze ,że miała wizje związane z kometą ,jak ktoś wejdzie na temat to odrazu pomyśli ,ale czuby wszyscy mają wizje katastroficzne,ale nie wyśmiewam ich itd...

Dla mnie ten temat ogólnie jest super dużo ludzi, ciekawe domysły, jest HUMOR...jest ok :smile: :drink:
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy ty w ogóle wiesz kto to są dzieci Indigo? :surprised:

Proponuje abyś przeczytał dokładnie na forum o dzieciach Indygo i Kryształowym Pokoleniu
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

...to tylko jeden przykład. Nie wiem jak dla was ale dla mnie jeden dzień różnicy dla obiektu, który porusza się z prędkością ok 15km/s to jednak sporo.

...tutaj http://neo.jpl.nasa....bin/db?name=73P składnik e komety sw3 jako jedyny ma znacznik [2001]... co być może ma zabezpieczać nasa oraz zbyt dociekliwym sugerować, że ta animacja trajektorii składnika zrobiona jest na danych z 2001 roku, a nie aktualnych z 2006,..a w jakim celu taki znacznik?oraz czy jest on świadomym zabezpieczeniem dla nasa? wykazanej nieścisłości, to zapewne każdy sam dla siebie i po swojemu musi sobie odpowiedzieć .... lub poczekać by te niescisłosci badać po owocach gdy juz dojrzeją i spadną
  • 0

sukkubus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Druga to żeby nie tracić czasu, nie reagujmy na tych co przyszli pokazać swój niski poziom wiedzy i intelektu. Do tych co pytają gdzie patrzyć, księżyc dla wszystkich u nas jest w tym samym miejscu. Stojąc twarzą w jego stronę, po lewej stronie jest punkt jasno świecący. To jest kometa, nie widać okiem ogona, bo jest daleko. Patrząc przez lornetkę( musi być usztywniona) zobaczymy. W tym czasie nie ma jaśniejszego punktu, z lewej jest jeden odłamek, z prawej trzy. Widoczne tylko przez choćby lornetką. Prawdą jest, przód rozbłyskuje na czerwono momentami jakby przelatywał przez warstwy czegoś. Tył uwidacznia raz zieloną a raz turkusową poświatę. Z każdym dniem będzie lepiej widać, a przed końcem gołym okiem. Pamiętajcie są tu ludzie którzy proszą o wskazówki, udzielajcie. Jestem od trzech lat uczestnikiem wykładów, o astronomii w obserwatorium we Wrocławiu. Co nie znaczy że wiem więcej od was.

no i wielkie brawo, konkretna odpowiedź, konkretna wskazówka gdzie szukać i jak wygląda, zdaję sobie sprawę, że gołym okiem będzie trudno zobaczyć i właściwie graniczy to z cudem, ale jednak będę próbować, dużym utrudnieniem jest Księżyc, który właśnie zmierza do pełni, obiekt ten znajduje się dość blisko niego i światło Księżyca go przytłumia (wczoraj miałam próbkę tego)
nie istotne, czy koniec końców zobaczę tą kometę i jej fragmenty czy nie, ale istotne, że komuś zechciało się wysilić by udzielić konkretnych wskazówek :> wielkie dzięki
  • 0

Sagittar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Informacja z pierwszej ręki....czyli od Samuela En-ki(jak ktoś niewtajemniczony to niech się wtajemniczy :P )...uderzenia komety w atlantyk nie będzie pozdrawiam wszystkich
  • 0

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sagittar, Skąd wiesz??
  • 0

Sagittar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sagittar, Skąd wiesz??

Od Michała a on od Iwony
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a iwona odemnie a ja od tego ktorego imienia nie potrafie napisac ;-)
bana mu!!
  • 0

patrykkk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

macie jeszcze jakieś fotki dotyczące komety??
  • 0

mart.in.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

fotki znajdziesz tutaj
na 13 stronie tematu sa dwa dobre filmiki
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

a iwona odemnie a ja od tego ktorego imienia nie potrafie napisac ;-)
bana mu!!

O co ci człowieku chodzi?? Skąd tyle agresji??
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

poprostu gosc spamuje
;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych